Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    levanati95
    04. Lipanj 2022. 19:57

snowwhite1410

Mame buduće da vas pitam ove koje su u 14 ili 15 tjednu dali imate još mučnine i dali još povraćate?

Ja sam u 16.tj i zna mi se desiti da mi dodje muka ako sam jako gladna ili pak ako previse pojedem 😅  ali to je rijetko, mozda dvaput tjedno
    "One" mucnine su mi prestale negdje u 11.tjednu, a od 10.tj nisam povracala 🙏

17.03. ➕
    01.04. UZV, imamo srčeko ❤
    OTP 19.11 🥰
    29.09. - 32tj+1 - stigao nam Karlo 💙

snowwhite1410
    04. Lipanj 2022. 20:02

levanati95

snowwhite1410

Mame buduće da vas pitam ove koje su u 14 ili 15 tjednu dali imate još mučnine i dali još povraćate?

Ja sam u 16.tj i zna mi se desiti da mi dodje muka ako sam jako gladna ili pak ako previse pojedem 😅 ali to je rijetko, mozda dvaput tjedno
    "One" mucnine su mi prestale negdje u 11.tjednu, a od 10.tj nisam povracala 🙏

Draga jer meni je bilo dobro bez povećanja i sada unazad 3-4 dana opet povraćanje ali jednom dnevno bude mi loše i sve povraćam 🙈ja sam mislila da je to prošlo ali izgleda da nije a možda mi je zbog trešanja jer njih kada pojedem bude mi loše 😅 blago tebi imaš sada apetit i kako jedeš imaš veći apetit ili kao i prije trudnoće?levanati95 hvala na odgovoru 🤗

Mareeeee3112
    04. Lipanj 2022. 21:51

Evo i ja ulazim u 15 tjedan... zna mi tlak pasti pa mi zna biti loše..... zna mi biti malo mučno ali rijetko .... ovisno kaj sam pojela🤣

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

levanati95
    04. Lipanj 2022. 22:43

Snowwhite pa ja bi rekla da jedem isto kao i prije, s tim da sam na dijeti zbog dijabetesa. Prije sam jela 3 puta dnevno mozda, a sad sam cesce gladna pa jedem vise puta, ali kolicinski manje po obroku. 

A probaj par dana bez tresanja onda heheh mozda ti tesko sjednu na zeludac 🙊

17.03. ➕
    01.04. UZV, imamo srčeko ❤
    OTP 19.11 🥰
    29.09. - 32tj+1 - stigao nam Karlo 💙

santina
    05. Lipanj 2022. 04:16

MalaMagla

Ancy, super, škicnuti ćemo onda i ta malo ovaj vikend ☺️ i ja planiram biti puno vani, pogotovo u zimu, proljeće i jesen. Preko ljeta jedva živim, šetnja će biti samo prije pola 7 ako beba bude ranoranioc i navečer poslije 7 i to samo zato što se i pas mora izvesti van. Umirem na ovim vrućinama. Muka mi je pogledati van, a ne šetati dok je sunce iole visoko 😅 tako da ipak imamo 3 godišnja doba u kojima ćemo se navozati pa ako može cijena i kvaliteta, bilo bi super ☺️
    Micanje bebe -tako je i meni bilo u početku. Bilo je i dana kad ništa nisam osjetila pa sam malo panicarila, žderala slatko, pila hladne vode, bicikala trbuh i ono ništa. I onda kad sam se najmanje nadala sam osjetila malo konkretniji udarac. Nije jak, ali više nije ni ribica ☺️ tako da bolje ne paničariti, možda se samo okrene prema leđima pa ne osjetimo.
    Odjeća - ja volim faltane (ako se tako kaže) suknje i haljine. Samo njih tražim. One se puno šire, tako da će dugo i trajati, taman do kraja ljeta, nadam se. A onda uzimam muževe stvari, iako nije ni on nešto krupan 😅 što se tiče Zalanda i njihovih majica koje se dobiju 3 u paketu, ja sam ih naručila prije nekih mjesec dana i super su mi. Isplati se uzeti ih, bar meni. Uzela sam normalnu svoju veličinu i mislim da bih ih mogla nositi neko vrijeme, ako ne i do kraja ljeta.
    Santina - pregled grlića je neki poseban pregled ili? Meni nije ništa to gledala zadnji puta, uopće prste ne stavlja dolje i ne gleda cerviks, bar se meni čini. Vaginalno mi je sa 14 tjedana samo stavila sondu da proba vidjeti spol. Ništa više.

