Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lonmi
    01. Svibanj 2022. 18:23

Lida 🍀

Lonmi

Mare3112

Lonmi

Mare3112

Da li je taj prenatalni test obavezan? Jer ga ga nisam namjeravala radit i opterećivati se s tim …. jer dijete bi rodila kakav god da je test … pa si mislim čemu to…

Nije obavezan, ni ja ga nisam radila, a necu ni sad.
    To je odluka tebe i partnera.

Hvala ti na odgovoru s obzirom da mi je prvo dijete pa sam zato pitala dal je obavezan jer nisam znala😊…
    Ugl …1000% sam sigurna da ga neću radit….

On se naplaćuje i to od 3000kn pa nadalje. Moze otkriti odredene simptome i anomalije, moze te umiriti, ali i zabrinuti. To je svakome na volju 😊
    Uzivaj u trudnoci i ne brini bit ce beba ziva i zdrava.
    .
    Nego, nadam se da netko zna odg na moje pitanje o bakterijama u urinu, mene je to bas zabrinulo, nikad nisam imala, cak ni kad nisam trudna. Postoji mogucnost da je mozda i casica bila kontaminirana kad sam ja to doma odradila.
    Kupiti cu caj od brusnice.

Imala sam slican nalaz urina, mene je gin poslala obavit urinokulturu, koja je bila sterilna. Bila je jos jedna cura ovdje kojoj je pisalo 'dosta bakterija', isto je radila urinokulturu i sterilno je bilo. Mozda je casica bila kontaminirana. Je li vidio tvoj gin taj nalaz?

Vjerojatno ne jos, jer sam u petak vadila krv,  a sutra zovem u ordinaciju. 
    Ja bi rekla da je bila kontaminirana. 
    A taj plocasti epitel, sta je to?
    Pa sad da radim urinokulturu i imam kontaminirano casicu, pa nece onda valjda slucajno biti pozitivan na neku od bakterija, kad rade testiranje na određene.
    Brine me to, jel opasno za bebu, te bakterije u urinu? 

buhtlica23
    01. Svibanj 2022. 18:31

Lonmi 
    Povišene vrijednosti stanica pločastog epitela upućuju na bolesti bubrega i mokraćnog sustava, a ako su uz povišene vrijednosti ovih stanica prisutni i leukociti, može se posumnjati na upalno stanje nekog dijela urogenitalnog sustava.Ako se u sedimentu otkriju povišene vrijednosti ovih stanica, a leukociti nisu prisutni, vjerojatno je riječ o onečišćenju uzorka urina zbog nepravilnog skupljanja ili loše higijene vanjskog spolovila. Takav nalaz ne može imati dijagnostičku važnost i uzimanje urina mora se ponoviti.

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

puna_pitanja
    01. Svibanj 2022. 18:32

Lomni, ja isto imam bakterije i moram zvati doktora u ponedjeljak da vidim sta on kaze, sto dalje. Meni je vec papa pokazao neki upalni proces, ali je doktor rekao da nije frka i da cemo kroz koji tjedan raditi cervikalne koji ce pokazati o cemu ae tocno radi i da ta upala ne moze naskoditi bebi pa sam ja povezala da je zato i nalaz urina takav kakav je. Mozda sam skoz u krivu, ali to je moja teorija.

30g, OTP 10.11.

Lonmi
    01. Svibanj 2022. 18:53

buhtlica23

Lonmi
    Povišene vrijednosti stanica pločastog epitela upućuju nabolesti bubrega i mokraćnog sustava, a ako su uz povišene vrijednosti ovih stanica prisutni i leukociti, može se posumnjati naupalno stanjenekog dijela urogenitalnog sustava.Ako se u sedimentu otkriju povišene vrijednosti ovih stanica, a leukociti nisu prisutni, vjerojatno je riječ oonečišćenju uzorka urinazbog nepravilnog skupljanja ili loše higijene vanjskog spolovila. Takav nalaz ne može imati dijagnostičku važnost i uzimanje urina mora se ponoviti.

Leukociti nisu prisutni.
    A jel moguce da ako je uzorak kontaminiran onda lazno pokazuje i bakterije? 😑

Lida 🍀
    01. Svibanj 2022. 19:16

Lonmi

buhtlica23

Lonmi
    Povišene vrijednosti stanica pločastog epitela upućuju nabolesti bubrega i mokraćnog sustava, a ako su uz povišene vrijednosti ovih stanica prisutni i leukociti, može se posumnjati naupalno stanjenekog dijela urogenitalnog sustava.Ako se u sedimentu otkriju povišene vrijednosti ovih stanica, a leukociti nisu prisutni, vjerojatno je riječ oonečišćenju uzorka urinazbog nepravilnog skupljanja ili loše higijene vanjskog spolovila. Takav nalaz ne može imati dijagnostičku važnost i uzimanje urina mora se ponoviti.

Leukociti nisu prisutni.
    A jel moguce da ako je uzorak kontaminiran onda lazno pokazuje i bakterije? 😑

Da da , moguce je. Za urinokulturu kupis casicu u ljekarnoj koja je sterilna s poklopcem fino i kod kuce to obavis.. ima bas procedura, oprati vanjski dio, ruke da budu ciste, nema brisanja... Pronadi na internetu. Iako mene u prosloj T ginekolog s tim istim nalazom nije dalje slao... Ne znam zasto. 

