Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    02. Travanj 2020. 18:57

RedRobin

Tea22

U kojem tjednu ti je bio missed
    Joj i ja se bas veselim Bozicu, 12mj mi je oduvijek najdrazi😍

Bila sam 10 tjedana, al se beba bila velika za 7+5/6.
    Zato sad najradije ne bi opće prije 8. tjedna na pregled.

Ej, totalni suosjecam s tobom. Meni je jedan missed bio u 11tt, beba za 7+3, a drugi u 8+5, beba opet za 7+3... i isto si razmisljam da ne bi prije 8.tt isla na uzv jer je pretesko vidjet srce i onda slkedeci put nista 🤨

Tea22
    02. Travanj 2020. 19:14

RedRobin

RedRobin

Tea22

U kojem tjednu ti je bio missed
    Joj i ja se bas veselim Bozicu, 12mj mi je oduvijek najdrazi😍

Bila sam 10 tjedana, al se beba bila velika za 7+5/6.
    Zato sad najradije ne bi opće prije 8. tjedna na pregled.

Ti?

Ja sam bila 10+3, beba je bila velika za ja mislim tocno 8tj🤔

02. Travanj 2020. 19:56

Sapica

Ej, totalni suosjecam s tobom. Meni je jedan missed bio u 11tt, beba za 7+3, a drugi u 8+5, beba opet za 7+3… i isto si razmisljam da ne bi prije 8.tt isla na uzv jer je pretesko vidjet srce i onda slkedeci put nista 🤨

Da, to je grozno 🙁
    Sljedeci tjedan se trebam cut s ginekologicom, vjerojatno cu ju u cet zvati. Bila sam ju zvala kad sam saznala da sam trudna pa mi je rekla da je na bolovanju i da se cujemo za dva tjedna. Plan mi je da ju pitam da pricekamo jos dva tjedna s pregledom. Mozda se i predomislim, al zasad bi tako. 

02. Travanj 2020. 20:04

U 7.mj punim 30g, muz ce u 11.mj 34. Ovo mi je treca trudnoca, prva zavrsila spontanim u 7.tt u 5.mj 2018., nakon 5 ciklusa ostala ponovo trudna i iz te trudnoce imam sina od 10mj i sad mi je tremin 27.11.
    Roditeljima planiramo reci nakon prvog pregleda koji sljedeci cetvrtak samo iz razloga da malo vise pomognu oko malog jer je jako zahtjevan i aktivan i stalno se mora skakati oko njega, nositi, trcati za njim, a ja bas sada nisam u 100% stanju za to.
    U prosloj trudnoci smo rekli nakon kaj je proslo 12 tt, i nakon kaj su dosli nam rezultagi niftyja. Dedama i bakama i braci i sestrama i najblizim prijateljima budemo rekli nakon kaj produ prvih 3 mj. 

Napokon 2804
    02. Travanj 2020. 20:11

Cure cestitam svima i zelim vam uspješne trudnoće! Drago mi je da je grupa zazivila 😁
    Osobni savjet je ne zurite sa prvim pregledom prije 7 tjedna... Meni je ovulaciju bila kasnije, a momentalno cim sam vidjela pozitivan test (3 dana nakon kašnjenja menge) imala pregled i nista se nije vidjelo i onda traume, i stresovi i svaki dan pregled jer su sumnjali na svasta... Opustite se i uživajte u ovim danima dok nisu mucnine dosle 😉 od simptoma na pocetku sam imala grceve slicne menstrualnim, sise su me bolile sa strane pa prema bradavicama. Od 12 tjedna me ne bole sise, samo su mi bradavice malo osjetljive, i tu i tamo imam grceve.... Tako da sve je to normalno i uživajte 😘😘😘

Napokon 2804
    02. Travanj 2020. 20:16

Napokon 2804

Cure cestitam svima i zelim vam uspješne trudnoće! Drago mi je da je grupa zazivila 😁
    Osobni savjet je ne zurite sa prvim pregledom prije 7 tjedna… Meni je ovulaciju bila kasnije, a momentalno cim sam vidjela pozitivan test (3 dana nakon kašnjenja menge) imala pregled i nista se nije vidjelo i onda traume, i stresovi i svaki dan pregled jer su sumnjali na svasta… Opustite se i uživajte u ovim danima dok nisu mucnine dosle 😉 od simptoma na pocetku sam imala grceve slicne menstrualnim, sise su me bolile sa strane pa prema bradavicama. Od 12 tjedna me ne bole sise, samo su mi bradavice malo osjetljive, i tu i tamo imam grceve…. Tako da sve je to normalno i uživajte 😘😘😘

Sto se tice objavljivanja trudnoće, rekli smo kad be srceko prokucalno roditeljima, onda kasnije smo rekli najblizim prijateljima. Nismo nikakve javne objave imali da se na sva zvona zna... No, najbolje je za vas sve da radite po svojoj intuiciji... 

