Evo da i ja velim svoje nakon što su mi se malo slegli dojmovi od jučerašnjeg pregleda....dakle, bila sam naručena kod svoje doktorice i kad sam došla tamo imala sam što i vidjeti...moja doktorica na bolovanju, a u ordinaciji neki lik... prvo mi je održao predavanje kako mi ne treba nipty test i da ako sam već toliko zabrinuta da sam trebala ići raditi kariotip (mislim da je tak nešto) sebe i muža. Tu mi je već bio onak....ako ću ja sebe smiriti pusti me na miru, to je moj izbor, ako imam viška novaca kaj to tebe briga...al ok, ajd dao si je truda sve objasniti....zatim me posjeo za stol fizički pregledao i to je sve po ps i sve ok....e zatim smo došli do ultrazvuka....djelovao je kao da baš ne vlada tim ultrazvukom...ok, bebač je bio i jako aktivan pa mu se pomicao...srčeko smo čuli i to je bilo ok....no ni u jednom momentu on nije uhvatio cijelog bebača....nije ga izmjerio....nije ništ izmjerio osim veličine maternice...od bebača smo kao vidjeli palac i nogu....na temelju toga je on zaključio da je morfologija uredna...nisam doktor, ne razumijem se u ultrazvuk, al do sad je uvijek sve bilo jasno. Na nalazu je napisao da je porcija skrivena pod simfozom i bo. Nakon toga je našao posteljicu koja je smještena straga i zanimljivo nalazi se na unutrašnjem ušću maternice to jest zatvara izlaz iz maternice. To mi je lijepo pokazao na ultravuku i dobila sam zabranu fizičkih i psihičkih napora, te dizanje teških tereta. Objašnjenje za to je da bi mogla početi krvariti pa ću se ja onda jako prepasti???? Kakvo je to objašnjenje....Za zabranu odnosa mi je rekao nek si muža pošaljem vjenčanoj kumi? Ok, kužim htio je čovjek biti smiješan, ali kakva je to komunikacije? NE poznamo se, nisi mi doktor i onak ne...Uglavnom nemrem si pomoć da nekak sumnjam u cijeli nalaz i ništ mi ne štima i ozbiljno razmišljam otići po drugo mišljenje privatnici (šta je najbolje moja privatnica je na godišnjem trenutno). Uglavnom, jako sam zbunjena i ništ mi nije jasno sad kaj smijem, kaj ne smijem...Pokušavam sad ultra usporiti i ponašati se onak kao umirovljenik...
Pozz cure, jel vi osjetite bebu? Ja danas točno 18tj i nisam ga još osjetila 🤷♀️ Ne mogu dočekati 🙈
Avocado, ja nisam nista osjetila do pocetka 21.tjedna, a i onda blago, kao da su crijeva, i to samo kad sam mirna i lezim. Jos uvijek je kao crijeva 😂 ali sad je puno cesce.
Leptiric, wtf je s doktorom. Komentari ekstremno neumjesni, ko da ste zivotinje pa ne mozete bez seksa, fujic. Za nipt isto glupost, sta njega briga sto ces ti sa svojim novcem. Nadam se da je dobro odradio ostatak pregleda, cak i ako tebi nije nista govorio, i vjerujem da je sve ok, osim te posteljice nezgodne, to znam i ja da treba mirovati, ne nuzno strogo mirovanje, ali se postediti, a najcesce se podigne sama od sebe. Vjerujem da nije opasno ni neuobicajeno, sigurno ce ti netko pametniji tu na forumu jos odgovoriti. Samo ti odi privatno jos kad se vrati s godisnjeg, bit ce ti mentalno lakse sigurno.
30g, OTP 10.11.
Draga leptirić007,
žao mi je što si imala takvo iskustvo, ovo je užasno. Od komentara do same izvedbe pregleda. Preporučam da svakako odeš kod nekog privatno tko te sad može primiti, čisto da ne provedeš ljeto u strahu. <3 Ne znam uopće što bih rekla na takve ginekologe, i sama sam imala ružna iskustva tako da znam koliki je to stres, a kamoli u trudnoći. Ja vodim trudnoću u Mazalin i jako sam zadovoljna zasad.
@Avocado ja ih isto u 18tj nisam osjećala, tek u 20tj osjetim jaaaako rijetko, baš kao da netko štucne u meni. Rekla je ginekologinja da je to toliko prigušeno i slabo jer em je beba još malena, em se kreće u puuno vode pa su svi pokreti onda i blaži. Uglavnom, ne brini jer je to okej, uskoro vjerujem da ćemo priželjkivati periode bez udaraca
Zagreb, 32g.
🍼🐣Očekivani termin 1.12.
Pozz cure, jel vi osjetite bebu? Ja danas točno 18tj i nisam ga još osjetila 🤷♀️ Ne mogu dočekati 🙈
Hej i ja sam 18 +1 posteljica sprijeda. I mislim ali samo mislim da sam kao osjetila nesto malo prije. Iako bi mogla biti crijeva. Rekli su mi da zbog posteljice mozda necu osjetiti duze vremena. Ali ja cu se voditi sa tim da je bebica to bila 😁
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Jao sta se tice emocija ja sam zbilja ovaj put.... danas me drzi neka tuga i depresija, a inace sam zivcana i ljutita na cijeli svijet, svi me smetaju, neda mi se biti doma jer je sve isto, monotono, a onda mi se neda vuci malu u auto pa nositi kolica itd. Znaci nist mi ne pase 😂.
Ponekad sam i sretna, zadovoljna, ali najcesce ljuta i umorna 😂😂😂😂.
Bude se i to okrenulo.
Sretna sam jedino kad vidim da dani idu dosta brzo jer to znaci da ce uskoro biti gotovo ljeto i ove vrucine. Mi s malom djecom ne mozemo nikud po tim vrucinama pa to kvari raspoloženje.
.
Joj ogtt. Sjecam ga se iz prve trudnoce, radila sam ga negde u 26 tt, ali privat. Taman sam to jutro imala neki pritisak, nisam se mogla namjestiti nikako, a ona tekucina je bila fuj. Tu su barem stavili leda.
3h sam provela u klinici, ovaj put cu to uzeti kao odmor. Mozda i odspavam u ordinaciji 😂😂😂
Cure da javim 4 d prosao super, stavim kasnije slikice da malo vidite. Izgleda da nam stize curka 😁
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Evo da se i ja javim danas sam bila na pregledu sve je super i uredu bebica je taman bila mirna i spavala tu i tamo je sa prstićima micala i saznali smo da nosim curicu tako da će Rebeka dobiti sekicu. Čim mi je rekla doktorica da je curica palo mi je jedno ime na pamet tako da ga neću mijenjati 🥰
Sada se dalje moram naručiti na anomaly scan i na detaljni ultrazvuk
I planiram sad u 8 mj na komplikacije ona mi je objasnila da ju je strah kad beba oteža da se ne dogodi što se i prošli put pa da ne završim opet u bolnici tako da mi je rekla što prije na komplikacije pošto radim fizički naporan posao .. planiram vidjeti mogu li dobiti jedan dan slobodno u firmi da si idem istražiti sve papire i riješiti sve pa sa s prvim osmim otvorim komplikacije
Evo slikice https://ibb.co/Jx2VgGS
Ja sam preuzbudena 😁
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Evo slikicehttps://ibb.co/Jx2VgGS
Ja sam preuzbudena 😁
Joj 🥰🥰🥰🥰srce 💓 malo slatko 🥰 čestitam na curici ❤️ mi imamo pregled sljedeći tjedan 🥰
Evo slikicehttps://ibb.co/Jx2VgGS
Ja sam preuzbudena 😁
Joj 🥰🥰🥰🥰srce 💓 malo slatko 🥰 čestitam na curici ❤️ mi imamo pregled sljedeći tjedan 🥰
Jos je zgoljavica prava iako je u 2 tjedna dobila 110g heheh i to je sve tako malo ali ja sam zaljubljena. Ne znam kako to drugacije opisati. I muz je bio samnom i prvi put dozivio uzv i cuo srce i drzo me za ruku cijeli pregled i bas sam jako sretna. Nadam se da ce i tvoj pregled proci super 😁
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Sortiraj odgovore
Najstariji