Bok cure, imala sam krvarenje (smedje) i zavrsila na hitnoj. Pokazao se plod i srcana radnja, moram mirovati, hematoma nema, ne znam otkud to smede. Po menstruaciji sam jucer bila 6+4, a po zv 6+1. Odnose sam imala samo 6.6. i 8.6. A trakica mi je od tih dana pokazala pozitivno samo 7.6. Znaci ovulacija mi je bila ili 7.6. ili 8.6. (Sto je vjerojatnije.) Pa zanima me je li mi onda plod u zaostajanju? Doktori uvijek kazu mi ne znamo kad je bila ovulavija, ali evo ja znam i jos sam imala samo dva puta odnos u cijelom mjesecu, nema tu sta biti drugo. Imala sam jedan spontani jer se plod prestao razvijati u 6.tj. Sad idalje kaf idem na wc s vremena na vrijeme imam malo smedjega, kao onako nekakve mrvice. Dugo mi je cekati jos 2 tjedna za pregled. Mislite da bih trebala otici privatno ranije? Samo da vidim radi li srce.. Ne znam je li imao tko ovakvu situaciju da mi da savjet
Srce kuca, to je najvaznije ❤
Ja sam tocno sa 6tt prokrvarila, nikad se nije saznalo zasto 🤷♀️ jednom sam se obrisala, na papiru svjeza krv.. pravac hitna
Nakon toga se krvarenje vise hvala Bogu nije niti jednom pojavilo
Na hitnoj je bila pozitivna srcana akcija, prepisali su mi Duphastone i mirovanje.. kako je bila korona nisam ni imala sta pametno radit pa sam stvarno mirovala
Od tad svaki pregled savrseno uredan, beba veca za 2 tjedna
Opusti se samo, smanji tempo i pricekaj 2 tjedna da ti potvrde da je sve u najboljem redu 🤞☺️
Hvala ti. Ma ja sam uplasena jer sam u listopadu imala spontani, isto tako pocelo sa smedjim. Nema mi druge nego cekati… hvala na savjetu
Obavezno cekaj 2 tjedna na pregled, nema ti smisla niti je pametno ici privatniku tako brzo ako ne moras. :) Samo opusteno i miruj, citaj knjige, gledaj filmove...uzivaj ☺️
Stiže nam Ena 🌺
Termin 02.01.2021.
Ja isto pratim al nista ne pisem, stalno idem da cu napisat i mali miljun puta mi izadje iz pisanja i sve obrise i tako stalno i onda me prodje volja 😂
Bok cure, imala sam krvarenje (smedje) i zavrsila na hitnoj. Pokazao se plod i srcana radnja, moram mirovati, hematoma nema, ne znam otkud to smede. Po menstruaciji sam jucer bila 6+4, a po zv 6+1. Odnose sam imala samo 6.6. i 8.6. A trakica mi je od tih dana pokazala pozitivno samo 7.6. Znaci ovulacija mi je bila ili 7.6. ili 8.6. (Sto je vjerojatnije.) Pa zanima me je li mi onda plod u zaostajanju? Doktori uvijek kazu mi ne znamo kad je bila ovulavija, ali evo ja znam i jos sam imala samo dva puta odnos u cijelom mjesecu, nema tu sta biti drugo. Imala sam jedan spontani jer se plod prestao razvijati u 6.tj. Sad idalje kaf idem na wc s vremena na vrijeme imam malo smedjega, kao onako nekakve mrvice. Dugo mi je cekati jos 2 tjedna za pregled. Mislite da bih trebala otici privatno ranije? Samo da vidim radi li srce.. Ne znam je li imao tko ovakvu situaciju da mi da savjet
Hej, i ja sam ti imala smeđarenje, od 5+5 do 10+5, pila duphastone i to cak 3x2. Na kraju je ipak sve dobro i bebica je veca za otprilike tjedan dana na uzv. Istina je da ce ti svaki ginekolog drugacije izmjeriti, tako da ne brines. Glavno je da je srcana akcija tu i da si bila na hitnoj gdje si i ti vjerovatno dobila duphastone jel tako?
Nisam, dobila sam utrogestan cim mi je potvrdila trudnocu u maternici. I unatoc tome mi je bilo ovo. Da, znam da mi nema druge nego cekati. Samo sam prosli put bila u petak, bilo je normalno otkucaja, smedje nije prestajalo pa sam otisla u nedjelju opet i tad vise nije bilo otkucaja, morala sam na kiretazu. Zato ja i razmisljam da ranije idem jer mi je prestrasno cekati 2 tjedna ds bih mozda saznala istu stvar. Ako mora bit tako zelim sto prije znati. Ne znam, evo vidjet cu jos do ponedjeljka
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
Hej, i ja sam ti imala smeđarenje, od 5+5 do 10+5, pila duphastone i to cak 3x2. Na kraju je ipak sve dobro i bebica je veca za otprilike tjedan dana na uzv. Istina je da ce ti svaki ginekolog drugacije izmjeriti, tako da ne brines. Glavno je da je srcana akcija tu i da si bila na hitnoj gdje si i ti vjerovatno dobila duphastone jel tako?
Nisam, dobila sam utrogestan cim mi je potvrdila trudnocu u maternici. I unatoc tome mi je bilo ovo. Da, znam da mi nema druge nego cekati. Samo sam prosli put bila u petak, bilo je normalno otkucaja, smedje nije prestajalo pa sam otisla u nedjelju opet i tad vise nije bilo otkucaja, morala sam na kiretazu. Zato ja i razmisljam da ranije idem jer mi je prestrasno cekati 2 tjedna ds bih mozda saznala istu stvar. Ako mora bit tako zelim sto prije znati. Ne znam, evo vidjet cu jos do ponedjeljka
Shvacam da zelis odmah znati ali moras biti pozitivna i nadati se najboljem. Svako smeđarenje nije isto i moze znaciti skroz nesto drugo. Pokusaj pricekati ako ide, ako ne odi onda privatno. Ja bih osobno cekala, pa makar me docekalo to nakon 2 tjedna jer taj pregled nece nista promijeniti, samo to sam zeljela reci. Mislimo na tebe i uz tebe smo, bit ce sve u redu ♥️
Stiže nam Ena 🌺
Termin 02.01.2021.
Izvinite ako vam oduzimam vrijeme ali zeljela bih cuti cuti vase misljenje.Nevina sam,nikad nisam imala odnos.Decko i ja smo se malo igrali i on je polnim organom trljao o moj stomak,ja sam imala donji ves.On kaze da nije ejakulirao ali zanima me ako jest posto je na vrhu vesa bilo mokro,da li se sa stomaka sperma mogla sliti do rodnice i uci u nju iako sam imala donji ves na sebi,penis nije dolazjo u dodir s rodnicom i bila sam u sjedecem polozaju?
Hvala unaprijwd
CITIRAJ
Izvinite ako vam oduzimam vrijeme ali zeljela bih cuti cuti vase misljenje.Nevina sam,nikad nisam imala odnos.Decko i ja smo se malo igrali i on je polnim organom trljao o moj stomak,ja sam imala donji ves.On kaze da nije ejakulirao ali zanima me ako jest posto je na vrhu vesa bilo mokro,da li se sa stomaka sperma mogla sliti do rodnice i uci u nju iako sam imala donji ves na sebi,penis nije dolazjo u dodir s rodnicom i bila sam u sjedecem polozaju?
Hvala unaprijwd
CITIRAJ
NE.
Tea, ne znam bas nista o posteljicama i polozajima, iskreno, nisam se o tome jos informirala pa ne znam ni sto bi pitala. Pisala sam neki dan, imali smo sex nakon 2mj i sve polako i super al kad sam vidjela krv stali smo. To je bila u tom trenutku krv, nakon toga nicega, hvala bogu. Ali dovoljno da se zabrines. Nisam nikam isla jer nisam ni doma, ali kako je takorec odmah prestalo nisam htjela ni razmisljati o tome. A procitala sam i da je to normalno u trudnoci nakon seksa.
Uglavnom, sad me zanima moj polozaj posteljice i jel to bio razlog krvarenja. Dr mi nikad nista nije spomenula, zato i kazem da cu je pitati sljedeci put.
Ja bi samo da pohvalim Tea22 što je toliko strpljiva i marljiva da svima odgovara, svaka čast ☺☺
Popis rođenih beba str. 1072
15 dečkića 💙 i 11 curica ❤
Tea, ne znam bas nista o posteljicama i polozajima, iskreno, nisam se o tome jos informirala pa ne znam ni sto bi pitala. Pisala sam neki dan, imali smo sex nakon 2mj i sve polako i super al kad sam vidjela krv stali smo. To je bila u tom trenutku krv, nakon toga nicega, hvala bogu. Ali dovoljno da se zabrines. Nisam nikam isla jer nisam ni doma, ali kako je takorec odmah prestalo nisam htjela ni razmisljati o tome. A procitala sam i da je to normalno u trudnoci nakon seksa.
Uglavnom, sad me zanima moj polozaj posteljice i jel to bio razlog krvarenja. Dr mi nikad nista nije spomenula, zato i kazem da cu je pitati sljedeci put.
Ja znam da posteljica moze biti STRAGA (u tom slucaju ranije osjetis bebu, a trbuscic ti kasnije postane primjetan) i moze biti SPRIJEDA (u tom slucaju kasnije osjetis pokrete bebe, a trbuscic ti se ranije primjeti)
U osnovi, uopce nije relevantno, niti od kakvog velikog znacaja jeli ona straga ili sprijeda
ALI ne smije biti u blizini usca, ne smije djelomicno prekrivati usce, niti ga smije u potpunosti prekrivati
Do 24tt posteljica se MORA podici
Naravno, nekim djevojkama je posteljica od ranijih tjedana trudnoce smjestena visoko i tu nema nikakve bojazni niti strahova
U slucaju da djevojka ude u 24tt, a posteljica se nije odmaknula od usca maternice postavlja se dijagnoza placente previe
99% trudnica s tom dijagnozom iznesu trudnocu normalno uz strogo mirovanje; takoder ta dijagnoza vuce za sobom i obavezan carski rez (ja mislim u 36tt, al nemoj me drzati za rijec.. mislim da mi je gineko tako rekla)
U slucaju da se trudnica ne pridrzava upute mirovanje vrlo lako moze doci do ljustenja posteljice
U takvoj situaciji je zdravlje majke u pitanju i neovisno o tome u kojem je tjednu trudnoce porod se mora izvrsiti, no kako sam rekla uz mirovanje gotovo sve trudnice uspjesno iznesu trudnocu
Krvarenje koje si ti dozivjela moze i ne mora biti povezano s posteljicom, postoji stotinu razloga.. od hematoma, puknuca zilica.. ja bi na tvom mjestu neovisno o tome u kojem mjestu se nalazim otisla na pregled, jer krvarenje koliko god bilo nezamjetno je ipak razlog za obratiti se doktoru
Posteljica moze biti razlog krvarenja u 2 slucaja - ili je doslo do ljustenja, ili se pocela povlaciti prema gore pa je pri tom doslo do puknuca neke od zilica
Ja bi samo da pohvalim Tea22 što je toliko strpljiva i marljiva da svima odgovara, svaka čast ☺☺
Hahaha to kad sam sigurna da imam par sati u komadu slobodno, pa sve detaljno procitam, skrinam i krenem odgovarat 😄😄
Kada ti onda planiras ici na 4D?
Sortiraj odgovore
Najstariji