Ja sam prvo davala te "vodenaste" kase jer mala nije htjela komadiće, pljuvala bi ih van, onda kako je bila veca sam joj pocela davat komadiće i polako se navikla, naucila ih zvakat i jede sad ih normalno. Cesto smo vani pa jede i fruteke, a oni su vecinom ako su vocni bas kasa. Isto joj i ja ponekad doma napravim bas kasu, meni je tako ok, ne vidim ništa lose u tome 😊Takoder. Moje dijete jede i kasice koje mu ja radim i kupovne kasice, baby flips, piskote… nemajka teska 😂
Tak je i moj, nije znao zvakat cim je naiso na neki komadic pljuvao je van. A da ne kazem da uopcetku nije znao ni tu vodenastu kasu progutat nego je guto vam jezikom. Sad jede komadice i jako lijepo prozvace. Ja iskreno tesko mogu povjerovat da dijete od 6 mj odmah zna zvakat komad tikvice 😂 ili su nasa djeca zaostala 😅😅
Hahah 😅 ma koliko sam cula vecina djece ne prihvati komadiće prije 8-9 mj, naravno da smo svi različiti i da neki ipak prihvate, iako je i meni to tesko povjerovati jer imam drugacije iskustvo 😊
Danas opet šou za vrijeme ručka.😅 Prvo sam mu usitnila brokulu i batat na skroz sitne komadiće, usitnila vilicom. Stavila i par kapi maslinovog ulja. Trudim se, pjevam, gestikuliram. Pljuje i pljuje. 🤣 Kad sam mu nakon 20 minuta sve izmiksala štapnim mikserom u kašicu, sve je pojeo! Kaže mi mama da je to ok, da nisam ni ja do cca 9.-10. mjeseca života htjela komadiće i morala je miksati, pa evo me, nikad problema ni sa zubima, ni sa čeljusti, ni sa govorom nisam imala. 🤔
Dijete ti nije spremno jest komadice, ali to ne znaci da za mjesec dana nece htjeti jesti komadice. Iskreno ne vidim zasto je kasasto takav problem. Dijete uci i sve mu je to novo. Moj je isto tako kao i tvoj cim je naiso na komadic koji nije bio glatki pljuvao van, a sad jedne iskljucivo gnjeceno vilicom lijepo prozvace i proguta. Kada bude spremno jest ce ali ne znam zasto preskakat. Ne mislim nista lose za tebe ali evo kometirala sam ispod tvog posta 🤭
Sad cu dati glupi primjer, ali ja radim na neuroloskoj rehabilitaciji i bas jako teski pacijenti koji su dozivjeli jaki mozdani udar kada krenu ponovno uciti jest, znate sto im prvo damo? Kasasto, nakon toga kada nauce lijepo gutati idu na gnjecemo vilicom pa onda sitno rezano dok ne dodu do “normalnog” tanjura, ali sve je to proces ucenja. Isto tako je i djecom. Oni su 4,5,6 mj pili samo mlijeko i zamislite sad taj sok kad im damo kasice pogotovo komadice ne znaju sto trebaju s tim i trebaju ucit, ali polagano ici stepenicu po stepenicu. Naravno da nece do godinu dana jesti samo kasasto 🤷🏻♀️
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
Ja sam prvo davala te "vodenaste" kase jer mala nije htjela komadiće, pljuvala bi ih van, onda kako je bila veca sam joj pocela davat komadiće i polako se navikla, naucila ih zvakat i jede sad ih normalno. Cesto smo vani pa jede i fruteke, a oni su vecinom ako su vocni bas kasa. Isto joj i ja ponekad doma napravim bas kasu, meni je tako ok, ne vidim ništa lose u tome 😊Takoder. Moje dijete jede i kasice koje mu ja radim i kupovne kasice, baby flips, piskote… nemajka teska 😂
Tak je i moj, nije znao zvakat cim je naiso na neki komadic pljuvao je van. A da ne kazem da uopcetku nije znao ni tu vodenastu kasu progutat nego je guto vam jezikom. Sad jede komadice i jako lijepo prozvace. Ja iskreno tesko mogu povjerovat da dijete od 6 mj odmah zna zvakat komad tikvice 😂 ili su nasa djeca zaostala 😅😅Hahah 😅 ma koliko sam cula vecina djece ne prihvati komadiće prije 8-9 mj, naravno da smo svi različiti i da neki ipak prihvate, iako je i meni to tesko povjerovati jer imam drugacije iskustvo 😊
