![](/media/img/33/92/3ea1329b7286baac6e64.jpeg)
Bok drage trudnice 😊
Ja se javljam s blagim grcevima (slicnim menstrualnim) od jutros, ali sudeci po svemu procitanom, to je normalno (10+4).
Nego, prije sljedeceg pregleda 31.5., ceka me kombinirani probni i sad me hvataju panike 🙈 u cetvrtak smo nakon briseva brzinski pogledali uzv (vag.), srce kuca, buhtlica raste, al meni kako paranoja radi, stalno gledam slikicu, i nit vidim nozice, nit rucice, cini mi se ko da nesto ne stima…. uzasno mi je ovo cekanje, jos ak kombinirani bude bilo sto nego idealan zivci ce me pojest 😱
Ajme sta si me nasmijala. Ma ne uspiju oni uhvatiti to sve na ovom 2D uzv, moja skoro ni na jednoj slicici iz prve trudnoce nema vidljive rucice i nozice, ovisi kako ju je doktorica sliknula. Ali zato se vrtila i mahala s njima na uzv. Ne brini uglavnom ima bebac sve, pa na ovim prvim slicicama iz cca 7 tj glava im je velicine kao i ostatak tijela, i jos imaju onaj takozvani "rep" 😂😂
U kasnijem stadiju trudnoce ces sve vidjeti. To su jos male buhtlice 😊
Ti "menstrualni" grcevi znaju potrajati do cca 15 tt. Naravno nije kod svih isto. To mi je ostalo u sjecanju. Nakon toga vec ide nesto novo, ali to su sve slatke muke, pogotovo prvi put 😊. U nas koje trcimo za starijim djetetom su malo jace jer ne mozes toliko odmoriti kao u prvoj trudnoci.
Samo nek je sve u redu, mi zene to sve izdrzimo 😊
Vidim da se spominje alkohol, ja nisam imala problema sa tim. Ali recimo imam problem sa spavanjem. Od kako sam saznala da sam trudna trudim se spavati na boku. Ali se u snu znam okrenut na stomak i to mi stvara tolike paranoje da je to strasno. Mislim mene ima, i onda me strah da ne zgnjecim bebu nekako. Iako si kontam da je kod toliko malo da joj vjv. nije nista ali opet 😔
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Vidim da se spominje alkohol, ja nisam imala problema sa tim. Ali recimo imam problem sa spavanjem. Od kako sam saznala da sam trudna trudim se spavati na boku. Ali se u snu znam okrenut na stomak i to mi stvara tolike paranoje da je to strasno. Mislim mene ima, i onda me strah da ne zgnjecim bebu nekako. Iako si kontam da je kod toliko malo da joj vjv. nije nista ali opet
Neces zgnjeciti bebicu bez brige. Ali sto vise vremena prolazi to se teze odviknuti tog spavanja na stomaku. A kasnije bas moze biti problem. A miran san ti je bas neophodan. Mozda postoji jednostavan nacin da to rjesis. Razmisli o tom da nabavis trudnicki jastik. Onaj bass veliki i s vremenom se naviknes, on ti nece dati da se okrenes na stomak ili ledja..ledja nisu sad problem, ali bude nekad tamo kad bebica bude veca. Malo istrazi o tom kako i koliko je trudnicki jastuk pomogao sa tim. Nadam se da ti ovo bude bar malo korisno 😘 bjezim pre nego vam dovucem na temu nekoga nezeljenog, da vam ne unosi nemir. Ne smijem se ni javiti na bili kojoj temi da mi se neko ne zakaci. Mogu mislit da ce sad neko doci i pisati kako ovo nije tacno 🙄 tako da istrazi sama 😘 eto najpametnije da tsko napisem.. a budes nasla da i kasnije dobro dodje kod dojenja i td. ❤️🍀 Svim curama na temi zelim mirnu i divnu trudnocu i da uzivate u svakom momentu.. 💗
Ne zamaraj se drugima. Svako neka Pise sto hoce. Ne smijes dati da te to dira. Meni sto se ne svida izignoriram i dobro. Tanko i ti. Cuvaj se 😘
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Cure koje su radile vec kombinirani probir, kolika vam je bila vrijednost free beta HCG i PAPP-A?
Free beta hcg: 20 IU/L, 0.76 mom
Papp-a: 0.529 IU/L, 0.27 mom
Nemam blage veze sto koji znaci pa ako netko zna nek me prosvijetli 🤣
34 ♏👩🦰,34♉🧔
Pokusaji od 10/20
4.11.2022. Curica ❤
⏸ 9.9.
