Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    snowwhite1410
    01. Listopad 2022. 12:49

Angeleyes

Vezano za aktivnost beba, ocito sve panicarimo ako ne osjetimo pokrete neko vrijeme. A bebe odmaraju, nije ni njima svaki put do nekih aktivnosti. 😄 Kao ni nama… Mene je moj beban izlupao jutros toliko da sam legla na bok da smiri nogice jer je to pocelo bit mrvu bolno/nelagodno. A sad kao da ne postoji, gospodin lipo spava. Samo trzne ako pocnem mazit stomak. Postaju mali ljudi i bas je interesantno pratit taj cijeli proces, kako su drugaciji iz dana u dan i kako vec reagiraju na neke podrazaje. 🥰

Istina 🤣 da se zabrinemo ali valjda je to normalno 🙈 meni je prekjučer bila beba baš aktivna jako jučer slabije jutros je bila aktivna u 5 ujutro i sada kada sam išla u spežu isto aktivna ali ne previše čitala sam da u 32 tjednu spavaju 90%do 95% vremena 🤣a ja mislila one su budne ko mi 🙈

• ribic
    01. Listopad 2022. 12:51

Tilia

ribic

Tilia

Drage moje,
    Imam pitanjce i mislim da ću ovdje najbrže dobiti odgovor.
    Otvaram porodiljni 28 dana prije poroda i zanima me kolika će mi biti naknada ako imam 7 mj staža neprekinuto, odnosno nemam 12 mj u zadnje 2 godine (studirala)?
    Staž pretpostavljam ne ide dok sam na porodiljnom i neće mi se povećavati na 100% plaće za 2 mjeseca?
    Hvala

https://hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore

Sve tu pise.

Da, našla sam to…i ništa mi nije jasno.
    znaci ne ide 70% moje place (koja je 6000) nego 2300 kn. Mogu li traziti naknadno 100% kad dostignem staz ili to ne vrijedi?
    Ne znam kako prezivjeti s 2300 🙁

Gleda se u trenutku otvaranja rodiljnog staz koliko ja znam. Jednako kao i iznos primanja. A ne naknadno… posalji mail na info kontakt od hzzo (meni za nes odmah odgovorili) pa ces dobiti sve info.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

NanaJ
    01. Listopad 2022. 14:19

Cure koje ste vec bile na komplikacijama, kako ide kada se predaje za porodiljni? Znam da dr daje zasebne doznake za zatvaranje komplikacija i zasebno za porodiljni. I sa te 2 doznake opet u hzzo. Da li treba jos nesto od papira za otvaranje porodiljnog sto se tice hzzo? 

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

Lonmi
    01. Listopad 2022. 14:54

Cure ja sam kao hrcak, jedem samo pistacije i kikiriki 😂. Ludu zelju imam za time 😂
    Sta se vama jede?
    .
    Torbu jos nisam taknula, jos moram i kupiti neke stvari. Ostalo mi ulozaka od lani i imam 2 spavacice dugi rukav, ostale kratki al mislim da nece biti hladno, imam one podloge za wc skoljku, sve mi je ostalo. Jedino nigdje ne mogu nac mrezaste gacice velicine M. L su mi velike i onda to ne drze kako treba. Jedne sam kupila jer sam slucajno naletjela. 

Lavendera
    01. Listopad 2022. 14:59

Joj i ja sam u prvoj trudnoci imala sve vec spremno a sad uz sve ovo jos nisam nista taknula. Sad cu u petak nakon pregleda u dm i kupiti sve sto mi treba i da to konacno napravim.. 

Lonmi  pogledaj u dm-u to.to mrezaste gace, imaju velicina M, ja sam koristila te nakon prvog poroda pa cu ih i sada. Nadam se da ce ih biti kad budem kupovala🙈

10/2020.💖
    11/2022.💖
    11/2024.💙
    02/2024. Biokem💔

• ribic
    01. Listopad 2022. 15:35

Lonmi

Cure ja sam kao hrcak, jedem samo pistacije i kikiriki 😂. Ludu zelju imam za time 😂
    Sta se vama jede?
    .
    Torbu jos nisam taknula, jos moram i kupiti neke stvari. Ostalo mi ulozaka od lani i imam 2 spavacice dugi rukav, ostale kratki al mislim da nece biti hladno, imam one podloge za wc skoljku, sve mi je ostalo. Jedino nigdje ne mogu nac mrezaste gacice velicine M. L su mi velike i onda to ne drze kako treba. Jedne sam kupila jer sam slucajno naletjela.

Kakve su to podloge za wc? Imas link? To me najvise muci s bolnicama. Planirala uzet domestos dezinfekcijske

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• Kokili
    01. Listopad 2022. 15:50

NanaJ

Cure koje ste vec bile na komplikacijama, kako ide kada se predaje za porodiljni? Znam da dr daje zasebne doznake za zatvaranje komplikacija i zasebno za porodiljni. I sa te 2 doznake opet u hzzo. Da li treba jos nesto od papira za otvaranje porodiljnog sto se tice hzzo?

Ja mailom poslala obe doznake, teta iz hzzo mi vratila izjavu da ispunim i osobno odnesem u hzzo i to je to

34 ♏👩‍🦰,34♉🧔
    Pokusaji od 10/20
    4.11.2022. Curica ❤
    ⏸ 9.9.

ancy2010
    01. Listopad 2022. 16:12

Lavendera

Joj i ja sam u prvoj trudnoci imala sve vec spremno a sad uz sve ovo jos nisam nista taknula. Sad cu u petak nakon pregleda u dm i kupiti sve sto mi treba i da to konacno napravim..

Lonmipogledaj u dm-u to.to mrezaste gace, imaju velicina M, ja sam koristila te nakon prvog poroda pa cu ih i sada. Nadam se da ce ih biti kad budem kupovala🙈

Da, ima ih u DMu, ja sam jucer vidila, bilo je M vel kod nas te sam i zadnji put uzela..i ja cu iduci tjedan u shoping za sebe polako torbu pocet opremat..

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

Lavendera
    01. Listopad 2022. 16:51

ancy2010

Da, ima ih u DMu, ja sam jucer vidila, bilo je M vel kod nas te sam i zadnji put uzela..i ja cu iduci tjedan u shoping za sebe polako torbu pocet opremat..

Meni su bile super jer su mi na neki nacin bile nesto slicno stezniku, L bi mi bile ogromne.. 
    Sto mislite o stezniku nakon poroda? 
    Nakon prvog poroda ga nisam koristila odma, jedni su govorili nije dobro, drugi dobro je pa na kraju nisam jer sam ostala eto zbunjena da ili ne.. , tek sam negdje mj dana poslije kupila kao one steznik gace sto su bile u kauflandu i bile su mi okej.. Sad nisam pametna dal nositi to odma ili ne.. Sto vi mislite?

10/2020.💖
    11/2022.💖
    11/2024.💙
    02/2024. Biokem💔

• ribic
    01. Listopad 2022. 17:24

Lavendera

ancy2010

Meni su bile super jer su mi na neki nacin bile nesto slicno stezniku, L bi mi bile ogromne..
    Sto mislite o stezniku nakon poroda?
    Nakon prvog poroda ga nisam koristila odma, jedni su govorili nije dobro, drugi dobro je pa na kraju nisam jer sam ostala eto zbunjena da ili ne.. , tek sam negdje mj dana poslije kupila kao one steznik gace sto su bile u kauflandu i bile su mi okej.. Sad nisam pametna dal nositi to odma ili ne.. Sto vi mislite?

Steznik se nosi po preporuci fizijatra. 

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.