Zimske Bebe 2022/2023 💙💗⛄❄️🌟💫🤱

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lonmi
    15. Srpanj 2023. 14:23

Lavendera mi imamo 3, al za svaki zub nismo citave noci spavali 😔
    Nisu za usporedbu, starija je bila tiha, mirna, ona prava super beba, ova mala je dinamit 😂

Noir
    16. Srpanj 2023. 10:22

Curke podrav, uskaxem u vasu temu. Moze li netko iz iakustva napisati koliko odjece trebam za zimsku bebu za prvih dva tri mjeseca? Koje brojeve i kakve odjeće uopće? Kako ste ih uopće oblačile za po kući? Prvo mi je dijete i ne bih zeljela nakupovati hrpu odjece koju nece srici nositi uopce 🤦‍♀️

12/2023 dječak 💙

• ikica_90
    16. Srpanj 2023. 13:38

Noir

Curke podrav, uskaxem u vasu temu. Moze li netko iz iakustva napisati koliko odjece trebam za zimsku bebu za prvih dva tri mjeseca? Koje brojeve i kakve odjeće uopće? Kako ste ih uopće oblačile za po kući? Prvo mi je dijete i ne bih zeljela nakupovati hrpu odjece koju nece srici nositi uopce 🤦‍♀️

Bok, naš mali je rođen u 12 mj, mi smo u Zg doma, tak da sam mu oblačila dugih rukava bodić i dolje duge hlačice (sve pamučno) I čarapice ili one hlačice kaj imaju dolje kao našiveno za stopalo 😊 po noći bi mu stavila kapicu na glavu nakon kupanja jer bi mu kosicu sfrotirala i počešljala, nisam mu fenirala tako je mene patronažna savjetovala 😊 on je terminska beba i mi smo onda u prvih mjesec - dva koristili 56 veličinu, pa smo polako prešli na 62 😊 bebe ti žanju dosta bljuckati i moj se znao popiškiti da mu pelena procuri tak da je bitno da ga imaš u kaj presvuć. Ja mislim da sam imala nekih 8-10 bodića i tako isto i hlačica. Ja sam koristila one bodi benkice jer mi je tak bilo lakše za početak nego one bodiće koji idu preko glave. Koliko god robe da imaš, ionako ćeš svakih par dana prati vjeruj mi 😘

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

Bumbarica
    16. Srpanj 2023. 18:35

Noir

Pozdrav, mi smo rođeni u 2 mjesecu u ZG..uglavnom smo bili kratki bodi i preko piđamica..meni je to bilo puno jednostavnije nego hlačice..ako piđamica nije imala "nogice" stavila bi joj i čarapice..robica je lijepa ali brate mili te piđamice su me spasile, najjednostavnije..10/15 bodija uvrh glave (u početku nam je znalo pobjeći na bodi kad bi se pokakala) i jedno 5-8 piđamica..
    Mi smo krenuli s 56, ništa 50 nismo imali..

Ja 36-hashimoto, on 41 oligo
    VV, 2 postupka, 6 transfera, 2023💜
    7/24 planirani FET

Bumbarica
    16. Srpanj 2023. 18:42

Cure, mi krećemo s dohranom (5mjeseci), mislila sam još čekati ali dijete će me pojesti dok mi jedemo 😂.znam da je već bilo priče, ali bi netko udijelio savjet sa kombinacijama..danas smo dali tikvicu i to je super prošlo..mislila sam još sutra tikvicu pa onda prekosutra malo riže pa to skombinirati, zatim mrkvicu..kad se dodaje maslinovo (da joj da malo okusa)..

Ja 36-hashimoto, on 41 oligo
    VV, 2 postupka, 6 transfera, 2023💜
    7/24 planirani FET

MiniGirl
    16. Srpanj 2023. 22:27

Pozdrav cure, oprostite opet vam upadam s proljetnih beba. Imam pitanje za Tinu. Kao prvo jako mi je drago da ste skinuli remencice i da je sve ok! :D A sad me zanima jeste li i po vrucinama stavljali bodi ispod ili ste znali stavit remencice i na golu kozu?

snowwhite1410
    16. Srpanj 2023. 22:58

Noir

Privih 2-3 mjeseca otprilike 56- body 8 kom
    62-10 kom i s tim da joj bude toplo nema veze ako griješ opet treba biti nešto toplije osim body jer napr plisena gengica tako je meni rekla i patronažna ja sam imala za početak 5-6 komada 56 i 62 malo više jer nose duže vrijeme 

