Mustra i Valentina dobro nam došle! Za nadutost i mučninu nema baš puno pomoći, dođe i prođe. Za mučninu je koliko sam čula đumbir dobar i nešto slano grickat. Meni bude muka al nisam opvraćala, obično mi se ava hrana gadi i jedem dosta toga na silu da radi bebe. A za nadutost sam ja pila donat i običnu mineralnu, kasnije mi je to prešlo u zatvor. Pa sam za doručak počela jesti zobene pahuljice u kefiru sa 4 suhe šljive i žličicom mljevenog lana. Od tad mi je probava uredu, dok mi se i to ne zgadi ajme. Nekad popijem i šumeći magnezij.
Hvala Nasty na savjetima🙂
Mucnina zasad nemam, toplo se nadam da ce tak i ostati🙂
A nadutost i zatvor ufff, vec sad😁..
Probat cu sa kefirom, mineralnom, orasastim plodovima, zobenim pahuljicama..suhe sljive su mi malo bljutave😂 , pa cu vidit kroz neko vrijeme🙂
Hvala Nasty na savjetima🙂
Mucnina zasad nemam, toplo se nadam da ce tak i ostati🙂
A nadutost i zatvor ufff, vec sad😁..
Probat cu sa kefirom, mineralnom, orasastim plodovima, zobenim pahuljicama..suhe sljive su mi malo bljutave😂 , pa cu vidit kroz neko vrijeme🙂
Možeš navečer zamiješat recimo tri žlice jušne zobenih u kefir i jednu žličicu za kavu lanenih sjemenki ali mljevenih. I ako su ti ružne suhe šljive onda možda možeš stavit mrvu suhih brusnica ili malo cimeta. To zamiješaš staviš u frižider i ujutro jedeš. Ni ja baš ne volim suhe šljive, al u toj kombinaciji su ok. Ne močim ih pruje, nego malo nasjeckam i ubacim u kefir.
To je inače recept baš za probavu. Ali treba radit malo pauze tipa nakon 2-3 tjedna.. Pa po potrebi opet.
Meni za zatvor najvise pomaze sumaci magnezij. A to mi umiri i grceve u trbuhu pa mi bas odgovara. Cula sam da i jabucni ocat je dobar za mucnine.
Da, i meni je grozno bilo ima par dana, i onda sam počela i sa šumećim magnezijem, kupila suhe šljive, koje mi se nisu dale žvakat 😂, pa sam kompot skuhala, malo ih zgnječila unutra zajedno s jabukama, iscjedila jedan limun i cimeta. Nije loše, i naravno bez šećera. A jabučni ocat koristim na dnevnoj bazi, u salatama. Mučnina nekih i nemam. Tu i tamo me neka mala mukica uhvati zajedno s glavoboljom..
Cure, ugl, nisam gledala gdje komentiram. 😂 Pratim sve teme odreda, i evo upala sam ko padobranac. 🙈
Moja trudnoća je još friška, tek sam danas betu vadila. Na uzv idem tek u ponedeljak da mi se potvrdi uredna trudnoća.
I kod mučnine još traju ,jučer i danas malo manje nego ovih dana . Pomogne mi kada jedem nešto suho . Ja sam inače pila jako puno kave no već neka dva tjedna mi se uopće ne pije 😣
I danas sam uhvatila vremena pa sam se prijavila za tonu testera pa budemo vidjeli sto će stići :)
Ja vam ne bih imala stolicu cijeli tjedan i onda mi je netko rekao da pojedem kiwi na prazan zeludac. Otad redovno jedem kiwi i nemam probavnih zastoja.
Probajte, od vise trudnica znam da funkcionira.
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Mustra i Valentina dobro nam došle! Za nadutost i mučninu nema baš puno pomoći, dođe i prođe. Za mučninu je koliko sam čula đumbir dobar i nešto slano grickat. Meni bude muka al nisam opvraćala, obično mi se ava hrana gadi i jedem dosta toga na silu da radi bebe. A za nadutost sam ja pila donat i običnu mineralnu, kasnije mi je to prešlo u zatvor. Pa sam za doručak počela jesti zobene pahuljice u kefiru sa 4 suhe šljive i žličicom mljevenog lana. Od tad mi je probava uredu, dok mi se i to ne zgadi ajme. Nekad popijem i šumeći magnezij.
Hvala puno..probat cu sa đumbirom, budem si sad caj skuhala! Al kod mene su to skroz obrnute mucnine, nikakve jutarnje vec vecernje..ujutro budem okej i sto dan ide kraju, meni sve gore...podrigivanje i zgaravicu da ni ne spominjem...jedva cekam da prodee
Sortiraj odgovore
Najstariji