🧔37👩‍🦰27
    - 7/21 - biokemijska?
    - 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
    - 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
    💙 It's a BOY! 🥰💙
    - 17.11.2022. N ❤️

Marija2404
    01. Svibanj 2022. 19:54

Lonmi

Lida 🍀

Lonmi

Mare3112

Lonmi

Mare3112

Da li je taj prenatalni test obavezan? Jer ga ga nisam namjeravala radit i opterećivati se s tim …. jer dijete bi rodila kakav god da je test … pa si mislim čemu to…

Nije obavezan, ni ja ga nisam radila, a necu ni sad.
    To je odluka tebe i partnera.

Hvala ti na odgovoru s obzirom da mi je prvo dijete pa sam zato pitala dal je obavezan jer nisam znala😊…
    Ugl …1000% sam sigurna da ga neću radit….

On se naplaćuje i to od 3000kn pa nadalje. Moze otkriti odredene simptome i anomalije, moze te umiriti, ali i zabrinuti. To je svakome na volju 😊
    Uzivaj u trudnoci i ne brini bit ce beba ziva i zdrava.
    .
    Nego, nadam se da netko zna odg na moje pitanje o bakterijama u urinu, mene je to bas zabrinulo, nikad nisam imala, cak ni kad nisam trudna. Postoji mogucnost da je mozda i casica bila kontaminirana kad sam ja to doma odradila.
    Kupiti cu caj od brusnice.

Imala sam slican nalaz urina, mene je gin poslala obavit urinokulturu, koja je bila sterilna. Bila je jos jedna cura ovdje kojoj je pisalo 'dosta bakterija', isto je radila urinokulturu i sterilno je bilo. Mozda je casica bila kontaminirana. Je li vidio tvoj gin taj nalaz?

Vjerojatno ne jos, jer sam u petak vadila krv, a sutra zovem u ordinaciju.
    Ja bi rekla da je bila kontaminirana.
    A taj plocasti epitel, sta je to?
    Pa sad da radim urinokulturu i imam kontaminirano casicu, pa nece onda valjda slucajno biti pozitivan na neku od bakterija, kad rade testiranje na određene.
    Brine me to, jel opasno za bebu, te bakterije u urinu?

Kod mene je bilo to. U urinu bakterija DOSTA i nema sta nije pisalo. Urinokultura nakon 3 dana sterilna. A s obzirom da urin kad sam isla davati gdje se pojavilo kao dosta bakterija nije cak ni poklopca bilo na casici jer su rekli da ne treba i casica se ostavljala na prozorcicu u wc-u kraj ostalih 15ak casica i stajala tamo Boga pitaj koliko dugo uopce me ne cudi da je prikazano dosta bakterija koje uopce ne postoje 🤦🏽‍♀️ u zraku pogotovo u zdravstvenim ustanovama 1000000 bakterija u zraku i ostavit uzorak tak bez poklopca oni smatraju mjerodavnim rezultatom.. bitno da je urinokultura sterilna

24 godine 🤰🏽
    6.4.'22. ➕ ❤
    15.12.'22. termin🤰🏽

Svemirka
    01. Svibanj 2022. 19:59

Slažem se s Marijom. Kod mene isto tako.

🧔 - 36 👩 - 35
    03/2022 - ➕️💓
    05/2022 - Panorama i mini anomaly ✅️ curka stiže 💕
    06/2022 - anomaly scan ✅️

puna_pitanja
    01. Svibanj 2022. 20:25

Pozdrav svima, palo mi je na pamet, imate neke zgodne aplikacije za pracenje trudnoce preporuciti? 
    Mene je danas doktor zvao da je stigao Nifty i sve su vjerojatnosti niske, al saznala sam i da nosim dečka! 😁 Kao da je skuzio da se prica o njemu, odmah nakon razgovora me pocela boljeti maternica, kao da pokazuje da znaaaa da ga se trača, nadam se sa je sve ok jer me vec neko vrijeme nije nista boljelo pa mi je sad ovo neobicno.

30g, OTP 10.11.

Lonmi
    01. Svibanj 2022. 20:25

Ma ja sam doma pisala u casicu ali moguce da se nesto desilo jer kad sam ju izvadila iz torbe bila je malo mokra, kao da je propustio. Bolje to, nego bakterije, ali nikad ne znas. 
    Kako se uopce te bakterije tretiraju? 

Marija2404
    01. Svibanj 2022. 22:16

Lonmi

Ma ja sam doma pisala u casicu ali moguce da se nesto desilo jer kad sam ju izvadila iz torbe bila je malo mokra, kao da je propustio. Bolje to, nego bakterije, ali nikad ne znas.
    Kako se uopce te bakterije tretiraju?

A ako se prikazu neke bakterije daju ti antibiotike popijes ih i to je to.. 

24 godine 🤰🏽
    6.4.'22. ➕ ❤
    15.12.'22. termin🤰🏽

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.