Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Leoni
    30. Prosinac 2021. 09:17

Margo neka su te bolje ostavili. Lakse ce te kontrolisati, ali sam sigurna da ce sa terapijom to sve doci u normalu. 
    Slee mene od 31tt nije ni gledao vise jesam li zatvorena 🙈 miruj jos malo, posle nema vise mirovanja 😉
    .
    Jel imala neka ubrzan rad srca? Nisam primecivala do juce kad sam izmerila oko 120 otkucaja, a sad preko 130... pritisak je dobar. Ne znam jel nesto to opasno, moj gin je na odmoru a nema zamenu. Ostaje mi samo hitna, a tamo mi se ne da da idem...

ET dve blastice (jedna bez ploda, druga nasa devojcica 👸🏻)
    Nepravilno dupliranje bete.
    Nifty+Anomaly uredni

• Clarissa
    30. Prosinac 2021. 09:32

Tik-tak i uskoro ode 2021... Najprije cestitke velike svim novim mamasitama, bravo curke! Nadam se da se lijepo oporavljate i uzivate sa svojim smotuljcima 
    Pokusat cu dotaknuti neke teme od ovog tjedna
    bris na bhsb - radio mi ga priv gin na zadnjem pregledu kad sam bila 33+2, isto sam mislila kud sad to ide gurati, ali zapravo se ni ne osjeti, ne ide nista duboko. Nalaz ispao uredan, no na samom pocetku trudnoce UK bila pozitivna na taj streptokok pacu onda jelenas vjerujem kao i ti dobiti svejedno profilaksu.
    kontrakcije - BH sam prije prepoznavala kad bi se trbuh stvrdnuo, a sad u zadnje vrijeme navecer znam imati blage, slabe kao menstrualne bolove, dodju i prodju, ne znam jesu li to grcevi
    pripreme - dosad sam robicu pospremila u komodu, slozila sam 56-62 i nesto 68. Mislim da sam kupila vecinu toga za torbu za rodiliste, ali nisam jos pakirala. Muz slaze kotacice na zipku da je po potrebi mogu dofurati u boravak preko dana, vidjet cemo kako ce to izgledati u praksi kad mali sef dodje  Ceka me pranje posteljine, dekica, rucnikica, popluncica i tih stvari. A bome i otici kupiti pocetnu zalihu pelena i detergenta za ves, tako neke stvari. Slozila sam si neki popis to do i popis za ciscenje po doma pa krizam kako sto rijesim, kako mi se koji dan da, ali isto me lovi panika da necu sve stici, valjda je to sve normalno. Ma imam dojam da tome nikad kraja, stalno vidim neki novi kutak koji treba ocistiti pa onda legnem na kauc i gledam ga 
    LadyD ma ti mozes na Olimpijske igre, kvalificirana si za novu disciplinu 
    Margo sretno, neka si ti njima malo na oku pa ces domeka biti sigurnija
    Lori, Slee vjerujem da je malo sok cuti da se cerviks skracuje, samo vi polako, bit ce to sve okej.
    Lori ako stignes, pliz javi kako funkcionira narucivanje u TA na SD-u. To me ceka sljedeci tjedan nakon zadnjeg pregleda kod priv gina, uputnicu imam spremnu od svog gina pa cu se tad narucivati, nisam nikad bila na SD-u...
    Svima zelim sretno u kojoj god da ste fazi! I lijepu vecer sutra. Ja cu preko dana nakuhavati nesto, moguce ispeci neke slane kiflice i navecer samo kauc i filmovi dok ne zaspimo...

jelenas
    30. Prosinac 2021. 09:49

Ajme Clarissa pa ti si nam uskoro u terminu! Ti kao i ja gledaš kutkiće 😂😂😂

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Bambina
    30. Prosinac 2021. 09:52

Slee

Bambina mene je prstima, zatvorena jesam, ali cerviksa ostalo jos nesto jako jako malo. Kaze da ne mora znacit da ce bit tako kako je rekla, neke zene skroz do termina i bez cerviksa izdrze, sve ovisi o malome i mom tijelu

Da, sve je to individualno..
    Baš ću vidjeti danas što moj kaže mada ga na pregledima uopće ne spominje niti me želi čačkati dolje..
    --
    Jesi pitala za bris?