Dijete kad bude spremno jest je i gnjeceno i komade ma i bocu od piceka, ali opet ponavljam kada dijete bude spremno 🤭
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
Tak je i moj, nije znao zvakat cim je naiso na neki komadic pljuvao je van. A da ne kazem da uopcetku nije znao ni tu vodenastu kasu progutat nego je guto vam jezikom. Sad jede komadice i jako lijepo prozvace. Ja iskreno tesko mogu povjerovat da dijete od 6 mj odmah zna zvakat komad tikvice 😂 ili su nasa djeca zaostala 😅😅Hahah 😅 ma koliko sam cula vecina djece ne prihvati komadiće prije 8-9 mj, naravno da smo svi različiti i da neki ipak prihvate, iako je i meni to tesko povjerovati jer imam drugacije iskustvo 😊Dijete kad bude spremno jest je i gnjeceno i komade ma i bocu od piceka, ali opet ponavljam kada dijete bude spremno 🤭
Tako je, sve ovisi o djetetu, kad prihvati - prihvati 😊
Tak je i moj, nije znao zvakat cim je naiso na neki komadic pljuvao je van. A da ne kazem da uopcetku nije znao ni tu vodenastu kasu progutat nego je guto vam jezikom. Sad jede komadice i jako lijepo prozvace. Ja iskreno tesko mogu povjerovat da dijete od 6 mj odmah zna zvakat komad tikvice 😂 ili su nasa djeca zaostala 😅😅Hahah 😅 ma koliko sam cula vecina djece ne prihvati komadiće prije 8-9 mj, naravno da smo svi različiti i da neki ipak prihvate, iako je i meni to tesko povjerovati jer imam drugacije iskustvo 😊Dijete kad bude spremno jest je i gnjeceno i komade ma i bocu od piceka, ali opet ponavljam kada dijete bude spremno 🤭
Tako je, sve ovisi o djetetu, kad prihvati - prihvati 😊
Naravno 🫶🏻
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
Danas opet šou za vrijeme ručka.😅 Prvo sam mu usitnila brokulu i batat na skroz sitne komadiće, usitnila vilicom. Stavila i par kapi maslinovog ulja. Trudim se, pjevam, gestikuliram. Pljuje i pljuje. 🤣 Kad sam mu nakon 20 minuta sve izmiksala štapnim mikserom u kašicu, sve je pojeo! Kaže mi mama da je to ok, da nisam ni ja do cca 9.-10. mjeseca života htjela komadiće i morala je miksati, pa evo me, nikad problema ni sa zubima, ni sa čeljusti, ni sa govorom nisam imala. 🤔Dijete ti nije spremno jest komadice, ali to ne znaci da za mjesec dana nece htjeti jesti komadice. Iskreno ne vidim zasto je kasasto takav problem. Dijete uci i sve mu je to novo. Moj je isto tako kao i tvoj cim je naiso na komadic koji nije bio glatki pljuvao van, a sad jedne iskljucivo gnjeceno vilicom lijepo prozvace i proguta. Kada bude spremno jest ce ali ne znam zasto preskakat. Ne mislim nista lose za tebe ali evo kometirala sam ispod tvog posta 🤭
Sad cu dati glupi primjer, ali ja radim na neuroloskoj rehabilitaciji i bas jako teski pacijenti koji su dozivjeli jaki mozdani udar kada krenu ponovno uciti jest, znate sto im prvo damo? Kasasto, nakon toga kada nauce lijepo gutati idu na gnjecemo vilicom pa onda sitno rezano dok ne dodu do “normalnog” tanjura, ali sve je to proces ucenja. Isto tako je i djecom. Oni su 4,5,6 mj pili samo mlijeko i zamislite sad taj sok kad im damo kasice pogotovo komadice ne znaju sto trebaju s tim i trebaju ucit, ali polagano ici stepenicu po stepenicu. Naravno da nece do godinu dana jesti samo kasasto 🤷🏻♀️
