Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ana2104
    16. Studeni 2022. 14:03

Čestitke  svim curama na bebicama ❤️

Jeli ima koja da će rađat u Dubrovniku?

🙋🏻‍♀️27 🙋🏻‍♂️38
    2018 💒👫🏻
    2019 baby B 👦🏻💙
    5/2021 missed.ab 10tj 💔
    🌈 2022 baby N 👶💙

Lavendera
    16. Studeni 2022. 14:03

Evo da se javim kako je proslo. Sinoc malo prije 19h su mi se trudovi ustalili na 4 min i tako do 21:15 kad me muz utrpao u auto nakon tusa (opet). Odvezli stariju kod mojih i direkt gore u predradaonu, pregledala me dr, bila 4cm otvorena, trudovi na 3min i kaze jos je nalaz mali nek setam. Dobila dulcolax (nista to meni nije djelovalo niti me tjeralo na wc, klizma ti dusu ocisti a ne samo crijeva hahah).. Nakon toga setala, radila cucnjeve i pregledala me opet oko 23h dr i bila 4cm otvorena ali cerviks skroz nestao.
     Ako mogu setat nek setam, ako ne nek legnem. I setala ja tako do 2, osjetila pritisak na crijeva, zvala babicu, ona me na stol u radaonu, spojila na ctg i zvala doktoricu, ona pregledala opet, 6cm otvorena, prokinula vodenjak i bile u prostoriji pored citavo vrijeme ako ih zatrebam. Muz na kraju nije isao samnom u radaonu jer nismo znali koliko ce se to oduziti s obzirom da sam dosla s jakim trudovima a mali nalaz.. Dobila sam neku injekciju za brze otvaranje, vec su me trudovi dosta sibali ali uspijela sam prodisati svaki s tim da sam se trebala bas fokusirati na disanje a ne na bol.. Koliko sam mogla kunjala sam izmedu trudova dok me nije trgnio nagon za tiskanjem, zvala babicu i u 3-4 truda se rodila moja mrvica🥰 Nije mi radena epiziotomija, popucala sam nesto malo, pa imam samo 2 sava,za sad ih ne osjetim dok je to sve jos uvijek toplo. Cekam da se to ohladi pa da krene sou program😂
    Curku mi vec u pola 8 dovezle sestre u sobu, mazimo se i sikimo (preferira desnu dojku, lijeva joj bas nesto ne smeka hahaha).. pregledala ju pedijatrica i za sada je sve okej. Nadam se da nece dobiti zuticu tako da mozemo doma u subotu ujutro. Posjeta ima na pola sata u danu pa cekamo sada tatuu da dode za sat vremena.. Jedino mi je tesko sto ne moze povesti stariju jer ne dopustaju naravno djeci ulazak.. Ali zato se nadam da ce sve biti okej i da smo cim prije doma🥰♥️