LadyD
    30. Prosinac 2021. 11:08

Lori 50% je do 62 znaci do nekih 6mjeseci a ostala polovina je ljetna robica i do 86-92 velicine kako raste ... mislila sam i ja to ostaviti ali nisam jer kontam da cu to tako vuc po vrecicama ili boxovima i kad zatreba sve ispocetka... a ovako sam sve oprala sa dezinfekcijom i onda jos jednom sa djecijim praskom i ljepo popeglala i po par komada po velicinama pakovala u one vrecice za zamrzivac dobro zavezala i mir... makar znam da ce me docekat cisto i za godinu da otvorim  a vrecice (5-6kg ) su se pokazale super za to ( zene me upamtile u trgovini 😂😂😂😂) 

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

LadyD
    30. Prosinac 2021. 11:09

Da objasnim 😂😂😂😂😂
    * * uglavnom nije da ce mi biti mrsko poslje to raditi ali kako ubrzano i na dvije strane zivimo i non stop putujemo radi posla nekako mi je to bilo najbolje rjesenje po tom pitanju 😉 i iskreno preferiram neku organizaciju jel mi je tako lakse uza sve obaveze i muskadiju u kuci... i onih 15 nevidljivih stanara 😂😂😂😂😂😂😂 nemogu  ni objasniti... npr. Ja dnevno min 2 puta pobrisem wc dasku i skoljku ... sin i muz dignu svaki puta  i naravno da kapne po skoljci  uvjek a ja sjednem pa pustim i prije obrisem ... tako i kad moram na veliku nuzdu... i oni sjede... samo si mislim da mi je sin velik i da i on ima neku curu i sl. Nedaj mi boze kakve bakterije u ovim danima ... uglavnom tako... da nenabrajam da se tusiraju svaki dan pa onda brijanje pa kamara vesa pa onda su dlakavi...😂😂😂😂😂  pokupe oni to i ociste al ja uvjek vidim negdje nesto pa popravim a tu je i sekin sin on je isto 17g pubertet... bratu nesto treba, tata i mama ... ujak isto zivi s nama i tako... nikad dosadno i uvjek ima nekih obaveza a samo 3 kupatila imamo i 2 wc 😂😂😂😂😂 i na kraju mi dodje zao mame pa joj pomognem koliko stignem i psa malog imamo koji se tek uci na van pa je to haos... u zadnjih 10 dana je pojeo 2 slusna aparata tati 😂😂😂😂 dan pred badnjak ga je auto udario pa je kod mame u boravku i hvala bogu prohodo je i normalno je od jucer... tako da ima dlaka pa treba svaki dan usisati i tako... to su svakodnevne obaveze i jos i seka sa deckom dosla  pa je kod mame na kuhinji i tako...  gosti... svaki dan netko dodje i prođe... tata  ima radionu u dvoristu... dragi radi odmah u kuci do nas jedno djete u skoli... imamo prekoputa u dvije kuce prvi rod i jako smo povezani pa svaki cas neko nesto ide i dolazi... velika smo obitelj i bavimo se obiteljskim biznisom i jos posebno poslom nekim... da bi funkcionirali treba sve to organizirati nekako i svako ima svoj dio...  vjerujem da kroz ovo tipkanje mjesecima vama ja izgledam kao da sam se zatrpala ali kazem uspjem se ja i odmarati i kuhati i svasta  😉  nekad je teze-  nekad lakse.... al najvaznije je da nam dolazi prinova 💪💗 i sad pravim mjesta u svemu tome za nju  😍 

