Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Satsuke
    22. Listopad 2022. 10:28

Drage cure, držite se. Lavendera evo, ne znam uopće što bih rekla na tretman koji si imala i bolnici i ponašanje tog liječnika prema tvojoj boli i šavovima. Da ne spominjem onog prvog koji je stavljao taj dodatan šav. Odvratno. 

Neki se ponašaju kao da se ženama patnja u ovom stanju jednostavno prirodno podrazumijeva i bespotrebno je poduzimati korake da se to spriječi. Ljudskost im je na nuli, žao mi je. Zaslužila si puno bolje. I ako ga želiš prijaviti, imaš moju/našu punu podršku.

Zagreb, 32g.
    🍼🐣Očekivani termin 1.12.

Martina2020
    22. Listopad 2022. 11:11

lil_me

Hvala.. ajme za mlijeko 😳, a ja čujem samo, lako njoj, ona doji 🤔 a kako ćeš sada, jel se isto popije neka tableta da ti ne dolazi mlijeko?

Pa da lako njoj koja uspije bez problema dojiti :) ali to je vještina i treba puno truda da to uspije, rijetko kome ide kao od šale. A s dohranom isto nije lako, sve mora biti sterilizirano, ohlađeno na pravu temp, i spremno svakih 3 h. Treba se snaći u svemu tome, i dojenju i dohranom pogotovo kad ti je prvo, a moja greska je bila s prvim da nisam imala pojma o svemu tome, tak da je dobro informirati se na vrijeme :) i jos mi jedna stvar pada na pamet o kojoj nitko ne govori, a događa se, cisto da žene znaju i psihički se pripreme na to (i pripreme tablete protiv bolova), jer poslije poroda se javljaju kontrakcije maternice kojima se maternica i okolno organi vracaju na mjestu i postepeno se zaustavlja krvarenje. "Problem" je u tome kaj te kontrakcije mogu biti bolne kao trudovi doslovce, kao da opet prozivljavas porod, meni su prosli put bile toliko jake i bolne i toliko se brzo to sve desilo da je i krvarenje prakticki stalo nakon 7 dana. Kak mi je mali bil u inkubatoru, vidla sam i pricala s puno drugih rodilja da se i njima to događa, jedna koja je imala mlijeka i dolazila dojiti svoju bebicu s Inkubatora, svaki put je plakala jer dojenje , odnosno kak beba siše, jos dodatno potiče i pojačava te kontrakcije. 
    Tabletu za zaustavljanje dojenja necu traziti tak dugo dok ne bude potrebno, mozda se desi cudo pa me iznenadi ovaj put, a ako bude trebalo, necu dvojiti, bolnica mi je na 5 min 

Lonmi
    22. Listopad 2022. 11:56

Martina jel si smjela tu u Vz normalno do bebe u inkubatoru bez obzira na koronu? Nije bilo filozofije itd., tipa u stilu ako ne dojis da ne mozes, ograničenja i sve. Mene glava boli dok krenu filozofirati oko te korone i ograničenja. Mislim da bi im vrata srusila na odjelu da me ne puste k bebi. Najbolje dok je sve u terminu i kad je s tobom. 
    Ja sam dojila i dojiti cu opet. Bas onaj jaci nalet mlijeka osjetila sam 3 dan nakon poroda, a bilo je i prije sve ok ali moja je imala zuticu i to bas jaku i nije vukla, a ta izdajalica i ja.... po pol h sam pumpala 30 ml mlijeka, mozda i duze, i to tek 3 dan. Sestre su rucno stisle i spricalo je na sve strane, ja pa nikako pohvatati tu tehniku s rukom, luda sam bila. Da nije bila zuta, sisala bi odmah normalno i nebi imala tolike glavobolje od tog. S dohranom sam imala probleme jer mi nisu htjele dati, nagovarala sam. Samo nek ju stipam, cupam i budim da sise. Onda sam pop.... i rekla da mi nek pise dohranu svaka 3h,a ako nece biti potrebe i ako uspijem bar izdojiti kad ona vec spava na sisi da ce dobiti izdojeno. 
    Ali sve se to doma poslozilo hvala Bogu 😊

Sreca ♥
    22. Listopad 2022. 13:39

Cure, u 29tj smo, beba po uzv zaostaje tjedan dana...
    Da li ima netko iskustva? Zaostaje po mjerenjima glave, bedrene kosti, stomaka i kilazi? Da li je razlog za brigu? Molim vas iskustva... Po svim mjerenjima tocno tjedan dana, do sada je bilo sve ok.

🤍

• Salvatore19
    22. Listopad 2022. 14:01

Kad smo kod mlijeka, ja sam jucer primijetila par kapljica iz desne dojke 🙈 32+2 smo
    Ja se nadam da cu uspjeti dojiti, ali vidjet cemo. 

