Pozz cure, evo da se i ja javim nakon pregleda danas. Curka je super, 1340g, mjere vece za 10ak dana ali sve je ok🥰❤️ Ogtt nalaz odlican, jedino mi je zeljezo donja granica pa sam dobila heferol (ne znam kako cu s tim na kraj jer inace tesko pada za zeludac a ja od zgaravice nocu spavam opet sjedeci i bez tog heferola kao i u prvoj trudnoci..).. Poslala me vaditi krv za krvnu sliku kad sam rekla da imam uzasne zgaravice, a za zeludac da isprobam nesto iz ljekarne.
Iduci pregled stavila za 3 tjedna, kaze od 28tt idu svaka 3 tj pregledi🙈
Vidim ima vas jos koje ste imale preglede, drago mi je da je sve super! 🥰
Trazi Kendural C za zeljezo. On ima najmanje nuspojava. Moraju ti napisat recept al ne ide prek hzzo nego placas - cca 150 kn
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Bok cure,
Nova sam na ovoj temi, nisam još pisala, ali kako sam sad u 24 tt krenuli smo sa nabavkom stvari za malca. Prvo nam je djete pa ni sama nisam sigurna koliko je pametno kupovati neke stvari tj. hoću li ih uopće koristiti. Dvoumim se kupiti njihaljku ili ne? Gledala sam dosta i nekako mi se čini da su skupe one baby bjorn koje svi hvale, ali nisam sigurna koliko uopće bebe to dugo koriste i jel se preporuča da se djecu stavlja u njihaljke dok su bebe? Osim toga muči me treba li beba biti u vreći za spavanje u krevetiću dok je tek novorođeče ili je bolje pokriti dekicom/poplunom? Ako ima netko iskustva molila bih vas savjet. Hvala
Preporuke pedijatara su da u kreveticu nista ne bude (suprotno svim instagram slikama danas). Znaci bez dekica, jastuka, popluna, igracka. Najbolja je vreca za spavanje.
Sto se tice njihaljke ona nije nesto sto moras i bez cega se ne moze al olaksava ti zivot dok npr. kuhas, a dijete ti se u tome zabavlja. Imas puno toga na njuskalo i po razlicitim fejs grupama i nije nuzno da novo kupujes.
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Pozz cure, evo da se i ja javim nakon pregleda danas. Curka je super, 1340g, mjere vece za 10ak dana ali sve je ok🥰❤️ Ogtt nalaz odlican, jedino mi je zeljezo donja granica pa sam dobila heferol (ne znam kako cu s tim na kraj jer inace tesko pada za zeludac a ja od zgaravice nocu spavam opet sjedeci i bez tog heferola kao i u prvoj trudnoci..).. Poslala me vaditi krv za krvnu sliku kad sam rekla da imam uzasne zgaravice, a za zeludac da isprobam nesto iz ljekarne.
Iduci pregled stavila za 3 tjedna, kaze od 28tt idu svaka 3 tj pregledi🙈
Vidim ima vas jos koje ste imale preglede, drago mi je da je sve super! 🥰
Hej meni ti je isto zeljezo na donjoj granici tj hemoglobin i doktorica mi je rekla da kupim sideral forte kapaule da su jako dobre i ne padaju tesko na zeludac i isto ti imaju vitamin c u sebi i kupuju se u slobodnoj prodaji. Ja ih pijem od subote i za sada je sve ok
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
Ja sam dobila preporuku od ginekologice za Kendural c zbog nižeg željeza. Pijem ga neka tri tjedna tek mi se sada stabilizirala stolica. Na početku katastrofa, uopće nisam mogla na wc. Ali ostalo je ok, ne pada teško na želudac.
Cure,
Ja sam se izgleda nahladila..idem mokriti svakih 20 min..sutra idem svakako raditi urinokulturu,a jel smijem si uzeti za piti neki čaj?
Znam da trudnicama bas ne preporučuju čajeve,ali barem nešto da malo manje idem na wc.🤦🏼♀️
03/22 1. Ivf rekovelle,cetrotide,decapeptyl)19.03.ET -2 petodnevni❌,smrznuto ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
13.05. FET -2 🐧🐧(estrofem)1.Beta 547 ,2.Beta1440-14dnt,stiže nam curka💓
30.01.23. 👶🏼💖
Mi danas bili na pregledu, cerviks mi je 28mm, a 26+4 sam… gin mi je rekla da mirujem, da nije alarmantno, ali da svejedno sto vise lezim, ne sjedim. I setnje po pol sata lagano, i opet leci. Malo sam sad krenula guglati, bolje da nisam 🙈
Inace veli da je i beba veca za 2tj, odgovara za 28tj… i sad vise nije sigurna u spol 🤣 e jebiga. Taman sam se pripremila psihicki da je decko, sad veli da nije sigurna hahah. Narucila nas je za 2tj opet da provjeri cerviks i kako beba raste, jer veli da je 2tj "odstupanja" u redu, ali ak bude vise da ce biti problem 🤷♀️ eh.
A taman sam se nabrijala danas da peglam hrpu robice i slazem u komodu, ali nista od toga.
Dragi Salvatore19, ako te iko razumije ta sam. Samo cu ti reci pusti sad peglanje i sve to. Ako ti ima ko doci neka to odradi, a ti zaista lezi sto vise. Tvoja situacija nije jos kriticna, ali se zato moras i pripaziti.
