hvala vam cure na lijepim zeljama❤️ ma naravno ce se cura naviknuti, i ja sam htjela starijeg brata pa dobila mladju sestru😂😂😂 vec je curka pricala s bebom/trbuhom i pitala je jel moze bit sestra😂 ali je i obecala da ce dijelit igracke 😂
Termin je 15.1, kad budes nekad listu stavljala BelaBela nemoj se uopce uzbudjivat oko tih mjerenja, odstupanja +/- su normalna i zavisi i kako se izmjeri, kako je beba namjestena - nekad jednostavno ne mozes bolje izmjerit.
Bruna zao mi je sto to prolazisali da te bar malo tjesim - hematom ispod bebe predstavlja puuuuno manju opasnost.
Anameri cestitke na dobrom pregledu i curki! oprosti ako previse zadirem, ali znas li uzrok za abruptio placentae???
Bambina ne znam ti reci za web shop ali jesi probala bikini cut gacice? ja te nosim u trodnoci (inace ih ne volim) jer mi fino zavrse ispod trbuha i nista ne stisce😁
Lori vidis to je ono sto sam vikala, u trudnoci bih definitivno uvijek vadila i hormone stitnjace (TSH principijelno nije hormon stitnjace nego hipofize) i samo te maltretiraju bezveze
Jelenko ja definitivno ne bih prepisivala nikakava antibiotik kod sterilne urino kulture, nemoj se molim te uopce brinuti oko toga. Kakva prevencija??? Antibiotik djeluje tako da "ubija" bakterije (razliciti antibiotici imaju razlicite metode) a ako je urinokultura sterilna znaci da nema bakterija - sto onda zelis ubiti? a antibiotici ne bildaju imunitet, ne stvaraju za bakterije nepovoljnu floru (cak naprotiv) tako da dat antibiotik u tom slucaju nema ama bas nikakvog smisla cak i nezeljen efekt! A leukociti su inace u trudnoci poviseni, to ne treba da te brine.
Margo za zgaravicu probam gazirana pica, hladno mlijeko, bademi, pistacije, slani stapici, overdose magnesijuma, caj od komoraca, a ako nista od toga ne upali onda uzmem ranitidin a ako i to ne pali onda omeprazol😅
Hvala ti puno, pokusat cu sve, makar ja i inace imam problema, prije 3 godine mi je dijagnosticiran GERB
👩🦰31
🧔31
👩💼12/2013 ❤️
5/2021 ➕
31.01.2022 termin 💙
Cure jel neka od vas zna malo vise o krvnim grupama? Pretpostavljam da ce bar Schinin znati 😁 Ja sam A-, muz je 0+ i sad sam skupila nalaz, napisali su kontrola u 28.tjednu trudnoce. Indirektni antiglobulinski test i HBsAg negativni. Nakon spontanog sam za svaki slucaj primila Rhogam (prije 2 god.) i koliko znam on bi trebao stititi buduce trudnoce. Znaci li to da da sad necu trebati injekciju? Moze li se provjeriti djeluje li zastita koju sam dobila? Pitat cu i dr.na pregledu svakako.
ovako tvoj muz ima na krvnim zrncima bjelancevinu koju ti nemas (rh +/-) i tvoj sistem "prepoznaje" to kao uljeza ergo pravi antitijela protiv toga da se odbranis, sto bi za fetus zancilo da tvoj imuni sistem unistava njegovu krv - bez krvi se tesko zivi... ako je jedan roditelj pozitivan, vjerovatnoca je jako velika da ce i beba bit pozitivna jer se dominantno nasljedjuje. e sad u normalnoj trudnoci obicno se ne izmjesa krv bebe i mame da je neki veliki problem (ali se za svako slucaj prave antigen testovi), problem je porod (spontani/kiretaza/carski...) i zato se oko poroda daje Rhogam. soim toga bebina krvna zrnca incl. rh faktora su "gotova" u ksnijoj trudnoci, zato kontrola u 28tt. Rhogam je imunoglobullin koji ta antitijela neutralizira i djelovanje tih imunglobulina je ca. 2-3 mjeseca, onda se razgrade u tijelu. to znaci da za svaku trudnocu moras primiti Rhogam. tako da ne moras provjeriti ima li zastite jer je nazalost nema, i da si direkto poslije spontanog ostala trudna morala bi opet dobiti tu spicu.
Masa bilo bi bolje da si primila Rhogam kod spontanog, ono da ides na 100% sigurno, ali vjerovatnoca da se desila reakcija kod biokemijse je jako mala. mozes u svakom slucaju provjeriti antitijela i na osnovu toga ako su pozitivna definitivno moras na cesce kontrole. ako su negativna (sto bih ja ocekivala) onda ides redovnim putem: kontrolla 28 tt i porod obavezno Rhogam.
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
SchininHvala ti puno na ovom detaljnom objašnjenju ❤, vidi se da si stručna 👏🏻
Idem u vinogradsku, prvi put sam imala jednu endokrinologicu, sad imam drugu. Obje endokrinologice imaju super odnos prema meni kao pacijentu, ali kao laik ne mogu procijeniti koliko su stručne 🤷🏼♀️
Prije tjedan dana sam vadila tsh=1,458 i ft4=13,1. Sada sam na 1 tableti dnevno. Jetrene probe sam vadila prije nekih mjesec dana i bile su u redu. Mislim da trak nisam vadila, ali moram još proć kroz nalaze pa ti napišem odgovore na ostala pitanja.
zao mi je sto je sve tako komplikovano zeljela bih ti pomoc, pa ako prodjes te nalaze , javi, sto vise imam informacija, mogu dati specificnije odgovore. A ti ako imas koje pitanje, tu sam
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Evo link ponovno.
https://ibb.co/VtNz4sZ
https://ibb.co/Qbs4wBz
evo Bruna samo za tebe malo je nezahvalno tako objasnjavati na "staticnoj" slici nesto sto nisi sam gledao, ali se nadam da ce tebi malo pomoc i smirit te. UZ je radjen vaginalno, ne? pogledaj sliku, meni izgleda da je gornji dio slike prema vagini i ono sto sam crveno zaokruzila je hematom - relativno daleko od bebe i prema vagini, znaci ISPOD bebe. vjerovatnoca da bi taj hematom povukao i bebu je jako mala!
