Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ancy2010
    22. Listopad 2022. 17:13

Nama su dohranu donosili svaka 3 sata i pitale bi koliko ml želimo, s tim nije bilo problema..ja sam ponila bocicu jer one njima daju iz onih čašica za mokracu pa se pola toga prolije okolo

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

Lonmi
    22. Listopad 2022. 18:08

Imaju u bolnici, naravno da imaju. Ja sam imala slucaj da se filozofiralo oko dohrane jer sam mogla bez brige dojiti, govorili su mi da ce se grudi upaliti (istina ako ne izdojis barem), i jedini problem je bilo dijete koje spava i ne sise,  a sve bolje zuta. U nekim rodilistima se dojenje jako forsira.
    Meni super dojiti, al nemam nista protiv dohrane ako je u tom trenu tako lakse, a eto, neki nedaju bas. 

• ribic
    22. Listopad 2022. 18:09

BlairWaldorf

Cure uzmat ćete i dohranu u bolnicu?

Ne.. bolnica daje i onda se tocno zna koju dijete jede. A ne malo mama, malo oni neku drugu i sl.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

ancy2010
    22. Listopad 2022. 19:09

Lonmi

Imaju u bolnici, naravno da imaju. Ja sam imala slucaj da se filozofiralo oko dohrane jer sam mogla bez brige dojiti, govorili su mi da ce se grudi upaliti (istina ako ne izdojis barem), i jedini problem je bilo dijete koje spava i ne sise, a sve bolje zuta. U nekim rodilistima se dojenje jako forsira.
    Meni super dojiti, al nemam nista protiv dohrane ako je u tom trenu tako lakse, a eto, neki nedaju bas.

Tako je bilo i u Splitu jedno vrime, zagovarali su to dojenje previse, bebe bi bile gladne i nebi tiče dat dohranu, eventualno jedan put dnevno bi dobile 20ak ml..znam po prijateljicama koje su rodile prije mene i koliko su se napatile i one i bebe...i onda sam se ja psihički i fizički pripremila na to, ponila odma i izdajalicu pa me šokiralo kad sam vidila da dile dohranu samo tako..stvari su se bas prominile, mene niko nije forsira da dojim, rekle su mi ako ide ide, ako ne ima dohrane Bogu hvala, eto doslovno tim rijecima

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

Martina2020
    22. Listopad 2022. 21:12

Lonmi ja vjerujem da ti nisu htjele dati bas dohranu jer ti jesi imala mlijeka, a oni stvarno potiču dojenje, makar je u tvojem slučaju ocito trebalo dati dohranu. Rodila sam u 37+6 inducirano zbog zastoja u rastu, imao je samo 2 kg i ostali smo skoro 2 tj dok nije došao do 2.5 kg. Nama je znaci samo tezina bila problem. Ja budem nosila sad isto dohranu sa sobom, samo zato jer za terminske bebe imaju bebimil, a za nedonoscad aptamil, a ja necu bebi davati nist drugo osim aptamila, je da je skuplji, ali kad vrlo vjerojatno ne cu moci dojiti bar da beba dobi najbolje kaj ja mogu. Unutra je vec probiotik protiv grceva i svi potrebni vitamini, najsličnije je majcinom mlijeku. I svoju flasicu, dr.Browns protiv grceva, frosch za prati, i to ovo mini pakiranje iz poklon paketa iz bipe, da ih s nicim ne moram gnjaviti osim prokuhane vode :)

Martina2020
    22. Listopad 2022. 21:20

Zaboravila sam napisati, koju dohranu daju u bolnici, to bi trebalo nastaviti i doma ili postepeno mijenjati mjericu po mjericu jedne formule s drugom. U suprotnom riskirate grceve i teske bolove u trbuscicu jer probavni sustav kod bebica jos nije razvijen i smeta im svaki krivi gram. Nazalost ja sam to napravila sa najstarijim prije sad vec skoro 10 god i jos sad mi se place kakve muke je prolazio , a ja nisam znala razlog, bila sam jako mlada i nije me imao tko savjetovati, nije to bilo namjerno, mislila sam da mu AD ne odgovara pa sam kupila jedan, pa drugi, pa treci, a sve sam zapravo napravila krivo...
    Ako budete trebale bocice, dr.Browns jedini fizički ima ventil / odzracnik koji onemogućava da se beba naguta zraka ili da previse potegne. 
    Za grceve koji nisu uzrokovani viskom zraka Tiba kapi 👌
    https://ibb.co/jWV8nY9

