Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    puna_pitanja
    13. Lipanj 2022. 15:33

Tami98

Pozdrav cure,
    nadam se da ste sve dobro i da uzivate u ovom prekrasnom stanju.
    Jucer mi se javio smedi isjecak i danas sam bila kod ginekologa.
    Dobila sam Duphaston 3x1, Roidakal 2x1, od vitamina jos uzimam pre mama duo.
    Na ultrazvuku se vidi da je srceko prokucalo🥰🥰🥰 ali na nalazu mi je napisala sljedece:
    Ultrazvuk: Intrauterino GV s EO 3,4mm (za 5+5) KČS poz
    Dijagnoza: Grav hbd 6+1
    Zna li mozda sto bi to trebalo znacit? Rekla je samo da je plod nesto manji, ali da to nije opasno.

Intrauterino znaci da je u maternici  GV je gestacijska vrecica, EO je embrionalni odjek, to je kao prvi oblik djeteta, velicina eo je 3.4mm, i to je po velicinama za 5 tjedana i 5 dana, a po menstruaciji si 6 tjedana i 1 dan, nije ni velika razlika, bebač to nadoknadi za čas. Kčs pozitivna znači da se čuje srce  
    U principu, sve ti je ispričala, jer si sve isto i sama napisala gore, samo se treba naviknuti na ove njihove kratice i prevesti sama sebi 🙂 Čestitam na srčeku ❤ baš se dosta rano i čulo, super da si to skinula s uma

30g, OTP 10.11.

buhtlica23
    13. Lipanj 2022. 15:33

Cure kako stojite sa kilazom? Znaci sutra sam punih 15 tjedana. Od početka trudnoce sam izgubila 3 kg i sad se vazem ono 1.3 vise. U tjedan dana kila i 300 🫣 bas me strah kako ce to ici. Vec vidim da ce me ginekologinja ispotat kad dodem na pregled krajem mjeseca hahha vidi se da su mucnine prestale 🫣🫣 iako stvarno ne jedem puno i bas pazim jer i ovako imam viska kg 😔

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• Doryna29
    13. Lipanj 2022. 15:43

Tami98

Pozdrav cure,
    Na ultrazvuku se vidi da je srceko prokucalo🥰🥰🥰 ali na nalazu mi je napisala sljedece:
    Zna li mozda sto bi to trebalo znacit? Rekla je samo da je plod nesto manji, ali da to nije opasno.

Meni je isto nesto manji iz razloga sto mi je ovulacija bila gotovo tjedan dana nakon sto bi po redovitom 28-dnevnom ciklusu trebala biti. 
    Ja sam tocno osjetila kad je došao do ovulacija i zaceca jer me nikada jajnik nije toliko bolio, a to nije bio 14 dan nego 19 dan ciklusa. 

• Tami98
    13. Lipanj 2022. 15:45

puna_pitanja

Tami98

Pozdrav cure,

Intrauterino znaci da je u maternici GV je gestacijska vrecica, EO je embrionalni odjek, to je kao prvi oblik djeteta, velicina eo je 3.4mm, i to je po velicinama za 5 tjedana i 5 dana, a po menstruaciji si 6 tjedana i 1 dan, nije ni velika razlika, bebač to nadoknadi za čas. Kčs pozitivna znači da se čuje srce
    U principu, sve ti je ispričala, jer si sve isto i sama napisala gore, samo se treba naviknuti na ove njihove kratice i prevesti sama sebi 🙂 Čestitam na srčeku ❤ baš se dosta rano i čulo, super da si to skinula s uma

Hvala ti puno na objasnjenu. Nadam se da ce sve biti uredu🙏🤞
    Hvala na cestitkama, jako sam sretna jer je prokucalo, jako sam se bojala.. 

Ima li netko od Vas iskustva sa smedim iscjedkom?

• Tami98
    13. Lipanj 2022. 15:46

Doryna29

Tami98

Pozdrav cure,

Meni je isto nesto manji iz razloga sto mi je ovulacija bila gotovo tjedan dana nakon sto bi po redovitom 28-dnevnom ciklusu trebala biti.
    Ja sam tocno osjetila kad je došao do ovulacija i zaceca jer me nikada jajnik nije toliko bolio, a to nije bio 14 dan nego 19 dan ciklusa.

Nadam se da ce sve biti uredu🙏🤞👶🏻

• Doryna29
    13. Lipanj 2022. 15:51

Tami98

puna_pitanja

Tami98

Pozdrav cure,

Intrauterino znaci da je u maternici GV je gestacijska vrecica, EO je embrionalni odjek, to je kao prvi oblik djeteta, velicina eo je 3.4mm, i to je po velicinama za 5 tjedana i 5 dana, a po menstruaciji si 6 tjedana i 1 dan, nije ni velika razlika, bebač to nadoknadi za čas. Kčs pozitivna znači da se čuje srce

Hvala ti puno na objasnjenu. Nadam se da ce sve biti uredu🙏🤞
    Hvala na cestitkama, jako sam sretna jer je prokucalo, jako sam se bojala..

Ima li netko od Vas iskustva sa smedim iscjedkom?

Ja sam imala tamno crveni koji je kasnije postao smeđi. Meni su ustanovili hematom u 6tj i evo sad sam u 9tj i povukao se. 
    Mirovala sam (ne strogo, ali trudila sam se sto vise lezati) i vaginalno progesteron (i dalje ga uzimam). 

