Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jelenko93
    16. Studeni 2021. 11:19

Meni muž nije cijepljen i ne želi se cijepit pa ga ja zezam daj cijepi se onda ćeš moći bit na porodu ali ne djeluje ucjena, kaže pa moraš se porodit samnom ili bez mene🤣🤣

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

• Upitnica_st
    16. Studeni 2021. 11:24

Muž i ja smo prebolili lani za Bozic. 
    Ja se nakon toga nisam cijepila jer je do jucer preporuka bila NE - ako planiras trudnocu, ako ides na MPO, ako sk trudna (ovim redoslijedom sam pokrila cijelu 2021)  😂
    On se nije htio cijepit jer misli da je zaštićen prirodnim imunitetom nakon preboljenja ali odradio je to nedavno da moze u moje ime po institucijama ako bude trebalo (od jucer vidim da ne mogu ni u gradsku knjiznicu!). Cista birokracija. 

33👩‍❤️‍👨32

Jelenko93
    16. Studeni 2021. 11:31

Ja zvala svog gin da vidim jel gotov nalaz urinokulture, javila mi se sestra i kaže da je danas stigao nalaz i da je uredan, sad pitam dobro šta da radim sad, očito terapiju ne trebam, jel da ponovim samo u laboratoriju nalaz ili šta, pa da, ne zna ona šta bi pošto je nalaz uredan🤦‍♀️ Budem ja pila čaj od brusnice sad do kontrole u petrovoj pa ću otić po taj nalaz i ponovit urinbu laboratoriju🤷‍♀️ Super što je tako ali ne znam zašto mi je onda biokemijski nalaz totalna katastrofa znači od leukocita, eritrocita, stanice pločastog epitela, sluz, bakterija, svega... Znam da dio može biti i zbog toga što je jedna rupa blizu druge pa ono🤣 Ali eto, pitat ću u petrovoj 🤷‍♀️

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

• mamasita05
    16. Studeni 2021. 11:34

Cure, 
    Jutros mi je izletio neki sluzavi iscjedak, malo poveca kolicina, al nije bilo sukrvice ni nista. Nadam se da je kao i Slee, malo se vise nakupilo zbog tog jer sam doma stalno.
    Mali mi od sub navecer do sinoc imao temp, jutros me teta iz vrtica zove da mu grupa mora u samoizolaciju, ako je bio u vrticu cetvrtak i petak. Naravno da je bio. Odmah sam znala sta mu je. Napravili kucni test, koji je odmah pokazao dvije crtice. Evo sad sam luda. Od tada mi je stomak non stop stvrdnut i neka napetost. Voljela bih jos 10 dana izdrzati, da napunimo 37 tjedana. 

Slee
    16. Studeni 2021. 11:58

Mamasita je bio proziran ili bijeli/zuckast? Nemoj se stresirat, meni su rekli da da je i bio aluzni cep da to ne znaci pocetak poroda, zenama ispada i po nekoliko tjedana. Pogotovo ako nije bio prosaran krvlju ili smeckast. Ako si dugo lezala vjerujem da ti je kao i meni se samo nakupilo. Trbuh ti se sad sigurno stvrdnjava i zbog nervoze, ja cim sam dosla doma i popila spasmex i normabel (preporucili u bolnici) trbuh se smeksao i ja sam se umirila. Napeta si i zbog situacije s malim. Kako mu je sada? Kako si ti? 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

• Lorena3009
    16. Studeni 2021. 12:09

Josipab

Nakon svega, stvarno razumim ove sta se ne zele cijepiti i sta prosvjeduju. Meni pratnja znaci minimalno pola mira u glavi i sigurnosti. Cilo vrime se drzim za to,da cu tako prezivit taj porod i da ce biti sve dobro. Sad vise nemam takav osjecaj. Bome drugo dite necu imat dok ovo sranje ne prode, osjecam se da sam ostarila u ovoj trudnoci 10 godina zbog cile situacije. Eto,oprostite na mojim frustrirajućim tekstovima, pravo sam popizdila kad sam ovo procitala

Slažem se sa svime sta si napisala. I moj je muž presluša cili rodin tečaj, cijepija se 2 puta, i želimo oboje da bude s menom. Ja isto imam osjećaj da ću bar malo lakše ponit to sve skupa. A i jako dugo smo čekali na dite, i prošli svašta i zbog toga želim da bude tu uz mene kad se rodi da doživi i on to. A i da vidi koliko se ni žene patimo😂 potpisujem sve sta si rekla. 

