Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • matea1201
    16. Srpanj 2020. 00:19

hvala vam😊 Lei be čestitam☺  sad slijede slatke muke oko imena😅, do sada se još ništa nismo dog

Eyia
    16. Srpanj 2020. 07:37

Čestitam isto svima na lijepim pregledima i dobrim testovima 😊💕

Tomica01
    16. Srpanj 2020. 07:58

Petit_Piglet

Pozdrav,
    koliko sam ja uspjela izvući informaciju na internetu razlika je u metodi testiranja.
    "Postoje tri različite tehnologije: 1. shotgun masivno, paralelno sekvencioniranje, 2. ciljano, masivno, paralelno sekvencioniranje i 3. SNP tehnologija. Prvu tehnogiju koriste Nifty, Neobona, Myprenatal… drugu koristi Harmony i treću koristi Panorama. Prva i druga tehnologija prebrojava kromosome mame i bebe zajedno i zato točnost rezultata ovisi o postotku fetalne frakcije. Što manji postotak fetalne frakcije više se broje mamini kromosomi i veća je mogućnost lažnih rezultata. Nešto tipa: uzmu mamine i bebine kromosome, zajedno ih umnažaju, ali umnažaju i neki sigurno normalan kromosom, pa gledaju je li ih ima jednako. Ako ih ima manje ili više onda je neki poremećaj. E sad, ako je malo bebinih u odnosu na majčine kromosome, onda oni i ne mogu vidjeti poremećen broj bebinih kromosoma. Mogu, ali što je manje bebinih, manje vide poremećaj. i to već ispod 8 % fetalne frakcije se već kreće smanjivati ta vidljivost i na 4% prepozna samo 62%. Treća tehnologija broji samo bebine kromosome, pa je točnost velika i kad je malo bebinih kromosoma tj. ako izbroji, onda izbroji. Točnost SNP tehnologije ne pada s manjom fetalnom frakcijom.Ovaj link je članak o tome kako točnost prve i druge tehnologije ovisi o fetalnoj frakciji.https://obgyn.onlinelibrary.wiley.co...1002/uog.14694"

Mi smo radili i Nifty u 11. tjednu i Panoramu u 13. tjednu. Ja sam osobno razočarana sa oba jer su oba pokazala lažno pozitivnu monosomiju X kromosoma. Tek smo Amniocentezom u 16. tjednu dobili potvrdu da je s našom curom sve uredu a ne mogu opisati koji smo stres proživljavali u periodu čekanja rezultata :(

Uistinu me iznenadila tvoja priča i morala sam ti se javiti. Bas je neobično da su ti oba testa pogriješila. A kakva je to monosemija x?

Osim toga htjela sam te pitati dali si sigurna to sto pišeš za frakciju s obzirom da na službenom ugovoru od niftija piše da su svi rezultati iznad 3,5 jednako vrijedni pa bi u tom slučaju ta njihova opaska bila neistinita i samim time utuziva? A to mi je malo čudno. Uglavnom svi stavljaju ovaj citat cure s foruma.hr, a pitanje je odakle njome te informacije

Roza994
    16. Srpanj 2020. 08:08

Evo cure i nama stigao uredan Nifty i stize nam curka💗
    Cestitam svim ostalim curama na urednim nalazima i pregledima🤩 

Lalla
    16. Srpanj 2020. 08:36

Svašta piše po netu za te testove, a moj ginekolog kaže da je to sve isto i ja mu vjerujem. Normalno da svi svoga konja hvale i reklamiraju. Vjerujem da su mogući krivi rezultati u nekom malom postotku jer koliko sam shvatila ne uzima se krv od ploda već od posteljice... tako nešto. Po meni je kombinirani probir sasvim dovoljan, ali eto mm je inzistirao da napravimo taj skupi test jer sam ja 35+, a on 40+.

Tomica01
    16. Srpanj 2020. 08:43

Lalla

Svašta piše po netu za te testove, a moj ginekolog kaže da je to sve isto i ja mu vjerujem. Normalno da svi svoga konja hvale i reklamiraju. Vjerujem da su mogući krivi rezultati u nekom malom postotku jer koliko sam shvatila ne uzima se krv od ploda već od posteljice… tako nešto. Po meni je kombinirani probir sasvim dovoljan, ali eto mm je inzistirao da napravimo taj skupi test jer sam ja 35+, a on 40+.

Bravo Lalla - super je ovo sto kažeš svak svog konja hvali! 
    Roza čestitam ti zbog urednog niftija 🤗 divno za malu curu 💖

Eyia
    16. Srpanj 2020. 08:50

Roza994

Čestitam na malenoj 🤗💕 baš lijepe vijesti zadnjih dana.. 🙂

Lalla
    16. Srpanj 2020. 09:30

Eyia

Roza994

Čestitam na malenoj 🤗💕 baš lijepe vijesti zadnjih dana.. 🙂

To sam bas i ja htjela komentirati jucer. Jedva cekam da pocnemo sve kupovati kolica/komoda za previjanje/trudnicku odjecu/itd. To su lijepse teme.

• Petit_Piglet
    16. Srpanj 2020. 09:32

kokosica1

Uistinu me iznenadila tvoja priča i morala sam ti se javiti. Bas je neobično da su ti oba testa pogriješila. A kakva je to monosemija x?

Osim toga htjela sam te pitati dali si sigurna to sto pišeš za frakciju s obzirom da na službenom ugovoru od niftija piše da su svi rezultati iznad 3,5 jednako vrijedni pa bi u tom slučaju ta njihova opaska bila neistinita i samim time utuziva? A to mi je malo čudno. Uglavnom svi stavljaju ovaj citat cure s foruma.hr, a pitanje je odakle njome te informacije

Bok Kokosica1, 
    Da, oba testa su detektirala poremećaj XO. Monosomija X je poremećaj spolnih kromosoma gdje beba umjesto standardnih XX (za curu) i XY ( za dječaka) ima samo jedan X kromosom. Naziva se Turnerov sindrom, bebe se rađaju kao djevojčice, nižeg su rasta, dosta često imaju srčane mane, problema s bubrezima i nemogućnst ulaska u pubertet...

Nisam sigurna za podatak o fetalnoj frakciji, ali kako Nifty ne odvaja skroz bebine i majčice kromosome nama je ginekolog preporučio da ne radimo testiranje odmah u 10 tjednu već pričekamo tjedan do dva da fetalna frakcija bude što veća, kod nas je bila 13,5%. Meni je nekako bilo logičije, veća fetalna frakcija, manja vjerojatnost lazno pozitivnih/negativnih rezultata.

Lei_Be
    16. Srpanj 2020. 09:46

matea1201

hvala vam😊 Lei be čestitam☺ sad slijede slatke muke oko imena😅, do sada se još ništa nismo dog

Hvala 🤗
    Ja mom mužu od početka govorim nek smisli muško ime (žensko ja imam odavno 😁), ali on sve kao imamo vremena.. reko sad će proletit tih par mjeseci pa ćeš vidjeti da nemamo  vremena 😅

Popis rođenih beba str. 1072
    15 dečkića 💙 i 11 curica ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.