Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mareeeee3112
    09. Svibanj 2022. 14:40

snowwhite1410

keti91

snowwhite1410

Mare3112

puna_pitanja

Mare3112

Ja sam bila 6+3 na prvom pregleda a tek sam narucena 17.5 a tad ću biti 11.+3 i meni se čini to predaleko samo se nadam da bude sve u redu…

Zapravo mislim da je to cisto ok, ako je sve ok, znaci nema krvarenja i nekih ekstremnih bolova nema potrebe za cestim pregledima, jednom mjesecno je zapravo 'propis' do valjda 30og tjedna ako dobro pamtim, onda ide svaka 3 tjedna, pa sto se vise priblizava porod, onda cesce.
    To sam guglala jer se meni cinilo kao jako daleko iduci pregled, a isto je bio za mjesec dana 😅

Ma znam Al baš razmišljam o tome i strah me nadam se da će i dalje biti sve u redu….

I mene je strah evo čekam 14:30 da idem na pregled 😬molim boga da je sve ok

Ja idem sutra pa evo kao luda vec hodam po kuci,sva sreca pa je ujutro rano odmah mi pregled..
    Bit ce sve uredu,to je valjda normalan strah sve dok ne osjetimo bebicu 🥰 kad ju budemo osjetili bit ce nam lakse

Koji si ti tjedan

Ako si pitala mene ja sam evo ušla u 11 tjedan😀

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

ribi1234
    09. Svibanj 2022. 14:58

MalaMagla

ribi1234

A sto se tice lezaljke/stolice. Kupili smo Babybjorn. Ne znam je li ukupno 10 puta bio u njoj. Da ne ulazimo u polemiku o tome koliko su takve sjedalice nepreporucljive zbog razvoja motorike, svejedno mislim da djeca bez nadzora ne bi trebala ostajati u njima. Od prijateljice beba se u nekoj takvoj nagnula na stranu i pala skupa sa stolicom u kojoj je bila vezana, iako je to djelovalo nemoguce.
    Ja sam sa sinom radila vjezbice za motoriku pa sam zato mozda i preoprezna po tom pitanju. Nece im nista biti od malo lezaljke, ali svakako je za bebu najbolji izbor da sto vise vremena provodi na cvrstoj, ravnoj podlozi- a to je pod. Ima za kupiti odlicnih podloga za igru- Casmatino, Toddlekind, tatami spuzve kakve se koriste u sportskim dvoranama, tako da beba nije na hladnom i da se ne moze ozlijediti i to je u kombinaciji s baby gymom/ lukom i igrackama odlicna aktivnost za pocetak.

Nekako nisam za to da ostavljam bebu samu na podu dok ja recimo odem na WC ili nešto. Imamo i psa, odlično je odgojena i voli djecu, nije neki ljubomoran tip tako da ne vjerujem da bi nešto napravila bebi, ali nikad ne znaš. Onda recimo ako nemamo tu ležaljku/njihaljku, uvijek ostavljati bebu u krevetiću ili kolijevci mi se čini malo bezveze. Znam da u početku postoji opcija ostaviti dijete u gnijezdu na krevetu, ali čim se krene malo okretati, to više nije sigurno.
    A naravno, za igru i druženje nema boljeg od poda. Mene samo muči taj dio dok ja nešto radim da baš ne nosam bebu cijelo vrijeme. Puno će beba i spavati, ali opet će sigurno biti i tih situacija. Pa samo gledam i razmišljam što bi bila najbolja opcija.

Mozda ti onda nije losa ideja da razmislis o hranilici koja ide u nulti polozaj. Vise proizvodaca ih radi. Mi smo imali Peg perego Prima pappa follow me (prodala ju dan prije pozitivnog testa rujnu). Ona se spusta u lezeci polozaj,  kasnije sluzi kao klasicna hranilica s pladnjem, a moze se regulirati i visina pa moze i uz stol. Meni je ona bila super jer je imala kotace, a i luk s igrackama pa sam si malca vozila u kupaonicu kad je trebalo.  
    Neki njihovi modeli cak imaju i opciju ljuljanja pa je onda stvarno 2u1 model.

ribi1234
    09. Svibanj 2022. 15:01

MalaMagla

ribi1234

Mi smo imali klokanicu i to mi je jedna od najpametnijih investicija. Naravno, ako se beba voli nositi. Bila mi je super prakticna za brzinske setnje i obavljanje kupovine, a u kuci jedno vrijeme nezamjenjiv alat. Par mjeseci mi je bila prvi izbor prilikom uspavljivanja. Ubacila bi ga u nju, zakacila i radila po kuci sto trebam, a on bi kroz 5-10 minuta zaspao pa bi ga samo prebacila u krevetic. S obzirom da nam je sin bio bas velika beba, to mi je bila zamjena za nosenje jer su mi ovako ruke otpadale.

