Lorena da, on je isto progesteron kao i utrogestan, samo kazu da je utrogestan bolji pogotovo kad se vaginalno stavlja, ali nije to sad tako jako velika razlika. Meni je radilo probleme jer sam znala malo posmedjariti nakon stavljanja i u dogovoru s dr se prebacila na duphaston 3x1. Nema vise onog sugavog iscjetka i nekako mi lakse pada, ne znam objasniti, ovaj duphaston niti ne dozivim, a utrogestan mi je bio stvarno stres stalno ga umetati. Jedno vrijeme sam ga i oralno uzimala, ali jako me bolio zeludac i vrtilo mi se u glavi. Od duphastona sam samo nesto malo vise spavala na pocetku, sada ni to. Cak mi je doktorica rekla da smanjim na 2 na dan umjesto 3, ali mene strah jer prosli put kad sam smanjivala dozu sam malo posmedjarila pa cu s tim smanjenjem pricekati tamo do pred pregled.
Bas cu se po savjetovat sa dr oko toga. Znam da nekim curama i jedno i drugo daju da koriste, tipa kod nekog krvarenja il hematoma itd.... Svaki put kad ga stavljam me panika da ne maknem prsten, pa pazim kako stavljam. Ja utrogestan koristim od punkcije folikula. I od početka kad ga stavljam osjetim kao blago stezanje ura vrimena nakon. 🤷♀️
🙎♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
11.01.21.stimulirani protokol
22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
27.01.21.Et-1 blastocista
08.02.21. Procurila😥
2.ivf postupak-Pol. Škvorc
09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png
Beaa joj nadam se da si ok! Muz i ja smo se dogovorili da cu ja lec na pod kad mi se pocne mracit pred ocima da ne padnem ako on nije pored mene. Ali jako ga je moje rusenje isprepadalo i ne ostavlja me samu uopce. Radi od doma tako da smo cijelo vrijeme skupa. I pit puno vode (ovo vise sebi govorim nego sto dijelim tu neke savjete jer mislim da jos uvijek ne pijem dovoljno)
Slee pomalo, meni se ne zuri jos :) i cestitam na "jos" sto dana".
👧🏻33👨🏻33
👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤
Lorena da, i ja stavljala od punkcije i to sam u jednom trenutku cak 12 na dan 😱😱 mene bi isto malo grcilo kad bi stavila, bas sam osjetila da mi sve manje pase, zato sam i trazila zamjenu.
Tierra saaaamooo pomalooo! A kad si vec spomenula tekucinu - ja sam skuzila da kad ne unesem dovoljno tekucine da me grcit zna u trbuhu. Ne znam je li to povezano. Meni se voda i dalje gadi, to mi je ostao od prvog tromjesecja, pijem uglavnom caj od brusnice, ali tipa jedna vrecica caja na litru vode, samo da mi malo vodu zakamuflira jer mi se doze zeludac na nju
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🌷5.2025. (⏳)
💌 mpodrame@gmail.com
Lorena da, i ja stavljala od punkcije i to sam u jednom trenutku cak 12 na dan 😱😱 mene bi isto malo grcilo kad bi stavila, bas sam osjetila da mi sve manje pase, zato sam i trazila zamjenu.
Tierra saaaamooo pomalooo! A kad si vec spomenula tekucinu - ja sam skuzila da kad ne unesem dovoljno tekucine da me grcit zna u trbuhu. Ne znam je li to povezano. Meni se voda i dalje gadi, to mi je ostao od prvog tromjesecja, pijem uglavnom caj od brusnice, ali tipa jedna vrecica caja na litru vode, samo da mi malo vodu zakamuflira jer mi se doze zeludac na nju
Naravno da je. Govore puno tekućine smanjuje grcenje u maternici i nogama. Ja čistu vodu isto ne mogu. Uzmem onu sa limunom il soka. Stvarno me voda tira na povraćanje
🙎♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
11.01.21.stimulirani protokol
22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
27.01.21.Et-1 blastocista
08.02.21. Procurila😥
2.ivf postupak-Pol. Škvorc
09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png
Drage moje trudnice, kao što smo svi pretpostavljali- rodila sam prva😃
Porod i sve što je slijedilo se odvilo na brzinu. Par dana prije sam stalno morala na nuždu broj 2, a od sinoć mi se pojavio i neki ljepkavi prozirni iscjedak u veeeelikim količinama. Zaspala sam oko 1 da bi me u 7 probudili trudovi te sam osjetila da mi nešto curi u gaćama i brzo sam otišla do wc-, skinula gaće i to je pljusnilo. Ja sam prvo skuhala kofi i otišla probuditi muža i onda su krenuli trudovi na svakih tipa 7 min. Ja sam se jos htjela i otuširati, ali mi muž nije dao 😂😂 te smo se uputili za Petrovu. Dođem tamo, već me šibaju trudovi pravo, a tamo nam kažu da je rodilište full zatvoreno zbog covid pozitivne pacijentice te nas upute za Merkur. Tu sam išla na ctg i onda me neka draga dr.pregledala i rekla da sam skoro skroz otvorena i idemo u box, nema vreemena za klistir. U boxu su mi dali malo dripa i u 9:15 se rodila moja buca Eva. Ima 3410 g i 50 cm je dugačka. Doktor koji je bio na pregledu je isto bio okej, a babica predobra. Malo su me ipak recnuli pa me to sad jako boli i peče, ali dobro.😭
Ako imate kakvih pitanja u vezi poroda ili bolnice, tu sam❤️
Dobrodošla Eva! 🎉🎉🎉🎊🎊🎊🤗🤗🤗💕💕💕
Čestitam mama!