👱‍♀️ 28god
    🙎‍♂️ 30god
    💙👶 baby V
    18.11.2022. 💙

buhtlica23
    22. Listopad 2022. 14:04

Sreca ♥️

Cure, u 29tj smo, beba po uzv zaostaje tjedan dana…
    Da li ima netko iskustva? Zaostaje po mjerenjima glave, bedrene kosti, stomaka i kilazi? Da li je razlog za brigu? Molim vas iskustva… Po svim mjerenjima tocno tjedan dana, do sada je bilo sve ok.

Meni su rekli u bolnici sve sto nije preko 4 tjedna odstupanja da nije problem. Moja je za 2 i pol tjedna veca nego sto bi trebala biti. Po svim mjerama i kilazi. Nitko ne pravi problem cak su komentirali kako ce biti mrsavica ali da je dugacka. Vjerujem da ces cesce imati uzv da poprate da nema nekih problema sa protocima, ali ako su oni okej nema brige. 
    Sve je to normalno, ne moze zena koja je 170 i 80 kg i muz od 2 metra i 130 kila imat bebu od 2.5 kg. Kao sto ni mala zena ne moze imat bebu preko 4.5 kg mislim moze ali to rijetko. Ni jedna beba nije ista, ni kilazom ni duzinom a npr rodeni su u istim tjednima. Ne sekiraj se dok doktori ne kazu da nesto ne valja nemas razloga za brigu 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Martina2020
    22. Listopad 2022. 14:56

Lonmi kaj se tice korone, sve zene koje su zaprimane na odjel su radile pcr test pa je odjel bil recimo to tak sigurna zona jer posjete nisu bile dozvoljene, a osoblje je radilo test tocno svaki dan. Masku sam prvi put tek stavila kad smo isli napokon doma. Nitko koronu nije ni spominjao. A bebicu mozes vidjeti tocno svaka 3h kad su hranjenja, zene koje mogu doje, a koje ne daju ti bebu da ju sama hranis bocicom. Jedna starija sestra nam je znala reci dok je bila njezina nocna nek prespavamo hranjenje u 3 u noci. A tvoja djevojčica nije bila u toplom kreveticu kad je imala žuticu?

Lonmi
    22. Listopad 2022. 15:34

Martina2020

Lonmi kaj se tice korone, sve zene koje su zaprimane na odjel su radile pcr test pa je odjel bil recimo to tak sigurna zona jer posjete nisu bile dozvoljene, a osoblje je radilo test tocno svaki dan. Masku sam prvi put tek stavila kad smo isli napokon doma. Nitko koronu nije ni spominjao. A bebicu mozes vidjeti tocno svaka 3h kad su hranjenja, zene koje mogu doje, a koje ne daju ti bebu da ju sama hranis bocicom. Jedna starija sestra nam je znala reci dok je bila njezina nocna nek prespavamo hranjenje u 3 u noci. A tvoja djevojčica nije bila u toplom kreveticu kad je imala žuticu?

Bila je u fotojastuku koji grije i cijelo vrijeme sa mnom u sobi. Da je malo vise papala ne bi ni ta zutica postala jaca, kad znas da se ona izlucuje stolicom. Zato sam ti ja pop... nek daju i dohranu da cim vise dobi na tezini i da idemo doma. Bas sam silno htjela doma, prvo dijete, panika, dojenje koje nije islo zbog spavanja itd. Nisam htjela da se sad ta zutica razvuce na jos tj dana, bilo mi je bitno da je sita i da prolazi, a ne sta ce jesti, al opet s dr strane drago mi je da sam s dojenjem uspjela. 
    Joj meni bi bila najgora nocna mora da sam dugo na odjelu i da bebica nije sa mnom, pa sam mislila da nebi bilo da jos i zbog korone kompliciraju. Svaka cast svim mamicama koje tako izdrze. Neka njih nama u terminu i da tog ne bude, 3 dana te bolnice sasvim dovoljno.
    E da, u toplom kreveticu je bila samo tu noc kad sam rodila ujutro do vizite jer se nagutala puno plodne vode i imala hematom jer je izgon bio tezak. Ujutro kad su mi ju donijele rekle su mi kao da ju ne moram hraniti do navecer, jer je jos uvijek kao ok, a da nebi bljuckala zbog te vode, i mislim da sam ucinila gresku sta sam ih slusala jer je dijete zbilja bilo gladno i dodatno pozutjelo. A ne znas, nismo mi doktori, ali mozda ponekad ni oni nisu u pravu, pogotovo vezano uz hranjenje.
    Ovaj put sam pametnija pa cu po svojem, uzeti cu i dohranu, ne dam se zezati vise.
    U kojem tj si ti rodila i kako dugo ste bili na odjelu? 

BlairWaldorf
    22. Listopad 2022. 16:55

Cure uzmat ćete i dohranu u bolnicu?

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

buhtlica23
    22. Listopad 2022. 17:02

BlairWaldorf

Cure uzmat ćete i dohranu u bolnicu?

Ja mislim da necu,to mi stvarno ne stane u torbu. Ako bude bilo potrebne dofurati ce neko.
    Oni u bolnici imaju sigurno e sad...

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.