Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Joja 🙏
    30. Travanj 2021. 21:26

aurora12

Pozdrav cure, ja sam trudna malo vise od 4 tjedna (u pon sam dobila pozitivan test). Zadnja menstr. bila je 29.03., odnos 14. dc pa pretpostavljam da je ovulacija bila dan, dva poslije. Buduci da je prva trudnoca bila missed ab. u 10.tjednu a razvoj ploda je stao u 6. tj. nisam sigurna kad da se narucim na pregled. Soc.gin. zeli da dodem 7.5., po meni je to prerano. Narucila bih se privatno za dva tjedna (sa 6 tjedana i par dana) samo da se uvjerim da je sve ok jer bi tada otkucaji trebali biti vidljivi. Sto vi mislite, je li bolje jos pricekati? Ne bih htjela ni predugo cekati jer sam prosli put vidjela otkucaje, trudnoca nije napredovala a ja to nisam znala 4 tjedna. Hvala 😘

Ma dobro da te narucio ranije. Obzirom na spontani, dat ce ti vjerojatno duphaston (ako ga vec ne pijes) i uputnice za vadjenje krvi. Ja sam isla u 4 tjednu zbog krvarenja implantacijskog pa opet u 6 tjednu da vidimo srceko.... e da, cestitam ti na trudnoci i dobro nam dosla 💙

🦄30g 🐴29g
    Prvi ➕ 09/18 ... spontani u 10 tt zbog hematoma.
    Drugi ➕ 03/21 .... 🙏
    Pregledi :
    -4+0tj- preventivno Duph. i uputnice za lab
    -6+5tj po uzvu... kuca 💙... Bebica 0.75cm... termin 12.12.21
    -28.4. pregled kod privatnika - sve uredno
    ⚕️Duphaston, folna, propolis+imuno🍯, Mg

30. Travanj 2021. 22:12

cure danas pricam sa prijateljicama nesto o krevetcima pa me zanima za sta ste vi vise putni ili drveni? 
    Meni putni djeluje mnogo sigurniji al sad ne znam da li postoji mogucnost da se na drugu razinu stavi obicni madrac, dok drveni previse prostora mi zauzmu silni jastuci i zastite. Vjerovatno vi koje vec imate iskustvo sa bebicama znate sta vam je bilo bolje jer sam bas u nedoumici za sta se odluciti?

Antonela122🐘🌠
    01. Svibanj 2021. 00:06

nelanr

cure danas pricam sa prijateljicama nesto o krevetcima pa me zanima za sta ste vi vise putni ili drveni?
    Meni putni djeluje mnogo sigurniji al sad ne znam da li postoji mogucnost da se na drugu razinu stavi obicni madrac, dok drveni previse prostora mi zauzmu silni jastuci i zastite. Vjerovatno vi koje vec imate iskustvo sa bebicama znate sta vam je bilo bolje jer sam bas u nedoumici za sta se odluciti?

drveni kinderbet,bebi je udobnije i zdravije spavati na pravom madracu u kinderbetu s podnicama kroz koje cirkulira zrak,ima i podesavanje visine podnica po starosti bebe naravno,sto bar koliko ja znam kod putnih kreveta nema,nikakvi jastuci i zastite vam ne trebaju za obicni kinderbet,sto vise takve stvari u kinderbetu su potencijalno opasne,necete cuti da se beba mala ozljedila jer nije imala te jastuke i zastite u kinderbetu ali cete procitati i cuti da su se ugusile s tim dodacima,dodaci su ukras i potencijalni rizik,naravno da se to ne desava sad cesto ali se desava sto je mislim preveliki rizik za uzet bez ikakve potrebe. drveni kinderbeti i putni su jednako sigurni beba se nece ugusiti ili ozljediti niti u jednom ako se pravilno koriste naravno.

-imam operaciju za 2 godine zbog koje necu vise moci imat dijece pa se prije toga borimo za jos jednu bebu
    Pokusavamo od 5mj 2020
    04mj. 2021+++
    Dosla nam je curica u 12.mj😍😍

Antonela122🐘🌠
    01. Svibanj 2021. 00:13

nelanr

Ako te brinu resetke da beba ne zapne izmedu njih ili slicno kupi kinderbet koji ima plosnate resetke s malim razmakom. 