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
hvala vam cure na lijepim zeljama❤️ ma naravno ce se cura naviknuti, i ja sam htjela starijeg brata pa dobila mladju sestru😂😂😂 vec je curka pricala s bebom/trbuhom i pitala je jel moze bit sestra😂 ali je i obecala da ce dijelit igracke 😂
Termin je 15.1, kad budes nekad listu stavljala BelaBela nemoj se uopce uzbudjivat oko tih mjerenja, odstupanja +/- su normalna i zavisi i kako se izmjeri, kako je beba namjestena - nekad jednostavno ne mozes bolje izmjerit.
Bruna zao mi je sto to prolazisali da te bar malo tjesim - hematom ispod bebe predstavlja puuuuno manju opasnost.
Anameri cestitke na dobrom pregledu i curki! oprosti ako previse zadirem, ali znas li uzrok za abruptio placentae???
Bambina ne znam ti reci za web shop ali jesi probala bikini cut gacice? ja te nosim u trodnoci (inace ih ne volim) jer mi fino zavrse ispod trbuha i nista ne stisce😁
Lori vidis to je ono sto sam vikala, u trudnoci bih definitivno uvijek vadila i hormone stitnjace (TSH principijelno nije hormon stitnjace nego hipofize) i samo te maltretiraju bezveze
Jelenko ja definitivno ne bih prepisivala nikakava antibiotik kod sterilne urino kulture, nemoj se molim te uopce brinuti oko toga. Kakva prevencija??? Antibiotik djeluje tako da "ubija" bakterije (razliciti antibiotici imaju razlicite metode) a ako je urinokultura sterilna znaci da nema bakterija - sto onda zelis ubiti? a antibiotici ne bildaju imunitet, ne stvaraju za bakterije nepovoljnu floru (cak naprotiv) tako da dat antibiotik u tom slucaju nema ama bas nikakvog smisla cak i nezeljen efekt! A leukociti su inace u trudnoci poviseni, to ne treba da te brine.
Margo za zgaravicu probam gazirana pica, hladno mlijeko, bademi, pistacije, slani stapici, overdose magnesijuma, caj od komoraca, a ako nista od toga ne upali onda uzmem ranitidin a ako i to ne pali onda omeprazol😅
Hvala ti puno, pokusat cu sve, makar ja i inace imam problema, prije 3 godine mi je dijagnosticiran GERB
zaboravih napomentu sodu (kasicica sode razmucena u casi vode) nesto najodvratnije sto sam ikad popila ali instrant pomaze! i izbjegavaj hranu koja ti smeta....moj tata kaze njemu pomogne pommes frittes iz mcDreck, pa ako ga imas u blizini....
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Jutro, cure.. Želim vam ugodan vikend, odmarajte čim više jer opet vrućina napada!
Tema vezana za gaćice.. Ja inače nosim iz Tezenisa tako da mi trenutno nikako ne pašu bez obzira što nemaju ruba.. Baš mi trebaju "bapske".. 😄 Guglala sam sinoć, našla sam neke u Reserved-u sa ok cijenom, možda se čak i zaletim pogledati ih..
Margo, vezano za žgaravicu i mučninu, meni je Donat Mg zakon, gorak je, ali baš pomogne..
Schinin puno ti hvala na objasnjenju 🤗🧡
👷♀️👷♂️29 g.
hiper Graves, pcos, trombofilija
Pokusavamo od 09/2017
1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
HSG 12/2020
Prehrana + suplementi 03/2021
04/2021➕
💙, sljedeci pregled 23.11.
Dobro jutro trudnice! Za žgaravicu preporučam obične žvake s mentolom, a ako ne pomaže onda reflustat. Mene je u prvoj trudnoći ubijala žgaravica, u drugoj čak i ne i sad u ovoj je vjerojatno još malo rano, ali zasad je ok.
Moja curka i ja soliramo ovaj vikend, tata nam na putu, pa ćemo imati žensko druženje. Šteta što ne mogu popit čašu vina večeras dok je uspavam 😂😂😂
👩🏻 33 👨🏻33
👧🏻 11/2018.
👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
PAI 1 4G/5G
➕ 06/2021
termin 18.2.2022. 🌈
stiže nam curica 💕
Vi mamice koje vec znate spol da li su vam rekli i na kojem jajniku je bilo zuto tijelo (corpus luteum)?
Ja bas gledam u papire od prve 2 trudnoce i decki su iz desnog, a curka iz lijevog jajnika.
I sad sam odmah pitala kumu kako je kod nje pa je i ona kopala po papirima i ista joj je stvar🤣🤣🤣
Predpostavljam da to nema nikakve veze, cista slucajnost no svejedno malo baba Vanga zanimacija😊
Meni je isto dečko iz desnog jajnika 😂
Schinin hvala, smirile ste me, na prvu sam se bas uplasila, a 6 tjedana do slijedeceg pregleda
Mi u ponedjeljak ujutro idemo na more, jedva cekam malo se opustiti i ne misliti na nista
👩 23
👱♂️ 25
👧 3
👶 13.12.
Sortiraj odgovore
Najstariji