![](/media/img/33/92/3ea1329b7286baac6e64.jpeg)
Cure jel planirate sve raditi nifty, panoramu … i zasto ? Zašto ne ?
Da, radicu neki od prenatalnih, ne znam jos koji, jer imam 39. god, a muz 40. Radila sam i sa prvim i bila daleko mirnija. U slucaju da ne bude nesto ok, ne daj Boze, ne bih zadrzala dijete, ne zbog moje zrtve, vec zato sto to nije zivot dostojan ljudskog bica. A pogotovo ja danas sutra kad umrem, ne postoje na nasim prostorima institucije koje bi se mogle dobro brinuti o njemu. Imam vise primjera iz okruzenja, poslovnih saradnika, poznanika i stvarno se to dijete nema cemu radovati i nadati u zivotu, zivi kao biljka. Previse sam toga u zivotu vidjela.
Znam da ce sad mnogi popljuvati ovakvo razmisljanje, i licno inace nisam za abortus, ali ovo su ekstremni slucajevi i svako ima pravo na svoje misljenje.
Samo jedan od primjera.. knjigovodja u bivsoj firmi, zena vec u penziji, tada radila honorarno. Sada vec ima 87.godina. Ima 2 sina, jedan sa njom 30 god., sa nekim sindromom i nepokretan, u kolicima, nesposobam za samostalan zivot. Drugi sin u Svedskoj. Molila drugog sina kad ona umre, da on preuzme brigu o njemu, on odbio. Kakav je to udarac i bol za majku. Panika sta da radi, ko da se nastavi brinuti..nema nikoga vise.. A na kraju niko od njih troje nije imao zivot. Nit je taj u Svedskoj imao majku, jer je bila posvecena bolesnom, nit je majka mogla uzivati sa zdravim sinom, a ovaj nit je isao u skolu, nit radio, nit socijalnog zivota, zna samo za 4 zida.
2. slucaj. Bratic moj imao vezu i zivio sa zenom koja imala bolesno dijete 12-13god, isto ne znam tacno koji poremecaj. Mislim da je zdravstveno stanje jos gore, nego u 1. slucaju. Djetetu niko ne moze prici, sem ukucana, da mu neko pruzi neku njegu, pomoc. Ima napade, napade. Stanje je iz godine u godinu gore. Nemas se cemu nadati i radovati, samo vidis da se to dijete pati.
3.slucaj, kolegica ima bolesno dijete. U vize navrata sam bila sa njom i tim djetetom, pa i gledala slike njihove. Ne znam isto koji poremecaj, 7-8god, ne govori, nema definisane pokrete, u kolicima. Bila prisutna kada su dolazili razni terapeuti i pokusavaju da mu pomognu, ali je to borba i drama. Vriska, plac, jaukanje. Meni je to bilo prebolno slusati.
Imam jos slucajeva, ali mislim da je i vise nego dovoljno ruznih stvari. Ovo je ipak lijepa tema, razmisljajmo najpozitivnije i radujmo se. Privlacimo poz energiju.
Santina glee, to je iskljucivo odluka tebe i tvog partnera i nema niko pravo reci jesi li u pravu ili ne..
💁🏻♀️25🤵🏻28
ZM 14.02.22
➕ 19.03.22.
♥️ prvi pregled 12.04.22.
Termin po ZM 22.11.22 a po UZ 27.11.22.
Trudnica2022 sretno danas na pregledu!☺️
👩🏼30 👱🏻♂️33
16.11.2021; 20.1.2022 ➕❤️
11/21; 01/22 biokem.t.
9.4.2022 ➕❤️
13.4.2022 beta 2192 🥰
19.4.2022 beta 13318🥰
28.4.2022 srčeko se čuje ❤️
Cure jel planirate sve raditi nifty, panoramu … i zasto ? Zašto ne ?
Ja ne planiram, najviše jer mi je skupo.. Da po godinama ili prošlim trudnoćama ili genetski ulazim u rizičnu skupinu, a novce mogu izdvojiti, svakako bi napravila test..
Ako je sve super, hvala Bogu, ako pokaže neke anomalije, opet hvala Bogu, ima dosta vremena za pripremu, za iščitavanje po internetu, gledanje edukativni sadržaja...
Iako, smatram da se određene bolesti i stanja mogu prepoznati prilikom rutinskog uzv pregleda..
A ako netko ima mogućnost za recimo nifty, zašto ne :)
ZM 7.3
Prvi pregled 29.4. :)
Jutro cure 😊 sretno cure koje imaju preglede 🤞ja sam rekla da su meni bile stale mučnine 🙈🙈😂ugrizla sam se sada za jezik 😛 jer ih imam opet jučer i danas nisam najbolje 😓
Curke stigao mi je nalaz i po treci put od TSH, sad je skocio na cak 4.50 😓
Ft3, ft4, anti TPO, i onaj zadnji su cak u granicama normale
Tek sam sljedeci Petak narucena kod endo tako da sam odmah nazvala sestru da vidi s ginekologinjom moze li mi ona prepisati terapiju
Sad u 11 imam kombinirani i sva se tresem 😑😑😑
🧔37👩🦰27
- 7/21 - biokemijska?
- 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
- 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
💙 It's a BOY! 🥰💙
- 17.11.2022. N ❤️
Taj kombinirani se može raditi kod ginekologa? Meni moj to nije spominjao uopće
Mama - 31. g.
Tata - 33. g.
Jakob - 23.05.2020.
Termin - 23.11.2022. 💙
20.06.2022. - treći pregled
Taj kombinirani se može raditi kod ginekologa? Meni moj to nije spominjao uopće
Mene je poslala u bolnicu jer je valjda bolji UZV
🧔37👩🦰27
- 7/21 - biokemijska?
- 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
- 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
💙 It's a BOY! 🥰💙
- 17.11.2022. N ❤️
Curke stigao mi je nalaz i po treci put od TSH, sad je skocio na cak 4.50 😓
Ft3, ft4, anti TPO, i onaj zadnji su cak u granicama normale
Tek sam sljedeci Petak narucena kod endo tako da sam odmah nazvala sestru da vidi s ginekologinjom moze li mi ona prepisati terapiju
Sad u 11 imam kombinirani i sva se tresem 😑😑😑
Držim ti fige da ti sve bude dobro 🤞🤞🤞🤞vjeruj mi da se i ja tresem i svaka žena pred pregled nije ti sve jedno 🙄ali misli pozitivno 💖
Sortiraj odgovore
Najstariji