Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tierra
    11. Studeni 2021. 20:05

Aurora bas mi je zao sto je seki tesko, iz sveg srca vjerujem da ce bit ok!
    Anameri, s obzirom da planiram na Merkur, uopce mi se ne svida to sto pises :( :( nadam se da cu bit samo onih obaveznih minimalnih par dana tamo

Pelene sam uzela jedan paket pampers pc vel 1, a dohranu nisam. To cu sve vidjet u rodilistu kako bude islo s dojenjem. Muz ce biti na godisnjem, a i njegovi su blizu doma tako da sve mogu kupit prije nego dodemo doma.
    I napokon sam zatvorila torbu i kofer i spremni su pa vam pisem sto je sve unutra. Jedva sam zatvorila to sve i nije mi jasno kako netko ponese cijeli chicco paket ili paket ulozaka 🙈

👧🏻33👨🏻33
    👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤

Jelenko93
    11. Studeni 2021. 20:14

Ja sam danas napravila definitivni popis stvari za mene i bebu iz ljekarne /dm i još stvari za obući u bolnici i to i ja ne znam kud će sve to stat, iskreno🤨😆

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

freya_444
    11. Studeni 2021. 20:20

tierra

Aurorabas mi je zao sto je seki tesko, iz sveg srca vjerujem da ce bit ok!
    Anameri, s obzirom da planiram na Merkur, uopce mi se ne svida to sto pises :( :( nadam se da cu bit samo onih obaveznih minimalnih par dana tamo

Pelenesam uzela jedan paket pampers pc vel 1, a dohranu nisam. To cu sve vidjet u rodilistu kako bude islo s dojenjem. Muz ce biti na godisnjem, a i njegovi su blizu doma tako da sve mogu kupit prije nego dodemo doma.
    I napokon sam zatvorila torbu i kofer i spremni su pa vam pisem sto je sve unutra. Jedva sam zatvorila to sve i nije mi jasno kako netko ponese cijeli chicco paket ili paket ulozaka 🙈

Objesiš izvana na ručku kofera paket uložaka i onda dobiješ na mjestu dosta, tako ću ja 🤗

Lucija 16.12.2021.💗

freya_444
    11. Studeni 2021. 20:22

Sad sam se sjetila da je netko pitao gdje traže da se odmah ponese roba za izlazak za mene i bebu, uglavnom radi se o rodilištu u Puli, to mi je zadnja info 😁

Lucija 16.12.2021.💗

tierra
    11. Studeni 2021. 20:30

Ovo je sastav torbe za rađaonu:
    Punjac za mobitel
    Prijenosni punjac
    Slusalice
    Cepici za usi - ako zatreba :)
    Otopina i posudica za lece
    Gumica za kosu
    Carape
    Melem
    Termalna voda
    Aqua maris
    Dezinf.maramice
    Obicne maramice
    Vlazni toalet papir
    Paket jednokratnih maski za lice
    1l obicne vode
    Energetske plocice x5
    Mini rucnik
    Spavacica
    Japanke
    Jedan ulozak i jednokratne gacice
    Prazna vrecica za zmazani ves
    Fale jos dokumenti i nalazi, to mi je u mojoj torbi i tako cijelo vrijeme samnom

Kofer za rodište:
    Rucnik veci
    Rucnik manji
    Spavacica
    Tajice
    Donji dio pidzame
    Potkosulja
    Tanki ogrtac
    Grudnjak za dojenje x3
    Pamucne gacice x2
    Carape x2
    Papuce
    Prazna vrecica za smazani ves
    Cetkica i pasta za zube
    Gel za tusiranje
    Sampon
    Krema za lice
    Suhi sampon
    Dezic
    Cesalj
    Neofen
    Krema za bradavice
    Komprese
    Octenisept
    Vlazne maramice
    Jastucici za prsa
    Šesirici za bradavice
    Ostatak jednokratnih gacica
    Pola paketa chicco ulozaka
    Wc papir
    Tetra pelene x3
    Pelene vel 1 x10
    Jednokratne podloge x2
    Bocica za bebu
    Duda za bebu
    Jgl djecja mast
    Sudocrem
    Tyrosour prasak
    Sterilne komprese

Dodatno sam pripremila i vrecicu koju ce mi muz donjet dan nakon - dodatni ulosci, pelene, jednokratne podloge, rucnik, tajice i potkosulja za dojenje
    Torba za izlazak nije jos spremna do kraja, ima par pelena, tetra pelene. Odjeca za bebu je spremna, ali je u kolijevci 🥰
    Jaje moramo kupiti i svoju odjecu trebam pripremiti jos
    Javite ako nesto fali, ali vjerojatnije da ima i viska :)

👧🏻33👨🏻33
    👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤

tierra
    11. Studeni 2021. 20:31

freya_444

tierra

Aurorabas mi je zao sto je seki tesko, iz sveg srca vjerujem da ce bit ok!

