ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thinkpink1
    04. Kolovoz 2019. 08:44

Grizli ja imam jedan oblik astme.
    Jaivanpa visoki su ti otkucaji. Jel uzimas sta od th.za tahikardiju i jel su ti prekontrolirali ili imas problema sa stitnjacom?

Aristea
    04. Kolovoz 2019. 08:48

thinkpink1

Grizlija imam jedan oblik astme.
    Jaivanpa visoki su ti otkucaji. Jel uzimas sta od th.za tahikardiju i jel su ti prekontrolirali ili imas problema sa stitnjacom?

Štitnjača uredna, nosila sam holter i sad u utorak idem na uzv srca. Ali sam prilicno sigurna da je u pitanju tahikardija. S time da mi se smirilo. Ovih dana cak ispod 100 otkucaja, 96, 92, 89...inace nemam nikakvih srcanih problema prije ovoga.

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

04. Kolovoz 2019. 08:57

U trudnoci je normalno da su otkucaji poviseni.
    A ovo skoro rusenje se i meni događa zbog niskog tlaka. I prije trudnoće no rijeđe. I onda nakon te slabinjave kad zatvorim oci mi se pojavljuju kao tockice pred ocima. Trudim se jesti slano i ipak popit kavu-dvije na dan ☕ Jednom mi je tako bilo lose i isla sam mjerit secer koji je bio 3.5. Zaboravila sam jesti 🤔

Omerta
    04. Kolovoz 2019. 09:00

MaRe

Jaivanpa

Cure jel se vama događa da vam se ko u maternici grci, slicno kao pred mengu onako boli..? Jao smijem se pa boli …sad sam legla i ako se ne krecem ne boli..

Meni je jučer i danas tako…ne moram reći da sam se prepala…kad su me i leđa počela boliti odahnula sam jer to sve pripisujem širenju. Čak me zabolilo i kad bi se ustajala…doslovno sam imala osjećaj da me maternica boli…kasnije sam uzela magnezij i da pokucam povuklo se :)

Jutro!!! Da nadodam da je i mene jucer navecer pocelo dole nesto boluckati, morala sam leci.. pa kao prestalo. Sad opet nesto osjetim.  Jos par dana do pregleda.. mislim da ce to biti tek u cetvrtak 8.8. onako kako sam rekla jer moram dragog cekat. Sutra ide u London. A u utorak cu ujutro nazvati gin i pitati da li on uopce moze biti samnom na pregledu odnosno da li ce pregled uopce biti kod nje ili salje u bolnicu. Nisam pametna. Mozda ce mi i reci da dodjem jer ce mi ionako trebati uputnica za double test. Sumnjam da ga rade u Zapresicu. Preglupo mi je sto jos uvijek nista ne znam do utorka, a moram obaviti to sve ovaj tjedan. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Grizli
    04. Kolovoz 2019. 09:02

Thinkpink jel se tebi dogodi da imas osjecaj kao da ce krenut napadaj astme, al kad se umiris i pocnes jako duboko disat i bas ono kontrolirano nos-usta se smiri. Ja imam zadnjih par dana osjecaj kao da mi u nekom momentu nesto izunutra stisne sav zrak iz pluca.
    Cure znam da smo pisale o dnevnim uloscima. Evo baš stala kratko na kavi sa prijateljicom i  njenom svekrvom koja je ginekolog. Slucajno ih srela al morala sam iskoristiti priliku da pricamo malo i bas ju pitala za uloske jer ih ja stalno nosim i upale/gljivice/baktetije. I zena mi rekla da je najoptimalnije ako smo dole stalno suhe. Po njoj je bolja opcija nositi tanke prozracne dnevne uloske, one pamucne koje nemaju plasticnu foliju kao klasicni ulosci. Da su to obicno dnevni na kojima je i napisano cotton ili sensitive, obaveno bez mirisa i da se mjenjaju cim se osjeti da si malo vlaznije. Jer da smo sad pune gljivica i bakterija koje samo cekaju vlazan i topal medij da buknu, a rekla je ne mozes tokom dana toliko gacica promjeniti koliko ces cesto biti mokra. I da zene cesto bjeze od dnevnih jer kao koza ne dise, al da ona svi svojim trudnicama preporuca da preko noci spavaju bez ulozaka, a tokom dana da nose, jer da tokom noci zbog lezeceg polozaja je taj iscjedak manji, nego kad sjedimo ili se krecemo. I obavezno brisanje sa wc papirom nakon mokrenja do suhog. I da preporucila mi za to neke dnevne uloske od dm-a rekla da je kutija na cvjetice i da su jako tanki i nacrtano je da mogu kao na gacice i na tangice. Da joj to njene pacjentice hvale. Tako da sad ih idem bas kupiti pa probat. 