Može li se klokanica koristiti od rođenja ili tek od tipa 3mj? Ne bih baš riskirala ozljedu ili krivi fizički razvoj zbog gluposti

Ja ju sigurno necu koristiti prva 2-3 mjeseca. Bebe su stvarno minijaturne tada, mislim da mi ne bi bilo ugodno. Kad pocne samostalno drzati glavicu, onda mi je ok. Iako, ima modela koji mogu i ranije...
    Cure u tim prvim danima cesce koriste maramu, ali ja s njom nemam iskustva.

natalie19
    09. Svibanj 2022. 15:22

Meni se pod ni ne cini tolko lose rijesenje, ipak se moze na podu i igrati i gledati, posegati za bilo cim, okretati se. A i nismo tako dugo na wcju. A uvijek postoji opcija kinderbet ili hranilica, kak je ribi napisala.

👩🏼30 👱🏻‍♂️33
    16.11.2021; 20.1.2022 ➕❤️
    11/21; 01/22 biokem.t.
    9.4.2022 ➕❤️
    13.4.2022 beta 2192 🥰
    19.4.2022 beta 13318🥰

28.4.2022 srčeko se čuje ❤️

Lonmi
    09. Svibanj 2022. 15:43

Klokanica je izvrsna stvar, mi imamo Ergobaby Omni 360 i jako smo zadovoljni. Sretno svima na pregledima, sve ce biti super 😊

levanati95
    09. Svibanj 2022. 16:34

Evo mene doma 🥰
    Sve je u redu, seceri su mi super, beba je super, danas su mi jos napravili briseve pa cu za 10ak dana saznat nalaz od toga, i tad cu saznat tocno nalaz od kombiniranog probira (iako je pp uzv sve u redu). 

Sljedeći pregled mi je 7.6., opet cu bit koji dan u bolnici da sve odjednom pretrage naprave.
    Ja sam isto već gledala kolica, čisto da vidim šta me čeka i da istrazim malo sta se nudi
    Sretno na pregledima tko ih ima ovaj tjedan 🥰

17.03. ➕
    01.04. UZV, imamo srčeko ❤
    OTP 19.11 🥰
    29.09. - 32tj+1 - stigao nam Karlo 💙

keti91
    09. Svibanj 2022. 16:44

levanati95

Evo mene doma 🥰
    Sve je u redu, seceri su mi super, beba je super, danas su mi jos napravili briseve pa cu za 10ak dana saznat nalaz od toga, i tad cu saznat tocno nalaz od kombiniranog probira (iako je pp uzv sve u redu).

Sljedeći pregled mi je 7.6., opet cu bit koji dan u bolnici da sve odjednom pretrage naprave.
    Ja sam isto već gledala kolica, čisto da vidim šta me čeka i da istrazim malo sta se nudi
    Sretno na pregledima tko ih ima ovaj tjedan 🥰

Ja sam isto gledala kolica i meni i muzu se bas svidjelo..
    U bubamari imali 40% akciju na kolica na 3u1 bila su njegdje oko 4000kn i pala skoro na 2000kn..
    Pa ako imate pogledajte i tamo..

Termin 12.11.2022 ❤💞👣👨‍👩‍👧👶👶 stize nam curica ❤💕💝
    🧔 37
    👱‍♀️ 31
    U braku od 10/2018
    02.11.22 ❤❤❤❤💓💓❤
    Stize pojacanje Dori 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

buhtlica23
    09. Svibanj 2022. 17:13

Ja sam danas koma. Toliko mi je lose 2 x povratila. Ovo je prvi put da povracam. Do sada su bile samo mucnine. Sve super bilo rucala i kako sam pojela je bilo veselo. A nije mi cak ni muka bilo. Ali nakon povracanja se pojavila i mucnina. Sutra pregled nadam se da mi nece biti kao danas jer ne znam kako cu do dr.

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• Zanah
    09. Svibanj 2022. 19:13

Evo mene s pregleda.. 11 tt smo, sve super izgleda po mjerenjima i obavila sam Nifty i cervikalne briseve..
    Svi nalazi će biti tokom sljedećeg tjedna pa će mi ih javiti.. ☺️
    Sljedeći pregled 06.06., a u međuvremenu imam za obaviti pretrage na HZTM.. ☺️
    Stvarno se nadam da će sve biti ok i da ćemo uspješno prebroditi ovaj kritični dio pa će dalje biti lakše.. 🥰

snowwhite1410
    09. Svibanj 2022. 20:03

Cure ❤️🤰evo i mene s pregleda za sada sve ok nije mogla još mjeriti njuhalni nabor u utorak ne naručila i ići ću na kombinirane testove jer idem prema 36 godini tako da to u utorak krv ,glukoza i ne znam ni ja šta sve ne 🙄urin sterilan jedino mi je bio nizak tlak sada ne znam koliko ali ja i inače imam nizak tlak ,bebica je dobro rukicama i nogicama radi čak nam je i mahnula 😁još sada dalje da sve bude dobro 🙏 osjećaj je predivan vidjeti tako nešto ,tolika sreća me obuzela kada sam vidjela nogice i rukice 😍💓💓💓bila sam pre sretna samo da je sve ok i to je to🤰 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.