Pelenesam uzela jedan paket pampers pc vel 1, a dohranu nisam. To cu sve vidjet u rodilistu kako bude islo s dojenjem. Muz ce biti na godisnjem, a i njegovi su blizu doma tako da sve mogu kupit prije nego dodemo doma.

Objesiš izvana na ručku kofera paket uložaka i onda dobiješ na mjestu dosta, tako ću ja 🤗

Kasno, morala sam raspakirat da vidim sto je to :) :)

👧🏻33👨🏻33
    👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤

JanaL.
    11. Studeni 2021. 20:33

Ajme žene baš ste se raspisale…pročitah 42 strane🤪
    Aurora sve knjige koje si spomenula su super. Meni osobno pravila mozga…da idem sigurno bi tu kupila. Bebarije koje je netko spominjao mi nisu ostavile baš nikakav dojam. Možda da ih posudis iz knjižnice pa sama procijeniš sta bis u kućnoj kolekciji. 
    Žao mi je za seku. Nadam se da će biti sve ok i da je brzo doma❤
    Mamasita „čudesna tjedni“ zapisano😉
    Mum žao mi je😔
    Tigrica dobrodošla!
    Freya za antitijela ti je jako individualno… bar po bližnjima koji su preboljeli i vadili antitijela tako mislim… i super za neg.test 👍 meni frendica radi na testovima i kaže mi da ti kućni testovi reagiraju i na „obicnu“ gripu, a onda je pcr negativan na covid. Tako ste možda ti i muž zapravo imali „normalnu“ gripu.
    Neda i meni je danas gin u tom stilu odgovorila na cijepljenje…da ima dopis u kojem preporučuje… 😅
    Schinin drago mi je za malenoga. A za šećer vjerujem da ćeš to dovest u red! 
    Steznik ja sam nabavila neki sličan (ne znam tko je stavio sliku) ali baš slušam tečaj i fiziterapeutkinja ga ne preporučuje nosit stalno i često…nego aktivirati mišiće (lako reći…😪)
    Anameri tvoje iskustvo u bolnici mi je stvarno za plakat 😭. Baš mi je žao sta si to prošla i tvoja bebica također. Neka ste vi doma sad i da se oporavljate❤ Hvala sta si podijelila svoju priču. 
    Tenny s tobom čekamo rezultate 🤞❤
    Moj pregled danas je bio brzinski jer je sestra bolesna a dr mora sve sama i moram reći da joj je blagi kaos😅 Uglavnom je pregled dobro prošao, a ctg me poslala da idem u bolnicu radit jer ona ne stigne. Pitala sam je za mišljenje dali bi mogla roditi šta prije termina. Kaže mi da je to teško predvidjeti bla bla…ali da se mora kladit da bi se kladila da ću ostati u komadu još 7 dana🤭 taj me odgovor baš zadovoljio 😜
    Za slijedeći pregled će me naknadno nazvati ali bit će slijedeći tj. Srijeda ili petak jer je čet. blagdan. 
    Čuvajte se i neka vas sve boleštine zaobiđu! 

💙👶 07.12.

tierra
    11. Studeni 2021. 20:33

freya_444

Sad sam se sjetila da je netko pitao gdje traže da se odmah ponese roba za izlazak za mene i bebu, uglavnom radi se o rodilištu u Puli, to mi je zadnja info 😁

Ja sam pitala jer mi je panika odmah nastala buduci da nema sanse da nadem mjesta jos za to 🙈
    Valjda nece trazit to 🤞

