Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mama mia
    30. Travanj 2020. 17:10

Nova19

Evo da se i ja javim sa pregleda… čekala 3 sata da bi me pregleda 5 minuta ali isplatilo se! Srčeko kuca kao veliko, mjere bebe su 6+3 (po M 6+2) pa odgovara ❤️❤️❤️
    U ponedjeljak zovem svog privatnog ginekologa pa će mi on dalje voditi trudnoću 🥰
    Tresla sam se kao šiba dok sam čekala i pao mi je doslovno kamen sa srca 💕 do slijedećeg pregleda 😁😁

Drago mi je da je sve dobro 😊... Mi smo tu blizu ja sam danas 6+1 😊

• Pepa14
    30. Travanj 2020. 17:11

Sapica

Pepa kad su tebi prestale mucnine? Jesi ih imala svaki dan ili su bile povremene? Ja jos nisam nis od pretraga radila, vidjet cemo kud ce me poslat u utorak, al trazit cu ga krv i briseve, a i preko firme bi trebala napravit dodatni sistematski u suncu 😄🙉 …ono kaj se vadi na trasfuziji? Ona antitijela igt i jos neki, ja sam to vadila prije par mjeseci, budem morala opet?

Ugl, moje mucnine su ti počele sa cca ulaskom u 6.tj i trajale su skoro svaki dan. U principu znam da mi je jedini dan gdje sam mogla normalno jesti bio Uskrs. Ovo sve ubitacno. Što od toga šta nisam imala apetit, što od toga da mi se želudac dizao na mirise. Inače sam i strastveni pušač bila, cigaru nisam mogla vidjeti kolko mi se gadila. To su moji simptomi bili do prije tj dana. No evo i danas me uhvatio nagon za povraćanje al nisam povracala. Sve je ok dok me uhvati ovako povremeno, ono je bilo strašno. 
    Al eto, najbitnije da je sa bebacima sve ok. 💜
    Svaki puta odbrojavam dane do idućeg pregleda ko da nisam normalna 😂😂

• hortensia
    30. Travanj 2020. 17:12

Nova19

Evo da se i ja javim sa pregleda… čekala 3 sata da bi me pregleda 5 minuta ali isplatilo se! Srčeko kuca kao veliko, mjere bebe su 6+3 (po M 6+2) pa odgovara ❤️❤️❤️
    U ponedjeljak zovem svog privatnog ginekologa pa će mi on dalje voditi trudnoću 🥰
    Tresla sam se kao šiba dok sam čekala i pao mi je doslovno kamen sa srca 💕 do slijedećeg pregleda 😁😁

Cestitam, super❤

Missed ab. 7tj. 1/2020 ♥
    Missed ab. 11tj. 5/2020 ♥

isabelagregorijan
    30. Travanj 2020. 17:16

Sapica

Isabela, cekam da tebi stigne pa si ga narucujem 🤗 ja mislim da cu stalno na tome visit i slusat. Onda me sigurno nece takva panika hvatat… jedva cekam da ti dode 🤩 i da ga isprobas

Bit će puuuno lakse cut bebu svaki dan 🥰

[/url

isabelagregorijan
    30. Travanj 2020. 17:19

Pepa14

isabelagregorijan

Sapica, normalno ti je to za simptome 😁 sutra bus imala opet nekaj, pa onda opet nebus i tak…
    Ja se recimo osjecam skrpz glupo, uopće se ne osjećam trudno, nista me ne boli, nemam nikakve probleme, osjecsm se odlicno i iskreno ide mi to na zivce 😅
    Muz i ja u fazi selidbe i sad pošto selimo cijeli namjestaj trebala bi ga i oribat onako pošteno, a ne znam dal smijem 🤨 dr napisao mirovanje, ali ne strogo…kaj da delam 🙈
    Kak se tiče hrane, ja ne znam, al u zivotu nisam jela tako puno i nemrem se pohvalit da je bas nekaj zdravo…i uzasno mi se jede slatko i jedem dosta slatkog, šećer mi je na vadenju krvi bio ok i onda se ni ne pazim…idem sad citat o jedenju šećera u trudnoći

Kada tvoje poruke čitam, ko da čitam od frendice koja je evo rodila prije mjesec dana. :) nikakvi simptomi, da joj nije trbuh raso, ne bi ni kuzila da je trudna 😂 fascinantno kolko smo sve različite!
    Meni se jede sve, i slatko i slano, od kako su me mucnine popustile, sve bih pojela. Kontroliram se kolko tolko sa slatkim jer mi je šećer bio na granici. Curke, kolko je vama svima bio šećer?
    Isabela, šta si dobila od pretraga za obavit na prošlom pregledu? Kada ti je sljedeći?
    Šapica, ja sam uvjerena da je sve ok ali kužim paranoju, i sama sam takva 🙄😂

Al kad ne osjećaš nis osjwćaš se skroz glupo, zbilja 🙈  meni je šećer bio 4.8 na vadenju. 
    A bila dosad obavljala kks, urinokulturu, tsh, ft4, sad moram indirektni antiglobulinski test, hepatitise, sifilise i hivove i briseve...za briseve nemam pojma kad cu jer ne rade jos to kao, a krv idem vadit iduci tjedan onda. 

