Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pepa14
    19. Travanj 2020. 16:29

isabelagregorijan

Ja osjetim po sebi da nemrem bas…tj ak duze hodam il stojim počne me kičma bolit i imam grčeve i onda moram sjest…
    Sutra imam pregled, umirem od straha, nisam ni proslu noc spavala, mos mislit kak cu ovu ..samo da ne čujem nikakve lose vijesti…🥺
    Hortensia, bas nisi uopće imala simptome u prosloj trudnoci?

Samo pozitiva. Strah je skroz opravdan ali vjerujemo da će biti sve ok :) mene taj izostanak simptoma ne čudi s obzirom da ih oko mene njih barem 5 nisu imale apsolutno nikakve simptome. Javi sutra kako je prošlo :) 

MalaD
    19. Travanj 2020. 16:43

isabelagregorijan

Ja osjetim po sebi da nemrem bas…tj ak duze hodam il stojim počne me kičma bolit i imam grčeve i onda moram sjest…
    Sutra imam pregled, umirem od straha, nisam ni proslu noc spavala, mos mislit kak cu ovu ..samo da ne čujem nikakve lose vijesti…🥺
    Hortensia, bas nisi uopće imala simptome u prosloj trudnoci?

Isto tako i meni..  Koliko si ti? 

19. Travanj 2020. 17:21

Ja vec sad umirem od straha, a na pregled cu u uto ili cet 😯 pokusavam ne razmisljat o tome, al jace je od mene.. nije problem kad simptoma uopce nema os pocetka trudnoce, mene muci to kaj kad simptoma ima tjedan, dva i onda odjednom nema nista... mislite da nema nikakve veze ni u takvom slucaju? Da ni taj scenarij ne ukazuje na lose vijesti? 

19. Travanj 2020. 17:39

Sapica, mislim da simptomi dolaze pa odlaze pa opet dolaze ako im se da i da nema baš razloga za brigu u odnosu na simptome. 
    Al kužim da te strah. Mene je već sad strah, a pregled mi je za više od dva tjedna. 
    Ja sam danas, glupača, otišla u šetnju jer sam već bila van sebe od nekretanja, vratila se doma i pola sata nakon šetnje me u gaćama dočekalo smeđilo. Sad se naravno osjećam ko totalni debil. 
    Izgleda da mirovanje znači i apsolutni izostanak šetnji. 
    I malo sam ljuta i na sebe i na doktore koji to mirovanje ne objasne. Kao ni razlog zbog kojeg navedu mirovanje. 
    A sinoć sam još imala noćne more da nešto nije u redu s bebom. 
    Puna mi kapica svega. 
    Plus kaj me neće nitko primit na pregled premda se situacija sa smeđarenjem nije popravila unatoč uzimanju utrogestana. 
    Baš sam iživcirana.  

19. Travanj 2020. 17:49

RedRobin

Sapica, mislim da simptomi dolaze pa odlaze pa opet dolaze ako im se da i da nema baš razloga za brigu u odnosu na simptome.
    Al kužim da te strah. Mene je već sad strah, a pregled mi je za više od dva tjedna.
    Ja sam danas, glupača, otišla u šetnju jer sam već bila van sebe od nekretanja, vratila se doma i pola sata nakon šetnje me u gaćama dočekalo smeđilo. Sad se naravno osjećam ko totalni debil.
    Izgleda da mirovanje znači i apsolutni izostanak šetnji.
    I malo sam ljuta i na sebe i na doktore koji to mirovanje ne objasne. Kao ni razlog zbog kojeg navedu mirovanje.
    A sinoć sam još imala noćne more da nešto nije u redu s bebom.
    Puna mi kapica svega.
    Plus kaj me neće nitko primit na pregled premda se situacija sa smeđarenjem nije popravila unatoč uzimanju utrogestana.
    Baš sam iživcirana.

A hitna? 
    Znam da sam ja u prosloj trudnoci pocela smedarit u 6om tjednu i moja doktorica me preko telefona poslala na hitnu i tamo su me uredno primili. I dali mi utrogestane, pojavljivalo se svakih par dana dok nisam pocela bas krvarit i onda sam opet otisla na hitnu bez konzultacija sa svojom gin i ustanovili su da nije krvarenje iz materbice, ali isto tak nije bilo ni otkucaja. 
    Jel ti uopce ikako prestalo smede po uzimanju utrogestana? 
    Ma joj ne znam, s tim simptomima nikak na zelenu granu, najrade bi da su stalno tu kolko god mucnine bile grozne (bar bi mislila pozitivno i da je sve ok) 🤔...najbolje bi bilo uopce ne razmisljat o tome, al kak? Da bar mogu na posao pa bi bar to vrijeme razmisljala o necem drugom... 

