ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mustra
    27. Svibanj 2019. 19:18

A cure, sto znate o ovim testovima za genetske poremecaje tipa nifty i sl?
    Dala mi je gin i uputnice za neke sto radim u bolnici nakon 12 tjedana, medutim, toliko mi je toga ispricala, a ja sam bila tako uzbudena da sam sve na pola cula...

Dalindas
    27. Svibanj 2019. 19:28

Mustra ,i meni je doktorica rekla da razmislim da li želim na neki od testova . Ove godine ću napuniti 30 .
    Koliko znam ,ovom besplatnom u bolnici je točnost nekih 60% i čula sam da je dosta cura dalo lažne rezultate jer sto si starija to spadaš u rizičniju skupinu .
    Nifty i Harmony imaju točnost preko 90% ali i koštaju (cca 4000 kn )
    Ja sam dosta razmišljala o tome i odlučila da ih neću raditi jer se moje mišljenje ionako ne bi promijenilo ,ali svatko treba odlučiti sam za sebe 
    Moje dvije prijateljice su radile - jednoj ujak ima dawnov sindrom a druga je imala sestru koja se rodila sa malformacijama 

Nasty
    27. Svibanj 2019. 19:42

Super za kiwi i to ću probati na tašte kad mi se ovo više ne bude pasalo, za sad mi paše kefir.. Treba imati više opcija u rukavu. Stalno mi se događa kad nešto baš poželim jest da mi se brzo zgadi.. Sad sam u fazi da meso uopće ne jedem. 
    Šumeći magnezij popijem, ali nije mi baš pomogao kod zatvora, možda više kod nadutosti.. 

Nasty
    27. Svibanj 2019. 19:53

mustra

A cure, sto znate o ovim testovima za genetske poremecaje tipa nifty i sl?
    Dala mi je gin i uputnice za neke sto radim u bolnici nakon 12 tjedana, medutim, toliko mi je toga ispricala, a ja sam bila tako uzbudena da sam sve na pola cula…

Ja sam dobila uputnice za probir. Između 11.i 13.tj se radi. Uzv + krv. Pouzdanost je 95% Nifty sam za sada odbila, pouzdanost je 99%. Iako sam čitala da ženama sa viškom kg kod nifty ili harmony testa pouzdanost pada na 95%.  Ako mi ovaj prvi bude pokazivao više indikacija onda ću vidit hoću lo ga raditi ili ne. Imam rizik povezan sa godinama, ali nemam genetske indikacije i sl. Pa vidit ćemo. Ja ne razmišljam o prekidu trudnoće, više idem zbog znatiželje jer me zanima taj detaljni uzv gdje se mjeri nuhalni nabor i još neke mjere kod bebe. A i voljela bi znati što me čeka. Dr mi je također rekao da sam nifty i ako pokaže veliki postotak za neku trisomiju žena opet mora ići na amniocentezu jer se ona vodi kao 100%točna. 

Dalindas
    27. Svibanj 2019. 19:55

Nasty ,jesi tražila uputnice ili ti ih je doktorica sama preporučila ? 

Nasty
    27. Svibanj 2019. 19:59

Odnosno ako se par odluči na abortus, jedino se amniocenteza vodi dijagnostika nakon koje se sastaje komisija liječnika koja će predložiti što već.. Mislim grozno mi ke o tome i razmišljat. Ali neki krivo misle da je dovoljan nifty. 

Nasty
    27. Svibanj 2019. 20:01

Dalindas

Nasty ,jesi tražila uputnice ili ti ih je doktorica sama preporučila ?

Nisam, sam mi je dr. preporučio zbog dobi. 38.

Nasty
    27. Svibanj 2019. 20:03

Lucielle dobro nam došla i sretno na pregledu! 

Nasty
    27. Svibanj 2019. 20:14

S druge strane Nifty i slični testovi su dobri jer eliminiraju velik broj trudnoća kojima bi amnio bila preporučena zbog dobi, rezultata kombiniranog probira ili nekih genetskih indikacija. Pa kome nije problem odmah kešnut da bude miran ako želi može. Ali po meni je to pomalo papilova nuditi zdravim mladim trudnicama bez gemetskih predispozicij u obitelji. 

Dalindas
    27. Svibanj 2019. 20:21

Svima je bilo cudno sto mi je preporučila ali valjda imaju neku zaradu od toga .
    Nasty ,sori sto te gnjavim 🙃 htjela sam te pitati radiš li taj probir u bolnici ? Posto je meni moja rekla za taj u bolnici gdje je točnost 60% pa ne znam koji bi bio taj sa većom . 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.