10/2020.💖
    11/2022.💖
    11/2024.💙
    02/2024. Biokem💔

Queen_of_North
    16. Studeni 2022. 14:22

Lavendera

Evo da se javim kako je proslo. Sinoc malo prije 19h su mi se trudovi ustalili na 4 min i tako do 21:15 kad me muz utrpao u auto nakon tusa (opet). Odvezli stariju kod mojih i direkt gore u predradaonu, pregledala me dr, bila 4cm otvorena, trudovi na 3min i kaze jos je nalaz mali nek setam. Dobila dulcolax (nista to meni nije djelovalo niti me tjeralo na wc, klizma ti dusu ocisti a ne samo crijeva hahah).. Nakon toga setala, radila cucnjeve i pregledala me opet oko 23h dr i bila 4cm otvorena ali cerviks skroz nestao.
    Ako mogu setat nek setam, ako ne nek legnem. I setala ja tako do 2, osjetila pritisak na crijeva, zvala babicu, ona me na stol u radaonu, spojila na ctg i zvala doktoricu, ona pregledala opet, 6cm otvorena, prokinula vodenjak i bile u prostoriji pored citavo vrijeme ako ih zatrebam. Muz na kraju nije isao samnom u radaonu jer nismo znali koliko ce se to oduziti s obzirom da sam dosla s jakim trudovima a mali nalaz.. Dobila sam neku injekciju za brze otvaranje, vec su me trudovi dosta sibali ali uspijela sam prodisati svaki s tim da sam se trebala bas fokusirati na disanje a ne na bol.. Koliko sam mogla kunjala sam izmedu trudova dok me nije trgnio nagon za tiskanjem, zvala babicu i u 3-4 truda se rodila moja mrvica🥰 Nije mi radena epiziotomija, popucala sam nesto malo, pa imam samo 2 sava,za sad ih ne osjetim dok je to sve jos uvijek toplo. Cekam da se to ohladi pa da krene sou program😂
    Curku mi vec u pola 8 dovezle sestre u sobu, mazimo se i sikimo (preferira desnu dojku, lijeva joj bas nesto ne smeka hahaha).. pregledala ju pedijatrica i za sada je sve okej. Nadam se da nece dobiti zuticu tako da mozemo doma u subotu ujutro. Posjeta ima na pola sata u danu pa cekamo sada tatuu da dode za sat vremena.. Jedino mi je tesko sto ne moze povesti stariju jer ne dopustaju naravno djeci ulazak.. Ali zato se nadam da ce sve biti okej i da smo cim prije doma🥰♥️

Bas super, nije te puno namučilo sta je super, zelim svima nama tako ❤️❤️ super za posjete i da moze doci tata, brze ce proci tako dani pa cete kuci sto prije 🥰 e da odlicno sta nisi imala epizio, vec samo dva sava, mislim da ces se brzo oporaviti 🙏

Ja: 30
    On: 36

2020- Nase prvo sunce ❤️
    7.12.2022.- Iscekujemo nase drugo sunce ❤️

Lonmi
    16. Studeni 2022. 14:30

BlairWaldorf

E super za buce ! I dobro si procijenila onda veličinu 🥰 meni je to uvijek zeznuto jer mi je noga uska ali skoro nijedan model nikad nije prelazio 40 tako da sam tu više manje sigurna.
    Kod mene kiša, jos pijem kavu i uzivam 🤷🤣

Bilo me strah uzeti 39 jer sam pretpostavila da su dobro popunjene, cak su 40 onako taman. Zao mi je da imam tako veliko stopalo, ta zimska obuca onda bas izgleda glomazno, ali sta cemo. 

Jao cure meni se sad jos umnjak upalio. Bila sam ujutro kod zubarke, ocistila je i stavila gel, ali sad boli jos jace. Doslovce upala zubnog mesa oko njega i to jaka. Dala mi je samo Parodontax da ispirem. Jel si mogu jos kako pomoci? 😔

Lonmi
    16. Studeni 2022. 14:35

Lavendera divno ❤️
    Jos smo jucer pricale o raspadanju, s kime cu sad kukati kad si se tako pozurila 😂❤️
    Joj zutica, samo ju hrani da cim vise kaka i da ide to van ako bi i bilo naznaka, ja imam traume od nje 😂
    Jedva cekam da moje malo pile dođe, bas sam nestrpljiva, pogotovo kako su sad krenuli forumski porodi 😊
    Svrati ponekad na forum da ti javim svoje stanje 😊❤️

• Salvatore19
    16. Studeni 2022. 14:44

Lonmi

BlairWaldorf

E super za buce ! I dobro si procijenila onda veličinu 🥰 meni je to uvijek zeznuto jer mi je noga uska ali skoro nijedan model nikad nije prelazio 40 tako da sam tu više manje sigurna.
    Kod mene kiša, jos pijem kavu i uzivam 🤷🤣

Bilo me strah uzeti 39 jer sam pretpostavila da su dobro popunjene, cak su 40 onako taman. Zao mi je da imam tako veliko stopalo, ta zimska obuca onda bas izgleda glomazno, ali sta cemo.
    .
    Jao cure meni se sad jos umnjak upalio. Bila sam ujutro kod zubarke, ocistila je i stavila gel, ali sad boli jos jace. Doslovce upala zubnog mesa oko njega i to jaka. Dala mi je samo Parodontax da ispirem. Jel si mogu jos kako pomoci? 😔