Prije pregleda ginekologa uzmite si folnu obavezno, a uz to mozete i magnezij i vitamine. Osobno od početka pijem vitamine koji sadrže u sebi folnu kiselinu + magnezij, tako da nemam puno tableta za uzimati. Također savjet je da si ne grijete područje maternice, i da se ne kupate (kade, bazeni i slicno zbog bakterija, pogotovo u ranoj trudnoći) , i izbjegavajte tuširanje u vreloj vodi.... 

• hortensia
    02. Travanj 2020. 22:38

JaTeTo

hortensia

Cure..evo i mene tu 5+6….doc mi je rekao da mogu doci sutra jer imam smedji iscjedak..ali da i ne moram…pa sad teska odluka..to ce biti 6+0 nadam se navrijeme da se vidi sto treba…a opet strah me da ovo s coronom nece nabolje pa nece ni za par tjedana biti nesto bolja situacija…eto ne znam..
    Imam 1 dijete i 1 rani spontani u sijecnju…i evo treca trudnoca nadam se najboljem❤..p.s. vidim da neke dojite…ja sam se takodjer nadala nastaviti jer moje je dijete ludo za tim ali sad sam u problemu…moj ginekolog je protiv…ne protiv u mom slucaju nego rezolutno protiv inace….sad ja mogu razumijeti ako je to zbog ovog iscjedka ali od njega to necu doznati jer je on u svakom slucaju protiv…🙄

Jesi bila na pregledu? Sve u redu?

Bila sam ali nismo vidjeli otkucaje...doc kaze da joj je malo i premutno ( szo god to znacilo) i da joj fali dan ili dva rasta da vidi tocno...rekla mi je da dodjem iduci tjedan...iscjedak je po njoj sluznica iziritirana gljivicama ..hematoma nema....ah...nadala sam se cuti otkucaje ali eto nadam se da je ipak prerano bilo 6+0 ...ima onih koji su i tada vec uhvatili otkucaje a i onih kojim je trebao jos koji dan..kao ok je do 6+3...

Missed ab. 7tj. 1/2020 ♥
    Missed ab. 11tj. 5/2020 ♥

Arwen87
    02. Travanj 2020. 23:21

Pozdrav cure😊
    Evo i mene ako me primate u drustvo!
    Bila sam aktivna na LH temi a u zadnjih par mjeseci na MPO temi jer smo se suprug i ja spremali sad u 3 mjesecu na prvi postupak!
    Pokusavali smo ostvariti trudnocu skoro godinu i pol i kako se nista nije dogadjalo bez obzira sto su nam nalazi bili uredni(bar ono osnovno sto smo uradili),odlucili smo otici na pregled na humanu reprodukciju!
    Prikupili smo sve nalaze i cekali prvi dan ciklusa kako bi se javili u bolnicu i dogovorili folikulometrije i inseminaciju,a umjesto toga,15.03. ugledali smo svoj prvi plusic!
    Jucer smo obavili prvi pregled,vidi se gestacijska vrecica s embrionalnim odjekom i cuje se srce ploda❤️😊
    Danas sam trudna 6+2,termin je 23.-24.11.

Tea22
    02. Travanj 2020. 23:44

Ja Vam preporucujem da promjenite gineko ako ste u mogucnosti. Cini mi se ne strucna. Jucer je rekla da ne morate doci na pregled premda ste imali smedi iscjedak. Smedi iscjedak ne mora biti nista ozbiljno ali i moze, a ona Vama govori da nema potrebe da dodete na pregled🤔🤔
    Danas Vam je pak rekla da joj je nesto premutno? Ne razumijem o cemu moze biti rijec.. 
    Ovisi od ultrazvuka do ultrazvuka, neki su malo bolji pa bi mozda vec i detektirali bebine otkucaje..
    Imate pravo na drugo misljenje, pa ako ste u mogucnosti potrazite drugog gineko.

Tea22
    02. Travanj 2020. 23:45

Arwen87

Pozdrav cure😊
    Evo i mene ako me primate u drustvo!
    Bila sam aktivna na LH temi a u zadnjih par mjeseci na MPO temi jer smo se suprug i ja spremali sad u 3 mjesecu na prvi postupak!
    Pokusavali smo ostvariti trudnocu skoro godinu i pol i kako se nista nije dogadjalo bez obzira sto su nam nalazi bili uredni(bar ono osnovno sto smo uradili),odlucili smo otici na pregled na humanu reprodukciju!
    Prikupili smo sve nalaze i cekali prvi dan ciklusa kako bi se javili u bolnicu i dogovorili folikulometrije i inseminaciju,a umjesto toga,15.03. ugledali smo svoj prvi plusic!
    Jucer smo obavili prvi pregled,vidi se gestacijska vrecica s embrionalnim odjekom i cuje se srce ploda❤️😊
    Danas sam trudna 6+2,termin je 23.-24.11.

Bas mi je jako drago zbog Vas, zelim Vam urednu trudnocu i sve najljepse 🥰😊
    Sljedecih 9mj cemo se ovdje druziti❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.