Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LeLa2807
    30. Travanj 2020. 14:58

Nisam znala za te Bapske priče sta jos kazu malo da se smijemo haha. Ja nemam prištiće. Jako slabo Jedem a inače sam stalno nes jela. Ujutro mi pase poriluk ili mladi luk sa jajima hahahhahh slatko Jedem skroz slabo a prije sam dnevno rokala cokoladu hahaha. Opet ovo za betu ne znam jer meni je jos prije izostanka test Cb pokazivao 2-3 tj rekla bi po tome da je moja beta veca. Hm zanimljivo :)

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

An1
    30. Travanj 2020. 15:18

Sto se tiče kave ja sam je izbacila jer čitam da nije dobro piti kofein, pijem Biancu to je slično kao divka, kavovine od ječma, navodno su dobre i za probavu no svakako mi uspješno zamjenjuju kavu tako da možete pokušati  ;) 
    kad se otvore kafići bijela kava ili cappuccino s vremena na vrijeme neće škoditi 

10.06. Nifty uredan 💖

isabelagregorijan
    30. Travanj 2020. 15:32

Ja sam bila kao zdravohranitelj prije trudnoće. Zobene, lanene, chia, voce, povrce, slatko i pekara skoro bikad, jedino kaj sam pila su voda i čaj...a sad...ajme meni...a najgore od svega, sve si dozvoljavam 😅🙈 
    Znaci cedevita ima folnu hehe...
    Sapica, jos malo pa ćeš i fetal doppler moć koristit pa te mozda budw to smirilo, meni treba stići svaki čas jer kad si pomislim da jos dva mjeseca nebum osjetila bebu poludit ću do tad...
    A mozda nosim curicu, ko zna hehe 🥰 js cijelo vrijeme mislim kak je dečko, al vidjet ćemo uskoro hehe ♥️ 

[/url

30. Travanj 2020. 15:44

Isabela, cekam da tebi stigne pa si ga narucujem 🤗 ja mislim da cu stalno na tome visit i slusat. Onda me sigurno nece takva panika hvatat... jedva cekam da ti dode 🤩 i da ga isprobas

• Pepa14
    30. Travanj 2020. 16:14

isabelagregorijan

Sapica, normalno ti je to za simptome 😁 sutra bus imala opet nekaj, pa onda opet nebus i tak…
    Ja se recimo osjecam skrpz glupo, uopće se ne osjećam trudno, nista me ne boli, nemam nikakve probleme, osjecsm se odlicno i iskreno ide mi to na zivce 😅
    Muz i ja u fazi selidbe i sad pošto selimo cijeli namjestaj trebala bi ga i oribat onako pošteno, a ne znam dal smijem 🤨 dr napisao mirovanje, ali ne strogo…kaj da delam 🙈
    Kak se tiče hrane, ja ne znam, al u zivotu nisam jela tako puno i nemrem se pohvalit da je bas nekaj zdravo…i uzasno mi se jede slatko i jedem dosta slatkog, šećer mi je na vadenju krvi bio ok i onda se ni ne pazim…idem sad citat o jedenju šećera u trudnoći

Kada tvoje poruke čitam, ko da čitam od frendice koja je evo rodila prije mjesec dana. :) nikakvi simptomi, da joj nije trbuh raso, ne bi ni kuzila da je trudna 😂 fascinantno kolko smo sve različite!
    Meni se jede sve, i slatko i slano, od kako su me mucnine popustile, sve bih pojela. Kontroliram se kolko tolko sa slatkim jer mi je šećer bio na granici. Curke, kolko je vama svima bio šećer?
    Isabela, šta si dobila od pretraga za obavit na prošlom pregledu? Kada ti je sljedeći?
    Šapica, ja sam uvjerena da je sve ok ali kužim paranoju, i sama sam takva 🙄😂

Brunoibrankica
    30. Travanj 2020. 16:17

Evo da se konacno javim malo, danas sam bila na brisevima, malo su uranili s njima zbog trichomonas vag koji je imao muz u spermi... 
    Pogledao je malo nalaze, napisao mi eutirox 12,5mcg, vrijednost je 2,93. Ostalo je sve suuuper. 
    Rekao mi neka kupim radje neke kekse za dijabeticare, neka ne jedem puno peciva zbog prirasta težine. Pregled imam oko 10.5.
    I od 9 h se nisam digla od kompa, ludnica na poslu a uz put sam radila i zadacu s malim.
    Sad sam se najela i konacno malo legla .    

