Zimske Bebe 2022/2023 💙💗⛄❄️🌟💫🤱

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • JayJay
    17. Srpanj 2023. 10:54

ikica_90

Bumbarica

Noir

Curke podrav, uskaxem u vasu temu. Moze li netko iz iakustva napisati koliko odjece trebam za zimsku bebu za prvih dva tri mjeseca? Koje brojeve i kakve odjeće uopće? Kako ste ih uopće oblačile za po kući? Prvo mi je dijete i ne bih zeljela nakupovati hrpu odjece koju nece srici nositi uopce 🤦‍♀️
    Pozdrav, mi smo rođeni u 2 mjesecu u ZG..uglavnom smo bili kratki bodi i preko piđamica..meni je to bilo puno jednostavnije nego hlačice..ako piđamica nije imala "nogice" stavila bi joj i čarapice..robica je lijepa ali brate mili te piđamice su me spasile, najjednostavnije..10/15 bodija uvrh glave (u početku nam je znalo pobjeći na bodi kad bi se pokakala) i jedno 5-8 piđamica..
    Mi smo krenuli s 56, ništa 50 nismo imali..
    Mislim da je najbolje si pripremiti od svega pomalo jer stvarno nikad neznas na kaj ćeš se najbolje naviknuti 😁 meni su pidzamice bile koma jer se moj mali redovno popiškio dok sam ga prematala tak da bi onda popiškio sebe, mene, prostirku i naravno bodić 🙈 pa mi je bilo jednostavnije sa hlačicama jer ak ih nije zapiškio dok je spavao kad ih skinem znam da su suhe da ih mogu opet staviti i ako zapiški bodić onda mi treba samo bodić suhi 😁 moj brat živi u kući i njemu je bilo potrebno zimi djetetu staviti još i majčicu preko bodića, meni je dovoljno toplo bilo u stanu pa mi to nismo stavljali i meni je bilo lakše sa bodićima ala benkice nego sa tim navlačenjem preko glave 😁

Vidiš meni je sa majicama bilo koma. Kupili sigurno 10-15 komada, a obukli jednom, jer se stalno diže gore, pa trpaj u hlače i tako u krug. 😅 A i mrzio je oblačenje. Vestice da, ali majice nikako.
    Naravno, sve ovisi i o temperaturi u kući. Mm toliko hajca preko zime, da hodamo u gaćama🥴

• Ana_
    17. Srpanj 2023. 13:22

Ja sam malom stavljala bodi i hlačice uvijek, one jednodijelne pidžamice i slično me samo nerviralo. Baš smo se bili uhodali sa hlačicama, lakše mi je skinut hlačice nego ono sve otkopcati, ali ne paše svima isto 🤷🏼‍♀️
    Kod nas se dosta grijalo pa je bio samo u bodiju i hlacicama, nisam mu stavljala preko ništa, ali smo ga pokrivali sa tankom dekicom i to mu je bilo taman. 

👱‍♀️ 36, AMH 12 (2022) 4.1(2024)
    👨‍🦱 40, normo
    04/22 prvi IVF (ovaleap, cetrotide, ovitrelle) 02.05. ET 1 blastice, 1 ❄️
    11.05. Beta 9dnt 215
    13.05. Beta 11dnt 457
    It's a boy 💙
    04/24 FET 1 blastice ➡️ 9dnt beta 52 ➡️ 12dnt beta 190 ➡️ spontani 7tt
    10/2024 novi postupak, IVF, test ❌01/2025 novi postupak

