![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
U prvoj trudnoći nisam radila. Mini anomaly je bio uredan i čvrsto sam vjerovala da je sve u redu i da je dijete zdravo. Isto tako, bila sam čvrstog stava da ću dijete zadržati što god bilo. Na nekom postu ranije sam napisala da ipak nije sve bilo baš tako i da do trenutka dok ti se tako nešto ne dogodi može žena govorit što hoće. Tek kad se zaista nađeš u situaciji možeš ispravno donositi odluku o ovako nečem. Tada su me svi doktori pitali jesam li radila NIPT jer bi iz njega možda ipak mogli doći do nekog zaključka što je dovelo do toga što mi se dogodilo. Ne mora biti, ali možda... Tisuću putu sam se opsovala zaštooo nisam radila NIPT. Možda bi imala info više, možda je još nešto pošlo po zlu, a ja sada to ne znam. Godinu dana sam luda tražila uzrok, nemam ga ni danas. Evo, to je moja priča i moji razlozi. Imam mogućnosti, želim znati, zadržala dijete ili ne (jer nažalost ne možeš ni na to utjecati, velik dio anomalija ne dočeka porod) želim se pripremiti i znati prije. Ako će mi za moje dijete danas sutra trebati tim stručnjaka odmah po porodu, želim i to znati i pripremiti se. Jednostavno, zbog prethodno lošeg slučaja, mislim da bi se previše grizla da ovaj puta ne napravim sve moguće testove.
🧔 - 36 👩 - 35
03/2022 - ➕️💓
05/2022 - Panorama i mini anomaly ✅️ curka stiže 💕
06/2022 - anomaly scan ✅️
Ja isto ne znam bi li radila prenatalni test,u prvoj trudnoći nisam,doduše tada mi je ginekologica samo odmahnula rukom kad sam je pitala, u smislu kao nema potrebe. Sad ne znam što će biti ovdje u CH hoće li mi nuditi da radim,a i ne znam šta bih.
Cure jel planirate sve raditi nifty, panoramu … i zasto ? Zašto ne ?
Ne, ne planiram raditi nikakve genetske testove i sl.
Prvo, nema mi smisla, jer niti ti testovi od 99,9 % nisu sigurni, druga stvar, preskupo je.
Treća stvar, a i ona najbitnija, svoju bebu bi zadržala u bilo kojem trenutku, tako da mi se ne vrijedi živcirati zbog testova, koji, kako sam gore navela, nisu sigurni.
Vjerujem da će naša beba biti živa i zdrava i to je to. 😊😊
👩 29
👨 29
U braku 8/21 👰🤵
Prenatalne Novalac od 2/22 🌺
Papa, UZV i pregled - 9/21 - sve uredno ✔️
ZM - 28.1.
➕ 5.3. ❤️👶
11.3. - prvi pregled ❤️
❤️ 21.3. 💞 čujemo srčeko. 🥰
🤰👶🏻 4.11. ❤️ termin poroda 🥰
➡️ Sljedeći pregled: 20.7. 😊
🔜❤️🌺👶🏻 Baby girl. 🥰
Ženice drage koliki vam je tlak sada u trudnoci, vec koji dan za redom mjerim tlak i iman oko 110/ 68.. nekad malo vise...i osjecam u par navrata da me kao hvata slabina, nakon sto pojdem nesto slatko bude mi bolje...ne zelin odmah neku paniku dizati ali me uhvati strah krvni nalazi okej, glukoza ,stitnjaca isto sve u najboljem redu
Ženice drage koliki vam je tlak sada u trudnoci, vec koji dan za redom mjerim tlak i iman oko 110/ 68.. nekad malo vise…i osjecam u par navrata da me kao hvata slabina, nakon sto pojdem nesto slatko bude mi bolje…ne zelin odmah neku paniku dizati ali me uhvati strahkrvni nalazi okej, glukoza ,stitnjaca isto sve u najboljem redu
Meni je eto danas bio visok i morala sam popiti tabletu. Nije mi bio visok uopce od pregleda ali eto danas je. A nit ista radim nit sam se nesto sekirala. Cijeli dan lezim odmaram jedino me more mucnine 😅
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Cure jel planirate sve raditi nifty, panoramu … i zasto ? Zašto ne ?
Mislim da je to privatno pitanje i između parova ...ali vrlo jasan razlog zašto ne ...barem kod mene je taj da s bilo kakvom dijagnozom dijete bi rodila šta se tiče kromosoma itd.... a da saznam da mu nešto nije u redu tj da ima takvu vrstu poremećaja vjerojatno mi cijela trudnoca nebi bila divna i vjerojatno bi psihički otišla u glavi i nerviralq bi se što opet nebi dobro rezultiralo na trudnocu tj ...ta vrsta stresa
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Ženice drage koliki vam je tlak sada u trudnoci, vec koji dan za redom mjerim tlak i iman oko 110/ 68.. nekad malo vise…i osjecam u par navrata da me kao hvata slabina, nakon sto pojdem nesto slatko bude mi bolje…ne zelin odmah neku paniku dizati ali me uhvati strahkrvni nalazi okej, glukoza ,stitnjaca isto sve u najboljem redu
Meni je eto danas bio visok i morala sam popiti tabletu. Nije mi bio visok uopce od pregleda ali eto danas je. A nit ista radim nit sam se nesto sekirala. Cijeli dan lezim odmaram jedino me more mucnine 😅
Ajme i mene mucnine i dalje... cim popijem vode mi je mucno, ali eto bar ne povracam....ja inace uvijek imam okej tlak, ali zadnjih par dana vidin da nisam centrirana bas hahahaha
Pozdrav curke. Ja necu raditi nifty, panoramu i to. Preskupo mi je. Privlacilo me to jedino jer rano saznas spol, ali opet saznas ga u pocetku, a ovako ipak imas slatko iscekivanje do 20tt dok se ne sazna preko UZV, taman na pola trudnoce 🥰🥰 Sutra imam kombinirani i bas me trta, a opet zelim vidjeti bebu i znati da je sve ok. A trta me jer sam i pusila i nisam pazila na prehranu pa da nisam na neki "ostetila" plod. Ali duboko u sebi vjerujem da je nasa bebica ovaj put ziva i zdrava 🙂♥️
🧔37👩🦰27
- 7/21 - biokemijska?
- 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
- 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
💙 It's a BOY! 🥰💙
- 17.11.2022. N ❤️
Hej cure, evo da se u miru javim. Vikend nam je proletio u djecjim rockasima i izletima, a ovi dani prozujali na poslu. U toj ludnici od svega sam shvatila da sam osjetila prve pokrete. Prije par dana prvi put, iako tada nisam bila sigurna jer je jos stvarno rano, ali danas sam uvjerena u to. U 2 navrata sam, nakon sto sam na poslu pojela sladoled, osjetila minijaturno tapkanje u trbuhu :)
Sa sinom sam to dozivjela u 17tt pa nisam ocekivala ranije, ali ocito mi se poklopio nalet slatkoga u kombinaciji sa mirnijim periodom u danu pa sam osjetila.
Ja cu radit nifty za neka 2 tjedna. Cisto radi nekog mira u glavi. Naravno to je stvar odluke svake od nas i apsolutno podrzavam i tko ne zeli radit ga i tko zeli
24 godine 🤰🏽
6.4.'22. ➕ ❤
15.12.'22. termin🤰🏽
Sortiraj odgovore
Najstariji