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

LadyD
    30. Prosinac 2021. 11:30

Sretno svima danas na pregledima 💪💗
    Pohvalit cu se da kako i vidite tipkam i odmaram i izlezavam se 😂😂😂😂😂😂  jos malo pa odo pec kolace i rucak praviti i tako... 😂😂😂😂  jucer smo izbrojali 5 vrsta suhih i 8 vrsta mokrih i pojedeno sve ( ostala je jedna zdjelica suhih za novu godinu 😂😂😂😂)    tako da krecemo ispocetka 💪💪💪 
    Margo sad ces biti mirnija jer ce te popratiti i dobit ces terapiju i bit ce sve ok 💗💪😉 izdrzi ti nama tu tih par dana pa ces brzo doma 💗💪
    Slee drzim fige da izdrzis jos tih par tjedana 💪💗 a nebrini se za pripreme stici ces nesumnjam ni najmanje u tebe 😉💪
    Leoni povremeni ubrzan rad srca sam ja spomenila svojoj dr.   rekla je ako nije ucestalo i da me neopterecuju da je to normalno zbog napora tjela... uvest dodatni odmor-  predah i vode i laganiju hranu...  i to je kao normalno u trudnoci. Bitno je da pratis i ako ti stvara smetnje da trazis savjet i sl od dr.
    Jelenas i clarissa super za pripreme 💪😉💗
    * nasmijala sam se za novu disciplinu😂😂😂😂😂😂

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

melani32
    30. Prosinac 2021. 11:48

Leoni

Margo neka su te bolje ostavili. Lakse ce te kontrolisati, ali sam sigurna da ce sa terapijom to sve doci u normalu.
    Slee mene od 31tt nije ni gledao vise jesam li zatvorena 🙈 miruj jos malo, posle nema vise mirovanja 😉
    .
    Jel imala neka ubrzan rad srca? Nisam primecivala do juce kad sam izmerila oko 120 otkucaja, a sad preko 130… pritisak je dobar. Ne znam jel nesto to opasno, moj gin je na odmoru a nema zamenu. Ostaje mi samo hitna, a tamo mi se ne da da idem…

Jesam ja u prvoj i u ovoj trudnoći i to u mirovanju do 122. Radila nedavno EKG kod doktora opće prakse, sve ok osim tog pulsa. Nitko se baš me zabrinjava od doktora oko toga. Meni i tlak zna bit do 140/90, ali samo na pregledu doma je uvijek ok. Najgore je bilo pred kraj prve trudnoće kad su se na ctg-u moji otkucaji izjednačili s bebinima pa je uredjaj počeo pištat kao lud. I na porodu mi je cijelo vrijeme bila tahikardija ali nitko nije radio paniku oko toga i epiduralnu sam dobila normalno. Ipak, ako tako ostane i nakon ove trudnoće otići ću kod kardiologa.

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

Lori🍀
    30. Prosinac 2021. 12:06

Hej cure
    Jelena mislim da ću i ja tako s robicom. Upravo me to sušenje sad po zimi nervira, stvarno treba dugo a ja volim kad se suši vani a ne u stanu. 
    Slee kod mene se cerviks skratio i omekšao ali dr nije davao nikakve prognoze, rekao je da mogu tako i do termina. Zatvorena sam i dalje kao i ti što je vjerujem dobro. Nema mjesta panici, izdržati ćemo barem do punih 37 sigurno
    Može li ti netko pomoći s pripremama, mama, prijateljica? Čisto da sad ne ubaciš u 5 brzinu?
    Bambina mene svaki put pregleda vaginalno prstima. Ne mjeri ničim nego prstima pa ne znam info o točnoj duljini
    Clarissa taman htjela zvati TA al piše od 13h do 15 pa budem kasnije. Javim, nije problem.
    Super za pripreme Naš kindač je isto na kotačiće i isto mi zasad djeluje kao super ideja guranje po stanu ali vidjet ćemo  za zalihe pelena predlažem žutu srijedu u Dm-u. Ja sam naručila nešto i preko Bazzar.hr, imali popuste na Pampers premium.
    LadyD aaa ti si prala sve, sad mi je jasno zašto je toliko trajaloa jasno mi je i zašto si odmah sve kad si objasnila ubrzani tempo kojim živite! Super si se sjetila ovo za vreće Ako odlučim ipak oprati i veću robicu primijeniti ću tvoju metodu 

36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5, Vit D 103
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; 1.beta 12 dnt 331; 2. beta 497; 3. beta⏳️

• Upitnica_Split
    30. Prosinac 2021. 12:18

Koliko pelena i koje veličine da kupim? Nemam ni najblažu ideju. Ok, dućani su sad otvoreni stalno, al bolje uhvatit akciju 😁

3 MPO postupka
    💜 01/22.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.