Ma da, da kazem klasicni vaginalni pregled. Kad legnes na onaj njihov stol, rascerecis se pa... ni mene moja do sad nije gledala, bas mi je prekjuce rekla da nema smisla mjerit grlic prije 16 tjedna. A meni visi serklaz u zraku,moram ga podhitno stavljat cim krene skrscivanje i otvaranje. Jer eto, kad sam legla u 7 mjesecu trudnoce u bolnicu, bila sam otvore a 2cm, a grlic vec nestao. U par navrata imala pregled, zadnji bio 5cm otvorena. I tad je nastupila panika, jos 7 mjesec.i onda na dan poroda, nisu me gledali preko mjesec dana, jlssm bila otvorena 8cm. I samo su me hitno odveli u radjaonu. Vjerujem da je to napravljeno ishitreno, jer vodenjak nije pucao, nissm imala nekih trudova, dali mi drip i na kraju probusili vodenjak. Mogla sam dakle izdrzati jos malo, ali se uplasili da ne rodim na odjelu.

santina
    05. Lipanj 2022. 04:23

puna_pitanja

Lotta1607

Cure, jel koja od vas radila Nifty i nakon koliko su vam dosli rezultati?

Za točno 9 dana me doktor zvao i proslijedio rezultate Niftyja.
    Santina, hvala na pojasnjenju za 'previse pregleda', sad napokon kuzim 😊 Sad sam isla guglati sto je serklaz, to ti imas neke probleme iz prijasnjih trudnoca?
    Natalie, tebi svaka cast sto nas sve pratis, najbolja si ❤
    Popis sam nasla u ljetnicama, ja sam si taj kopirala, iako ce nam trebati nesto razlicite stvari, al za uvod mislim da je ok

Bas sam pisala u postu maloprije. Ali evo i dosatnog objasnjenja. Moja mama sa mnom imala serklaz, prelezala citavu trudnocu. Ja nisam sumnjala da ce i sa mnom bit tako, ali ocigledno da ima tu i genetike. U proaloj trudnoci bilo sve ok, sem sto sam nisko nosila i koristila Utrogeatane od pocetka trudnoce. Mislim da dokt previze panicarila, u odnosu na danasnju kod koje idem. Ali se vodila kao uredna. Dok nisam u 7.mjesecu otisla na redovni pregled (bez ikakvih tegoba bila) da bi se ispostavilo da mi je grlic nestao i otvorena 2cm. (Grlic ima svoju duzinu i sirinu). I onda nastaje agonija i borba u bolnici 2 mjeseca. U ovoj trusnoci dokt mi hoce preventivno staviti serklaz, jer ocigledno moja fizionomija to ne moze bas tako iznijeti. Cak mi je rekla na zadnjem pregledu prije trudnoce da mi je grlic vec tad otvoren 1cm! Na sto sam tek ostala sokirana, kako je moguce.......

santina
    05. Lipanj 2022. 05:09

Da napisem i svoje iskustvo sta smo koristili sa 1.bebom. Ali kao sto vidite, sve je to jako individualno. 
    1. Kameru za bebu smo kupili i bez toga ne mozemo zamisliti. Kako sam je izricito dojila, ispocetka sam je nocu stalno vracala u krevet dok se nije pocelo desavati da i ja zaspem dojeci je (od premora). I tako je ona pocela ostakati sa nama u krevetu. I dan danas spava, vise je ni ne vracam, jer se nije naucila na krevetac nikad. Mislim nikad se nije uspavljivala sama u krevecu. Bas mi je oduvijek bila teska na spavanju. I npr dan danas ja nju uspavam, i odem u dnevni, kuhi ju nesto raditi i promatram je. Non stop. Audiofon u nasem slucaju ne bi koristio jer se ona oduvijek probudi, bez placa i onda se krene prevrtati. Sada vec sama zna sici sa kreveta, pa nije frka, ali za prije, dusu dalo. Po meni, must have. I to obicna kamera Chippolino, bez tih nekih dodataka za disanje i sl. 
    2. Nastavsk za nos, za usisivac. Gledala u par navrata Nosiboo, koni mi jednostavno preskup za istu radnju. Navodno je malo tisi. Neke drugarice su imale za usisivac pa taj Nosiboo, ali kazu da beba isto place i na jedno i na drugo, ali im je svakako bolji Nosiboo. Pa ko moze, neka izvoli. Prakticno je na putovanjima gdje nemas usisivac itd. Aspiratori na baterije ili da vi udisete, ili pumpica, nemojte djabe bacat pare. Nista ne moze izvuci. Ja ssm kupila na baterije, radi noci i komsija i dzabe bacila 30Eura. Inace, prirodni lijekovi - nocu staviti iskriskan crveni luk pored kreveta kad je zacepljen nos, pomaze uveliko!
    3. Imali smo obicnu kadicu, koju smo malo i koristili. Tusiramo je sigurno vec pola godine i vise, u kadicu nece.
    4. Gnijezdo nismo imali, mislim da je nepotrebmo.
    5. Komodu za presvlacenje nismo imali. Mislila ssm da cu morati zbog kicme, ali ne, sad smatram da mi ju je na krevetu lakse i presvuci nego dizati na komogu, pogotovo kad vec postanu veliki. A mislim da to i "brzo" prerastu. Pogotovo kad krenu tegobe sa presvlacenjem.

santina

6. Inhalator. Imamo Omron N 28P, za djecu i odrasle, i zaists toplo preporucujem za svako domacinstvo. Svaki doktor me sada pita imam li inhalator.