-imam operaciju za 2 godine zbog koje necu vise moci imat dijece pa se prije toga borimo za jos jednu bebu
    Pokusavamo od 5mj 2020
    04mj. 2021+++
    Dosla nam je curica u 12.mj😍😍

Bela_le
    01. Svibanj 2021. 05:33

nelanr

Meni se najprakticnijim pokazao drveni na kojem se moze spustit jedna stranica jer si onda krevetic stavim odmah do kreveta i kad beba place spustim stranicu i uzmem ju bdz naginjanja, ja sam dosta niska pa mi i to igra ulogu, a sto se zastita tice, nama su se pokazale potrebe tek negdje oko godinu dana kad se pocela razbacivati po kreveticu pa da ne lupa glavicom bas, do tad nismo imali problem da se lupila, mozda su neke bebe aktivnije dok spavaju pa ce trebat ranije, ali imas i one navlakice za resetke pa onda u krevetic ne moras nista stavljat

👩 23
    👱‍♂️ 25
    👧 3
    👶 13.12.

aurora12
    01. Svibanj 2021. 05:34

Joja hvala, vec sam dobila Utrogestan i vadila krv da mogu nalaz odnijeti hematologinji, u pon vadim horm. stitnjace. Na kraju sam otisla privatno i narucila se 17.5. Sestra je tako predlozila jer bi se tad svakako trebali vidjeti otkucaji pa sam i ja tako mirnija. Suplemente pijem po dogovoru s nutricionisticom.

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

Joja 🙏
    01. Svibanj 2021. 08:45

aurora12

Joja hvala, vec sam dobila Utrogestan i vadila krv da mogu nalaz odnijeti hematologinji, u pon vadim horm. stitnjace. Na kraju sam otisla privatno i narucila se 17.5. Sestra je tako predlozila jer bi se tad svakako trebali vidjeti otkucaji pa sam i ja tako mirnija. Suplemente pijem po dogovoru s nutricionisticom.

Eto, odlicno. Samo hrabro i bez straha... Ovaj put ce bit sve u najboljem redu 🥰 

🦄30g 🐴29g
    Prvi ➕ 09/18 ... spontani u 10 tt zbog hematoma.
    Drugi ➕ 03/21 .... 🙏
    Pregledi :
    -4+0tj- preventivno Duph. i uputnice za lab
    -6+5tj po uzvu... kuca 💙... Bebica 0.75cm... termin 12.12.21
    -28.4. pregled kod privatnika - sve uredno
    ⚕️Duphaston, folna, propolis+imuno🍯, Mg

• Aglaja
    01. Svibanj 2021. 13:59

Pozdrav cure,
    trudna sam 6+6, termin 19.12., bila privatno kad sam bila 5+4, imam hematom, pa mi je propisan Duphaston.
    6.5. sam naručena kod soc. ginekologa i malo me brine kako će reagirati na to da idem i privatno, inače sam kod dr. Srčeka. Kombinirate li vi privatnog i soc. ginekologa?
    Isto nas čeka odluka za prenatalne, i ne znam još što ćemo...

Bela_le
    01. Svibanj 2021. 14:04

Aglaja

Pozdrav cure,
    trudna sam 6+6, termin 19.12., bila privatno kad sam bila 5+4, imam hematom, pa mi je propisan Duphaston.
    6.5. sam naručena kod soc. ginekologa i malo me brine kako će reagirati na to da idem i privatno, inače sam kod dr. Srčeka. Kombinirate li vi privatnog i soc. ginekologa?
    Isto nas čeka odluka za prenatalne, i ne znam još što ćemo…

Dobrodošla ❤
    Imamo isti termin po ZM
    Ja sam isto na prvi pregled isla privatno, a sad u ponedjeljak idem kod svoje soc. ginekologinje pa cu onda kasnije vidjeti hocu li kombinirati
    Ostale cure nadam se da uzivate u prvom maju ❤

👩 23
    👱‍♂️ 25
    👧 3
    👶 13.12.

Romale
    01. Svibanj 2021. 14:54

Aglaja

Pozdrav cure,
    Isto nas čeka odluka za prenatalne, i ne znam još što ćemo…

Dobrodošla, ja kombiniram privatno i socijalno

🙋‍♀️35🧔35
    2007,2010,2015👶tri curke
    01/2019 spontani 5+2,bez kiretaze
    Papa uredan
    01/2021 planiramo 👶
    01/2021 solgar folna
    🤰22. 12.2021 👶💜
    18.12. P❤️
    Gravidon A
    26.4.24. +

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.