Ja cu definitivno radit panoramu. Mislim da je to danas test najnovije generacije. Imam 33 godine. Prva trudnoca. Necu ni ic na kombinirani jer vec sad debelo spadam u losu kazegoriju zbog godina. Apsolutno mislim da je 4,5tis kuna puno ali ako je to cijena da bih imala mirnu trudnocu, onda mi to nije puno. Prosli posao koji sam radila je bio u medicinskoj struci i jednostavno sam dosta tog vidjela i imam bas neki neracionalni strah i zelim to napravit zbog sebe
Kod niftiya je bitna i kilaža trudnice bez obzira što se razdvaja bebin dnk u krvi majke. Žene sa prekomjernom težinom imaju smanjen postotak točnosti sa 99% na 95%. Po meni bi mame bucke trebale imati popust🤣
Da, nazalost je tako i sa svim prenatalnim skrininzima. Debljina utjece i na uspjesnost ocitanja nuhalnog nabora i ultrazvucne parametre a i biokemijske.
Nisam cula da smanjuje tocnost ali postoji rizik da nece biti dovoljno fetalnog dnk izdvojenog i da ce se testiranje morati ponavljati.
Evo link na istrazivanje da ne prepricavam
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4449658/
Steta je sto cjenovno svi ti testovi nisu pristupacniji ali za 5-10 godina ce cijene biti vjerujem znatno manje.
M. 💖 2011.
B. 💖 2016.
Iva 😂😂😂 jadan decko! Umrla sam od smjeha!
I ja imam ponekad osjecaj da se napusem ko balon. Stalno mi je izrazen trbuh oko pupka, neobicno mi zapravo izgleda jer sam inace mrsava i imam tanak trbuh al sad se već skuzi taj trbuh nekakav plinov bi rekao mm. Al ne zamaram se sira maja ili kosulja i niko ne primjecuje i to je to.
Sto se testiranja tice mislim da neki od njih cu odabarat. Imam 33, imala sam 4 spontana zbog nezna se cega i zeli i ako je nesto znati na cemu smo prije poroda cisto za se psihicki pripremiti nista vise. Sad mi je to jos tako rano za razmisljat pa mislim da cu se time ipak detaljni pozabaviti kad dodje vrijeme.
ajme nemojte o vjetrovima XD odma mi je neugodno…neku vecer sam misla da cu opalit tihomira u krevetu a kad ono uragan izaso iz menedecko me samo pogledo i nije mogo vjerovat…da stvar bude bolja za pol sata je i pas ispustio koji je spavo ispod kreveta pa se decko samo pokupio iz sobe i reko da nismo normalni
upsić
🤣🤣🤣🤣🤣
Kod niftiya je bitna i kilaža trudnice bez obzira što se razdvaja bebin dnk u krvi majke. Žene sa prekomjernom težinom imaju smanjen postotak točnosti sa 99% na 95%. Po meni bi mame bucke trebale imati popust🤣
Da, nazalost je tako i sa svim prenatalnim skrininzima. Debljina utjece i na uspjesnost ocitanja nuhalnog nabora i ultrazvucne parametre a i biokemijske.
Nisam cula da smanjuje tocnost ali postoji rizik da nece biti dovoljno fetalnog dnk izdvojenog i da ce se testiranje morati ponavljati.
Evo link na istrazivanje da ne prepricavam
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4449658/
Steta je sto cjenovno svi ti testovi nisu pristupacniji ali za 5-10 godina ce cijene biti vjerujem znatno manje.
Da, u Sloveniji su primjerice dosta niže cijene oko 100 eura mislim da sam negdje vidila. A prije 5 god su kod nas bili oko 7-8000kn. Nakon rezultata probira ću vidit što dalje, naručujem se krajem ovog tjedna i računam da će me pregledat negdje u 11tt. Mislim da nema neke razlike panorama, harmony, nifty. Ja svakako nisam za pobačaj, jedva dam ostala trudna. Ali mislim da bi definitivno voljela znati ranije ako me nešto čeka nego kasnije. Pa vidit ćemo, imam neki feeling da je sve ok.
a jeste se raspisale
dobrodošlica svim novim trudnicama
ja sam u prvoj trudnoći imala tlak 80/50. znalo mi se zamantati i rušila bih se u nesvijest. tekućine kako god uspijete unijeti u sebe i slano jesti. ma grozan je ovaj period. zavidim svima koji nemaju mučnine. ja sam se napuhala užasno, izgledam kao da sam 4, 5 mjeseci trudna
I ja isto, gledam si trbuh zadnjih par dana i ne mogu vjerovati, ko da mi je 5.mj😂
Meni je stomak 4tt bio napuhan i izgledao isto kao ovaj u 9tt.
Imate li vjetrove? Mene je ponekad same sebe sram🤣
ja bih to kod sebe prije nazvala uragan ili tornado nego vjetarsva sreća pa mi se na poslu ne dogodi
I vjetrove i podrigivanje
Jutro cure 😊 kod nas konacno divno jutro..
Grizli ja se tebe sjecam sa neke druge teme, vidim cure pisu o potpomognutoj da si tamo pisala, ali ja tu nisam citala, pa mi nije bilo jasno, a sad vidim da si imala spontane.. vjerovatno si bila na zimskim prosle godine jer sam njih iscitala i dok nisam bila trudna, a sad mi se sve pobrkalo, ne znam vise ko je ko 😊.. uglavnom puno srece ti zelim, da poslije sve te tuge konacno dođe sreca.. i ja u porodici imam slucaj borbe sa neplodnoscu i spontanim, znam kako je to tesko.. meni je sad tesko sto moram reci za svoju trecu trudnocu, a znam da ce njima biti tesko.. naravno drago prvo i radovat ce se, ali kad se vrata zatvore bit ce tesko i meni bi bilo.. ali eto tako je kako je..
Cure ne pricajte o vjetrovima 🙈, koja je ono napisala za tornado i za psica, haha umrla sam od smijeha.. vjetrovi su normalna pojava, samo sto ih je tesko kontrolisati 😂
Dobro jutro
lala3 u prvoj trudnoci mi se nisu događale te stvari, ni napuhnutost, ni vjetrovi ni podrigivanje, trbuh ravan do 5.mj
sreca pa sam sad procitala da je to normalno i da nas ima vise
Lala nisam nikad bila na temama od trudnica, mozda ako si zalazila kad na temi Tko planira i radi na bebi... Mozda sam koji put uletila na neku trudnicku temu samo da pitam za nekoga ili vidim kako su cure s kojima sam se dopisivala na "mojim" temama. Tesko je jako boriti se sa neplodnoscu, al sve ce mi to biti nista, 0, bezproblema odradjen posao kad budem drzala svoju bebu u rukama. Eto meni je uspijelo nakon 1.5 mpo pa se nadam da ce i u tvojoj obitelji dozivjet uspjeh! I cestitam na 3. trudnoci!
Jutro cure :)
Sto se tiče napuhnutosti ,čim nešto pojedem stomak mi je kao da sam u 5om mjesecu 🤣 a tek sam 8 tjedana
Sortiraj odgovore
Najstariji