Ma nije meni to problem, ja sretna što želi jesti kašice. Nego u zadnje vrijeme sve posvuda (instagram itd) da bebe moraju odmah, odmah komadiće. 😑
👩 31 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
🧔 37 - normozoospermija
*11/2021 - biokemijska
*3/2022 - 1. IVF - 4 🐧🐧🐧🐧*4/2022 FET 1🐧,➕
*12/2022 - stigao naš dečkić💙
Danas opet šou za vrijeme ručka.😅 Prvo sam mu usitnila brokulu i batat na skroz sitne komadiće, usitnila vilicom. Stavila i par kapi maslinovog ulja. Trudim se, pjevam, gestikuliram. Pljuje i pljuje. 🤣 Kad sam mu nakon 20 minuta sve izmiksala štapnim mikserom u kašicu, sve je pojeo! Kaže mi mama da je to ok, da nisam ni ja do cca 9.-10. mjeseca života htjela komadiće i morala je miksati, pa evo me, nikad problema ni sa zubima, ni sa čeljusti, ni sa govorom nisam imala. 🤔Dijete ti nije spremno jest komadice, ali to ne znaci da za mjesec dana nece htjeti jesti komadice. Iskreno ne vidim zasto je kasasto takav problem. Dijete uci i sve mu je to novo. Moj je isto tako kao i tvoj cim je naiso na komadic koji nije bio glatki pljuvao van, a sad jedne iskljucivo gnjeceno vilicom lijepo prozvace i proguta. Kada bude spremno jest ce ali ne znam zasto preskakat. Ne mislim nista lose za tebe ali evo kometirala sam ispod tvog posta 🤭
Sad cu dati glupi primjer, ali ja radim na neuroloskoj rehabilitaciji i bas jako teski pacijenti koji su dozivjeli jaki mozdani udar kada krenu ponovno uciti jest, znate sto im prvo damo? Kasasto, nakon toga kada nauce lijepo gutati idu na gnjecemo vilicom pa onda sitno rezano dok ne dodu do “normalnog” tanjura, ali sve je to proces ucenja. Isto tako je i djecom. Oni su 4,5,6 mj pili samo mlijeko i zamislite sad taj sok kad im damo kasice pogotovo komadice ne znaju sto trebaju s tim i trebaju ucit, ali polagano ici stepenicu po stepenicu. Naravno da nece do godinu dana jesti samo kasasto 🤷🏻♀️Ma nije meni to problem, ja sretna što želi jesti kašice. Nego u zadnje vrijeme sve posvuda (instagram itd) da bebe moraju odmah, odmah komadiće. 😑
Iskreno meni su to teske gluposti. To je meni isto kao da sad prekacemo puzanje i djeca odmah moraju hodat, ne ide 😅
Nista se nece desiti djeci ako ce 2,3 mj jest prvo kasasto pa onda komadice. Garantiram da ce sasvim normalno zvakati kasnije i uredno se razviti jednako kako smo i mi 😄😄
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
Ma svako djete je priča za sebe i različito, bratova djeca jedna mala nije uopće puzala već se posjela i počela se dizati, a druga je puzala 😁 ma to sa hranom je isto ko I s pelenama, netko djete odvikne sa godinom i po, neko čeka do 2-3 godine, ali mislim da je kod svega najbolje pratiti djete i njegove potrebe, nema smisla uspoređivati ili tvrditi da smo u pravo za nešto jer svako djete je različito 😁😘
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Ja Bepa dojim i od samog pocetka on se ceesto buni nesto na sisi- vrpolji, okrece, vremenski malo sisa i slicno. Ali je ok napredovao
Ali eto kad smo krenili s “kasicama” jede kao veliki. Puna zdilica. Rijetko kad miksam jer mi se neda haha a i on prihvaca komadice dobroNedavno sam mu dala komadice janjetine-to je bilo takvo veselje 🤣 i onda iza zalije mlikom 👀Svi ce kad tad jest normalno, tako da je bzvze uopce ulazit u necije navike, ko kako i sta daje
24.12.2022. 💙
Gdje kupujete meso danas mi je pedijatrica rekla da možemo krenuti s mesom
Sortiraj odgovore
Najstariji