ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lorija
    06. Kolovoz 2019. 10:29

Jaivanpa sretnooo!! I samo smirena budi zbog svoje bebice. 🌸

C1M4
    06. Kolovoz 2019. 10:30

Jaivanpa ja imam tahikardiju, odnosno otkrivena mi je sa 17god. Znači već 6 godina živim s njom i pila sam tablete za srce koje su mi bile super i držale sve pod kontrolom, ali pošto sam trudna ne smijem više piti i sad mi je opet isto sa tim otkucajma, budu jako visoki, ali to nije opasno i to nije bolest, to je samo ubrzan rad srca Također mi je rečeno da neće škoditi bebi ti otkucaji, barem je meni tako rečeno tako da se nemoj brinuti, sve će to ispasti okej

06. Kolovoz 2019. 10:36

Jutro 😇
    Cestitam svima na urednim pregledima i na jednoj curici koliko sam zapamtila?😀😻
    Pisale ste sinoc o porodu i vidim da sve ne razmisljamo isto,no,ja stojim iza toga da cu u bolnici izabrat sve opcije koje mogu da mi sve to ublazi.Zasto da trpim bezveze.A zbog toga necu bit drukcija od neke mame koja je rodila bez icega ;)
    Ja imam nekog posla jos malo pa idem s dragim to obaviti.
    Htijela bih vas samo pitat dali neka ima problema tipa da joj dlake rastu nenormalno brzo? Ja svaka 2 dana moram sve brijat.Cure ovo je strasno😂😂😇

06. Kolovoz 2019. 10:38

Juno

Dobro jutro cure. Čitam danas zaostatke. Prošlu noć nikako zaspati, a u 5 smo već kremuli za Graz. Nahodala sam se, ali i nauživala. Kupili smo predivmu robicu. Šteta što vam ne mogu staviti slike, a o cijenama da me pričam. 7 bodića za 11 eura, 3 za 5 eura, debele hlačice po 4, zimske haljinice u kompletu sa štramplicama, bilo je još ljetnih kompletića hlače i majice po 3 eura tako da smo i to kupili. Došli smo doma krepani i samo se povukli svako u svoju sobu. Već sam bila ujutro na 1. vađenju krvi za Ogtt, popila tekućinu koja i nije bila tako loša. Osjetio se malo limun i rekli mi da dođem za 2 sata natrag. Sva sretna što kod mene nema 3 vađenja. Pošto sam jako blizu doma,sada ležim i čitam, a uskoro krećem na vađenje.
    Angie, čestitam za kuću, znam kakva je to sreća i uzbuđenje jer i mi smo iz podstanarstva selili u svoju kućicu.

Juno kako to da si isla tako rano na ogtt? Meni su i ginekolog i endokrinologica rekli da se gestacijski obicno pojavi tek nakon 20 tt. A ako prije nije nesto ok,to je poslijedica intolerancije glukoze ili blagog dijabetesa od prije trudnoce pa da ako je nataste glukoza ispod 5.1 ne treba ogtt raditi prije.

06. Kolovoz 2019. 10:43

Eleonoré

Jutro 😇
    Cestitam svima na urednim pregledima i na jednoj curici koliko sam zapamtila?😀😻
    Pisale ste sinoc o porodu i vidim da sve ne razmisljamo isto,no,ja stojim iza toga da cu u bolnici izabrat sve opcije koje mogu da mi sve to ublazi.Zasto da trpim bezveze.A zbog toga necu bit drukcija od neke mame koja je rodila bez icega ;)
    Ja imam nekog posla jos malo pa idem s dragim to obaviti.
    Htijela bih vas samo pitat dali neka ima problema tipa da joj dlake rastu nenormalno brzo? Ja svaka 2 dana moram sve brijat.Cure ovo je strasno😂😂😇

Meni rastu brzo dlake i nokti 😂 nikad nisam imala problema s dlakavoscu, a sad imam i po trbuhu tanke dlacice 🦍. A moram se brijat svaki drugi dan... prije sam jednom tjedno 🤔 a nokti mi brzo rastu, mislim da zbog vitamina 🙃

06. Kolovoz 2019. 10:48

LoSa84 onda je to neki smijesan simptom trudnoce😀..dobro da nisam jedina.Valjda ce to prestat tako rast kad rodimo😝
    Reci mi koje vitamine pijes?
    Ja sam jucer kupila sumece tablete koje u sebi imaju vitamin C,B,D,A,folnu kiselinu,magnezij i kalij.Ja ne znam uopce dali bilo sta na svoju ruku mogu uzet?
    Mislim..to su sumece tablete?🙊🙉🙈

