Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Doryna29
    02. Prosinac 2022. 08:47

ikica_90

klarolina

Cure jel ide koja od vas u trudničku ambulantu na Sv. Duhu? Mene su pustili doma ali nastavljam tamo s kontrolama pa sam naručena sljedeći tjedan. Čula sam priče da se čeka satima, što mi je onako malo ironično budući da mi je doktorica tamo rekla strogo ležanje i bez sjedenja pa ne znam kako to točno izvesti u čekaonici

Hej, ja sam bila prekjučer u TA na sv.duhu i bila sam za čas gotova, cca 5 min pričekala i još kojih 10 bila u ordinaciji i na uvz i dobila novi termin za dva tjedna. Ja još nisam bila na ctg, vjerojatno jer prije 38 tjedna ni ne rade ako je sve ok. Ovaj put mi nisu čak niti vaginalno ništa gledali, znam da je bolje ne čačkati previše, ali neki put me strah da slučajno ne gubim plodnu vodu, a da nisam ni svjesna, il da nisam se krenula otvarati, a da ni ne znam. Pa mi je malo taj samo uvz onak bezveze jer samo sam doznala težinu djeteta i to je to. Ne znam u kojem si tjednu, ali ako si već 38 tjedan ili više moguće da će ti raditi ctg, a moguće da se onda dulje čeka. Jer i meni su svi pričali da je TA koma kaj se čekanja tiče.

Meni kad god rade uzv na nalazu napisu i za plodnu vodu... Ja sam shvatila da oni to i mogu vidjeti pomocu uzv

Lonmi
    02. Prosinac 2022. 09:48

Pisem po nezz koji put, mogu vidjeti kolicinu plodne vode sa uzv, ali ne i kakva je. To se radi u terminu ako ima otvorenosti s pomocu posebnog tubusa sa svijetlom tako da vide koje je boje. Ako bi bila mekonijska beba mora cim prije van. Prije termina rade valjda samo ako postoji sumnja, tipa da ctg nije dobar pa da smatraju da beba pod nekom vrstom "stresa".
    Ne brinite cure, sve ce vam biti dobro. Ne cackaju vas zato jer je tako bolje u tim zadnjim tj.
    Samo opusteno, zcs su tu bebe ❤️

• ikica_90
    02. Prosinac 2022. 11:30

Hvala curke, bit će da ja onda na nalazu nisam skužila da piše neš za plodne vodu, jer kako su im sve neke kratice neki put ni ne znam kako je stanje, pa onda pitam šta me zanima doktoricu dok gleda, a neki put se i ja sjetim nečeg tek kad doma dođem s pregleda 🤣🙈 sad mi je lakše kad znam da plodne vodu provjere na uvz 😁

_____
    Nego da vas pitam, jel vi imate neki put osjećaj da vam se trbuh onako jako stisne i onda neku propadajuću bol ispod dojke u visini rebara (meni uvijek sa lijeve strane)? Imam tada osjećaj ko da ću jedva udahnuti i ko da me ta rebra toliko pikaju u tom trenu. Nisam to prije baš tako jako osjetila, znao se trbuh stegnuti, ali sad zadnja dva dana obavezno mi se to javlja kroz dan i svaku večer kad legnem spavati.

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermia

AIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

• klarolina
    02. Prosinac 2022. 11:41

ikica_90

klarolina

Cure jel ide koja od vas u trudničku ambulantu na Sv. Duhu? Mene su pustili doma ali nastavljam tamo s kontrolama pa sam naručena sljedeći tjedan. Čula sam priče da se čeka satima, što mi je onako malo ironično budući da mi je doktorica tamo rekla strogo ležanje i bez sjedenja pa ne znam kako to točno izvesti u čekaonici

Hej, ja sam bila prekjučer u TA na sv.duhu i bila sam za čas gotova, cca 5 min pričekala i još kojih 10 bila u ordinaciji i na uvz i dobila novi termin za dva tjedna. Ja još nisam bila na ctg, vjerojatno jer prije 38 tjedna ni ne rade ako je sve ok. Ovaj put mi nisu čak niti vaginalno ništa gledali, znam da je bolje ne čačkati previše, ali neki put me strah da slučajno ne gubim plodnu vodu, a da nisam ni svjesna, il da nisam se krenula otvarati, a da ni ne znam. Pa mi je malo taj samo uvz onak bezveze jer samo sam doznala težinu djeteta i to je to. Ne znam u kojem si tjednu, ali ako si već 38 tjedan ili više moguće da će ti raditi ctg, a moguće da se onda dulje čeka. Jer i meni su svi pričali da je TA koma kaj se čekanja tiče.