Lonmi
    22. Listopad 2022. 21:29

Martina da, zbilja je bilo i onda su samo govorile dobit cete upalu. To sve stoji, ali ja bi izdojila i bila sretnija da jede na bocicu, spricu, casicu nego da pada na kilazi i da budemo jos tj dana tamo. Ionako bi dohrana dosla na red jer je dosta pala na tezini u prva 2 dana. Super kad vec mozes nesto izdojiti, onda joj to das i na bocicu i znas da je jela, onako si jadan, a za dohranu se moras i posvadati 😂. Kod izdajanja mi je bilo najgore sta sam za 30 ml trebala 45min, prakticki nista dr nebi radila samo izdajala da ima na vrijeme  obrok spreman, bas stres. 
    Zato sad nosim Hipp Combiotic i ako bi bilo filozofije dat cu joj i gotovo, pa nije meni problem reci da joj dajem ad, a sta da striktno neces dojiti i ne zelis njihov Bebimil, das bebi ono sta ces joj dati i doma. 
    Ali kazem, to je bio moj slucaj zbog zutice, inace bi bilo sve super. Samo ne zelim opet slusati o stipanju, budenju i ostanku duze 😂, nek jede i idemo doma dalje na dojenje. 

Ancy ma super da daju ako hoces, tako si ti puno opustenija, a ne kad se nesto forsira. 

Martina2020
    22. Listopad 2022. 21:35

Lonmi ja sam za pol sata uspjela izdojiti 1 ml ako je bilo sreće, doslovce cajna zlicica  😅😅 sad mi je smiješno, ali onda mi nije bilo, doslovce kap po kap, vise sam suza proplakala nego kapi izdojila.. ali dobro, takav stres si ne cu vise dozvoliti, znam da to nije moja odluka, tak je kak je i gotovo. Cimerica je isto izdajala, ona je za 5 min imala za dva obroka. Eto. Svima drugačije :)

Lonmi
    22. Listopad 2022. 22:23

Martina2020

Lonmi ja sam za pol sata uspjela izdojiti 1 ml ako je bilo sreće, doslovce cajna zlicica 😅😅 sad mi je smiješno, ali onda mi nije bilo, doslovce kap po kap, vise sam suza proplakala nego kapi izdojila.. ali dobro, takav stres si ne cu vise dozvoliti, znam da to nije moja odluka, tak je kak je i gotovo. Cimerica je isto izdajala, ona je za 5 min imala za dva obroka. Eto. Svima drugačije :)

I moja, mali je bio na cici i jos je bocicu izdojila 😂. Tjesila me da je ona vec dojila i da su joj kanalici prohodni pa zato 😂. Ja sam mogla napuniti bocicu kakvih mj dana nakon poroda dok smo bili na svadbi jer sam predugo cekala i imala 2 bombe 😂. Dalje se nije isplatilo jer je mala praznila nonstop 😂. I sad dok sam ukidala dojenje su se punile i punile, ali pocetak je bio tezak, ipak to ide na zahtjev i sta vise pumpas il dijete sisa tako ce i biti kolicine, nece odmah pri porodu. 
    A dobro ti si rodila u super tj, steta da je bilo problematike, ja sam mislila da si mozda ranije pa zato inkubator. 
    Bit ce ovaj put sve super 😊

Jel ima jos koga kome je od lezanja gore umjesto bolje i lakse? Ja ovaj tj zbilja pokusavam cim vise lezati i moram priznati da me sve boli, pritisak je 3x gori kad ustanem. Kao da se sva tezina spusti na zdjelicu kad ustanem i jos sam troma. 
    Nebi se htjela totalno oglusiti na preporuku mirovanja, strah me prijevremenog i osjecam se neodgovorno kad ne poslusam savjet, ali zene moje, ja sam bila bolje kad sam drzala tempo cijeli dan. 

Sreca ♥
    22. Listopad 2022. 22:24

Martina2020

Lonmi ja vjerujem da ti nisu htjele dati bas dohranu jer ti jesi imala mlijeka, a oni stvarno potiču dojenje, makar je u tvojem slučaju ocito trebalo dati dohranu. Rodila sam u 37+6 inducirano zbog zastoja u rastu, imao je samo 2 kg i ostali smo skoro 2 tj dok nije došao do 2.5 kg. Nama je znaci samo tezina bila problem. Ja budem nosila sad isto dohranu sa sobom, samo zato jer za terminske bebe imaju bebimil, a za nedonoscad aptamil, a ja necu bebi davati nist drugo osim aptamila, je da je skuplji, ali kad vrlo vjerojatno ne cu moci dojiti bar da beba dobi najbolje kaj ja mogu. Unutra je vec probiotik protiv grceva i svi potrebni vitamini, najsličnije je majcinom mlijeku. I svoju flasicu, dr.Browns protiv grceva, frosch za prati, i to ovo mini pakiranje iz poklon paketa iz bipe, da ih s nicim ne moram gnjaviti osim prokuhane vode :)

Pozdrav Martina da li je sa djetetom bilo sve uredu? I kako dr uopce tumace zastoj u razvoju? Sto se dogodi?

🤍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.