Evo stomatolog sam, pa dajem savjet. Parodontax mozda moze pomoci, ali ako je dosta jaka upala, bolje je kupiti CURAPROX Perio Plus+ Forte tekućina za ispiranje. Nju se daje i nakon operacija u usnoj supljini, i kod takvih upala umnjaka i opcenito sluznice. Ima za kupiti u ljekarnama, nema u drogerijama tipa dm, muller i to, samo ljekarna. Smije se koristiti 7 dana, i nakon toga pauza, jer je dosta jaka, da ne bi pobila i zdrave bakterije u ustima. Ne gutati, samo promuckati i ispljunuti.
    Zbilja dobro pomaze. Uz to, dobro cetkati to podrucje, da se makne sva hrana, krvariti ce jer je upaljeno, ali nema veze, svejedno 2x dnevno dobro ocetkati. Ako se nakon dan,dva ne popravi, ili krene jace boljeti, nemogucnost otvaranja usta, temperatura, bol u grlu i upaljen limfni cvor na toj strani, onda se mora dati antibiotik, jer nece proci samo od sebe. U velikom broju slucajeva prode, ali nekad je ipak potreban antibiotik. To je to od savjeta, druge nema. Ako se to ponavlja cesto, preporuka je izvaditi ga kod oralnog kirurga, ali nakon sto se upala smiri. 

👱‍♀️ 28god
    🙎‍♂️ 30god
    💙👶 baby V
    18.11.2022. 💙

Ana2104
    16. Studeni 2022. 14:49

Lonmi

.

Meni isto.. zubarica mi je rekla da ispirem curaprox perioplus tekućinom, i da mažem gengigel, al ne pomaže baš za sad. Još ispirem slanom vodom, to mi malo pomogne 

🙋🏻‍♀️27 🙋🏻‍♂️38
    2018 💒👫🏻
    2019 baby B 👦🏻💙
    5/2021 missed.ab 10tj 💔
    🌈 2022 baby N 👶💙

Baćo
    16. Studeni 2022. 14:50

buhtlica23

Cure koju su otvorile porodiljni,imam pitanje vezano uz isplatu jer meni su komplikacije bile do 28.10 i onda porodiljni i danas mi je sjalo nekih 230kn sa HZZo pretpostavljam da je to porodiljni? Cure koje su na komplikacijama jesu vama sjele ? Sve me strah da su nest zeznili jer nisam dobila nista o tom da je porodiljni otvoren a rekli su da cu dobiti riješenje. Cak sam 3 x slala mail i stalno odgovor da je u obradi.

Meni jos nisu sjele komplikacije .. mislim da ce sutra

24.12.2022. 💙

Angeleyes
    16. Studeni 2022. 15:10

Ana2104

Lonmi

.

Meni isto.. zubarica mi je rekla da ispirem curaprox perioplus tekućinom, i da mažem gengigel, al ne pomaže baš za sad. Još ispirem slanom vodom, to mi malo pomogne

Ali imas i Curaprox gel u dm-a, oko 50ak kuna, meni se pokazao bolji nego Gengigel!

33 god. 🙋🏻‍♀️
    41 god. 🙋🏻
    👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵

Lonmi
    16. Studeni 2022. 15:14

Salvatore ajme hvala. Nije bilo moje doktorice, tj. bila je zauzeta pa me preuzela jedna draga mlada zenica koja je tek krenula raditi i nije znala sto bi mi preporucila.
    A gengigel kako Ana kaze? On se smije? Imam onog za bebe 😂
    Joj to zubno meso u trudnoci 🥴
    Spominjala je antibiotik ali sam rekla da prvo pokusamo bez njega. 
    Dugo me nije gnjavio i on je vec dugo vani, ali eto. 
    Ako nastavi vadit cu ga 100%, jednog vec jesam. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.