Noćas se nisam nikako naspavala...kuk me bolio za popi.... i nikako se nisam mogla namjestiti.Ovaj tjedan idem po Pericu da vidim hoce li mi šta pomoći.Mama mi je došla u posjetu tako da ćemo malo obići trgovine za bebe..dosad sam samo u jednu ušla.
Eleonore ja sam nedavno pisala kako sam morala iz busa izaci jer ne bi izdrzala do kuce da se ne upisam 😂😂Tako da je sve normalno...dnevno popijem min.1,5l vode tak da se ne čudim...noću znam dva do tri puta ići na wc i to svaki put bude ko da tri dana nisam išla..bas sam se cudila al neka,dobro je da se mjehur ispire.
Eleonore jel jos uvijek moras piti folnu?
Ne..pije se do 12.tjedna.Zapravo gledaj..mislim da to ovisi i do tvojih nalaza i svega..posto je samnom sve u najboljem redu u 12.sam prestala..
Sad ne znam dali svi tako..
Noćas se nisam nikako naspavala…kuk me bolio za popi…. i nikako se nisam mogla namjestiti.Ovaj tjedan idem po Pericu da vidim hoce li mi šta pomoći.Mama mi je došla u posjetu tako da ćemo malo obići trgovine za bebe..dosad sam samo u jednu ušla.
Eleonoreja sam nedavno pisala kako sam morala iz busa izaci jer ne bi izdrzala do kuce da se ne upisam 😂😂Tako da je sve normalno…dnevno popijem min.1,5l vode tak da se ne čudim…noću znam dva do tri puta ići na wc i to svaki put bude ko da tri dana nisam išla..bas sam se cudila al neka,dobro je da se mjehur ispire.
Ajoj😂😂
Gadno bogami..ali dobro bitno mi je da se samo meni to ne dogada.
Ja ne pijem vodu bas😐..vecinom multivitaminske sokove i ponekad mineralnu.Ne zanm dali je to pametno bas.
Ja još uvijek pijem folacin s obzirom da mi ga je dr ponovno propisala na pregledu u 12om tjednu..taman imam dovoljno do pregleda sljedeci tjedan i onda cu valjda preci na vitaminr.
Marija ne želim zvučati ko babaroga ali ne kužim zapravo tvoja pitanja. Generalno žene ako imate ginekologa od kojih ne dobivate dovoljno informacija -mijenjajte ih. Folacin koliko znam se pije do 12.tj i onda se prelazi na prenatal vitamine. Ima jos nekih doktora koji kažu da prva tri mj ne treba ništa uzimati samo jesti raznovrsnu prehranu. Obzirom si ti non stop povracala nr znam koliko bi raznovrsna prehrana u tvom slučaju bila korisna. Za gestagenu terapiju ti je već rekla thinkpink. Ako ti ju je reda radi propisao razumijem zašto odmahuje rukom,ako je s razlogom onda mi nije jasno. Takodjer u mojoj drugoj trudnoći sam imala grozne mucnine povraćanje i to i rekao je ako se ne smiri da idem u bolnicu na infuzije i tako je i bilo. Ti si sve napisala i rekla da je s bebom sve ok, mislim ne znam kakvu informaciju točno očekujes obzirom je to već iza tebe i u 13.tjednu si... isprike ako zvucim bezobrazna,Nije namjeta
Prijavljuje se jos jedna koja svako malo ide piskit. Tokom novi kd me probudi doslovno imam osjecaj da necu stic do skoljke koliko mi se piski. Urino sve ok, brisevi isto, puno pijem to je pa pretpostavljam da zato i puno piskim.
Inace nije bas pametno piti puno sokova bolje vodu, eventualno mali limuna ocjeditoi u vodu.
Marija ne znam sto bi ti rekla. Sve znamo da je folna bitna jako. Prekidat terapiju na svoju ruku i to da mi gin odmahuje rukom iako mi je on prepisao to ne znam sta bi rekla. Nemoj se ljutit, al svakako kreni sto prije pit prenatale neke, pomaze ako ih drzis u hladnjaku i geldaj da nemaju omegu jer ona zna izazivat isto mucninu. Od 12tt su oni obavezni. Folacin inace mnogima tesko padne na zeludac jer je to jako velika doza. I savjetovala bi ti da se javis dr ako imas jake mucnine postoje i za to riješenja.
Lavica27 zvucis malo bezobrazno ali nema veze.. Druge cure su mi odgovorile.. U svakom slucaju hvala i na tvom odgovoru. A folacin se moze piti i nakon 12og tjedna koliko vidim po odgovoru od MaRe
Citam sam unazad par stranica i zena pita za savjet za koji je ocito sad vec kasno i onda kad joj se lijepo pojasni da joj nije dobro to sto radi ona nekog prokazuje kao bezobraznu i izbrise se s foruma?!?!? Wtf?? 🙄
Draga moja ako ovo citas, sve cure su ti rekle skoro istu stvar i zaista terapiju koju ti daje gin ti je ocito prepisana sa razlogom. Nitko ti ne zeli nabacit osjecaj krivnje ili nesto slicno, al ako trazis savjet onda ga i prihvati iako se kosi sa tvojim misljenjem i postupcima. Tebi i tvojoj bebi zelim sve naj.
A eto žao mi je Marija, pisana komunikacija zna otići u krivom smjeru. Želim ti reći da mi tu nismo medicinske struke (većinom,jel) i sve što znamo je jer smo čule od svog doktora ili od drugih žena ili procitale. Osobno sam čitala da folna kiselina ima ulogu prvih tjedana i prije začeća u razvoju neuralne cijevi,,e sad ništa više ne znam. Svi drugi prenatali sadrže i folnu kiselinu pa se nakon 12,tj prebacuju na to. Zašto je dr Mare ostavila na folacinu nemam pojma, svatko od nas priča iz svog iskustva. Ako kažeš da je s bebom sve ok ja se ne bi zamarala i počela bi piti prenatal. Ja sam pila Gingermina tablete za mučninu. Eto više od toga ne znam.
Ja vec par dana razmišljam da pokrenem malo temu o trolovima na forumu. Čitajući postove na grupi mame u Njemackoj vidim da su imale problema sa jednom od (gdje su je savjetovale , brinule se i na kraju ova niti je bila trudna itd) , i neki dan pročitam u grupi mama što iščekivanju plusić takodjer o jednoj od koja je isto bila trol, dizala im paniku...
Zanima me vi koje ste duže na forumu jeste imale negativna iskustva? Posto mi je to struka jel, ja svaki nik, poruke, nacin pisanja, dijalekt, nacin izražavanja prostudiram (vise puta mahinalno) i onda vec mogu zaključiti da li da neke poruke, nikove uzmem ozbiljno ili ne.
Sortiraj odgovore
Najstariji