Grizli sve smo mi spremne na bebu...kao sto smo i sada svjesne da smo trudne i da smo nekom novom svijetu i osluskujemo svaki moguci simptom i tegobu. Tako je i sa bebom. Vjerovale ili ne al kroz par dana sa bebom doma znat cete razlikovat plac gladi, plac mojre pelene i plac jer bi mamu. Osobito kad ostanete posve sami, shendlat cete to bolje nego dok vas budu tetosili poslije poroda 😉
Eleonore ja ulazim u 20.tj pa sam na +6,5 kg. No sikiriki, ja se debljam pomalo od prvog dana, neke zene najvise dobiju na pocetku a neke na kraju. Sve je to normalno 🥰
Eh super hvala vam cure puno
Mislim da je to ok što si dobila 2kg ja sam sad za sad +0.5 kg
Nekako mi je to brzo..brzo da sam vec pocela dobivat kile a 15.tjedan sam..ali bolje da dobivam nego da stojim na mjestu😂😂 (tjesim se)..
A ti samo polako i hrabro..sve ces znat napravit kad rodis..to sve samo od sebe dode.Bit ces super mama😇
Eleonore ako si prije trudnoće bila mršava ne moraš se brinuti...mršavice nabace dosta kila a i +2 nije strašno. Meni najjače bilo dok sam čekala kod dr pa sestra tam važe dvije trudnice onak imaju oko 62 kg...kaže ovoj jednoj sestra da mora pripaziti jer se deblja...meni došlo da se smijem, brate ak ta sa 62 mora paziti šta ćeš reći meni s 79
Ja sam izgubila dvije i još sam u minusu tak da mi zasad super...pazim šta jedem i pijem puno vode.Čak se moram tjerati da imam barem 3 obroka dnevno jer nemam želje za ničime i sva mi se hrana gadi i ne jede iako nemam mučnine i ne povraćam.
Mislim da se oko kilaze nitko ne bi trebao puno zamarati, jer nismo stvarno svi isti..
Ja sam doslovno do 13.tjedna bila ravna kao daska, ušla sam u trudnoći sa 59 kg, a visoka sam 171cm.
U 15. tjednu sam već bila na 60,5 kg, a evo do sada sam na +6.
Lijepo mi se sve rasporedilo, iako je stvarno najviše u trbuh otišlo.
Malo dobila guzu, malo noge, lice, i sve ostalo u bušu🙈🙈🙈
Ma naučit ćete s vremenom sve, ako ste baš u strahu možda pročitajte tu i tamo nešto. Ja sam dobila na poklon knjigu u prvoj T "Što ocekivati kad očekujes" i bas je bila zanimljiva,realna. Usput sam od sestara u rodilistu pokupila par savjeta (da se razumijemo, u zivotu nisam pelenu promijenila prije svog djeteta) i srecom otpao joj je pupak zadnji dan rodilista jer sam bila tamo 10 dana. Patronazna vam kaze sve ostalo,samnom je okupala i bebu i cak meni previla ranu na trbuhu. Ja sam bila u strahu od dojenja al nama je to nekako skroz prirodno išlo u startu i iskreno ni muž ni ja nismo "titrali" oko nje i sve je bilo nekako opušteno pa vjerujem da je zato i mala bila opuštena s nama.
Što se tiče kilaze ja sam u 14.tjednu i na +2-2,5 ovisi kako se najedem koji dan. Dobivam.identicnim tempom kao u prvoj trudnoci a to sam već rekla,otisla sam roditi s 9 kila u plusu. Netko dobije na pocetku,netko na kraju, sve je to individualno i nije za zabrinut se.
Nisam ni mislila da je strasno dobiti na kilazi nego sam nekako mislila da kile u trudnoci dolaze kasnije..ovako mi se cinilo ako budem po dve isla gore svakih 2 tjedna da cu bit bas ogromna jel..bilo mi je malo rano za dobitak na kilazi😀
Ali posto sve kazete da je to ok onda je🙈
Hvala😻😻😻
Eleonore u prvoj trudnoci sam ti natukla 20kg. Dobivala kile od pocetka do kraja. Secer savrsen, ja pred kraj prilicno aktivna bila, rodila tocno na dan termina bebu od 3200 i 50cm. Skinula sve u roku 2 mj 😉
Curke kad smo kod kilaže, kako stojite s probavom?
Meni se unazad 10ak dana sve nekak usporilo i otežalo, iako pijem i magnezij i natačem se s vodom 2,5L dnevno, jedem vlaknastu hranu, probiotike, sok od šljive, nista nisam mijenjala u prehrani, al otici na wc u zdanje vrijeme mi zadaje muke...al bas velike, sva se preznojim...😔😔😔
Evo ja sam u 6. tj. imala 68 kg, do 9. tj. sam dobila dvije...nakon toga po jednu do 12. tj., i jednu do 16. tj. Znaci sad sam +4 i dr. nije nista komentirao da je previse. Mislim da je ok jer ide pomalo a ne da sam odjednom dobila 4 kg. Ali ne zamaram se previse time...nisam imala problema s mucninama, sve mi je fino i sve mi odgovara 😂😂 Valjda necu biti bas ko tenkic do kraja 🤣
L 💛
Sortiraj odgovore
Najstariji