• JayJay
    16. Srpanj 2023. 23:26

Noir

Pozdrav, baziraj se na što jednostavniju oblekicu - body, kombinezini, hlačice. Nemoj kupovati majice dok malo ne poraste. 56 i 62 broj. 
    Body- 15 kom
    Hlače - 10 kom
    Kombinezon/gegice - 5-7 kom, računaj da imaš za svaki dan jedan
    Čarapice, kapica, rukavice, slinček/marama. Topli kombinezon za van. Imaš odlične u C&A. Iskreno, ja sam imala i više, jer smo mi stalno bili mokri. Što od bljuckanja, što od pelene. Pogotovo dok pupak ne otpadne. Presvlačili smo ga doslovno 3-4 puta dnevno, mašina je prala stalno. 
    A što se tiče slojeva odjeće u kući - body i kombinezon ili hlačice i zamotaš ga u deku (kako ga zamotati to će ti patronažna pokazati), i uostalom skužit ćeš sama da li mu je vruće ili zima, ne brini.😊

• ikica_90
    17. Srpanj 2023. 09:21

Bumbarica

Cure, mi krećemo s dohranom (5mjeseci), mislila sam još čekati ali dijete će me pojesti dok mi jedemo 😂.znam da je već bilo priče, ali bi netko udijelio savjet sa kombinacijama..danas smo dali tikvicu i to je super prošlo..mislila sam još sutra tikvicu pa onda prekosutra malo riže pa to skombinirati, zatim mrkvicu..kad se dodaje maslinovo (da joj da malo okusa)..

Ma ja sam mu prvo dala mrkvicu i čim sam uvodila novu namirnicu nakon 3 dana, sam mu u to stavila žlicu maslinovog ulja.nisam htjela odmah prvi dan uvođenja dohrane za slučaj alergijske reakcije da znam od čega je ako se pojavi. U svakom slučaju možeš mu staviti maslinovo ulje, samo kad ga dodaje gledaj da to nije dan kada ubodiš neku namirnicu jer i ovo je prktički nova namirnica ako još nije probao maslinovo ulje 😉 mi smo uvodili prvo malo povrća, pa žitarice, pa kombinirati žitarice i voće 😉 moj nije fan miješanja voća i povrća npr. Mrkva, cikla, jabuka i šljiva to kod njega ne dolazi u obzir, ali mrkvu i ciklu hoće zajedno, kao i jabuku i šljivu, ali budeš otkrila kaj tvojoj bebici paše 😉 nama su super sve kombinacije u kojima su batat i butternut tikva, tako da mi je to obično neka podloga kad uvodim nekaj novo od povrća, a kad uvodim voće onda obično neku žitarice napravim na AD mlijeku i u to ubacim kuhano voće ili nekad pomiješam sa voćnom kašicom 😁 u svakom slučaju imaš jako puno toga za uvesti tako da ne brini neće se zasititi nečega jer zapravo tri dana koliko neš jede da vidiš jel ima kakve nedaj bože alergijske reakcije i već ide nova namirnica 😘 

AIH 12/2021, beta ❌
    12/22 baby boy 💙
    10/2024 baby boy 💙🍼

• ikica_90
    17. Srpanj 2023. 09:26

Bumbarica

Noir

Pozdrav, mi smo rođeni u 2 mjesecu u ZG..uglavnom smo bili kratki bodi i preko piđamica..meni je to bilo puno jednostavnije nego hlačice..ako piđamica nije imala "nogice" stavila bi joj i čarapice..robica je lijepa ali brate mili te piđamice su me spasile, najjednostavnije..10/15 bodija uvrh glave (u početku nam je znalo pobjeći na bodi kad bi se pokakala) i jedno 5-8 piđamica..
    Mi smo krenuli s 56, ništa 50 nismo imali..

Mislim da je najbolje si pripremiti od svega pomalo jer stvarno nikad neznas na kaj ćeš se najbolje naviknuti 😁 meni su pidzamice bile koma jer se moj mali redovno popiškio dok sam ga prematala tak da bi onda popiškio sebe, mene, prostirku i naravno bodić 🙈 pa mi je bilo jednostavnije sa hlačicama jer ak ih nije zapiškio dok je spavao kad ih skinem znam da su suhe da ih mogu opet staviti i ako zapiški bodić onda mi treba samo bodić suhi 😁 moj brat živi u kući i njemu je bilo potrebno zimi djetetu staviti još i majčicu preko bodića, meni je dovoljno toplo bilo u stanu pa mi to nismo stavljali i meni je bilo lakše sa bodićima ala benkice nego sa tim navlačenjem preko glave 😁 

AIH 12/2021, beta ❌
    12/22 baby boy 💙
    10/2024 baby boy 💙🍼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.