Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    03. Svibanj 2021. 15:25

Ana1987 kužim, da. A očito nema baš nekog pravila kod naših doktora i tih prvih naručivanja. Kod tebe u prvoj trudnoći na tom prvom pregledu je sve bilo u redu? 
    Da, ovo iščekivanje malo ubija, pogotovo kada je nekome prva trudnoća, kao meni.
    Pa je sve to novo, osluškuješ svoje tijelo svako malo, i svaku najmanju sitnicu. 

Taya_
    03. Svibanj 2021. 15:28

Bela_le

Ja obavila svoj pregled, sve je super, pustila mi je srce, po njoj je termin ipak 19.12. Kak je po ZM, slijedeci pregled 10.6
    Nemamimenadobrodošla ❤

Čestitam na super pregledu i malom ❤️

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

• Ana1987
    03. Svibanj 2021. 15:39

nemamimena26

Ana1987 kužim, da. A očito nema baš nekog pravila kod naših doktora i tih prvih naručivanja. Kod tebe u prvoj trudnoći na tom prvom pregledu je sve bilo u redu?
    Da, ovo iščekivanje malo ubija, pogotovo kada je nekome prva trudnoća, kao meni.
    Pa je sve to novo, osluškuješ svoje tijelo svako malo, i svaku najmanju sitnicu.

S provom trudnoćom se onda vidjela gestacijska pa sam za dva tjedan ponovo išla na kontrolu. Ma htjela bih što prije potvrditi i maknuti se s posla jer radim u direktnom kontaktu s ljudima (tur.djelatnik) i previše stresa nam se nabralo i hoću biti na miru 

03. Svibanj 2021. 15:44

Ana1987 taman si se dotaknula mojeg idućeg pitanja.
    Obzirom da sam nova u svemu ovome i da imam tisuću pitanja, recite mi da li gin ili doktor moj (opće prakse, obiteljski lječnik) propisuje tipa čuvanje trudnoće ili nešto slično tome?
    Jer ja recimo radim posao koji mogu komotno od doma raditi, treba mi samo laptop i poslovni mobitel što i imam, pa da se maknem iz ureda i tog svakodnevnog stresa i presinga, pa zato pitam. Ako mogu ikako sa doktorom razgovarati oko toga i objasniti mu situaciju.

freya_444
    03. Svibanj 2021. 15:45

ginger39

Nemaimena, ja sam 9. tjedan (8+5), pregled mi je sljedeći tjedan. Meni je nešto manji razmak između ovih prvih pregleda jer su u pitanju bila dva zametka (jedan super, drugi slabiji) pa bi sljedeći tjedan trebali znati kakvo je stanje.
    Ja se isto puno brže umaram nego inače, a najviše me iznenadilo to što se zadišem nakon 10 stepenica (a inače sam se bez problema penjala na 6.kat po nekoliko puta dnevno).
    O apetitu neću ni pričati, non-stop bih nešto žvakala, a i već sam morala kupiti veći grudnjak.
    Curke, jeste primijetile neke promjene na koži? Ja inače stvarno imam dobar i čist ten, ali sad mi je čelo puno nekih sitnih prištića, a obrazi dehidrirani i nekako flekavi.

Ja nisam primijetila nekakve posebne promjene na koži 🤷‍♀️ 
    Bela čestitam na super pregledu! 💖

Lucija 16.12.2021.💗

• Ana1987
    03. Svibanj 2021. 15:47

Komplikacije ti otvara ginekolog. Ali ako imaš mogućnost rada od kuće po meni  ne moraš na komplikacije samo se dogovori sa poslodavcem. 

03. Svibanj 2021. 15:50

Ana1987 ja još nisam na poslu nikome ništa ni rekla i ne znam uopće kada je najbolje reći? Ako imate koji savjet, slobodno 
    Mislim, da li se po nekom pravilu čeka kraj tog prvog tromjesečja ili?
    Hmmm, poznavajući moje jako teško da će pristati na to da radim od doma. Bojim se nikako.

• ginger39
    03. Svibanj 2021. 16:34

Ja isto nisam rekla nikome na poslu. 
    Mislim da se poslodavca mora obavijestiti najmanje 30 dana prije početka korištenja obveznog dijela rodiljnog dopusta (znači, onih 45 ili 28 dana prije očekivanog termina poroda).
    Ja ću vidjeti što će biti na sljedećem pregledu i što ću s godišnjim i komplikacijama pa ću im onda reći.
    Mi ni većini prijatelja i obitelji nismo još rekli i ni ne namjeravamo barem još mjesec dana. Zasad zna samo stvarno najuži krug koji je znao i da smo išli na postupak. A najveselije mi je što su nam se sad baš zaredali neki rođendani i druženja pa non-stop smišljam neke izlike zašto neću ništa popiti. 

03. Svibanj 2021. 16:39

ginger39 kužim...
    nadam se da će se kod tebe posložiti neke stvari i da će biti u redu sve što može  da imaš što manje problema. ja ću svakako vidjeti kako će proći prvi pregled, šta će gin reći, pa ćemo onda dalje već nekako.
    iskreno ako smijem reći svoje mišljenje, nisam pobornik toga da se radi do kraja trudnoće, jer smatram da se svaka žena treba na to pripremiti i da definitivno nije isto raditi na početku trudnoće i u 6. ili 7. mjesecu.
    ja bi voljela tamo na jesen, otići na porodiljni.

• Ana1987
    03. Svibanj 2021. 17:35

nemamimena26

Ana1987 ja još nisam na poslu nikome ništa ni rekla i ne znam uopće kada je najbolje reći? Ako imate koji savjet, slobodno
    Mislim, da li se po nekom pravilu čeka kraj tog prvog tromjesečja ili?
    Hmmm, poznavajući moje jako teško da će pristati na to da radim od doma. Bojim se nikako.

ja sam svojoj šefici rekla tjedan nakon što sam saznala jer mora organizirati posao, odnosno zaposliti nekoga za sezonu još a da sam čekala prvi pregled njoj bi bilo kasno. Prvi plan mi je bio raditi do 1.07 ali dosta mi je loše i sve se više razmišljam da se maknem od tog stresa, a i dragi mi govori da mi nitko neće reći hvala što sam ostala, tako da planiram ići doma odmah poslije pregleda. Tako da sam danas rekla jednom dijelu kolegica jer sam realno još dva tjedna tamo. 
    Da kao pravilo da se ne kaže do 3 mj ali jbg kad ne možeš šutiti onda kažeš, ja se nadam da će sve biti ok

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.