🙎‍♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
    1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
    11.01.21.stimulirani protokol
    22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
    27.01.21.Et-1 blastocista
    08.02.21. Procurila😥
    2.ivf postupak-Pol. Škvorc
    09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
    12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
    24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
    26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
    10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png

aurora12
    16. Studeni 2021. 12:13

Ako bude promjena kod seke javit cu 💜
    Josipab hvala za tecaj. Grozno mi je sto za rh trudnice nemaju prednost, pogotovo sad kad bi se trebale sto manje zadrzavati u zatvorenom a kao ugrozena smo skupina, uzas. 
    Slee ja sam dobila covid potvrdu od svoje dr.opce prakse s datumom 26.11., zadnji dan izolacije mi je bio 29.ili 30. pa mi nije jasan ovaj datum. Nije ni od pojave simptoma ni isteka izol.
    Jucer sam bila do hematologinje, kod nje covjek koji je 13 dana nakon poz.testa dobio ugruske na plucima. Mama mi ima faktor V i vec je imala ugrusak prije pa sam stvarno sretna sto smo kod ove doktorice, sad ce neko vrijeme biti na jacem antikoagulansu a ne na aspirinu. Nadam se da ce sve vase ovo zaobici ali ako imate srcanih/mozdanih u obitelji pa netko dobije koronu obavezno se konzultirajte, neko vrijeme nakon preboljenja je jos rizicno.
    Kako se cijela familija raspituje za seku saznali smo da je od tatinog rodaka zena imala mozdani i ne moze nista s jednom rukom, to je bilo nakon 2.doze Pfizera a stalno govore da su ugrusci samo kod Astraz.i Johnsona 😤
    I ja sam vidjela da su ukinuli pratnju, muz se taman cijepio i racunao da ce biti sa mnom, mora jos primiti drugu dozu. Lani je i on prebolio i sad mora riskirati s cjepivom zbog administracije a najvaznije su zabranili :/
    Roda je objavila letak za sigurno koristenje sjedalica pa mi se cini korisno, moram to prouciti.
    https://www.roda.hr/media/attachments/udruga/dokumenti/brosure_leci/Autosjedalica-najsigurniji-zagrljaj-u-voznji.pdf?fbclid=IwAR0pem7xFOfrs0vj6wLzSfQMofvJlkcuGGtM6xfbuKVzhjKJ0avkTU487Eo
    Mamasita zao mi je zbog sina, zelim da mu sto prije prode i da cete svi ostali biti ok. Probaj se sto manje nervirati da bebica bude dobro, znam da nije lako ali sigurna sam da cete biti dobro ❤❤ Za taj iscjedak vjerujem da je kao kod Slee i da se nece ponoviti 🤞

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

jelenas
    16. Studeni 2021. 12:29

Cure dobro jutro, tj sad već dobar dan! Čitam vas i pratim, mislim na sve vas, ali nemam snage za pisati, od sinoć mi se upalila cijela lijeva polutka glave od sinusa. Šef me danas ostavio doma, tako da realno više ni ne radim. 
    Xoxo dobro nam došla u ispod 100!
    Svima želim super preglede danas i naravno čestitam onima koji su već obavili! 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Maša🤰🏼
    16. Studeni 2021. 12:33

Bok cure :) bas ste se raspisale…

Uzasno sam zalosna cut ovo za pratnju :( mislim to je bas lose oduzimaju bas jedan divan trenutak tati da vidi svoju bebicu kad se rodi i oduzimaju ogromnu podrsku i pomoc mami 😪 bas sam zalosna i razocarana :( 

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

• XOXO
    16. Studeni 2021. 12:45

Jelena nadam se da ce te ti sinusi brzo popustiti. Suosjecam meni isto ali desna strana glave pulsira cijela radi zuba tj ocito nekog zivca. Lekadoli ne pomazu nista i bas sam si sva nikakva
    Pratnja bas sam isla pogledat za Pulsku bolnicu i tu je pratnja na porodu jos dozvoljena uz potvrdu o cijepljenju, dokazu o preboljenju unatrag 9mj ili negativnom test koji si sami placaju. Vidjet cemo i to do kad ce trajati ali za sad veseli.
    ___
    Sta je sa ovim vremenom znaci tlak mi je toliko nizak, i inace je al mi ne radi probleme vec sam navikla cijeli zivot sa tako niskim tlakom zivjeti. Al danas se bas ne mogu pomaknuti nikako. 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani