Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    An1
    23. Lipanj 2020. 08:57

santina

Ja bih trebala krajem tjedna ici raditi sve te pretrage: krv, urin, suk, a dan ranije je godisnjica kako mi otac umro. Znaci, mogu ocekivati svakakve nalaze.. Inace sam manijak za slatkim, ali u trudnoci gotovo nista slatko jedem. Ali sam stalno gladna, strasno me krene boliti zeludac, tako da jedem prakticno svaka 2h. I to poprilicno ugljikohidrata.. Pri tom ubi me kiselina (inace imam erozivni gastritis), ali nikad nisam imala ovolike kiseline. Malo se pribojavam da cu zavrsiti u bolnici zbog zeludca, sve je pocelo sa bolovima, do kolabiranja, to je bio scenario od prije par godina.. Imate li vi problema sa tim? Kako se borite?
    Pozdrav svima :-*

Ja sam prije trudnoce imala velike probleme sa želudcem,naime imam gastritis pa sam stalno ćućala gastale. No otkad sam trudna zdravije se hranim, ne pijem kavu i ne pušim te mi je stanje bitno bolje. Za kiselinu pomažu bademi, a trudnice inače imaju problema s tim i u trudnoći se mogu one tabletice rennie.  

10.06. Nifty uredan 💖

Green
    23. Lipanj 2020. 09:02

An1

Green

An1

Diana.ri Kako su ti loši nalazi za citomegalovirus? Meni je recimo IgM negativan, a IgG pozitivan sto znaci da nemam trenutno citomegalovirus ali sam ga imala prije Tj kod mene su razvijena antitijela za njega. To znaci da su mi manje šanse da ga opet dobijem, a ako ga i dobijem manje su šanse da mi beba dobije neke malformacije.
    Koji su tvoji rezultati?

Ja imam istu situaciju kao Ani, davno jos u srednjoj skoli sam ocito prebolila mononukleozu sa citomegalovirusom i isto imam antitijela, ali ne i aktivnu infekciju. Nisam nikad ni razmisljala sta to znaci za trudnocu niti mi je tko sta rekao?

Citomegalovirus prenose mala djeca, zbog toga je jako bitno ako mame imaju drugo dijete vrticana da ga bas i ne vode u vrtic tijekom trudnoce, a to je i razlog zašto odgajateljice čim ostanu trudne idu na komplikacije. Bolje je da imaš razvijena antitijela jer ako dobiješ prvi put taj virus u trudnoći 50% su šanse da će doći do malformacija ploda, jako cesta malformacija je gubitak sluha. Ali, koliko sam shvatila, jako je veliki broj ljudi skupio taj virus nekad.

Hvala na objasnjenju. :) 

Green
    23. Lipanj 2020. 09:06

Cure od jucer sluzbeno imam mucnine. Ne i povracanje, ali par puta sam bila blizu.
    Donekle sam sretna jer bar znam da napredujemo, ne znam jel to realno ali tako se osjecam. Zadnji put ih nisam ni stigla osjetit....
    Da li koja ima savjet kako si pomoci rano ujutro da sto prije osjetim mir u zelucu? Naime radim pa se vrlo brzo nakon budjenja moram "dovest u normalno stanje" da bi mogla doc na posao... Nemam kad lezat i čekat da mucnica prodje kao sto sam to zadnja 3 dana na produzenom vikendu haha

Lalla
    23. Lipanj 2020. 10:16

Green

Cure od jucer sluzbeno imam mucnine. Ne i povracanje, ali par puta sam bila blizu.
    Donekle sam sretna jer bar znam da napredujemo, ne znam jel to realno ali tako se osjecam. Zadnji put ih nisam ni stigla osjetit….
    Da li koja ima savjet kako si pomoci rano ujutro da sto prije osjetim mir u zelucu? Naime radim pa se vrlo brzo nakon budjenja moram "dovest u normalno stanje" da bi mogla doc na posao… Nemam kad lezat i čekat da mucnica prodje kao sto sam to zadnja 3 dana na produzenom vikendu haha

A koliko si trudna?
    Ja imam povremeno mucnine bez povracanja. Ne svaki dan.

