![](/media/img/12/8a/0dce2fde198867da7563.jpeg)
Ja imam jednu anegdotu sa vadjenjem krvi i secerom i kako kad si u drugom stanju nisi sav svoj. 😂
Ujutro trebam ici vadit krv, iii znam da se ne smije jesti i sve kuzim al sam bila gladna i vidjela jaffa kekse i kao de malo ću da mi ne bude muka, ipak će mi vadit puno krvi da mi ne dodje slabo. Aaa inace nikad ujutro ne jedem odmah 😂 i naravno, kaze ginekolog ajoj pa to je secer, secerna bolest.. Jesi jela sta, rekoo nisaaam 🤧😇 ajd ti sutradan vadit opet krv ono 3x. Prvo normalno, onda moras neku njihovu secernu vodu popit pa za sat vremena opet pa opet. Znaci samo sam si gnjavazu napravila 😂 gdje bi se opet ispostavilo da mi je visoko. Msm nije… 5.1 je normalno, meni 5.4 al odmah je on meni dao one jelovnike sve zivo da ja pazim. Msm na dijetu a 50i nest kg imam. 😂
Nazalost, gestacijski ti i nema puno veze s kilogramima. Bolje i da pazis nego da se bezveze nesto zakomplicira.
12/2023 dječak 💙
Tako je, nema nužno dijabetes veze s kilogramima iako su žene s viškom kilograma podložnije...
Ja sam isto normalne kilaze (63kg na 173cm), i baš mi je danas doktorica rekla da dolazi sve više žena s normalnom kilazom a koje imaju problema sa secernom bolesti u trudnoci.
Mene drze vise na oprezu također jer mi je mama dijabetičar na inzulinu (kao i baka i ujak), tako da sam ja genetski u rizicnijoj skupini. Mozda nekome ne bi radili toliku "dramu".
Javit cu vam bas sta mi bude rekao dijabetolog u ponedjeljak...
Pozdrav curke, evo i ja obavila pregled. Nije mi radio uzv jer sam prije 10ak dana bila na kombiniranom pa kao nema potrebe (a ja se ponadala 😅). Uglavnom kaže da je sve ok, ponovio mi samo briseve jer sam nedavno pila antibiotik i to je to. Ugl da skratim 😅 imam dilemu jednu.
Doktor mi je na go u 7.mj te mi je rekao da se naručim na sv.duh na pregled krajem 7.mj zatim me kod sebe naručio 7.8. opet na redovnu kontrolu a taman ću u tom periodu biti i za anomaly 🤔 eh sad ne znam da li je pametno da ja krajem 7. početkom 8. odem privatno na anomaly i da obavim sve odjednom privatno jer sumnjam da će mi raditi 3 uzv u 3 tjedna. Da li je 19.tj prerano za anomaly ili je to ok? Ne sjećam se 😅 a toliko sam ujutro bila u žurbi da sam doktora zaboravila pitati za savjet 🙈
Sorryyy na dugačkom postu 😅
👩🏻 mama 33 🧔♂️tata 29
Termin 26.12.2023. 🐣
Cure imam pitanje za vas koje ste već bile/jeste na komplikacijama.
Dobila sam taj R1 obrazac u kojem piše u jednom stupcu plaća i u drugom piše isplaćena plaća. Po kojem stupcu onda oni rade izračun? Da li oni onda iz tih 6 mjeseci vade i prosjek za porodiljni?
Pokušavamo od 11/22
➕️19.3 💞
Lijep pozdrav drage žene. Čestitam na dobrim pregledima i lijepim trbuščićima. Pregled imam 4.7. Sada sam u 8 tt (7+6). Radila sam kks i hormone štitnjace. Nalaz hormona štitnjače:
TSH 2,82 mIU/L (ref.int. 0,340-5,33)
fT3 4,13 pmol/L (ref.int. 3,80-6,80)
fT4 12,36 pmol/L (ref. int. 7,90-15,40)
anti TPO 0,2 IU/ml (ref. int. <9).
Jetreni enzimi:
ALT 9 U/L (ref.int. 10-36)
ALP 38 U/L (ref.int. 54-119)
AST 13 U/L (ref.int. 8-30)
GGT 10 U/L (ref.int. 9-35).
Jako me brine ovaj sniženi ALP ali me općenito zanima mišljenje o kompletnom nalazu. Bit ću vam jako zahvalna.
Cure imam pitanje za vas koje ste već bile/jeste na komplikacijama.