• ikica_90
    17. Srpanj 2023. 13:40

JayJay

ikica_90

Bumbarica

Noir

Curke podrav, uskaxem u vasu temu. Moze li netko iz iakustva napisati koliko odjece trebam za zimsku bebu za prvih dva tri mjeseca? Koje brojeve i kakve odjeće uopće? Kako ste ih uopće oblačile za po kući? Prvo mi je dijete i ne bih zeljela nakupovati hrpu odjece koju nece srici nositi uopce 🤦‍♀️
    Pozdrav, mi smo rođeni u 2 mjesecu u ZG..uglavnom smo bili kratki bodi i preko piđamica..meni je to bilo puno jednostavnije nego hlačice..ako piđamica nije imala "nogice" stavila bi joj i čarapice..robica je lijepa ali brate mili te piđamice su me spasile, najjednostavnije..10/15 bodija uvrh glave (u početku nam je znalo pobjeći na bodi kad bi se pokakala) i jedno 5-8 piđamica..
    Mislim da je najbolje si pripremiti od svega pomalo jer stvarno nikad neznas na kaj ćeš se najbolje naviknuti 😁 meni su pidzamice bile koma jer se moj mali redovno popiškio dok sam ga prematala tak da bi onda popiškio sebe, mene, prostirku i naravno bodić 🙈 pa mi je bilo jednostavnije sa hlačicama jer ak ih nije zapiškio dok je spavao kad ih skinem znam da su suhe da ih mogu opet staviti i ako zapiški bodić onda mi treba samo bodić suhi 😁 moj brat živi u kući i njemu je bilo potrebno zimi djetetu staviti još i majčicu preko bodića, meni je dovoljno toplo bilo u stanu pa mi to nismo stavljali i meni je bilo lakše sa bodićima ala benkice nego sa tim navlačenjem preko glave 😁
    Vidiš meni je sa majicama bilo koma. Kupili sigurno 10-15 komada, a obukli jednom, jer se stalno diže gore, pa trpaj u hlače i tako u krug. 😅 A i mrzio je oblačenje. Vestice da, ali majice nikako.
    Naravno, sve ovisi i o temperaturi u kući. Mm toliko hajca preko zime, da hodamo u gaćama🥴

Ma meni su i dan danas kad mali ima 6 mjeseci majce koma i uopće ih ne koristim jer ne volim da su mu leđa gola 😁 a dovoljno je uvijek toplo da bude samo u bodiću 😁 mi smo znali samo staviti neki jednodijelni kombinezon za van preko bodija i hlačica kad bi išli u šetnju, zimi dok je hladno onaj kao skafander, a proljeće neki lagani 😁 sad šećemo u nekom prozračnom bez rukava bodiću kaj smo uzeli u lidlu 😁

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

• ikica_90
    17. Srpanj 2023. 13:42

Ana_

Ja sam malom stavljala bodi i hlačice uvijek, one jednodijelne pidžamice i slično me samo nerviralo. Baš smo se bili uhodali sa hlačicama, lakše mi je skinut hlačice nego ono sve otkopcati, ali ne paše svima isto 🤷🏼‍♀️
    Kod nas se dosta grijalo pa je bio samo u bodiju i hlacicama, nisam mu stavljala preko ništa, ali smo ga pokrivali sa tankom dekicom i to mu je bilo taman.

Ma to je i mene zivciralo kod pidzamica 🙈 pogotovo jer one dugih nogavica su mi bile baš nespretne 🤣 il sam ja sva nespretna 🙈🤣

