Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jelenko93
    01. Studeni 2021. 13:08

Alexandra ma joj to je tako grozno, baš mi je žao😟
    Nekako su ovo već "sigurni" tjedni što se tiče spontanih al sad postoji opasnost od prijevremenih ma nikad mira🙈 Zato ja sad tako od kontrole do kontrole, cilj mi je tih 34i kada su im i plućica razvijena dovoljno i sve to tako, četiri tjedna od kontrole do kontrole su doslovno kao vječnost ali morsju proći... Malo sam paničar ali ne znam tko može bit skroz miran, pogotovo ako ima neko loše iskustvo ili slučajeva u bližoj obitelji (mame, bake, sestra)🤷‍♀️

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

• Lorena3009
    01. Studeni 2021. 13:09

Slee

Je vi osjecate razliku kad vas bebe lupaju nogama, a kad rukama. Mene nogama gore bas zna isutirati sad vec i prema rebrima, a ruke dolje slabije osjetim, kao da je snazniji u nogama. Ne znam jesam li ja sad to umislila zbog onoga sto mi je moja gon stavila bubu u uho za sakice, ali kao da na drugaciji nacin osjetim kad rukama lupa. Isto osjetim, nije da ne osjetim uopce, ali kao da su udarci njezniji nekako.

Ne osjetim ni ja razliku, vjerojatno jer su još mali a i posteljica nam je sprijeda. Moja je na pregledu tukla nogama a ja to npr nisam osjetila. Kako mi je dr reka posteljica je amortizer, tako da i nas štiti amo rec od tih udara. A pogotovo mi sprida sta je imamo

🙎‍♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
    1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
    11.01.21.stimulirani protokol
    22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
    27.01.21.Et-1 blastocista
    08.02.21. Procurila😥
    2.ivf postupak-Pol. Škvorc
    09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
    12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
    24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
    26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
    10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png

freya_444
    01. Studeni 2021. 13:11

Slee, ja osjećam kad me lupa nogicama da je puno jače, i imam osjećaj da još uvijek ukoso stoji jer me lupa po lijevom bubregu 🤣 vidjet ću sad na sljedećem pregledu baš me zanima kako je pozicionirana 😁🤰
    Luu, ma ima bebica mjesta unutra ne brini, i meni je kad sam na leđima tako manji trbuh, a na boku baš osjetim da je s guzicom udesno, i taj dio mi se izboči, a glavicu osjetim da je dolje već odavno pogotovo kad štuca onda osjetim 🤣🤣
    XOXO, što se tiče izdajalice, ja sam se dvoumila da li da uzmem ručnu, električnu ili da li da uopće uzimam, na kraju sam uzela električnu aventovu na akciji na bazzaru, ako ju ne budem koristila sada, možda će mi s drugom bebicom jednog dana trebat tako da neće propast i nije mi žao tih novaca 💪 za nosiljku, ja sam čula super preporuke za Tulu i gledam Tulu Explore, pogotovo jer se preko europske stranice može naći još jeftinije, a imaš preko fejsa razne stranice tj.grupe koje nude mogućnost da probaš prije nego kupiš pa si to prouči malo :) za ergobaby sam čula da je prerazvikana i niš extra 🙄
    Za baby monitor, izbor je širok sve ovisi koliko namjeravaš potrošiti, mi smo se odlučili za Xiaomi 360 kameru koja je nahvaljena, a košta 350kn, spoji se na mob i to je to 🤗
    Za zimske vreće za kolica, ja sam bacila oko na Mamino, imaju svoju stranicu pogledaj si jer su izbacili kao neke 3 u 1 vreće za kolica, nisam nešto previše proučavala a čini mi se praktično :) ja sam uzela medo odijelce u C&a pa ću ju u tome stavljati u kolica + onaj dodatak preko što se stavi preko patenta :) eto nadam se da sam ti malo pomogla 😁

Lucija 16.12.2021.💗

• Lorena3009
    01. Studeni 2021. 13:13

Luu

Bea jesi okej?
    Ja nemam probleme s nesvjesticom nego sam šeprtlja i toliko puta sam se skoro slomila doma, baš se bojim da ne padnem, a ne mogu si pomoć. 🙄
    -
    Slee ja ne osjećam razliku ruke noge, nekad lupa jače nekad slabije, ali iskreno ne bih znala procijeniti. Imam posteljicu sprijeda pa je možda i do toga. Osjećam jedino razliku kad se premješta tj namješta i kad lupa.
    Mene malo zabrinjava da li gospon ima mjesta unutra, jer ja ujutro ležećki imam tako mali trbuh, stavim fotku, tu gdje je grbica se bebi smjestio i točno je tvrđe tu, dok je ostatak trbuha mekani. Tu se zapravo i vidi kako je nisko.
    https://ibb.co/q5dDsyV
    -
    Alexandra probaj stvarno sad pred spavanje kad bude panika uzeti normabel, a ostale dane neke čajeve da se umiriš, barem dok ti tjedni ne prođu. Prouči čaj od melise malo, to ja pijem trenutno. Super da se beba javlja uredno, to i mene uvijek umiri.
    Ja isto brojim dane do pregleda i računam koliko ću tjedana tada biti i odbrojavam.
    -
    Danas sam punih 28 tjedana. Ne mogu vjerovat da ću sljedeći tjedan ući u 30.tj 😮

Ovako je i meni kad legnem na leđa, posebno ujutro. Mislim se bože mili di ona stoji😂