7. Toplomjeri. Must have zivin ili onaj neki od metala (sa zelenim vrhom kutije za istresanje). Imam 1 digitalni za celo, jakoooo skupo placen, baceni novci. Imam drugi digitalni klasicni, na bateriju, baveni novci. Pa nabavila zivin, najpouzdaniji. Pa nabavila taj sa zelenim vrhom, sad njegs najvise koristim i vjerujem. Pa kupila opet digitalniza noc, za celo i uho, po preporuci, ss ebaya i oprt nekad savrseno ocita kao i zeleni. Nekad ne. Dakle, vracamo se na staru klasiku. Neki se kunu u Braunov za uho, drugi kazu da nista ne valja. Stvarno je muka sa tim toplomjerima.

8. Izdajalica - imala rucnu Aventovu, koju u pocetku nisam znala koristiti. Odnosno tesko ide dok se ne razrade grudi. Kad sam dobila mastitis, samo je rucno pomagalo. A posudili smo bili i elektricnu. Nekad mi je bolje izvlacila rucna, nekad elektricna. Nisam skontala, kako i zasto. Ali prvorotkinjama, koje budu dojile, mislim da ce bar rucna biti potrebna. Jer se mora u pocetku to regulisati i pumpicama. Ja ispocetka rucno nisam nista mogla, jer nisam znala.
    9. Krevetic smo imali klasicni, sa podesavanjem madraca na vise nivoa. Naslijedjen.
    10. Jastuk za dojilje/trudnice. U trudnoci ga nissm koristils, a poslije bas jesam. Kod dojenja je jako pomagao, a i kasnije kad sam "ogradjivala" bebu da ne padne sa kreveta. Hajde da kazem da je imao ulogu gnijezda. Samoga stavim sa jedne str, sa druge str npr ja lezim ili drugi jastuk i to je bilo to. U gnijezdu su mi stijesnjeni.

santina

11. Sterilizator nisam. Naravno imate potrebu i ovako sterilissti bocice, ako dojite, ali zalije se vrelom vodom i gotovo.
    12. Razmisljala sam o baby cooku i mislila da mi je obavezno da ga imam. Medjutim, ipak ne. Imamo vrt, i onda sam ja njoj masu toga sta uberemo spremala vece kolicine, pa ostatak spremala u kockice i zamrzivac. Sto mi se kasnije pokazalo odlicnim. Kad mene nema ili kad sma u vuzvi ili nemam svjeze, samo vadim te kockice vec obarenog povrca iz zamrzivaca. Nikad joj nisam dala hranu ili sok iz staklenke. A ljudi mi donosili, imam ih i dan danas.
    13. Dude smo i kupili i dobili, ali ih nije nikad koristila. A kupili smo ih ne znam ni ja koliko zbog kao drugog oblika dude. Ma bacanje para na kraju bilo.
    14. Prema iskustvu snahe, a sada i mom, jer sam se debelo opekla. Ako budete samo dojile, jednom sedmicno bar se izdojite i pokusajte dati na flasicu! Nemojte ai napraviti problem kao ja. Ja sam je iskljucivo dojila i onda sam zavrsila u bolnici. Bez nje, sa njenih 4 mjeseca. Bilo je cak izdojenog mlijeka u frizideru, ali ona nije prihvatala flasicuc. Muz je na silu pokusao hraniti spricom. Svi smo plakali tih dana. Ona jer je gladna, muz koji se patio sa njom, jer joj na silu gura, dok se gusi u placu, a mora jesti. A ja u bolnici, punih grudi, slusajuci kako ona gladna, ne mogu je nahraniti. Prosto je naviknite i na flasicu! Pa koji god sadrzaj bio unutra. Ona meni vec sad odavno pije iz case. I u vrticu. Flasicu ima samo za noc,za vodu.

Trenutno mi nista vise ne pada na um u ove sitne sate. Ako se sjetim cega pisem. Ili pitajte slobodno. 

santina
    05. Lipanj 2022. 05:18

Evo me ipak jos. Neko je pisso za povracanja i mucnine.
    Ja se raspadam u ovoj trudnoci. I sto vise odmice sve mi je gore. Evo mene u 12. tjednu, upravo sam dosla sa povracanja. Sad sam pocela 2x dnevno. Do sad je bilo jednom ili nijednom. Tako da ne znam sta je ovo i do kad ce trajati.
    Veliki mi je problem zato sto jos radim, a nisam objelodanila jos. Hocu da uradim prenatalni jos sljedeci tjedan i ako bude sve ok, onda cu. A bas mi je problem. I stomak mi je vec dosta velik. A sitna sam dosta  pa se poprilicno i kuzi. Bas mi je postao problem za odjecu. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.