Green
    23. Lipanj 2020. 10:29

Lalla

Green

Donekle sam sretna jer bar znam da napredujemo, ne znam jel to realno ali tako se osjecam. Zadnji put ih nisam ni stigla osjetit….
    Da li koja ima savjet kako si pomoci rano ujutro da sto prije osjetim mir u zelucu? Naime radim pa se vrlo brzo nakon budjenja moram "dovest u normalno stanje" da bi mogla doc na posao… Nemam kad lezat i čekat da mucnica prodje kao sto sam to zadnja 3 dana na produzenom vikendu haha

A koliko si trudna?
    Ja imam povremeno mucnine bez povracanja. Ne svaki dan.

6 punih tjedana, u 7.mom smo sada :)

Upravo otisla doma s posla jer sam se prepala kao neki ostriji bolovi dole lijevo, tu i tamo zigne ali tokom cijelog jutra. Nisam to prije osjetila... Je li imala koja to?

isabelagregorijan
    23. Lipanj 2020. 10:36

danas ću se prikljjučit :) mene taj fejs tako zbunjuje haha, ja sam izbrisala svoj prije 5 godina i otad kao da je sve drugačije, uopće se ne snalazim...
    misslolica, jako su strogi po pitanju tog šećera za trudnice, bitno da su na vrijeme otkrili, da dobiješ terapiju i morat ćeš pazit na prehranu i sve bu ok :)

[/url

flower93
    23. Lipanj 2020. 10:39

Green draga, ja ti imam takva probadanja konstantno. Možda ne bi bilo loše da smanjiš tempo. Taj dan kad sam imala izljev krvi, bila sam baš dosta aktivna i tad me najjače zaboljelo. 
    Kaj se tiče mučnina, prije tjedan dana imala sam baš jake 3 dana za redom i to sa povremenim povraćanjem. Nakon toga imam puno blaže mučnine, i to ne svaki dan. Više me muči gubitak apetita. No, ugl, tih par dana jakih mučnina, odgovarali su mi petit keksi i topla voda s malo iscijeđenog limuna unutra. Isto, čaj od kamilice, juha.. bilo šta, a da je toplo.

Green
    23. Lipanj 2020. 10:59

Konstantno? Pa kako konstantno, po cijeli dan? 
    Ja ih nisam imala do sada. Jedino grcica malo na pocetku al to je proslo. Ovo je bas kao probadanje.
    Doktor kaze normalno je, siri se maternica bla bla. To su mi rekli i zadnji put kad je bio missed ab. Mislim da ce oni to uvijek rec... Jer jedino to i mogu napravit da te malo umire. I dat ti utrice. A ja sam od pocetka na max dozi ko i ti.

Lalla
    23. Lipanj 2020. 11:10

Green

Konstantno? Pa kako konstantno, po cijeli dan?
    Ja ih nisam imala do sada. Jedino grcica malo na pocetku al to je proslo. Ovo je bas kao probadanje.
    Doktor kaze normalno je, siri se maternica bla bla. To su mi rekli i zadnji put kad je bio missed ab. Mislim da ce oni to uvijek rec… Jer jedino to i mogu napravit da te malo umire. I dat ti utrice. A ja sam od pocetka na max dozi ko i ti.

Mozes jos i piti magnezij. Meni se cini da su mi se smanjila probadanja otkad pijem redovito, no on dosta omeksa i stolicu. Bar je tako kod mene, a citam i kod drugih cura. Jucer sam putovala pa sam previse sjedila i nosila stvari, pa mi je danas gore nego inace. Dok sam bila na go i puno se lagano setala nisam uopce skoro imala probadanja.

Green
    23. Lipanj 2020. 11:19

Hvala cure. Meni je to jako cudno, pa sta je normalno imat svakodnevna propadanja? Sta to puno zena ima?
    Ja ocito znam samo zene koje su prosle trudnocu ko cvjetic, nista nije bolilo, radile do kraja i puf rodile.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.