30. Travanj 2020. 16:17

Jedina bapska prica koja mi je bila tocna u prosloj trudnoci je da mi je trbuh izgledao ko kosarkaska lopta i to znaci da je decko, orkugli i samo prema naprijed, od  iza dok me netko vidio, ne bi uopce skuzio da sam trudna.
    Tamanila slatko, bila puna pristica, los ten i kosa, povracala stalno, trbuh visoko. I jos hrpa toga kaj se sad ne mogu ni sjetiti, i eto decka. Ja sam dokaz da su to definitivno bapske price 😂
    Kak se tice fetal dopplera, uspjela sam otkucaje uloviti u 12.tt, ali na jako kratko, od 14.tt sam ih lovila bez problema. Makar, malo sam postala opsesivna oko toga, slusala po par puta na dan, onda dok se poceo javljati, sam smanjila malo. Tak bude i sad, sigurna sam. 

30. Travanj 2020. 16:19

Pepa kad su tebi prestale mucnine? Jesi ih imala svaki dan ili su bile povremene? Ja jos nisam nis od pretraga radila, vidjet cemo kud ce me poslat u utorak, al trazit cu ga krv i briseve, a i preko firme bi trebala napravit dodatni sistematski u suncu 😄🙉 ...ono kaj se vadi na trasfuziji? Ona antitijela igt i jos neki, ja sam to vadila prije par mjeseci, budem morala opet? 

30. Travanj 2020. 16:21

Pepa14

isabelagregorijan

Sapica, normalno ti je to za simptome 😁 sutra bus imala opet nekaj, pa onda opet nebus i tak…
    Ja se recimo osjecam skrpz glupo, uopće se ne osjećam trudno, nista me ne boli, nemam nikakve probleme, osjecsm se odlicno i iskreno ide mi to na zivce 😅
    Muz i ja u fazi selidbe i sad pošto selimo cijeli namjestaj trebala bi ga i oribat onako pošteno, a ne znam dal smijem 🤨 dr napisao mirovanje, ali ne strogo…kaj da delam 🙈
    Kak se tiče hrane, ja ne znam, al u zivotu nisam jela tako puno i nemrem se pohvalit da je bas nekaj zdravo…i uzasno mi se jede slatko i jedem dosta slatkog, šećer mi je na vadenju krvi bio ok i onda se ni ne pazim…idem sad citat o jedenju šećera u trudnoći

Kada tvoje poruke čitam, ko da čitam od frendice koja je evo rodila prije mjesec dana. :) nikakvi simptomi, da joj nije trbuh raso, ne bi ni kuzila da je trudna 😂 fascinantno kolko smo sve različite!
    Meni se jede sve, i slatko i slano, od kako su me mucnine popustile, sve bih pojela. Kontroliram se kolko tolko sa slatkim jer mi je šećer bio na granici. Curke, kolko je vama svima bio šećer?
    Isabela, šta si dobila od pretraga za obavit na prošlom pregledu? Kada ti je sljedeći?
    Šapica, ja sam uvjerena da je sve ok ali kužim paranoju, i sama sam takva 🙄😂

Bila proslu srijedu na vadenju krvi, ali nisam zvala za nalaze, hocu do 11.5. zivjeti u neznanju u slucaju da bude secer povisen i da budem morala na dijetu 😂
    U prosloj trudnoci bilo 4,8 na taste na pocetku trudnoce, a na ogtt-u 4,6 na taste, nakon sat vremena 8,1, nakon 2 sata, 6,1. Tak da se nadam da je i sad sve oke, makar ne mora biti. Bum vidla za desetak dana 😀

30. Travanj 2020. 16:23

Sapica

Pepa kad su tebi prestale mucnine? Jesi ih imala svaki dan ili su bile povremene? Ja jos nisam nis od pretraga radila, vidjet cemo kud ce me poslat u utorak, al trazit cu ga krv i briseve, a i preko firme bi trebala napravit dodatni sistematski u suncu 😄🙉 …ono kaj se vadi na trasfuziji? Ona antitijela igt i jos neki, ja sam to vadila prije par mjeseci, budem morala opet?

IAT, HBsAg, anti HBc, anti HBs, anti HCV, anti TP

Meni je ovo sve pisalo na uputnici, stoga da se vadi jos i krvna grupa i rh faktor, al ja to imam orginal papir iz prosle trudnoce pa sad nema potrebe za tim. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.