Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    buhtlica23
    13. Lipanj 2022. 16:42

I vidim da sam napisala punih 15 tjedana umjesto 14 🤣🫣 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

puna_pitanja
    13. Lipanj 2022. 16:53

buhtlica23

MalaMagla

Cure, čestitke na super pregledima 😊
    Ja sam sutra točno 20 tjedana i dobila sam sigurno 5,5 kg. To je bilo prošli ponedjeljak. Iskreno, strah me s koliko ću kila završiti… Mislila sam da ću dobiti puno, ali na kraju, a ja sam odmah počela dobivati na kilazi, moguće zato što uopće nisam imala mučnine. A u drugo tromjesečje samo ušla kao gladna godina. Moram jesti kasno navečer, viđala sam da cure pišu da ne jedu prije spavanja da bar malo zaustave rast kilaze, a za mene to nema smisla jer i ako nisam recimo baš gladna kad idem spavati, čim operem zube i sredim se, legnem u krevet, svlada me nepodnošljiva glad. Ako se nekim čudom do ne dogodi, onda se budim usred noći i pozderem bilo što jer sam pregladnila i ne mogu se zasititi. A ujutro ne mogu dugo spavati jer sam jela npr u 10 i u 7 sam gladna strašno, tako da se moram ustati i jesti 😂 Tako da na žalost, moram jesti prije spavanja i mislim da to dosta doprinosi dobivanju na kilazi. Ali dobro, bitno da je bebica dobro, mama će se već snaći kad se oporavi od poroda 🥰

E vidis ja kad sam imala mucnine, isto me glad hvatala navecer i morala sam nesto pojesti. I onda se ujutro dignem i ne stignem do WC koliko povracam 🫣 a mucnine mi se pojacavale od gladi 🤔. Ma mislim koliko god kg da dobijem najvaznija je bebica. Samo da sve bude okej. No eto morala sam se malo pozaliti jer me sokirala vaga 🤣.

Uf, bolna tema, ja sam isto u tjedan dana dobila kilu nakon sto sam se jedno vrijeme dobro drzala i stagnirala s kilazom, sad se nisam vagala tjedan dana jer me trta. Krivac je pekara, nezaustavljiva sam s tim praznim kalorijama... moram se vratiti brojanju kalorija, to mi je stvarno pomagalo. Moj stav nije ni najmanje bezbrižan po pitanju kila, jer ih ne gubim lako i nisam optimisticna da će samo nestati. Naravno da je bebica najvaznija, al vazna sam i ja 🥰 Trta me na godisnjem sta cu, opustim se u svim pogledima, pa i po pitanju hrane.

30g, OTP 10.11.

• Lotta
    13. Lipanj 2022. 17:02

Cure, jel vas bole jajnici i taj donji dio trbuha? 
    Ne mislim na neizdrzivu bol, nego kao neki pritisak. 
    Sad sam u 14tom tjednu.

OTP 15.12.

Lonmi
    13. Lipanj 2022. 17:44

Lotta

Sad sam u 14tom tjednu.

O da 😒

levanati95
    13. Lipanj 2022. 20:21

Ja sam trenutno na +-0 što se tiče kilaže, ima me od prije tako da sam ja osobno zadovoljna, a i na dijeti sam zbog secera pa nije ni cudo. S tim da znam dobit kilu pa skinut, i tako.

A ove bolove kao u jajnicima imam i sada, u 18.tj sam, zna me uhvatit da se ne mogu ispravit. Nekad mi se prosiri u preponu, ocito ti ligamenti, jer se sve rasteze i siri 

17.03. ➕
    01.04. UZV, imamo srčeko ❤
    OTP 19.11 🥰
    29.09. - 32tj+1 - stigao nam Karlo 💙

buhtlica23
    13. Lipanj 2022. 23:03

Anavi1206

buhtlica23

Cure kako stojite sa kilazom? Znaci sutra sam punih 15 tjedana. Od početka trudnoce sam izgubila 3 kg i sad se vazem ono 1.3 vise. U tjedan dana kila i 300 🫣 bas me strah kako ce to ici. Vec vidim da ce me ginekologinja ispotat kad dodem na pregled krajem mjeseca hahha vidi se da su mucnine prestale 🫣🫣 iako stvarno ne jedem puno i bas pazim jer i ovako imam viska kg 😔

Evo ja te mogu možda malo utješiti - ja sam trudna sada s punih 40 kg viška koje sam dobila pred 10 godina nakon štitnjače i IR i nikako skinuti. Dobila sam u 2 mjeseca sad 2 kg jer me hvatala vučja glad i jela sam apsolutno sve i stalno, ali nakon što bih pojela bi me lovila mučnina bez povraćanja, užas. Nekad sam si mantrala da se bar ispovraćam da mi bude lakše. Onda sam otišla kod dijabetologa i nutricionista, dobila sam plan prehrane i eto zasad sam izgubila 1 kg. Rekli su mi da ću vjerojatno novom prehranom i skinuti nešto jer su mi mjerili udio masti, mišića i sl. Većina kg je u mišićima jer sam bivša sportašica, ali ima i špeka. 🤣 Uglavnom, meni su specijalisti stvarno pomogli jer se nisam snalazila s pomahnitalim hormonima.

Mozes li mozda podijeliti taj plan prehrane da skicem? Imam i ja puno previse viska tako da znam sve vezano uz to. Naravno da nas koje imamo viska spotaju na pregledima,mislim i trebaju jer je tu mala bebica na koju moramo paziti. Stvarno gledam da malo jedem ali ovo me bas sokiralo. Doduse nisam isla 2 dana na WC pa se nadam da ima nesto i u tome 🤣

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Nas_bebac
    13. Lipanj 2022. 23:16

Pozdrav cure nadam se da me primate 😊 
    Evo danas bio prvi pregled 6+2tt srceko kuca, kaze gin da imam cistu i ugrušak, dala mi duphaston 3x1, imam doma vec pravog momka od 3.5 godine i cijelo to vrijeme smo pokusavali na drugo a eto tek sad nas odlucila bebica iznenaditi tako da se stvarno nadam da će sve biti dobro, jeli imala koja od vas iskustva sa ugruškom a da je ipak sve zavrsili uredu? Trebam li mirovati (s obzirom da mi ona to nije rekla a ja zaboravila pitati naravno)
    Cistu sam imala i sa sinom pa znam da ona moze dobro zavrsiti, al sa ugruškom nisam imala pa neznam... 

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

UrsulaBaby
    14. Lipanj 2022. 01:08

Nas_bebac
    ne brini oko ugruska. Evo ja sam sad u 13 tjednu trudnoce, bas sam danas imala pregled i krvni ugrusak se smanjio skoro pa skroz, a i dalje moram mirovati. Prvi pregled sam imala u 5 tjednu trudnoce, tad je ugrusak tj tkz hematom bio jako velik, i morala sam strogo mirovati... I naravno mirovala sam, doslovno krevet-wc nista drugo s tim da sam i ja pila duphaston 3x1.
    Sad mi je ginekolog smanjio na 2x1, dozvoljeno mi je malo kretanja, ne previse. Bebica se razvila, sve po skolski🥰 tako da ne brini. samo ti odmaraj koliko god mozes i nista nece biti. Pokusavaj izbjegavati stepenice ako ikako mozes, dizati tesko.... Drzi se, to nije nista strasno, samo se pripazi i proci ce ❤️
    Cestitke na bebici

ZM: 15.03.2022
    TERMIN:20.12.2022
    Cekamo malog Stipu 💙
    🤰🏻❤️

Nas_bebac
    14. Lipanj 2022. 06:19

Hvala na odgovoru smirilo me to, i dalje radim al me sparaju na poslu a doma me malac nikako ne spara al gledam stvarno odmarat kad god me pita, nadam se dugom druzenju sa vama 😊

👩‍❤️‍👨08.09.2011
    👰🤵 03.06.2017
    🤱👶25.09.2018
    👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
    👼6.01.2023 miss.ab 9tt

santina
    14. Lipanj 2022. 07:04

Lotta

Sad sam u 14tom tjednu.

Mene bas juce bolilo, da sam pomisljala da nisam fasovala kakvu upalu mokracnih, jer vec 2 dana imam temp.sad me malo umiri tvoj post.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.