Dobila sam taj R1 obrazac u kojem piše u jednom stupcu plaća i u drugom piše isplaćena plaća. Po kojem stupcu onda oni rade izračun? Da li oni onda iz tih 6 mjeseci vade i prosjek za porodiljni?Dakle na obrascu ti mora biti naveden bruto i neto iznos plaće,fond odrađenih sati za svaki mjesec i onda ti ispod moraju navesti koliko je satnica u bruto i neto iznosu. I onda ti samo po tome kasnije HZZO računa po mjesečnom fondu sati (u to ne ulaze praznici i blagdani)
Aha, aha okej skužila sam. Hvala ti 😁
Pokušavamo od 11/22
➕️19.3 💞
Pozdrav curke, evo i ja obavila pregled. Nije mi radio uzv jer sam prije 10ak dana bila na kombiniranom pa kao nema potrebe (a ja se ponadala 😅). Uglavnom kaže da je sve ok, ponovio mi samo briseve jer sam nedavno pila antibiotik i to je to. Ugl da skratim 😅 imam dilemu jednu.
Doktor mi je na go u 7.mj te mi je rekao da se naručim na sv.duh na pregled krajem 7.mj zatim me kod sebe naručio 7.8. opet na redovnu kontrolu a taman ću u tom periodu biti i za anomaly 🤔 eh sad ne znam da li je pametno da ja krajem 7. početkom 8. odem privatno na anomaly i da obavim sve odjednom privatno jer sumnjam da će mi raditi 3 uzv u 3 tjedna. Da li je 19.tj prerano za anomaly ili je to ok? Ne sjećam se 😅 a toliko sam ujutro bila u žurbi da sam doktora zaboravila pitati za savjet 🙈
Sorryyy na dugačkom postu 😅
Meni su rekli da se anomaly scan radi izmedu 18. i 22. tjedna 😊
👩 26 🙋♂️ 37
➕ 21.3.2023.
06.11.2023. Dora i Ema 🌸🫶🏽🩰👧👧
22.06.2024. 👼🏼 U raj poveli te anđeli, D 🤍
nadja, a da se možda konzultiraš sa endokrinologom šta se tiče štitnjače ? Malo ti je tsh povišen za prvo tromjesječje… bio bi poželjniji da je niži al nije strašno :)
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm 🍀💪
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
Lijep pozdrav drage žene. Čestitam na dobrim pregledima i lijepim trbuščićima. Pregled imam 4.7. Sada sam u 8 tt (7+6). Radila sam kks i hormone štitnjace. Nalaz hormona štitnjače:
TSH 2,82 mIU/L (ref.int.0,340-5,33)
fT3 4,13 pmol/L (ref.int.3,80-6,80)
fT4 12,36 pmol/L (ref. int.7,90-15,40)
anti TPO 0,2 IU/ml (ref. int.&lt;9).
Jetreni enzimi:
ALT 9 U/L (ref.int. 10-36)
ALP 38 U/L (ref.int. 54-119)
AST 13 U/L (ref.int. 8-30)
GGT 10 U/L (ref.int. 9-35).
Jako me brine ovaj sniženi ALP ali me općenito zanima mišljenje o kompletnom nalazu. Bit ću vam jako zahvalna.
Kako stojiš sa cinkom,magnezijem i vitaminom B12? ALP hoće biti smanjen kada si u deficitu s ovime pa je možda do toga. Inače to bude smanjeno i kod hipotireoze što je kod tebe slučaj jer ti je štitnjača za prvo tromjesečje previsoka što baš nije najbolje pa ipak najbolje da vidiš sa doktoromo
Znam da se u prvom tromjesecju preporucuje TSH do 2.5 iako su po nekim novim studijama navodno pomaknuli do 3 ali se lijecnici vole drzati stare prakse do 2.5, tako sam procitala. ft3 i ft4 su dobri tako da za sada još nije hipotireoza ali treba redovito pratiti. Cink i magnezij suplementiram a od danas cu i B12. Cijelo vrijeme od samog pocetka imam gotovo cjelodnevne mucnine i jako malo jedem pa mislim da je mozda ALP i zbog toga snizen jer sam negdje procitala da moze biti zbog pothranjenosti. Visoka sam 176 i imam 63 kg. Svakako cu pitati doktora kada budem isla ali sam nestrpljiva i zanima me kakvo je vase misljenje i ima li netko sa slicnim iskustvom.
Kao zdravstveni djelatnik ja bi rekla da gestacijski dijabetes nije zajebancija i nijedan doktor ne pretjeruje ako stavi dijagnozu da ga imas, a malo si iznad razine dopustenog… pogotovo jer u pocetku moze doci do spontanih i do prirodenih anomalija, tako da sam ja na mjestu od nekog od vas cura pridrzavala bi se uputa i slusala bi gin sta ima za reci. Ima jako puno rizicnih cimbenika koji mogu dovest do gestacijskog, izmedu ostalog i sama sam potencijalni kandidat jer imam blizanacku trudnocu…
Noir ima veze ako si prije trudnoce imala povisen BMI.
👩 26 🙋♂️ 37
➕ 21.3.2023.
06.11.2023. Dora i Ema 🌸🫶🏽🩰👧👧
22.06.2024. 👼🏼 U raj poveli te anđeli, D 🤍
Sortiraj odgovore
Najstariji