Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ana_
    01. Listopad 2022. 06:03

Avocado

Što se tiče matičnih stanica iz pupkovine… u slučaju doniranja, dal se pušta da pupkovina otpulsira ili to onda nije opcija?

Mislim da to nije opcija 🤔
    Nisam 100% sigurna, ali mislim da sam negdje čitala. 

👱‍♀️ 36, AMH 12 (2022) 4.1(2024)
    👨‍🦱 40, normo
    04/22 prvi IVF (ovaleap, cetrotide, ovitrelle) 02.05. ET 1 blastice, 1 ❄️
    11.05. Beta 9dnt 215
    13.05. Beta 11dnt 457
    It's a boy 💙

04/24 FET 1 blastice ➡️ 9dnt beta 52 ➡️ 12dnt beta 190 ➡️ spontani 7tt
    10/2024 novi postupak, IVF, test ❌

01/2025 novi postupak - > beta 15dnt 456, 17dnt 964. 6+4 ❤️

• lynard
    01. Listopad 2022. 06:16

ribic

lynard

Pozdrav svim trudnicama, redovno vas citam ali nisam bas aktivna. Moze mi netko dati info oko doznake za komplikacije. Danas sam dobila prvu doznaku tj za 9mj no poslodavac mi danas nije uspio izdati onaj R1 obrazac, trebala bi to dobiti u ponedjeljak. Da li je problem ako te papire predam u ponedjeljak (negdje sam procitala da se moze do 5. u mjesecu)? Na telefon mi se u hzzo danas nije nitko javio. :/ takoder me zanima da li je svejedno u kojem uredu u zagrebu predajem ili ide nekako po adresi stanovanja? Hvala!! ☺️

Do 5. u mjesecu.

ivana.s

lynard

Pozdrav svim trudnicama, redovno vas citam ali nisam bas aktivna. Moze mi netko dati info oko doznake za komplikacije. Danas sam dobila prvu doznaku tj za 9mj no poslodavac mi danas nije uspio izdati onaj R1 obrazac, trebala bi to dobiti u ponedjeljak. Da li je problem ako te papire predam u ponedjeljak (negdje sam procitala da se moze do 5. u mjesecu)? Na telefon mi se u hzzo danas nije nitko javio. :/ takoder me zanima da li je svejedno u kojem uredu u zagrebu predajem ili ide nekako po adresi stanovanja? Hvala!! ☺️

Nista nije cudno da se ne javljaju 😁 Tako je, do 5. u mjesecu

Hvala 😄

• Tilia
    01. Listopad 2022. 09:33

Drage moje,
    Imam pitanjce i mislim da ću ovdje najbrže dobiti odgovor.
    Otvaram porodiljni 28 dana prije poroda i zanima me kolika će mi biti naknada ako imam 7 mj staža neprekinuto, odnosno nemam 12 mj u zadnje 2 godine (studirala)? 
    Staž pretpostavljam ne ide dok sam na porodiljnom i neće mi se povećavati na 100%  plaće za 2 mjeseca?
    Hvala

Lavendera
    01. Listopad 2022. 09:34

Pozdrav zenice drage☺️ Upadam kao padobranac🙈 Nadam se da ste sve dobro i bez vecih tegoba☺️
    Jel pocela koja od vas spremati torbu za rodiliste?
    Ja sutra ulazim u 32 tt i jos nisam nista spremila, namjeravam ovaj nadolazeci tjedan. S prvom curkom sam vec imala sve spremno a sad mi kofer samo stoji sa strane👀
    Kako stojite s bolovima u kukovima od spavanja na boku? Mene dva dana rasturaju pa dan ne, onda opet ne znam kako bi se namjestila🙄

10/2020.💖
    11/2022.💖
    11/2024.💙
    02/2024. Biokem💔

BlairWaldorf
    01. Listopad 2022. 09:55

Avocado

Što se tiče matičnih stanica iz pupkovine… u slučaju doniranja, dal se pušta da pupkovina otpulsira ili to onda nije opcija?

Meni je frendica rodila na svetom duhu i trazila je da je ne režu (osim ako je nužno ) već da popuca prirodno i da pupkovina otpulsira.

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• Kokili
    01. Listopad 2022. 10:44

Lavendera

Pozdrav zenice drage☺️ Upadam kao padobranac🙈 Nadam se da ste sve dobro i bez vecih tegoba☺️
    Ja sutra ulazim u 32 tt i jos nisam nista spremila, namjeravam ovaj nadolazeci tjedan. S prvom curkom sam vec imala sve spremno a sad mi kofer samo stoji sa strane👀
    Kako stojite s bolovima u kukovima od spavanja na boku? Mene dva dana rasturaju pa dan ne, onda opet ne znam kako bi se namjestila🙄

Imas vremena za spremanje 🙃 meni je sptemna torba,ruksak, torba za previjanje sa bebinom robom, jaje-sve na jednom mjestu jer... nikad ne znas 😂 pocela sam spremat sve u 27.tt.
    Sto se tice spavanja, da pokucam o drvo, zadnjih tjedan dana nikakvi bolovi,spavam ko beba dok me ne probudi jedno piskenje nocu 😁

34 ♏👩‍🦰,34♉🧔
    Pokusaji od 10/20
    4.11.2022. Curica ❤
    ⏸ 9.9.

ancy2010
    01. Listopad 2022. 10:55

Lavendera

I ja za koji dan ulazim u 32 tjedan, nisam jos nista pripremila, a ni kupila..planiram do kraja 10og miseca sve spakirat..s prvom bebom sam vec sve imala spremno u ovim tjednima a sad sve nekako otezem

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

• ribic
    01. Listopad 2022. 11:39

Tilia

Drage moje,
    Otvaram porodiljni 28 dana prije poroda i zanima me kolika će mi biti naknada ako imam 7 mj staža neprekinuto, odnosno nemam 12 mj u zadnje 2 godine (studirala)?
    Staž pretpostavljam ne ide dok sam na porodiljnom i neće mi se povećavati na 100% plaće za 2 mjeseca?
    Hvala

https://hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore

Sve tu pise.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• ribic
    01. Listopad 2022. 11:40

I staz ide (ako si i dalje zaposlena). Ako nisi - onda ne. 

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• Tilia
    01. Listopad 2022. 11:52

ribic

Tilia

Drage moje,
    Staž pretpostavljam ne ide dok sam na porodiljnom i neće mi se povećavati na 100% plaće za 2 mjeseca?
    Hvala

https://hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore

Sve tu pise.

Da, našla sam to...i ništa mi nije jasno.
    znaci ne ide 70% moje place (koja je 6000) nego 2300 kn. Mogu li traziti naknadno 100% kad dostignem staz ili to ne vrijedi?
    Ne znam kako prezivjeti s 2300 🙁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.