Evo da se i ja javim nakon pregleda.. ujutro sam bila kod gin, cerviks mi je 13mm i poslala me u bolnicu.. nakon čitavog dana mučenja i čekanja, sad su me smjestili u sobu i moram ostati opet par dana 😓😓
Bebač je ovako dobro, mada ona kaže da je sa 1340 grama nešto manji nego bi trebao bit 🤷♀️
Sve mi se danas skupilo i toliko sam tužna 😔
Što se vreća tiče, ja sam prvo kupila 70, onda sam negdje pročitala da ne smije bit prevelika jer se bebač može zavuć unutra, pa sam sad kupila 50, nije bilo veće u tom trenutku, ali kontam ić zamijenit možda za 56 ili 60 ako bude.. i dalje me zanima šta još trebamo što se krevetića tiče, s obzirom da će bebe spavat u vreći..? Ja za sad imam samo plahte i nikako nisam pametna šta će mi još trebati a šta ne
Zao mi je da si morala ostati, ali kako kaze senoritakova, sad si u sigurnim rukama. Nemoj biti tuzna, bebonja je borac i bit ce sve oke 🙏 kako se ti ovako osjecas?
Sto se tice krevetica, mislim da ti vise i ne treba. Ni jastuk ni poplun nisu potrebni u pocetku. Jedino ako nisi, mozda da kupis nepromocivu podlogu za ispod plahte.
Izvini, zaboravila sam te označit na prijašnjem komentaru.. nije ti loša ideja.. koliko toga bi trebalo, jedna-dvije, više? nadam se da ću uskoro moći otić kupit šta mi još fali, pa da sam mirna.. jeste li vi kupovale one zaštitne ogradice za krevetić? Nisam sigurna šta da mislim o njima.. čula sam puno i za i protiv
Popis rođenih beba str. 1072
15 dečkića 💙 i 11 curica ❤
Evo da se i ja javim nakon pregleda.. ujutro sam bila kod gin, cerviks mi je 13mm i poslala me u bolnicu.. nakon čitavog dana mučenja i čekanja, sad su me smjestili u sobu i moram ostati opet par dana 😓😓
Bebač je ovako dobro, mada ona kaže da je sa 1340 grama nešto manji nego bi trebao bit 🤷♀️
Što se vreća tiče, ja sam prvo kupila 70, onda sam negdje pročitala da ne smije bit prevelika jer se bebač može zavuć unutra, pa sam sad kupila 50, nije bilo veće u tom trenutku, ali kontam ić zamijenit možda za 56 ili 60 ako bude.. i dalje me zanima šta još trebamo što se krevetića tiče, s obzirom da će bebe spavat u vreći..? Ja za sad imam samo plahte i nikako nisam pametna šta će mi još trebati a šta ne
Zao mi je da si morala ostati, ali kako kaze senoritakova, sad si u sigurnim rukama. Nemoj biti tuzna, bebonja je borac i bit ce sve oke 🙏 kako se ti ovako osjecas?
Sto se tice krevetica, mislim da ti vise i ne treba. Ni jastuk ni poplun nisu potrebni u pocetku. Jedino ako nisi, mozda da kupis nepromocivu podlogu za ispod plahte.
Izvini, zaboravila sam te označit na prijašnjem komentaru.. nije ti loša ideja.. koliko toga bi trebalo, jedna-dvije, više? nadam se da ću uskoro moći otić kupit šta mi još fali, pa da sam mirna.. jeste li vi kupovale one zaštitne ogradice za krevetić? Nisam sigurna šta da mislim o njima.. čula sam puno i za i protiv
Ja sam dvije uzela, lako kupim ako ce trebati jos.
A za ogradice, i to sam cula da ne trebamo stavljati do nekih 3mj jer se bebe ne micu, a inace mislim da je to dobra stvar, da se ne lupkaju ili da im rukice ne zaglave izmedu ograde. Mi smo dobili uz krevetic ali bi inace i kupili.
Sta bi?zasto bolnica?
Zbog cerviksa ili?
Nadam se da ces sta prije kuci 🙏❤
🙏❤💙
Lei-Be drz’se i samo hrabro💪🤞🙏bitno da nemas kontakcija i da si zatvorena. Morat ces mirovati,izbjegavaj i sjedenje,ali sve se to isplati za nase bebice❤️
Ja sam imala uvijek zastitu za krevetic i bas mi koristi,ali je potrebna tek kad se beba pocne samostalno okretati i biti aktivna,cca nakon 2.mjeseca. Meni je do sad najprakticniji bio jastuk za bebe,to mi je bas must have,a nakon 3.mjeseca vrece za spavanje. Nisam nikad koristila ni poplune ni jastuke,vreca do 3.godine pa i duze😊
Epiduralnu nisam htjela,ali sam se oba puta otvarala pristojnom brzinom i epiduralna bi samo sve usporila. Koliko mi je poznato ona dobro dodje ukoliko porod traje dugu pa da se stedi na snazi zene. Neka najnoviha istrazivanja govore da smanjuje lucenje hormona koji stite bebu za vrijeme poroda🤷♀️
LeiBei nadam se da će ti vrijeme brzo proći i da će se sve brzo ustabiliti 🤞🏻
Ja sam imala zaštitnu ogradicu za prvu i imat ću sada za drugu bebu, ali nije potrebna prvih mjesec-dva... ionako ne kondac uz naš krevet pa stalno gledam jel sve ok... prvih mjesec dana je beba spavala u onoj košari od kolica u kinderbetu jer je bila tako sitna u svom kindaču i nekako joj je to bilo baš komotnije... uglavnom sve odlučiš i napraviš u hodu, to ti je najbolje, onda najbolje vidiš šta i kako je tebi i bebi najbolje...