👧🏻33👨🏻33
    👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤

• Schinin
    11. Studeni 2021. 20:51

hola okruglice 🌞 ja upravo zavrsila sa dijeteticarkom, pa sad i sunce izaslo, bas mami u setnju... mislim da mi se MAx opet nabio u mjehur, imam osjecaj da ni ne moram izlazit iz WC-a 🙁 citam sve kako neke od vas ne mogu spavat koliko beba lupka: ja spavam ko kamen😅 zaspem osjecajuci ga kako lupa, vrti se i tako se i probudim😅 sto on izmedju toga radi nemam pojma. A kod ovog mog nije bas tocno da festus spava 17h, kod njega je obratno i uvijek neki party🙈
    ispricavam se na puno kukanja u zadnje vrijeme, ako niste primjetila, ja sam poprilicna placipizda🤦‍♀️
    a ludi snovi 🤦‍♀️ dakle ovo je najludje stosam do sada ikad sanjala 😱 dakle sanjam kao vrijeme prije trudnoce i htjela ja da se "podruzim" s muzem i on nije htjeo i ja mu na to prijetim da cu si naci nekoga tko hoce i stvarno uhvatim tamo nekog i poslije toga trudna a ne znam cija je beba😱🤦‍♀️ mislim ono skroz ludo
    Freya nadam se da hoce, ako nista bar sa inzulinom... samo da nije tog bockanja....za Test ti Jelenas vec sve fino rekla -upravo je tako:(  da ponovis PCR? ili vadis antitijela, mozda ti na osnovu toga daju
    Jelenas zao mi je zbog takve noci 🙁 imas li mozda ovlazivac zraka? meni to pomogne prospavat noc u takvim situacijama.... a za briseve vjerujem da je zbog akutno kaoticne situacije sa koronom i da vjerovatno te testove rade preferirano
    Alexandra to mi je uvijek ono za okrenut ocima, budi na mirovanju ali ajde vamo, ajde tamo... iskombinirat ces vec sa nekim terminom i cjepljenje, nadam se barem
    Bela hvala 😘 za bolove u misicima: pijes li puno? jesi probala uzet kalcijum?
    Bea drago mi je za dobor pregled 🎉 a za slikicu na forumu to ne funkcionira nikako, idi na https://imgbb.com/ upload slikicu tamo i kopiras link. to je pod kategorijom zasto jednostavno kad moze i komplicirano...
    Xoxo cestitke na cjepljenju 🎉 a ja sam tu da pomognem, barem informacijama
    Josipa da, divno mi ih je vidjeti takve 😍 pogotovo jer sam ja bila u panici da cu curu zakinut zbog drugog djeteta (iako je planirano) i nema mi nista ljepse kad njih vidim slozne, glavicu uz glavicu kako se dogovaraju... a sto se tice posla...a jbg da ga nemam opet ne bi valjalo 😅 ma iako se zalim, u stvari uzivam, jer stvarno volim to sto radim

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

• Schinin
    11. Studeni 2021. 20:52

Meaa super da je bebac dobro. a ovo za kile me bas ljuti 🤬🤬🤬 Trudnoca nije period kad ides na dijetu (osim iz medicinskih razloga) ali to sa kilama mi je ono bas 🤬 cittirat cu moju bivsu gin "dok je sa bebom sve u redu, ti i tvoje kile ste mi svejedni" i zena ima absolutno pravo!!!! a tvoja gin ti nije dala bas tocnu informaciju: dobivanje preeklamsije nema nista sa dobivenim kilama tijekom trudnoce! postoji poviseni rizik za razvoj iste ako su usla u trudnocu sa VELIKIM viskom, sto ti definitivno nisi. a povisen rizik ne znaci da ces stvarno dobiti, jednostavno je vjerovatnoca nesto veca - jako debela trudnica ce prije dobiti PE nego neka anorekticna, ali obadvije je mogu dobiti.
    Slee zao mi je sto te opet tako muci, samo ti mogu reci da vjerovatno nije nista. evo i ja sam stalno u trku (ne slusam tijelo toliko puno...)  i imam te menstrualne bolovo skoro citavo vrijeme, a prepone me ubijaju vec par dana
    Teeny pogresno si me razumjela😉 pitala sam za MRI mamografiju ne za klasicnu -klasicna se radi sa roentgenom, mr je bez zracenja, sto bi bilo principijelno ok za trudnocu, ali kao sto rekoh ta si radi lezeci na trbuhu...znam da se klasicne rade kod vas, za mr nisam sigurna, jer one nisu tako rasprostranjene iako su puno bolje nego klasicna
    Jelenko cestitam na zavrsetku radova 🎉 sad se polako pripremajte za novog clana 😉 lezaljka je super i iako pise do 9kg, moji jos nisu uspjeli ni jednu slomiti a obadvoje su na 16kg 😂
    Anameri draga kako mi je uzasno bilo citati tvoje iskutsvo ne mogu ni zamisliti kako je tebi bilo 🤬 to je najgluplja izjava koju sam cula da je beba dobila pelenski osip zbog "preslatkog" mlijeka, da su rekli kiselo pa da razumijes... uzas 🤬 aza uvjete zaista nemam rijeci 🤬 nadam se da ste se obadvije koliko-toliko oporavile i da ce ta epizoda ostati samo blijedo ruzno sjecanje

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani