Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ajetam
    10. Srpanj 2022. 20:30

UrsulaBaby

Drage moje. Ja sam 16+5, i bila sam u petak na pregledu i hematom napokon nestao 😍 posteljica mi malo na nisko i i dalje bi trebala malo paziti tj ne dizati nista tesko, i ne imati odnose….
    Jel itko jos ima problem s tim? I da, trebam vaditi urinokulturu, imam vjv neku bakteriju, stalno piskim i malko me pecka.. pijem caj brusnica 30%

Hej ja sam u prosloj trudnocimimala hematom i pila sam Dufastone i isto se resorbirao i kasnije trudnoca protekla bez ikakvih problema. 

Sto se tice brusnice, mislim da je 30% premalo, ima u Dm-u Encian cista brusnica. Ja sam ovaj put imala eritrocite i leukocite u urinu a urinokultura sterilna no dr mi je rekla da preventivno pijem 2 l vode dnevno i uzmem probiotike. Ja sam kupila i neke vrecice Urobalance nesto (mogu tocno naci) i pila 10 dana i peckanja i svi simptomi su nestali. 

Nadam se da sam pomogla :)

Ozujak 2021. - sinko jedinko
    10.01.2023., stize nam seka

Ajetam
    10. Srpanj 2022. 20:35

keti91

Cure jel ima.tko problema s kicmom..da bas mora primati inekcije za bol…jel se to smije uopce u trudnoci..
    Mene je sinoc uhvatilo hodam kao da imam 80god 😂😂
    A to znam da ce sada potrajati kao i uvijek jer mi je kicma uzasna i disk mi je iskocio 6mm
    I zanima me kako sad s porodom..dal prirodno spram da znam kakva je bol
    Ili carski radi moje kicme..

Meni je porod bio kratak, sat i pol sam bila na stolu i zaista je istina da sve zaboravis odmah cim rodis. Ja sam rodila u KBC osijek i nisam dobila epiduralnu, naskakivali su mi na trbuh i kasnije sili ranu od epiziotimije sat i pol na zivo. Dr me rukama sirila i to mi je bila stoput gora bol od izgona. Znaci meni je porod bio super ali odvratan tretman i mesarenje u osjeckoj bolnici ni malo. Sad ne planiram tamo roditi jer sam anksiozna samo na pomisao da se tamo vratim. 

Zene koje su imale normalan tretman i recimo epiduralnu su imale i krasan porod. Nemoj se bojati, vidjet ces da tijelo zna kako reagirati. Ja sam inace ubrzana i bojim se doktora strava a u trenu kad mi je pukao vodenjak i isli smo u bolnicu ja sam bila totalno pribrana i smirivala muza. Samo njih slusati i sloziti si u glavi da sto si pribranija krace ce trajati. :)

Lonmi
    10. Srpanj 2022. 20:55

Ajetam naskakivanje na trbuh i rucno otvaranje... sve znam. S time da su mene slali na inducirani.
    Ja sam se samo pitala kad sam tocno pristala na mesarenje, a provela sam 10h tamo. I mene je to vise boljelo. To i ti umjetni trudovi od dripa. To si nikako ne zelim natrag, ali kako bude bude, ne mozemo na njihove sve odluke utjecati. Razmisljam i ja o epiduralnoj, mozda bi ju ovaj put trazila. Jel se to moze dog i prije poroda? 

Ajetam
    10. Srpanj 2022. 21:26

Lonmi

Ajetam naskakivanje na trbuh i rucno otvaranje… sve znam. S time da su mene slali na inducirani.
    Ja sam se samo pitala kad sam tocno pristala na mesarenje, a provela sam 10h tamo. I mene je to vise boljelo. To i ti umjetni trudovi od dripa. To si nikako ne zelim natrag, ali kako bude bude, ne mozemo na njihove sve odluke utjecati. Razmisljam i ja o epiduralnoj, mozda bi ju ovaj put trazila. Jel se to moze dog i prije poroda?

Uzas jelda, i ja sam se isto pitala. A za drip sam cula da je strasno, zao mi je. Sto se tice epiduralne u Osijeku koliko znam se ne moze dogovoriti, iako su sve moje prijateljice i poznanice isle ranije kod anesteziologa i sve obavile i nisu dobile epi jer je bilo “prekasno”. Vjerujem da ako si netko sredi da se sve moze, ali ovako regularno sumnjam. 

Za Zg sam cula da ne treba posjetiit anesteziologa za epi. Ja se bojim malo tog uboda ali opet si mislim da je sigurno lakse nego bez. 

santina
    10. Srpanj 2022. 21:33

Cure, imam 20 neprocitanih strans. Ne znam sta se desavalo, ne znam hocu li usljeti nadoknaditi. Ja sam u srijedu legla u bolnicu, stavili su mi serklaz. U petak su me pustili kuci. I sad je to patnja sa malim djetetom... opet sretna sam da sam kuci, ne bih mogla izdrzati bez nje 5 mjeseci. A niko mi ne garantuje da necu opet zavrsiti...

Nadam se da kod vas sve dobro. Pozdravljam vas i sretno nam dalje

UrsulaBaby
    11. Srpanj 2022. 01:35

BlairWaldorf 
    vidim da smo slicnim terminima haha. menii je termin 20.12
    ne osjetim pomicanje, ali ginekolog je rekao da je jos vjv rano za to, i ako bi bilo pomicanje da ga ne bi skuzila kao takvo 🤣 tako da ne brini
    daaa pijem caj 30% brusnica, a piskim svako 15 min uf ludim

ZM: 15.03.2022
    TERMIN:20.12.2022
    Cekamo malog Stipu 💙
    🤰🏻❤️

Martina2020
    11. Srpanj 2022. 09:02

Samo hrabro i dan po dan ✌️🍀🍀🍀
    A kaj se dogodilo da si morala na serklaz?

UrsulaBaby
    11. Srpanj 2022. 11:57

Hvala ti na savjetu draga Ajetam
    naravno da si pomogla. svakako iskuskvo koje ste prosle znaci mi 😍
    svakako da cu se raspitati za to svog ginekologa... Trenutno sam samo na brusnicu i tri jutra moram vaditi urinokulturu

ZM: 15.03.2022
    TERMIN:20.12.2022
    Cekamo malog Stipu 💙
    🤰🏻❤️

keti91
    11. Srpanj 2022. 12:31

Ajetam

keti91

Cure jel ima.tko problema s kicmom..da bas mora primati inekcije za bol…jel se to smije uopce u trudnoci..
    Mene je sinoc uhvatilo hodam kao da imam 80god 😂😂
    A to znam da ce sada potrajati kao i uvijek jer mi je kicma uzasna i disk mi je iskocio 6mm
    I zanima me kako sad s porodom..dal prirodno spram da znam kakva je bol
    Ili carski radi moje kicme..

Meni je porod bio kratak, sat i pol sam bila na stolu i zaista je istina da sve zaboravis odmah cim rodis. Ja sam rodila u KBC osijek i nisam dobila epiduralnu, naskakivali su mi na trbuh i kasnije sili ranu od epiziotimije sat i pol na zivo. Dr me rukama sirila i to mi je bila stoput gora bol od izgona. Znaci meni je porod bio super ali odvratan tretman i mesarenje u osjeckoj bolnici ni malo. Sad ne planiram tamo roditi jer sam anksiozna samo na pomisao da se tamo vratim.

Zene koje su imale normalan tretman i recimo epiduralnu su imale i krasan porod. Nemoj se bojati, vidjet ces da tijelo zna kako reagirati. Ja sam inace ubrzana i bojim se doktora strava a u trenu kad mi je pukao vodenjak i isli smo u bolnicu ja sam bila totalno pribrana i smirivala muza. Samo njih slusati i sloziti si u glavi da sto si pribranija krace ce trajati. :)

Ma.nemam ja strah jos od poroda..nego moja kicma me najvise brine radi svega...
    Jer ja po 2tj znam lezat pod tabletama i svakim danom po inekcije...

Termin 12.11.2022 ❤💞👣👨‍👩‍👧👶👶 stize nam curica ❤💕💝
    🧔 37
    👱‍♀️ 31
    U braku od 10/2018
    02.11.22 ❤❤❤❤💓💓❤
    Stize pojacanje Dori 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

BlairWaldorf
    11. Srpanj 2022. 13:29

UrsulaBaby

BlairWaldorf
    vidim da smo slicnim terminima haha. menii je termin 20.12
    ne osjetim pomicanje, ali ginekolog je rekao da je jos vjv rano za to, i ako bi bilo pomicanje da ga ne bi skuzila kao takvo 🤣 tako da ne brini
    daaa pijem caj 30% brusnica, a piskim svako 15 min uf ludim

I ja mislim da je rano. Kažu da nakon radanja prvog djeteta drugi put u trudnoći osjetiš ranije. Kako si ti? Kad imas pregled?

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.