AIH 12/2021, beta ❌
    12/22 baby boy 💙
    10/2024 baby boy 💙🍼

Bumbarica
    17. Srpanj 2023. 14:01

ikica_90

Bumbarica

Cure, mi krećemo s dohranom (5mjeseci), mislila sam još čekati ali dijete će me pojesti dok mi jedemo 😂.znam da je već bilo priče, ali bi netko udijelio savjet sa kombinacijama..danas smo dali tikvicu i to je super prošlo..mislila sam još sutra tikvicu pa onda prekosutra malo riže pa to skombinirati, zatim mrkvicu..kad se dodaje maslinovo (da joj da malo okusa)..
    Ma ja sam mu prvo dala mrkvicu i čim sam uvodila novu namirnicu nakon 3 dana, sam mu u to stavila žlicu maslinovog ulja.nisam htjela odmah prvi dan uvođenja dohrane za slučaj alergijske reakcije da znam od čega je ako se pojavi. U svakom slučaju možeš mu staviti maslinovo ulje, samo kad ga dodaje gledaj da to nije dan kada ubodiš neku namirnicu jer i ovo je prktički nova namirnica ako još nije probao maslinovo ulje 😉 mi smo uvodili prvo malo povrća, pa žitarice, pa kombinirati žitarice i voće 😉 moj nije fan miješanja voća i povrća npr. Mrkva, cikla, jabuka i šljiva to kod njega ne dolazi u obzir, ali mrkvu i ciklu hoće zajedno, kao i jabuku i šljivu, ali budeš otkrila kaj tvojoj bebici paše 😉 nama su super sve kombinacije u kojima su batat i butternut tikva, tako da mi je to obično neka podloga kad uvodim nekaj novo od povrća, a kad uvodim voće onda obično neku žitarice napravim na AD mlijeku i u to ubacim kuhano voće ili nekad pomiješam sa voćnom kašicom 😁 u svakom slučaju imaš jako puno toga za uvesti tako da ne brini neće se zasititi nečega jer zapravo tri dana koliko neš jede da vidiš jel ima kakve nedaj bože alergijske reakcije i već ide nova namirnica 😘

E super, vjerujem da je samo meni u glavi mala panika jer evo danas opet tikvica, fino je pojela..:) 
    Što se tiče robice..svako nađe kako njemu paše, meni su hlačice sjele tek nakon 2 mjeseca..sve mi gledamo da nama bude jednostavnije i tako se treba voditi..:) meni je ova grupa tu super baš zbog toga da čujem malo i druga mišljenja, upijam informacije, pokupim šta mi paše ostalo pročitam i to je to..:)

Ja 36-hashimoto, on 41 oligo
    VV, 2 postupka, 6 transfera, 2023💜
    7/24 planirani FET

Bumbarica
    17. Srpanj 2023. 15:03

I pitanje, koliko maslinovog stavim? 

Ja 36-hashimoto, on 41 oligo
    VV, 2 postupka, 6 transfera, 2023💜
    7/24 planirani FET

• JayJay
    17. Srpanj 2023. 16:28

Bumbarica

I pitanje, koliko maslinovog stavim?

Ja stavim jednu, jednu i pol čajnu žličicu. 

• JayJay
    17. Srpanj 2023. 16:31

ikica_90

JayJay

ikica_90

Bumbarica

Noir

Ma meni su i dan danas kad mali ima 6 mjeseci majce koma i uopće ih ne koristim jer ne volim da su mu leđa gola 😁 a dovoljno je uvijek toplo da bude samo u bodiću 😁 mi smo znali samo staviti neki jednodijelni kombinezon za van preko bodija i hlačica kad bi išli u šetnju, zimi dok je hladno onaj kao skafander, a proljeće neki lagani 😁 sad šećemo u nekom prozračnom bez rukava bodiću kaj smo uzeli u lidlu 😁

I meni su koma i dalje, ali ne mogu odoljeti kompletićima. 😅 

• ikica_90
    18. Srpanj 2023. 08:40

Jel ovih drugih 6 mjeseci tj. za vrijeme trajanja roditeljskog dopusta jel to isto isplaćuje HZZO ili središnji državni ured za demografiju i mlade? Jer imam jednu uplatu na račun od njih, a jednu od HZZO-a, pa ako slučajno znate, tnx 😘

AIH 12/2021, beta ❌
    12/22 baby boy 💙
    10/2024 baby boy 💙🍼

• JayJay
    18. Srpanj 2023. 16:36

ikica_90

Jel ovih drugih 6 mjeseci tj. za vrijeme trajanja roditeljskog dopusta jel to isto isplaćuje HZZO ili središnji državni ured za demografiju i mlade? Jer imam jednu uplatu na račun od njih, a jednu od HZZO-a, pa ako slučajno znate, tnx 😘

I meni je tako sjelo. Ja se ne zamaram dok novci uredno sjedaju. 😁Sad, ne znam zašto tebe zanima. Čisto informativno ili ti je od neke važnosti... 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.