Ma ja sam tek 34tt, ali sam ležala tamo u bolnici zbog prijetećeg prijevremenog pa su mi od sad kontrole kod njih. To za čačkanje je istina, bolje ako ne treba, ali vide preko ultrazvuka količinu plodne vode pa tu nemaš brige :) 

• klarolina
    02. Prosinac 2022. 12:14

ikica_90

Hvala curke, bit će da ja onda na nalazu nisam skužila da piše neš za plodne vodu, jer kako su im sve neke kratice neki put ni ne znam kako je stanje, pa onda pitam šta me zanima doktoricu dok gleda, a neki put se i ja sjetim nečeg tek kad doma dođem s pregleda 🤣🙈 sad mi je lakše kad znam da plodne vodu provjere na uvz 😁

_____
    Nego da vas pitam, jel vi imate neki put osjećaj da vam se trbuh onako jako stisne i onda neku propadajuću bol ispod dojke u visini rebara (meni uvijek sa lijeve strane)? Imam tada osjećaj ko da ću jedva udahnuti i ko da me ta rebra toliko pikaju u tom trenu. Nisam to prije baš tako jako osjetila, znao se trbuh stegnuti, ali sad zadnja dva dana obavezno mi se to javlja kroz dan i svaku večer kad legnem spavati.

Evo upravo sad 😅 isto se stisne trbuh i bude tvrdo ko kamen, a s lijeve strane pod rebrima bockanje. Ne znam čemu bih to pripisala, ali tumačim to laički kao borbu za teritorij između pluća, želuca, maternice i sveg ostalog što se nađe između. Meni se to događa samo kad ležim, što je sad stalno, pa možda samo nedovoljno vremena provodim uspravno da bih primijetila. Znam da kažu da nije za ignorirati ako je bol jaka u gornjem desnom dijelu trbuha, ali to ovdje nije slučaj. 

Baćo
    02. Prosinac 2022. 12:34

Cure, pitanje 😃
    Bila sam jucer na pregledu, usla u 37 tj, a cervix mi 40mm. Covjece. Oce se to u jednom trenutku smanjit, mislim onako lako, odjednom? Jel to ista znaci kao tezi porod ili kad krenu trudovi to se sve rastvori? Pojma nemam. Citam na netu te kao mjere po tjednu, ispada da sam u 20 tt 😂  
    mialim, ja po kuci cistim ribam, nosam drva, klecim, saginjem se po sve s poda jer ne mogu gledat nesto na podu 😂 ali nistaa
    Razvezala sam se . Znaci pitanje, jel to znaci tezi porod ili nije mjerilo?  

24.12.2022. 💙

lil_me
    02. Prosinac 2022. 13:58

Baćo

Cure, pitanje 😃
    Bila sam jucer na pregledu, usla u 37 tj, a cervix mi 40mm. Covjece. Oce se to u jednom trenutku smanjit, mislim onako lako, odjednom? Jel to ista znaci kao tezi porod ili kad krenu trudovi to se sve rastvori? Pojma nemam. Citam na netu te kao mjere po tjednu, ispada da sam u 20 tt 😂
    mialim, ja po kuci cistim ribam, nosam drva, klecim, saginjem se po sve s poda jer ne mogu gledat nesto na podu 😂 ali nistaa

Nadam se da nije mjerilo 🤣
    Ja sam 38+4, nije mi sad dr mjerio.. nekad u 35 tjednu rekao, aaa ima ga dosta, bilo preko 40 haha

ZM 7.3
    Prvi pregled 29.4. :)

Baćo
    02. Prosinac 2022. 14:10

lil_me

Baćo

Cure, pitanje 😃

Nadam se da nije mjerilo 🤣
    Ja sam 38+4, nije mi sad dr mjerio.. nekad u 35 tjednu rekao, aaa ima ga dosta, bilo preko 40 haha

Hahah , da i kod tebe je slicna situacija. Pokusala sam nesto pronaci na netu ali nema nista … ostaje nam samo nadat se da bude islo glatko 😂🥳

24.12.2022. 💙

💜Medenko
    02. Prosinac 2022. 14:51

snowwhite1410

keti91

snowwhite1410

Satsuke

Snow nam se ne javlja, možda se već druži sa svojom curicom.☺️
    Da, danas mi je termin, al ništa novo se ne događa.😅

Čisto informativno, kad su vama radili uzv? Meni ga sad već 2-3 tj nisu napravili, pa ne znam dal da ga tražim ili ne. Ne znam kako inače gledaju plodnu vodu, je li ima mekonija i sl. A sutra imam termin samo za ctg, čak ni vag pregled ni uzv. Koliko su oni opušteni oko tog, toliko ja nisam😂

Angel, super da se spustio, znači da je u niskom startu.🤗 Men je i i dalje visoko.

Satsuke
    Evo me da javim da sam dobro rodila nam se Viktorija 💓 3430 💖 noćas u 3 dok sam došla k sebi da napišem 💓

Cestitam na Viktoriji 🥰 jel sve uredu?
    Brz oporavak ti zelim 😃☺️

Je sve je ok nije bilo onako kako sam zamišljala 😅 nisam dobila epiduralnu 🙈 sve prirodno 🙈 prije izgona mi dali drip i izgon je bio težak ali ovo drugo ništa strašno 💓ja sam bila jako jako uplašena pisati ću vam sve 😅

Čestitam💝💞..drago mi je da nije bilo ništa strašno🤭..olakšava ovakvima poput mene to čuti😘

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽

Angeleyes
    02. Prosinac 2022. 15:05

Ja imala ctg + uzv danas, sve nam je super. Beba zivahna, a plodnu nismo gledali jer sam uloziva samo za vrsak prsta. 🤷🏼‍♀️

33 god. 🙋🏻‍♀️
    41 god. 🙋🏻
    👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.