08.02.21. Procurila😥

• Lorena3009
    01. Studeni 2021. 13:20

XOXO

Curke, slozila sam si nekakav okvirni popis sta trebam kupiti/neke stvari mi vjerojatno ne trebaju ali ih zelim… Za neke imam vec favorite za neke samo znam da zelim al dobrososao je svaki savijet ako vam se nesto pokazalo beskorisno ili ako vas je nesto odusevilo. Vece stvari planiram sad kroz 11mj hvatat na nadam se popustima (ako ih ne bude morat cu kredit dici 🤣). Robicu i manje stvari cu naknadno.
    Krevetic i komodu imam vec. A evo popis mojih zelja:
    Kolica +jaje, podloga za previjanje (ideje dobrodosle), posteljina, vrtuljak za krevetic, baby monitor (ideje dobrodosle), nosiljka (baby tula ili ergo??), vreca zimska za kolica (ideja dobrodosla), ljuljacka (favorit za sada nuna), gnijezdo (ideja dobrodosla), kadica, izdajalica (obicna ili elektricna???)
    Tetre, vreca spavanje, robica i kozmetika mi spadaju pod "sitne stvari" sto ne moram online narucivat mogu uvijek i u malom gradu naci ako nista pa to pustam za kasnije.
    Svaki savijej je dobrodosao pogotovo ako sam nesto zaboravila stavit na popis ili ideje za marku koju odabrati. ❤️
    Zelim vam svima da se odmorite danas ionako nije za nista drugo nego izlezavat se na kaucu cijeli dan 💜💙

Ja kolica imam Stokke exolore i jaje najveće njihovo.
    Podlogu za previjanje sam gledala od Done by deer Al mi sestra spremila svoju, u Ikei sam kupila kao podlogu nepropusnu za to. Nosiljku sam Tule gledala i stokke. Krevet, madrac i posteljinu cu u ikei, vrtuljak za krevet Done by deer, njihaljku Nuna, kadu il Stokke ili Twistshake, mi nećemo baby monitor, zet mi ima firmu za ugradnju kamera i nadzora, pa će mi on stavit pravu kameru u sobu, koju mogu micat i stavljat di ocu, i mogu iz kastela gledat sta mi se u Slavoniji u kuci desava😂 vricu za kolica sam uzela Elodie, i još jednu paketinu u Intex-a. Gnijezdo cu babymoove, a izdajalicu mi je sestra svoju Aventovu spremila, ručna je... 

08.02.21. Procurila😥

• XOXO
    01. Studeni 2021. 13:21

Freya, hvala ja sam prvo rodila prije 10 g kad pola ovih stvari nije postojalo pa mi je sad ko da prvi put kupujem. Jedino sto sam sigurna iz gresaka prosli put da mi grijac za bocice, sterilizator i kanta za pelene ne trebaju. Zato sam si na popis nadrobila brdo stvari koje prosli put nisam imala 🤣.
    Izdajalicu sam prosli put imala obicnu i mislim si isto ulozit u elektricnu. I ja gledam baby tula explore imaju predivnih dezena. Monitor super bas cu pogledat xaomi jer sve do sad sto sam vidjela je 1000+kn
    Vrece za kolica upao mi u oko onaj neki cottonmuse ili tako nesto al ne znam dal je vrijedno tih para. 
    Hvala jos jednom

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Leoni
    01. Studeni 2021. 13:22

Ja ne osecam bas gde su joj noge a gde ruke 😅 
    Kad me udari skroz visoko, znam da su noge, ali su vecinom udarci i pokreti osetljivi sa strane. 

ET dve blastice (jedna bez ploda, druga nasa devojcica 👸🏻)
    Nepravilno dupliranje bete.
    Nifty+Anomaly uredni

Slee
    01. Studeni 2021. 13:23

Luu meni je identicno tako samo donji dio malo ispupcen ujutro kad lezin na ledjima, cak sam i slikala, https://ibb.co/jR10PM8
    Do navecer bude veci, a kad ustanem mi je sad bas vec konkretan trbuh.
    Xoxo ja sam bas neki dan naisla na neke nove zimske vrece koje mogu od rodjenja do 4. godine i to mi se bas cini prakticno. Mislim da sam to vidjela na evitasu, probam naci pa ti posaljem. Kadicu mislim da cu stoke onu koja se moze stisnuti, kolica cemo cybex balis s lux najvjerojatnije, ostalo jos nisam odlucila bas

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

Miraclebaby28
    01. Studeni 2021. 13:24

Alexandra bas mi je zao za tvoju prethodnu trudnocu 😪 sad samo treba mislit pozitivno a i mi smo tu za tebe da ti pruzimo podršku i bodrimo te i sve će biti ok 😗💞

🧔34
    👩28
    👶💙 N 24.12.2021
    👶 15.02.2024
    Before we had you, we had each other,and now you are here we have EVERYTHING 💙 NOEL💙

Miraclebaby28
    01. Studeni 2021. 13:38

A i moram vam napisati jučerašnji događaj u sopingu 😅🤣 idemo dragi i ja po trgovinama i naravno ja volim lutati tako i razgledavati što će nam trebati i kasnije kad bebac poraste. I naravno kupujem samo što treba.. (trudim se stedit,jel 🤣) kaže odjednom moj dragi,ajmo odavde nemogu ja ovo više. Ja njemu kažem pa što uopće ne kupujemo pretjerano. Kaže on nije u tom problem nego što ja želim većinu toga uzeti  🤣🤣🤣 (BTW on je kupio prvu stvar za bebicu kad sam bila tek 11 tjedana ) 🤣 tako da i tate mogu bit prave pekmeze kad su bebe u pitanju 🤣🥰

🧔34
    👩28
    👶💙 N 24.12.2021
    👶 15.02.2024
    Before we had you, we had each other,and now you are here we have EVERYTHING 💙 NOEL💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.