Meni je evo u 24.tjednu, prije 2 tjedna, cerviks bio svega 20mm, i to jos sa serklazom. Znaci, kod mene je vec opsadno stanje.. Zato moram i leci u 29.nedelji u bolnicu da primim svu profilaksu za prijevremeni porod. Sad mi daju neku kombinaciju vaginaleta, u 29. primam inekcije za razvoj bebinih pluca i pitanje hoce li me pustiti iz bolnice do "kraja", kad god to bilo. Trebala bih izdrzati jos bar 12 tjedana, ali sama doktorica kaze da misli da ce biti prijevremeni. Jer mi se grlic skratio za 20mm u roku od 8 tjedana sa serklazom. A beba bila neuporedivo manja i laksa.
Zato sretno, sigurna sam ja da ces ti to izgurati, samo oprezno, optimisticno i pazi se.
Draga Santina, u kojem su tt tebi radili serklaž? Ja sam sada 21+2 i prije 5 dana mi je cerviks bio samo 29mm. Dobila sam utrogestane, mg i mirovanje. I dalje je T oblika što je dobro, ali imam sad u četvrtak opet mjerenje pa ćemo vidjeti. Bojim se da ću teško izbjeći serklaž
U 16.tjednu, tad mi je cerviks bio 40mm. Oblik nikad nisu spominjali, tad su samo rekli tunelizacija evidentna.
Znam da serklaz se moze raditi do odredjenog skracivanja. Nisam sad sigurna koja je to dimenzija.
Inace, ne boj se serklaza, on ti je samo dodatna sigurnost.
Sretno, javljaj i pitaj sta god te intereauje. Ja nisam bas ful aktivna ovde, ali evo, navratim..
Cure,
Ja sam se izgleda nahladila..idem mokriti svakih 20 min..sutra idem svakako raditi urinokulturu,a jel smijem si uzeti za piti neki čaj?
Znam da trudnicama bas ne preporučuju čajeve,ali barem nešto da malo manje idem na wc.🤦🏼♀️
Jel te ista pece/boli? Ako ne, normalni simptom trudnoce. Sve ti pritisce mjehur i non stop ides na wc. Smijes caj od brusnice
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
Mi danas bili na pregledu, cerviks mi je 28mm, a 26+4 sam… gin mi je rekla da mirujem, da nije alarmantno, ali da svejedno sto vise lezim, ne sjedim. I setnje po pol sata lagano, i opet leci. Malo sam sad krenula guglati, bolje da nisam 🙈
Inace veli da je i beba veca za 2tj, odgovara za 28tj… i sad vise nije sigurna u spol 🤣 e jebiga. Taman sam se pripremila psihicki da je decko, sad veli da nije sigurna hahah. Narucila nas je za 2tj opet da provjeri cerviks i kako beba raste, jer veli da je 2tj "odstupanja" u redu, ali ak bude vise da ce biti problem 🤷♀️ eh.
A taman sam se nabrijala danas da peglam hrpu robice i slazem u komodu, ali nista od toga.
Dragi Salvatore19, ako te iko razumije ta sam. Samo cu ti reci pusti sad peglanje i sve to. Ako ti ima ko doci neka to odradi, a ti zaista lezi sto vise. Tvoja situacija nije jos kriticna, ali se zato moras i pripaziti.
Meni je evo u 24.tjednu, prije 2 tjedna, cerviks bio svega 20mm, i to jos sa serklazom. Znaci, kod mene je vec opsadno stanje.. Zato moram i leci u 29.nedelji u bolnicu da primim svu profilaksu za prijevremeni porod. Sad mi daju neku kombinaciju vaginaleta, u 29. primam inekcije za razvoj bebinih pluca i pitanje hoce li me pustiti iz bolnice do "kraja", kad god to bilo. Trebala bih izdrzati jos bar 12 tjedana, ali sama doktorica kaze da misli da ce biti prijevremeni. Jer mi se grlic skratio za 20mm u roku od 8 tjedana sa serklazom. A beba bila neuporedivo manja i laksa.
Zato sretno, sigurna sam ja da ces ti to izgurati, samo oprezno, optimisticno i pazi se.
Draga Santina, u kojem su tt tebi radili serklaž? Ja sam sada 21+2 i prije 5 dana mi je cerviks bio samo 29mm. Dobila sam utrogestane, mg i mirovanje. I dalje je T oblika što je dobro, ali imam sad u četvrtak opet mjerenje pa ćemo vidjeti. Bojim se da ću teško izbjeći serklaž
U 16.tjednu, tad mi je cerviks bio 40mm. Oblik nikad nisu spominjali, tad su samo rekli tunelizacija evidentna.
Znam da serklaz se moze raditi do odredjenog skracivanja. Nisam sad sigurna koja je to dimenzija.
Inace, ne boj se serklaza, on ti je samo dodatna sigurnost.
Sretno, javljaj i pitaj sta god te intereauje. Ja nisam bas ful aktivna ovde, ali evo, navratim..
Hvala ti puno😊 a daj mi reci kako ti rade serklaž, jel opća ili lokalna anestezija? I koliko si nakon zahvata bila u bolnici?
Cure,
Jel te ista pece/boli? Ako ne, normalni simptom trudnoce. Sve ti pritisce mjehur i non stop ides na wc. Smijes caj od brusnice
Ma samo osjetim stalno pritisak dolje.ništa me ne pecka.uzela sam čaj od brusnice pa malo popiti.
03/22 1. Ivf rekovelle,cetrotide,decapeptyl)19.03.ET -2 petodnevni❌,smrznuto ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
13.05. FET -2 🐧🐧(estrofem)1.Beta 547 ,2.Beta1440-14dnt,stiže nam curka💓
30.01.23. 👶🏼💖
Cure,
Ma samo osjetim stalno pritisak dolje.ništa me ne pecka.uzela sam čaj od brusnice pa malo popiti.
Welcome to the club 😀😂
Mislim, odi na urinokulturu zbog svog mira ali 99% nije nista nego jednostavno tezina na mjehuru.
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
Sortiraj odgovore
Najstariji