S prvim sam u bolnici imala mali paket Pampers premium 1, ne sjećam se jesmo iskoristili još koji taj mali paket jedinice (možda violetine), i kroz tjedan dana prešli na Pampers PC2 (rodjen je sa 4390g).
I tad smo isto preventivno doma imali dohranu, tad smo uzeli Bebimil.
Sad s ovom bebom imam jedan mali paket Pampers PC1 i jedan paket Pampers Pure Protection 1, i ostalo pripremljeno je Pampers PC 2. Tako da smo ipet mirni u prvo vrijeme.
I ovaj put sam uzela aptamil pre, čisto jer prvi bebac je bio velik i trebalo je vremena da mi nadodje mlijeko, pa je njemu povremeno trebalo davati dohranu. Tako da sada sam isto spremna, za slučaj da se ponovi scenarij i s drugom bebom.
👩🏻32
👨🏻32
👶🏻💙 2020.
👶🏻💙 2022.
👶🏻🩷 2024.
I evo, s obzirom na jučerašnje cijepljenje, nemam ikakvih tegoba niti nuspojavama. Mjesto uboda osjetim kada se naslonim na njega, ali nista strašno. Čak sam i spavala noćas na toj ruci (lijeva ruka, lijevi bok).
👩🏻32
👨🏻32
👶🏻💙 2020.
👶🏻💙 2022.
👶🏻🩷 2024.
Anameri - bas mi je zao zbog tako ruznog iskustva u bolnici :( Uvijek me takve stvari sokiraju i razljute a toliko sam puta vec cula slicne price, uzas! Nadam se da ste ssda obje dobro!
Freya - uf, bas glupa situacija! Tebi je vjerojatno vec sve proslo dok si dobila pcr pa ispada da si negativna. Nadam se da ces uspjeti nekako rijesiti da ipak dobijes potvrdu!
Jelenko - bas sam i ja htjela pitati koje pelene su najbolje. 😃 Vidim da se te Babylove cesto preporucaju.
Izdajalice - vidim da je Tommee Tippee elektricna izdajalica sada na 30 posto! To je najveci popust kojeg sam dosad vidjela ali i dalje razmisljam sto s tim. Znam da moze super koristiti u slucaju da treba potaknuti mlijeko, ako ima viska ili ako me slucajno nema taj cas pa netko drugi koze nahraniti bebu izdojenim mlijekom. S druge strane, jucer na trudnickom tecaju kazu da ne treba uzimati izdajalice pa vise ne znam sto da mislim! Nisu jeftine, ako bih uzimala, uzela bih na popustu. 🤔 Molim iskustva 😅😅
- MM 33, ja 32
- rad na bebi od 03/2021., 6.6.2021. imamo plusić :)
- rizična trudnoća zbog mioma, Duphaston od 6. tt do 20. tt
termin: 7.2.2022., stiže nam curica <3
Jelenas, testirala sam se u srijedu na pcr, a u nedjelju sam imala pozitivan test 🤔🙄 ma da, ma izvode gluposti s tim potvrdama itd.
Lucija 16.12.2021.💗
Slee nema puno novosti ali smo uspjeli doci do sestre na odjelu. Rekla je da puno paze na nju jer je mlada, stavili su je u sobu u kojoj je sama da joj bude sto lakse sve podnijeti. I to vec puno znaci, vjerujem da je ostala smirena ❤
Zao mi je zbog grceva ali barem znas do cega je. Ne znam smije li se crni caj ali nesto sigurno moze i u trudnoci 👍 Nadam se da ce te prestati muciti i grcevi i bolovi koje stalno imas da se napokon malo opustis 💪🧡
👷♀️👷♂️29 g.
hiper Graves, pcos, trombofilija
Pokusavamo od 09/2017
1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
HSG 12/2020
Prehrana + suplementi 03/2021
04/2021➕
💙, sljedeci pregled 23.11.
Aurora bas mi je zao sto je seki tesko, iz sveg srca vjerujem da ce bit ok!