4/20 spontani 💔
3/21 drugi 💔
Pozdrav svima cure, pogotovo malenoj Evi 👶🏻🥰
Maso ja sam kasno skuzila da je akcija a na medelu je bilo samo jucer 🙈 Sretno muzu i uzivajte kad dode s posla ❤🎉🎉
Sad kad krene 11.mjesec samo ce nas svi bombardirati s akcijama, tko ce to prezivjeti 🤣 Ja bi jos dosta toga trebala kupiti do black friday-a, tad mi je 35 tj. pa bi voljela imati sve za rodiliste spremno, mozda ostavim krevetic, autosjedalicu, gnijezdo za tad a cekam i ove dane beba pa cemo vidjeti sto nude. Od necaka cemo naslijediti ergobaby embrace a mislila sam je kupiti, imaju i jane njihaljku koju je prerastao pa ce nam dobro doci.
Beaa dobro da je sve proslo, pazi se i dalje. Ne znam koliko si tjedana sad, znam da se nesvjestica zna dogoditi u 3. tromjesjecju a i za progesteron uvijek pise da moze dovesti do slabosti. Nadam se da se nece ponoviti ❤
Ja sam isto natecena negdje od 15,16 tjedana a cini mi se da je sad jos i vise 😁 Prije pregleda depiliram noge i prepone, a ovo sto je osjetljivije muz sredi trimerom. Ne znam je li nuzno da za porod dodem cijela depilirana, ja se nadam da ne jer kad pomislim da ce te dlacice krenuti rasti a sve ce biti osjetljivo strah me neke infekcije ili uraslih dlaka 😤
👷♀️👷♂️29 g.
hiper Graves, pcos, trombofilija
Pokusavamo od 09/2017
1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
HSG 12/2020
Prehrana + suplementi 03/2021
04/2021➕
💙, sljedeci pregled 23.11.
Bea jesi se povrijedila???
Masa muzu sretan rodjendan 🎂
Slee ja sam koristila utrogestane vaginalno 6 mjeseci. I nisam imala nikakvih problema, sad ih pijem (ne pada mi na pamet da tamo dole cackam, ne znam ni da postoji 😂) . i jedino od kad pijem sto me uspavljuju, nista drugo. Ali mi je puno bolje piti nego stavljat vaginalno.
Moja noc sinoc je bila uzasna. Nonstop sam mislila da cu se porodit ( iako me nista nije bolilo, ni nista posebno). U sat vremena sam se 10x probudila i onda sam rekla muzu da mi dan Normabel od 2mg. Popila sam ga i zaspala, jos sam se budila ali nisam bila u takvom strahu. I na kraju stvarmo cu morati kako mi je doktorica rekla (priblizavam se tjednima kad sam se prvi put porodila, u 28 tt i sve sta je bilo posle toga...) da se smirim moracu popiti tableticu. Inace necu moci prlsihicki izdrzati.
E i da jos 99 dana nam je ostalo do termina 💞🙈
"https://lb1f.lilypie.com/oyF1p1.png"
Slee čestitam na 100tki 🥰
Beaa samo pažljivo onda, i da puno puno vode treba tako i ja sebe moram tjerat da pijem
🧔34
👩28
👶💙 N 24.12.2021
👶 15.02.2024
Before we had you, we had each other,and now you are here we have EVERYTHING 💙 NOEL💙
Bea, nadam se da si dobro,uffff,triba paziti s tim padanjem u nesvist,cim kreni neki znakovi treba leci na pod i pricekati da prode
Drzi se!
Cure,fala za info o pelenama i tetra pelenama! 🤗
Lorena, pijem magnezij otpocetka trudnoce,virujem da zbog toga nemam nikakve grceve u maternici (i pijem dosta vode pa i to pomaze),navecer popijem caj od đumbira Al dzaba mi je sve 😅 noge trzaju i ne daju spavati
Jadan moj muz sa mnom,kako ja trzam,pušem,otkrićem se,ni on ne spava 😂😂😂😂
Svima nam se blize termini,bas uzbudljivo 🙊
🙋🏻♀️ 29 godina
🙋🏻 Mm 30 godina
Oboje pijemo suplemente,ja vitamin D,Omega 3, Solgar Prenatal, on Cink,Selen,vitamin E,astaxantan
1.Beta 827, 2.Beta 1960, termin za uzv 10.6.
6+0 imamo srce ❤️
Termin 4.2.2022. 🥰
url=https://lilypie.com]
Je vi osjecate razliku kad vas bebe lupaju nogama, a kad rukama. Mene nogama gore bas zna isutirati sad vec i prema rebrima, a ruke dolje slabije osjetim, kao da je snazniji u nogama. Ne znam jesam li ja sad to umislila zbog onoga sto mi je moja gon stavila bubu u uho za sakice, ali kao da na drugaciji nacin osjetim kad rukama lupa. Isto osjetim, nije da ne osjetim uopce, ali kao da su udarci njezniji nekako.
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🌷5.2025. (⏳)
💌 mpodrame@gmail.com
Sortiraj odgovore
Najstariji