19. Travanj 2020. 18:11

Sapica

A hitna?
    Znam da sam ja u prosloj trudnoci pocela smedarit u 6om tjednu i moja doktorica me preko telefona poslala na hitnu i tamo su me uredno primili. I dali mi utrogestane, pojavljivalo se svakih par dana dok nisam pocela bas krvarit i onda sam opet otisla na hitnu bez konzultacija sa svojom gin i ustanovili su da nije krvarenje iz materbice, ali isto tak nije bilo ni otkucaja.
    Jel ti uopce ikako prestalo smede po uzimanju utrogestana?
    Ma joj ne znam, s tim simptomima nikak na zelenu granu, najrade bi da su stalno tu kolko god mucnine bile grozne (bar bi mislila pozitivno i da je sve ok) 🤔…najbolje bi bilo uopce ne razmisljat o tome, al kak? Da bar mogu na posao pa bi bar to vrijeme razmisljala o necem drugom…

Ma glupo mi je ić na hitnu sad kad je korona i sutra ponedjeljak kad bi realno mogla otići kod svoje doktorice. Mislim da ću nazvat sutra ovog privatno da ga pitam za mišljenje. 
    Nije mi prestalo od utrogestana smeđarenje, bude mi par dana, max 4 bez i onda opet malo i tak u krug. Ovaj tjedan sam poslala poruku svojoj doktorici vezano za to, ona je rekla da bi trebala što manje ić sad van zbog korone i da sam pod terapijom i da je trudnoća u maternici i da ne trebam na pregled do petog mjeseca. 
    I danas tak glupa razmišljam si ići u šetnju ili ne i onda na kraju odem. Kad sam mutava. Makar moguće da bi mi smeđarilo bez obzira na šetnju. 

Kolko često ti ideš sad na preglede? 
    Ja sam bila 8.4. i tek bi trebala opet 6.5. Bez obzira na ovo glupo smeđarenje. Baš se nekak jadno osjećam. 

pepipeps
    19. Travanj 2020. 18:15

Joj, da radimo ne znam kako bih preživjela dan. Samo spavam po cijele dane, kad sam budna imam grč u želudcu, pa malo vrtoglavice, pa se smiri, pa opet krene. Meni je ovo tako dobro palo iskreno...čujem da se očekuje baby boom sad nakon što korona prođe, upast ćemo u statistiku😂

19. Travanj 2020. 18:21

Bila sam 7.4. i sad idem ovaj tjedan opet. Reko mi je doktor da cemo cesce preglede radit kaj meni odgovara. Nemoj se grist zbog setnje, sigurno nisi trcala, a i pola sata stvarno nije puno da bi od toga krenulo smede. Nisi na strogom mirovanju nego na mirovanju, kaj ne? Da si na strogom e onda bi imala rutu samo wc-krevet, po mom misljenju mislim da ti lagana setnja nije uzrok tome, al nisam ginekolog pa...al kaj je tu je sad, probaj se smirit (prava ti govori hahaha) 😄 think pink 😚...

19. Travanj 2020. 18:37

Sapice, super za pregled. Drzim fige 🤞
    Samo hrabro 💪
    A napisao je strogo mirovanje iako nije nasao jasan uzrok krvarenju i zapravo mi nije rekao sto to znaci, osim da ne vjezbam.
    Ovo mi je sad packa i od sad sad se ne micem s kauca i kreveta osim da se nahranim i obavim nuzdu i higijenu. 
    Ja se nadam da se to moj malac ukopava pa da mi zato malo akrvari jer mi kapilare pucaju.
    Prosli put mi se to smedjarenje pojavilo manje i to samo dvaputa pa je prestalo i onda, dva i pol tjedna nakon toga sam saznala da srce ne kuca. Tako da, mozda pomalo luda, ne gledam na ta smedjarenja kao losu stvar jer je drugacije nego prosli put. 
    Al da me izbacuju iz takta u ovom neznanju, izbacuju. 

pepipeps
    19. Travanj 2020. 18:41

RedRobin

Sapice, super za pregled. Drzim fige 🤞
    Samo hrabro 💪
    A napisao je strogo mirovanje iako nije nasao jasan uzrok krvarenju i zapravo mi nije rekao sto to znaci, osim da ne vjezbam.
    Ovo mi je sad packa i od sad sad se ne micem s kauca i kreveta osim da se nahranim i obavim nuzdu i higijenu.
    Ja se nadam da se to moj malac ukopava pa da mi zato malo akrvari jer mi kapilare pucaju.
    Prosli put mi se to smedjarenje pojavilo manje i to samo dvaputa pa je prestalo i onda, dva i pol tjedna nakon toga sam saznala da srce ne kuca. Tako da, mozda pomalo luda, ne gledam na ta smedjarenja kao losu stvar jer je drugacije nego prosli put.
    Al da me izbacuju iz takta u ovom neznanju, izbacuju.

Ako mogu pitati, smeđanje baš ono smeđe kao kad menga prestaje? barem je meni tako bilo tipa 4., 5. dan menge...ili ti je iscjedak malko obojan? Jer i meni tako dođe svakih par dana i vidim i žilice u tom iscjetku.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.