lorija
    04. Kolovoz 2019. 09:03

Hvala vam cure od srca, nekako se osjecam mirnije kad vas cujem ❤ ,poslusala sam i uzela prvo pri ruci perece slane , malo je popustilo al nije to to. Takodjer sam dobila i jezikovu juhu od muza za kupnju tlakomjera, on uvijek govori a ja nekako ostavim to po strani. Zbilja je vrijeme za kupnju!
    Grizli ne povracam u voznji nikad. Mogu se voziti po cijele dane. 😉
    I da, brinu me cure sa sinocnjim kontrakcijama,da ae jos i one jave bar!
    Laaavice moj zvrk nece da cuje ni za bracu ni za seku a donedavno mi mazio trbuh i ljubio 😉

ena10
    04. Kolovoz 2019. 09:18

Jutrooo!
    Iva- nadam se da samo spavaš pa se ne javljas!

Grizli- ja imam astmu od rodenja, i znam imati trenutaka baš tako, da osjetim da mi je cijeli zrak iz pluća "nestao", i dok se ne smirim,  sjednem, legnem, itd., to ne prestane..
    Spomenula imunologu, kaže normalna stvar, beba se širi, i tako dolazi do toga, to bi se trebalo većini trudnica pojaviti, ne samo astmaticarima..tako da, samo se smiriš , i sve bude super! 🙈😁

A što se tiče dnevnih, ja koristim naturella dnevne uloske , zelena kutija sa cvjeticem , normal , obično uzmem sa Kamilicom.
    Tanki, ne osjetis ih uopće na sebi, tako da su možda to ti o kojima ti priča ta doktorica!  Svakako sretno! 😊😊

A kakvi su vama danas planovi?? Ja ću kod mame na rucak, mm radi cijeli dan😣😣, malo do brata, on uređuje kuću nedaleko od mamine , i tako.. ubiti dan.. nadam se da je ok vrijeme, ne da opet psihički potonem radi prognoze😂🙈

• thinkpink1
    04. Kolovoz 2019. 09:23

Grizli ne, voljela bi te utjesit, ali mi se ne dešava. Čak se ne sjecam kad sam zadnji puta koristila ventolin. Zna mi se ponekad dogoditi kao da nema zraka, ali to je vrlo cesta pojava u trudnoci.
    Lorija ako ces kupovati tlakomjer, predpostavljam digitalni, ja bi ti preporucila obavezno nadlaktični, jer oni podlaktični znaju "varat". Ne bi htjela nikog reklamirat, al svjetska srcana organizacija prizna jedino digitalne tlakomjere make Omron.
    Angie nadam se uspješnom trgovanju i da budete velika i sretna obitelj u novoj🏡
    Iva nadam se da jos spavas...🤔

mrgud_zg
    04. Kolovoz 2019. 09:36

Ja moram pohvalit da sam sinoc prvi put imala pravi tulum u trbuhu. Znaci osjetim “mjehurice” zadnjih 10ak dana, al ful lagano i rijetko, svaki drugi dan recimo. I sinoc odjednom tulum. Jedno 10 udaraca. Pa za 10 min opet. Ostala sokirana. To su i dalje jako njezni udarci al stvarno nema zabune, ne moze biti nista drugo. Onak bas nisko dole. Stvarno nevjerojatan osjecaj. Mislim da sam tek sad do kraja osvijestila da u meni raste zivo bice 🙈🙈😁🎉🎉🎉🤰

samonezelje
    04. Kolovoz 2019. 09:44

Jutro curke!
    Mi jucer popodne otisli uzbuđeno do Ikee da vidimo kaj ima za malce, ja napravila listu vec za ormar i prematalicu i kindac, al na kraju nam se nis nije dopalo onak skroz pa smo kupili samo police za vešeraj. Sad na kraju opce ne znam jel bi uzimali komodu na koju bih stavila prematalicu ili ormar visoki bas pa da bude i za vjesanje kasnije da ne kupujem jos uz komodu. A onda nemam kam stavit spuzvu za prematanje a ne kupije mi se taj cijeli stalak za prematalicu..
    Tak da jos uvjek nemamo apsolutno nis za bebu osim carapica s kojim sam mm priopcila da bu tatek..=P
    E da, btw meni je kontrola 7.8. pa sam preuzbudjena jer bi trebali saznat jel curka il decko!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.