ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nasty
    27. Svibanj 2019. 21:19

valentina

Nasty

Dalindas

Nasty ,jesi tražila uputnice ili ti ih je doktorica sama preporučila ?

Nisam, sam mi je dr. preporučio zbog dobi. 38.

I meni je gin preporucio zbog dobi, 10.06.sam narucena,..odlucila sam se za njega mada nemam genetskih preddispozicija ali ipak sam u 41.u vrijeme termina poroda pa da budem mirnija

Ma da, sve stoji. Jedva čekam da se riješimo tih glupih testova i krenemo u drugo tromjesječje u miru..

Dalindas
    27. Svibanj 2019. 21:23

Rekla mi je da ako se odlučim da joj javim ,ali taj u bolnici mi nekako nije siguran jer su podaci temelje na statistici (uz naravno sve ostalo ) 
    Sestrična je išla i nije dobila dobre rezultate (spadala je u rizičnu skupinu zbog godina ) i onda je išla na snimanje u ZG gdje se pokazalo da nema nikakvih problema 
    Definitivno idem još privatno na pregled jer mi moja doktorica nije puno rekla o ničemu a meni je prva trudnoća pa stvarno ništa ne znam a i naručila me stvarno kasno na pregled pa nisam htjela toliko čekati da vidim je li sve ok ,pa ću vidjeti sto kaže privatnik 

Nasty
    27. Svibanj 2019. 21:25

Livia

Bok cure, tek sad sam dosla do foruma.
    Danas opet cijeli dan u pokretu, umoorna ko pas.
    Dobrodosle nove trudnice!
    Kombinirani probir je 90ak % tocan, ja sam se odlucila ipak na nifty zato jer kombinirani na kraju daje statisticke podatke a ne vjerujem statistici puno. A i struke sam koje jesam pa sam se nagledala previse iznimki iz svih statistickih vjerojatnosti. I jos jedan (meni) problem je sto u kalkukaciji za kombinirani godine pridonose jednako kao i svi drugi parametri tako da rezultat kombiniranog i rizik automatski raste i ispada veci sto ste stariji, bez obzira sto biokemija mozda govori u prilog nikakvom riziku.
    Eto cisto stvari za imati na umu kad interpretirate te rezultate.

Da u ukupni rezultat se ubrajaju i godine, ali se također gledaju i svi parametri odvojeno. Biokemija, UZV i godine. Bar mi je tako gin. rekao. Jer sam ga pitala ima li mi smisla ići na to ako će mi automatski biti visok rizik samo zbog godina. Čitala sam također rezultate žena i starijih od mene pa nisu morale dalje na nifty i amniocentezu. 

Nasty
    27. Svibanj 2019. 21:30

Gle, ako vam nije problem odmah iskeširati 4000 i nešto kuna onda vam je bolje ići odmah na nifty, harmoni i sl. Možete odmah saznati i spol djeteta ako vas zanima. I nifty vam se gleda statistički. Dakle da vam pokaže 87% da je dijete down vi ne možete na temelju njega uraditi abortus. Opet morate ići na amniocentezu. Ali s obzirom da je postotak ipak veći nego kod kombiniranog. Svakako je bolja opcija. Možda ga i ja napravim ako budem morala. No, ja se inaće ne volim razbacivati novcem odmah na prvu. 

Dalindas
    27. Svibanj 2019. 21:34

Nasty slažem se s tobom . Pričekat ću 12 tjedan pa da vidimo kako će sve biti . Za sada mislim da neću ni na jedan 

Nasty
    27. Svibanj 2019. 21:37

Svakako je sve dobro napraviti da se izbjegne amniocenteza. Čitala sam i slučaj jedne cure koja je išla prvo na kombinirani koji joj je bio loš, pa je radila harmony gdje joj je rezultat bio visok postotak za down sindrom i na kraju je išla na amnio i rezultat je bio zdrava beba. Rodila je zdravu djevojčicu. 

annika
    27. Svibanj 2019. 21:38

a jeste se raspisale
    dobrodošlica svim novim trudnicama
    ja sam u prvoj trudnoći imala tlak 80/50. znalo mi se zamantati  i rušila bih se u nesvijest. tekućine kako god uspijete unijeti u sebe i slano jesti. ma grozan je ovaj period. zavidim svima koji nemaju mučnine. ja sam se napuhala užasno, izgledam kao da sam 4, 5 mjeseci trudna

[iimg]

• valentina
    27. Svibanj 2019. 21:43

Nasty

valentina

Nasty

Dalindas

Nasty ,jesi tražila uputnice ili ti ih je doktorica sama preporučila ?

Nisam, sam mi je dr. preporučio zbog dobi. 38.

I meni je gin preporucio zbog dobi, 10.06.sam narucena,..odlucila sam se za njega mada nemam genetskih preddispozicija ali ipak sam u 41.u vrijeme termina poroda pa da budem mirnija

Ma da, sve stoji. Jedva čekam da se riješimo tih glupih testova i krenemo u drugo tromjesječje u miru..

Da, slazem se, nadam se da bude sve u redu🙂

Nasty
    27. Svibanj 2019. 21:46

Dalindas

Nasty slažem se s tobom . Pričekat ću 12 tjedan pa da vidimo kako će sve biti . Za sada mislim da neću ni na jedan

Ma da sam mlađa ne bi ni ja vjeruj mi.. Meni je dr. rekao da on već u 9tt po otkucajima vidi dali je beba ok. U slučaju da su malo sporiji može ukazivati na problem. Također odmah vidi ako postoje indikacije za anomalije npr tekućina u mozgu bebe ili ako nešto ne do bog nedostaje. Lipo sve ispitaj svoju dr ili ako ideš privatno još bolje. Sretno! 

• valentina
    27. Svibanj 2019. 21:46

annika

a jeste se raspisale
    dobrodošlica svim novim trudnicama
    ja sam u prvoj trudnoći imala tlak 80/50. znalo mi se zamantati i rušila bih se u nesvijest. tekućine kako god uspijete unijeti u sebe i slano jesti. ma grozan je ovaj period. zavidim svima koji nemaju mučnine. ja sam se napuhala užasno, izgledam kao da sam 4, 5 mjeseci trudna

I ja isto, gledam si trbuh zadnjih par dana i ne mogu vjerovati, ko da mi je 5.mj😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.