Mene već 10 dana boli lijeva strana stidne kosti, čitala sam da se tijelo priprema za porod i da beba valjda radi pritisak... jel ima još koja koju boli? (To je više tupa bol i nije stalna)...
imam sljedeći pregled za tjedan dana i jedva čekam 😌
Pa ne znam kako bi se bebač zavukao unutra ako ima rukave tj. otvore za rukice. Ali da, ako bi se malom bebaču navukla ona vreća za 6-12 mjeseci onda bi mogli biti preveliki ti otvori za rukice pa bi se i mogao zavući unutra ako nemirno spava. Meni nije žao tih 90-120 kn koje sam potrošila na 4 vreće. Stvarno mi je važno da bebici bude toplo, a dekicu si pogotovo može preko glave staviti ili se zavući u nju. Tako se troši i na cipelice kako rastu. Redovito 3-4 puta godišnje potrošimo oko 500 kuna na cipelice pa gumene čizme pa čizme pa papuče za vrtić pa za doma. Stalno nešto, a važno mi je da ima kvalitetnu obuću. To mi je važnije od odjeće.
Vreću za kolica ću i tako koristiti do negdje ožujka, a onda ću prenamijeniti jednu od ovih vreća za spavanje u vreću za kolica jer se ipak kvalitetniji materijal i neće mu biti tako vruće u njoj.
Razmišljala sam kupiti i ovo: https://ergobaby.hr/proizvod/swaddler-vreca-za-spavanje-windsong/
Možda još kupim ako bude na sniženju u prosincu/siječnju, to mi se čini baš super.
Bebe i tako većinom spavaju i doje pa mi je važno da mu bude udobno i toplo. Mi ne grijemo noću i mislim da bi moj dermatitis poludio da to radimo i ovako mi je zimi koža full suha.
Što se tiče zaštite za ogradicu, neću to koristiti jer mi je stariji mali pokušavao masu puta sisati materijal na bočnoj strani kolica i stvarno ima nešto u tome kad kažu da se mogu ugušiti. Za kasnije ima onih zaštita za ogradicu: https://www.njuskalo.hr/oprema-bebe-ostalo/zastitne-navlake-ogradica-krevetic-oglas-26728067
to mi se čini zgodnije, ali neću ni to imati. Stariji sin se penjao na kinderbet i naučito je stajati u njemu, to što se par puta udario - nije bilo nikad tako strašno.
Ovčica ima smisla što kažeš 😊
Lucija987 da, jučer smo došli ovamo od ginekologice, napravili su mi ctg, ultrazvuk i briseve i rekli da moram ostati.. malo prije je bila vizita pitali su samo kako sam, ako se beba miče i to je to.. ne znam šta planiraju danas, dal će radit kakve pretrage, da li već imaju rezultate briseva od jučer ili ne, nitko mi ništa ne govori.. tako mi je i prije 6 tjedana bilo kad sam bila tu 😅
Kako si ti? Jeste riješili prijavu u bolnici i dogovor? 😍 Meni je danas trebao bit prvi dan trudničkog tečaja u jednom Hebammepraxisu, ali jbg 😔😔
Lulle jastuk za bebe? Jel to ono kao za nošenje bebe za lakše baratanje? Stvarno sam drvo za neke stvari 😅
Nova19 hvala ti 😘
Ja ti ne mogu ništa reći o takvim bolovima, možda da nazoveš gin i pitaš jel normalno i ima li potrebe ranije dolazit 🤷♀️ ali nadam se da nije ništa strašno i da će ti brzo proći 😊
Lalla u potpunosti se slažem za obuću, to je i meni najbitnije 🤗
Lucija987 da, jučer smo došli ovamo od ginekologice, napravili su mi ctg, ultrazvuk i briseve i rekli da moram ostati.. malo prije je bila vizita pitali su samo kako sam, ako se beba miče i to je to.. ne znam šta planiraju danas, dal će radit kakve pretrage, da li već imaju rezultate briseva od jučer ili ne, nitko mi ništa ne govori.. tako mi je i prije 6 tjedana bilo kad sam bila tu 😅
Kako si ti? Jeste riješili prijavu u bolnici i dogovor? 😍 Meni je danas trebao bit prvi dan trudničkog tečaja u jednom Hebammepraxisu, ali jbg 😔😔
Lulle jastuk za bebe? Jel to ono kao za nošenje bebe za lakše baratanje? Stvarno sam drvo za neke stvari 😅
Je obavili smo sve ako ne krene nista samo prije onda 13.11 imamo zakazan carski 😍😍
Jos malo do mojih mrvica 😍
Ajde nadam se da ce ti bit sve u redu i da te puste kuci,
Vidila sam da od jucer ni posjeta vise nema 😔
Al dobro samo neka sve prode u redu
🙏❤💙
Je obavili smo sve ako ne krene nista samo prije onda 13.11 imamo zakazan carski 😍😍
Jos malo do mojih mrvica 😍
Ajde nadam se da ce ti bit sve u redu i da te puste kuci,
Vidila sam da od jucer ni posjeta vise nema 😔
Al dobro samo neka sve prode u redu
Aaa, super 😍😍😍 taman kad su me zatvorili jučer sam pomislila na tebe, reko možda si već tu negdje 😁😅
Mi smo jučer pitali za pratnju na porodu i rekla je doktorica da je dopušteno, i nadam se da će tako ostati 🤗
Jesu kod tebe curica i dečko ili? 😍 Možda si već pisala, ali nisam zapamtila 😔
Sortiraj odgovore
Najstariji