Anameri, s obzirom da planiram na Merkur, uopce mi se ne svida to sto pises :( :( nadam se da cu bit samo onih obaveznih minimalnih par dana tamo
Pelene sam uzela jedan paket pampers pc vel 1, a dohranu nisam. To cu sve vidjet u rodilistu kako bude islo s dojenjem. Muz ce biti na godisnjem, a i njegovi su blizu doma tako da sve mogu kupit prije nego dodemo doma.
I napokon sam zatvorila torbu i kofer i spremni su pa vam pisem sto je sve unutra. Jedva sam zatvorila to sve i nije mi jasno kako netko ponese cijeli chicco paket ili paket ulozaka 🙈
👧🏻33👨🏻33
👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤
Ja sam danas napravila definitivni popis stvari za mene i bebu iz ljekarne /dm i još stvari za obući u bolnici i to i ja ne znam kud će sve to stat, iskreno🤨😆
🙋♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋♂️26
Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
Pokušavamo od 5/2021
+ 31.5.2021
5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗
Aurorabas mi je zao sto je seki tesko, iz sveg srca vjerujem da ce bit ok!
Anameri, s obzirom da planiram na Merkur, uopce mi se ne svida to sto pises :( :( nadam se da cu bit samo onih obaveznih minimalnih par dana tamo
Pelenesam uzela jedan paket pampers pc vel 1, a dohranu nisam. To cu sve vidjet u rodilistu kako bude islo s dojenjem. Muz ce biti na godisnjem, a i njegovi su blizu doma tako da sve mogu kupit prije nego dodemo doma.
I napokon sam zatvorila torbu i kofer i spremni su pa vam pisem sto je sve unutra. Jedva sam zatvorila to sve i nije mi jasno kako netko ponese cijeli chicco paket ili paket ulozaka 🙈
Objesiš izvana na ručku kofera paket uložaka i onda dobiješ na mjestu dosta, tako ću ja 🤗
Lucija 16.12.2021.💗
Sad sam se sjetila da je netko pitao gdje traže da se odmah ponese roba za izlazak za mene i bebu, uglavnom radi se o rodilištu u Puli, to mi je zadnja info 😁
Lucija 16.12.2021.💗
Ovo je sastav torbe za rađaonu:
Punjac za mobitel
Prijenosni punjac
Slusalice
Cepici za usi - ako zatreba :)
Otopina i posudica za lece
Gumica za kosu
Carape
Melem
Termalna voda
Aqua maris
Dezinf.maramice
Obicne maramice
Vlazni toalet papir
Paket jednokratnih maski za lice
1l obicne vode
Energetske plocice x5
Mini rucnik
Spavacica
Japanke
Jedan ulozak i jednokratne gacice
Prazna vrecica za zmazani ves
Fale jos dokumenti i nalazi, to mi je u mojoj torbi i tako cijelo vrijeme samnom
Kofer za rodište:
Rucnik veci
Rucnik manji
Spavacica
Tajice
Donji dio pidzame
Potkosulja
Tanki ogrtac
Grudnjak za dojenje x3
Pamucne gacice x2
Carape x2
Papuce
Prazna vrecica za smazani ves
Cetkica i pasta za zube
Gel za tusiranje
Sampon
Krema za lice
Suhi sampon
Dezic
Cesalj
Neofen
Krema za bradavice
Komprese
Octenisept
Vlazne maramice
Jastucici za prsa
Šesirici za bradavice
Ostatak jednokratnih gacica
Pola paketa chicco ulozaka
Wc papir
Tetra pelene x3
Pelene vel 1 x10
Jednokratne podloge x2
Bocica za bebu
Duda za bebu
Jgl djecja mast
Sudocrem
Tyrosour prasak
Sterilne komprese
Dodatno sam pripremila i vrecicu koju ce mi muz donjet dan nakon - dodatni ulosci, pelene, jednokratne podloge, rucnik, tajice i potkosulja za dojenje
Torba za izlazak nije jos spremna do kraja, ima par pelena, tetra pelene. Odjeca za bebu je spremna, ali je u kolijevci 🥰
Jaje moramo kupiti i svoju odjecu trebam pripremiti jos
Javite ako nesto fali, ali vjerojatnije da ima i viska :)
👧🏻33👨🏻33
👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤
Sortiraj odgovore
Najstariji