[/url

30. Travanj 2020. 17:19

hortensia

Tenci

Jedina bapska prica koja mi je bila tocna u prosloj trudnoci je da mi je trbuh izgledao ko kosarkaska lopta i to znaci da je decko, orkugli i samo prema naprijed, od iza dok me netko vidio, ne bi uopce skuzio da sam trudna.
    Tamanila slatko, bila puna pristica, los ten i kosa, povracala stalno, trbuh visoko. I jos hrpa toga kaj se sad ne mogu ni sjetiti, i eto decka. Ja sam dokaz da su to definitivno bapske price 😂
    Kak se tice fetal dopplera, uspjela sam otkucaje uloviti u 12.tt, ali na jako kratko, od 14.tt sam ih lovila bez problema. Makar, malo sam postala opsesivna oko toga, slusala po par puta na dan, onda dok se poceo javljati, sam smanjila malo. Tak bude i sad, sigurna sam.

Koji si fetal doppler koristila…ja sam mislila naruciti na e bayu ali izgleda da se duuugo ceka

https://ljekarnanatura.hr/proizvodi/djeca-i-majke/trudnoca-i-dojenje/baby-watcher-kucni-ultrazvuk-4578/
    Ovaj imam, i meni je super. Ulovila sam ga na nekoj akciji na njihovoj stranici bas od tog fetal dopplera, mislim da je bio ravno 400kn. 

30. Travanj 2020. 17:20

Sapica

Tenci, samo ti pisi kolko te volja 🤗 mi koje jos nemamo malce imamo vise vremena 🙉… aha tooo, nisam to vadila, zabrijala sam nekaj 🤣🤣 i ja imam krvnu grupu i faktor 😄

Da, to ti sve ide na transfuziji, ako imas krvnu grupu i rh faktor, onda budes bez toga. 

isabelagregorijan
    30. Travanj 2020. 17:22

Nova19

Čestitaaaaam, divne vijesti 🥰♥️

[/url

MalaD
    30. Travanj 2020. 17:22

Nova 19 bas mi je drago!! :-)
    Jedva cekam svoje..
    Ja sam gladna a onda kad krenem jesti vec sa prvim zalogajem mi vise nejde.. Nemogu pogotovo slano.. Slatko ajd malo lakse.. 
    Obicnu kavu sam izbacila-pijem samo bezkofeinsku sa mlijekom.. 

isabelagregorijan
    30. Travanj 2020. 17:23

Pepa14

hortensia

Sapica

Vi koje bi samo slatko jele mozda nosite cure (po bapskim pricama) 🤣 ja sam pak cista kontra, inace mi je pasalo slatko, a sad kiselo (salata, matovilac, krastavci- njam 🤪 po tome bi trebal bit decko) 🤣🤣🤣
    Isabela, ja se nadam da se opet brinem bezveze, tak sam i prije prosle kontrole…i ovak ce vjerojatno bit dok ne pocnem osjecat bebu, kad cu ju osjecat bar cu znat da je okej, ovak se mozemo samo nadati od kontrole do kontrole

Ajme sada sam i ja u fazi da se u jednom trenu nadam da je sve ok a u drugom se pozdravim sa svim..ja sam u 6 i 8 tjednu imala malo smedjeg iscjedka…a sada vec tjedan dana svako dan dva samo jedan mali svjetlo svjetlo smedji komadic sluzi …stvarno vise ne znam do cega je a vec sam i 10 tj…kontam da je vec trebalo prestati da nije nista…simptome i dalje imam pomalo ali to ne mora nista znacit…ne znam…valjda ne mozwmo svaki dan prstit od optimizma….razmusljam i gdje je arwen i kako je proslo….

Meni ti je smeđarenje prošlo sa ulaskom u 11.tj… Mislim da je i Isabeli isto tako, ako sam bila dobro pročitala.

Je je, cim sa dosla u 11 tt prestalo

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.