Lavendera
    13. Lipanj 2022. 15:54

buhtlica23

Cure kako stojite sa kilazom? Znaci sutra sam punih 15 tjedana. Od početka trudnoce sam izgubila 3 kg i sad se vazem ono 1.3 vise. U tjedan dana kila i 300 🫣 bas me strah kako ce to ici. Vec vidim da ce me ginekologinja ispotat kad dodem na pregled krajem mjeseca hahha vidi se da su mucnine prestale 🫣🫣 iako stvarno ne jedem puno i bas pazim jer i ovako imam viska kg 😔

Hej ja sam ti danas 15+1, isto tako od pocetka izgubila 3 kg a inace sam sitnije grade pa se na meni vidjelo da sam izgubila na kilazi. Zadnjih tjedan dana se osjecam bolje, do tad sam znala imati jake mucnine i odbojnost prema hrani, nagle vrtoglavice i noge su mi se znale oduzet, legnem u krevet i mislim da cu se onesvijestiti koliko mi je lose bilo.. Toddlerica uz mene doma.... I jako sam se lose opcenito osjecala.. u zadnjih tjedan dana evo uspjela vratiti 1 kg, barem kako moja vaga pokazuje, za tjedan dana pregled pa cemo vidjeti sta kaze vaga kod dr🤣
    Ne sekiram se za kilazu, bilo da dobijem vise od "skolskog" ili manje, dok sve bude u redu s bebicom i dok se ja budem osjecala dobro ne u se obazirat. U prvoj trudnoci sam dobila 13.5kg do kraja, tek sa 16tt sam bila u plusu 2kg, a nisam imala tako jake mucnine kao sada .
    Ne opterecuj se time, bitno da si ti dobro i da je bebica dobro i da sve napreduje kako treba☺️, sogorica moja je dobila preko 20kg, nitko joj rijeci nije rekao ni dr ni u bolnici.. Bitno da ti se apetit vratio😉

10/2020.💖
    11/2022.💖
    11/2024.💙
    02/2024. Biokem💔

Inna_92
    13. Lipanj 2022. 16:06

Mar'ca, Ancy hvala puno na odgovoru.
    Buhtlica23 ja se važem svako jutro, izgubila sam od početka -1 kg i sad tako tjednima stojim na približno istoj kilaži.

👩 32 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 38 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️

buhtlica23
    13. Lipanj 2022. 16:12

Lavendera

buhtlica23

Hej ja sam ti danas 15+1, isto tako od pocetka izgubila 3 kg a inace sam sitnije grade pa se na meni vidjelo da sam izgubila na kilazi. Zadnjih tjedan dana se osjecam bolje, do tad sam znala imati jake mucnine i odbojnost prema hrani, nagle vrtoglavice i noge su mi se znale oduzet, legnem u krevet i mislim da cu se onesvijestiti koliko mi je lose bilo.. Toddlerica uz mene doma…. I jako sam se lose opcenito osjecala.. u zadnjih tjedan dana evo uspjela vratiti 1 kg, barem kako moja vaga pokazuje, za tjedan dana pregled pa cemo vidjeti sta kaze vaga kod dr🤣
    Ne sekiram se za kilazu, bilo da dobijem vise od "skolskog" ili manje, dok sve bude u redu s bebicom i dok se ja budem osjecala dobro ne u se obazirat. U prvoj trudnoci sam dobila 13.5kg do kraja, tek sa 16tt sam bila u plusu 2kg, a nisam imala tako jake mucnine kao sada .
    Ne opterecuj se time, bitno da si ti dobro i da je bebica dobro i da sve napreduje kako treba☺️, sogorica moja je dobila preko 20kg, nitko joj rijeci nije rekao ni dr ni u bolnici.. Bitno da ti se apetit vratio😉

Ma znam ali me ipak strah posto me ima dosta, mislim izgubila sam 3 kg i dobila kilu i 300 znace jos 1.7 da bi bila na početnoj kilazi ali nadam se da necu vise od 10 kg dobiti. Apetit se vratio jedem malo ali jedem 5 x dnevno od toga 2 x po vocku.

Inna_92

Mar'ca, Ancyhvala puno na odgovoru.
    Buhtlica23ja se važem svako jutro, izgubila sam od početka -1 kg i sad tako tjednima stojim na približno istoj kilaži.

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

buhtlica23
    13. Lipanj 2022. 16:41

MalaMagla

Cure, čestitke na super pregledima 😊
    Ja sam sutra točno 20 tjedana i dobila sam sigurno 5,5 kg. To je bilo prošli ponedjeljak. Iskreno, strah me s koliko ću kila završiti… Mislila sam da ću dobiti puno, ali na kraju, a ja sam odmah počela dobivati na kilazi, moguće zato što uopće nisam imala mučnine. A u drugo tromjesečje samo ušla kao gladna godina. Moram jesti kasno navečer, viđala sam da cure pišu da ne jedu prije spavanja da bar malo zaustave rast kilaze, a za mene to nema smisla jer i ako nisam recimo baš gladna kad idem spavati, čim operem zube i sredim se, legnem u krevet, svlada me nepodnošljiva glad. Ako se nekim čudom do ne dogodi, onda se budim usred noći i pozderem bilo što jer sam pregladnila i ne mogu se zasititi. A ujutro ne mogu dugo spavati jer sam jela npr u 10 i u 7 sam gladna strašno, tako da se moram ustati i jesti 😂 Tako da na žalost, moram jesti prije spavanja i mislim da to dosta doprinosi dobivanju na kilazi. Ali dobro, bitno da je bebica dobro, mama će se već snaći kad se oporavi od poroda 🥰

E vidis ja kad sam imala mucnine, isto me glad hvatala navecer i morala sam nesto pojesti. I onda se ujutro dignem i ne stignem do WC koliko povracam 🫣 a mucnine mi se pojacavale od gladi 🤔. Ma mislim koliko god kg da dobijem najvaznija je bebica. Samo da sve bude okej. No eto morala sam se malo pozaliti jer me sokirala vaga 🤣. 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.