Gogaa_V
    06. Kolovoz 2019. 10:56

Pozdrav  cure  svima. 
    Čestitam uredne preglede, a mamama koje cekaju  rezultate  takodjer zelim najbolje moguće, i da se ne brinite. 
    Angie čestitke  na ispunjenoj  želji  i kućici 🌼🏘
    Jaivanpa vjerujem  da će sve biti ok, i da postoji način da se tako  nešto  sanira i drzi pod kontrolom  i u trudnoći. 
    Lorija prije  t. Sam cesto  znala  doci  u tvoju  Bavarsku ,a i prolazim  tuda kada idem  za Hr. 
    Crnokosa je jos od mene  4 sata  ti i ja na posve  drugom  kraju Njemačke ali bi nam dobro došla jedna naša babica. 😎
    Vidim  da ste se raspisale  o epiduralu , ne znam kako je prilikom  poroda jer nisa radjala , ali sam imala operaciju  pod epiduralom  koja je trajala  2 sata,  i nisam imala  neki kritican  oporavak niti nus pojave l, još sam bila alergicna  na lijek tokom operacija  pa sam mogla reagirati  jer nisam spavala. 
    Ubod  ne boli odnosno  igla je vrlo  tanka  i osjeti  se samo kada bocne i to je to. 
    Imala sam neke lomove  pa unaprijed znam  da me čeka carski  ali ne mislim  da cu se dugo  oporavljati  nakon njega  niti sam zabrinuta,  bilo  je i kritičnijih oper. po mene  pa sam se relativno kratko oporavljala. Samo da sve bude do kraja  uredu sa trudnocom, porod  me najmanje  brine.
    Danas mi je rodjendan, i ne obiljezavam ga ove godine, ali sam sretna što je beba sa mnom na 29-ti. Plus  muž  danas mora na put  do subote, zabrinuta  zbog istog 🙄 nada se da će biti sve ok, iako imam ženu  da mi pomogne  ovo dana dok on nije  tu.. 
    I evo  cim on mora na put  mene boli, stipka  😑, jel imala koja od vas onako nisko baš na stidnoj  kosti  tupe bolove u intervalima? I onako kao neko zatezanje, ili čak kao neko štipanje 🙈 I plus  opet  mi se vratila  upala m.k cekam nalaz  urinokulture u cet pa da odem  po antibiotik. Naljevam se cajem i vodom  3 l dnevno i konstantno  sam zedna... 

Omerta
    06. Kolovoz 2019. 10:56

Ja sam sad totalna zbunjola! Evo sto kaze moja gin koja ima dogovor sa vinogradskom, znaci za ovu pretragu (rani probir) radi uzv od 11 do 13tj. ona i onda samo u bolnicu na vadjenje krvi, ali kao ne radi se do 13+6 nego tocno do 13+0. I kao ako na to ne stignem onda sljedeci tek izmedju 15-18tj. Mislim svasta.. svagdje gdje god citam i tko je god spomenuo pise 11+4 do 13+6 za kombinirani (uzv/double). Na kraju sam sad nazvala laboratorij i vele mi tamo da u biti nije bitno dal je tocno 13+0 ili 13+6 nego da CRL na uzv ne prelazi 7.5. Ako prelazi tu brojku onda mi krv uopce nece vaditi.  WTF????? Nek me pliz neko prosvijetli!!! Jos cu Petrovu nazvati da vidim kakva je fora kod njih..

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Nova19
    06. Kolovoz 2019. 11:03

Mrgud i ja sam se strašno bojala poroda, i sada mi nije svejedno, ali kada dođe taj trenutak sve nekako ide prirodnim tokom i kako treba biti... tako i za dojenje... fascinantno je kako smo mi žene spremne i kada misliš da nisi 🥰

Lavica27
    06. Kolovoz 2019. 11:16

Omerta

Ja sam sad totalna zbunjola! Evo sto kaze moja gin koja ima dogovor sa vinogradskom, znaci za ovu pretragu (rani probir) radi uzv od 11 do 13tj. ona i onda samo u bolnicu na vadjenje krvi, ali kao ne radi se do 13+6 nego tocno do 13+0. I kao ako na to ne stignem onda sljedeci tek izmedju 15-18tj. Mislim svasta.. svagdje gdje god citam i tko je god spomenuo pise 11+4 do 13+6 za kombinirani (uzv/double). Na kraju sam sad nazvala laboratorij i vele mi tamo da u biti nije bitno dal je tocno 13+0 ili 13+6 nego da CRL na uzv ne prelazi 7.5. Ako prelazi tu brojku onda mi krv uopce nece vaditi.WTF????? Nek me pliz neko prosvijetli!!! Jos cu Petrovu nazvati da vidim kakva je fora kod njih..

Ma Omerta...ja sam u prvoj bila na 13+0 ili 13+1, CRL je bio ,7,2mm u Petrovoj sam vadila i imala sam fore do ,13+6. Šta se zezaš, odi privatno 300kuna i mirne glave si...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.