Vidim da se spominje alkohol, ja nisam imala problema sa tim. Ali recimo imam problem sa spavanjem. Od kako sam saznala da sam trudna trudim se spavati na boku. Ali se u snu znam okrenut na stomak i to mi stvara tolike paranoje da je to strasno. Mislim mene ima, i onda me strah da ne zgnjecim bebu nekako. Iako si kontam da je kod toliko malo da joj vjv. nije nista ali opet
Neces zgnjeciti bebicu bez brige. Ali sto vise vremena prolazi to se teze odviknuti tog spavanja na stomaku. A kasnije bas moze biti problem. A miran san ti je bas neophodan. Mozda postoji jednostavan nacin da to rjesis. Razmisli o tom da nabavis trudnicki jastik. Onaj bass veliki i s vremenom se naviknes, on ti nece dati da se okrenes na stomak ili ledja..ledja nisu sad problem, ali bude nekad tamo kad bebica bude veca. Malo istrazi o tom kako i koliko je trudnicki jastuk pomogao sa tim. Nadam se da ti ovo bude bar malo korisno 😘 bjezim pre nego vam dovucem na temu nekoga nezeljenog, da vam ne unosi nemir. Ne smijem se ni javiti na bili kojoj temi da mi se neko ne zakaci. Mogu mislit da ce sad neko doci i pisati kako ovo nije tacno 🙄 tako da istrazi sama 😘 eto najpametnije da tsko napisem.. a budes nasla da i kasnije dobro dodje kod dojenja i td. ❤️🍀 Svim curama na temi zelim mirnu i divnu trudnocu i da uzivate u svakom momentu.. 💗
Slažem se s ovim. Ja sam bas jučer kupila svoj trudnicki jastuk (što zbog problema s leđima, što zbog navikavanja da se ne okrećem na leđa). Sad sam se počela trenirati da se ne okrećem na leđa, jer s vremenom to može biti potencijalni problem - beba svojom težinom pritisne neku venu i prekine dotok krvi i kisika u noge i do bebe. Jastuk mi je savršen, sad ležim/sjedim i na kauču s njim. Prilagođavam ga kako mi paše. Mislim da nikome nije rano za takav jastuk, a ovaj koji sam ja uzela koristit ću dugo dugo a i bebica isto 🥰
Pa eto, buhtlice, razmisli o tome, sigurno će ti dobro doći da se istreniras da se ne okrećeš na trbuh. Iako bebi sada ništa ne može biti, a kasnije kad je maternica veća, ionako nećeš moći ležati na trbuhu jer će ti smetati 😊 tako da, no skiririki 😊
Narucila sam si upravo jastuk,kazu dostava 3-5 dana. Eto nadam se da ce mi pomoci. Bas mi je to problem jer oduvijek spavam na stomaku. I sad gledam da sam na boku i zaspem tako ali eto u noci se okrenem na stomak.
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Cure koje su radile vec kombinirani probir, kolika vam je bila vrijednost free beta HCG i PAPP-A?
Free beta hcg: 20 IU/L, 0.76 mom
Papp-a: 0.529 IU/L, 0.27 mom
Nemam blage veze sto koji znaci pa ako netko zna nek me prosvijetli 🤣
E, hvala ti. Trazila sam malo po netu i vidim da je svima taj free Beta HCG oko 20 do 50. Moj je 137 pa ne znam je li to možda poviseno. Umrt cu od brige do cetvrtka. Kud sam uopce isla radit taj kombinirani 😅
🧔37👩🦰27
- 7/21 - biokemijska?
- 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
- 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
💙 It's a BOY! 🥰💙
- 17.11.2022. N ❤️
Vidim da se spominje alkohol, ja nisam imala problema sa tim. Ali recimo imam problem sa spavanjem. Od kako sam saznala da sam trudna trudim se spavati na boku. Ali se u snu znam okrenut na stomak i to mi stvara tolike paranoje da je to strasno. Mislim mene ima, i onda me strah da ne zgnjecim bebu nekako. Iako si kontam da je kod toliko malo da joj vjv. nije nista ali opet 😔
Ja sam ti isti slucaj. U prosloj trudnoci se nisam naspavala upravo zbog nemogucnosti da spavam na trbuhu. Sad se trudim lezati na boku ali se okrenem svaku noc na trbuh. Iako imam, pazi sad, 3 trudnicka jastuka oko sebe.
Nasla sam nekakav jastuk bas za spavanje na trbuhu u trudnoci, konzultirat cu se s ginekologom iduci tjedan. Kosta kao suho zlato ali ja doslovno drugacije ne znam spavati.
Pozdrav žene
Da se i ja javim. Kod mene je samo radno, a poslije posla muž, klinac, i ostale obaveze. Sad sam 6+1.
Sa 8 tj bude prvi pregled. Za sad se super osjećam
Pozdrav svima, uživajte u ovom toplom kišnom danu.
Ja sam ti isti slucaj. U prosloj trudnoci se nisam naspavala upravo zbog nemogucnosti da spavam na trbuhu. Sad se trudim lezati na boku ali se okrenem svaku noc na trbuh. Iako imam, pazi sad, 3 trudnicka jastuka oko sebe.
Nasla sam nekakav jastuk bas za spavanje na trbuhu u trudnoci, konzultirat cu se s ginekologom iduci tjedan. Kosta kao suho zlato ali ja doslovno drugacije ne znam spavati.
Dobro znaci nisam jedina. Sad mi je malo lakse 😅 nadam se da Ce mi pomoc taj jastuk uzela sam neki u obliku slova U..
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Sortiraj odgovore
Najstariji