ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    samojed
    03. Kolovoz 2019. 13:37

A curke meni bas treba pomoc tacno me je strah onog pupka ne znam kako se to cisti sa cime i kako se beba kupa molim vas 

Lavica27
    03. Kolovoz 2019. 13:44

Tinchisk baš mi je jako drago što si bolje i jer si se javila. Mi smo na proljetnim.bebama imali jednu curu koja je imala spontani i ostala s nama pa je ubrzo zatrudnjela i sve smo nju pratile❤

Thinkpink dobro si me sjetila,moja je dobila par dana nakon rodilišta te krmeljice i nisam masirala suzne kanale (nisam znala da moram) I odmah je dobila antibiotsku mast.

Angie1205
    03. Kolovoz 2019. 13:56

Samojed i Iva ne radite si paniku i ne strahujte prije vremena 😘
    Kaj se tice kupanja najbolje da sama skontas kak ti je najlakse. Vec sam bila pisala da nisam cure kupala u kadici vec smo imali podlozak koji se stavi u nasu kadu, preko njega bi stavila tetra pelenu da se bebi ne klize, napunis skroz malo vode da prekrije dno, provjeris temp termometrom za vodu ili najbolje svojim laktom i bebu u kadu, lagano trljati gazicom ili onom rukavicom trljacicom i to je sva mudrost. Kad ih krenemo samponirat najbolje uzet neku posudicu i lagano ispirati pjenu sa bebe.
    A kaj se tice okica i masiranja...reci ce vam u rodilistu ako zamjete da je beba krmeljkasta, al ja bi vam svima savjetovala da prije ikakvih kapi i ispiranja probate ukapat bebi svog mlijeka u sam kut okeca. Smiruje upalu a uvijek je pri ruci 😉

• thinkpink1
    03. Kolovoz 2019. 13:58

iva4

ajme sad kad tak pisete te neke stvari tipa za masiranje suznih kanala,lovi me panika jer kako da znam sve to…mislim dali te upozori na sve to neko u bolnici barem ili patronazna???

Cisto sumnjam da ces u bolnici dobit sve naputke, ovisno i od bolnice do bolnice kako tretiraju pupak, nisu se jos usuglasili da rade svi na istoj razini. Uglavnom kazu samo suhu gazicu.
    Sto se pupka tice, najbitnije je da je cist i suh, u slucaju da ga popisa zamjenit gazicu. Najbolje ga tretirat s octeniseptom, posusit i stavit malo tyrosur praska i zamotat gazicu. Kad otpadne, javit patronaznoj da provjeri da nije slucano granulom. Ukoliko je, potrebno ga lapizirat, al nista strasno i nista ne boli, samo polako i smireno. Korak po korak...
    Kupanje, ko zeli, pokazuje isto patronazna...
    Samo bez panike, sve si zapisujte ceg se sjetite i kad ti dode patronazna bude sve pokazala...🤗

skoljka
    03. Kolovoz 2019. 14:09

Bok cure, ja sam sa teme Proljetnol ljetne bebe. Imam jedno pitanje ako vam se da pisati. Zanimaju me ovi testovi koji se rade nakon 10og tt. Koliko vrsta tih testova ima, Jeste li vi same birale koji zelite raditi, da li se rade samo privatno ili i u bolnicama, koliko kostaju. Gledala sam po int vidjela sam neki kombinirani i on mi se ucinio najbolji, mozda grijesim. Ako vam se da da mi malo objasnite🤗

MaRe
    03. Kolovoz 2019. 14:21

Iva ovaj popis je super...spremam si ga :D 
    Ja se još ne zamaram s time...to ću sve na jesen. Sad mi nekako prerano još. A što se bebice tiče već sam rekla mami da si planira godišnji u prvom mjesecu jer nemam pojma šta ću sama s bebom hahaha 
    Školjka to ti sve zavisi koliko godina imaš i dali imaš neke nasljedne bolesti u obitelji...ako si 35+ preporučuje se Niffty ili onaj drugi, ne mogu se sjetiti ali ako si mlađa možeš obaviti samo taj kombinirani pregled. 
    Niffty je kao točniji ali se plaća (oko 4000 kn)  dok je kombinirani besplatan. Cure koje su išle na te testove će ti znati reći više o tome. Ja imam 30 i doktorica mi je preporučila samo kombinirani a pošto su njegovi rezultati bili dobri nije bilo  potrebe za daljnim testovima. Iako ništa od toga nije 100% sigurno, možemo imati super rezultate a beba na kraju bude bolesna ili možemo imati loše rezultate a beba se rodi zdrava. 

• thinkpink1
    03. Kolovoz 2019. 14:30

skoljka

Bok cure, ja sam sa teme Proljetnol ljetne bebe. Imam jedno pitanje ako vam se da pisati. Zanimaju me ovi testovi koji se rade nakon 10og tt. Koliko vrsta tih testova ima, Jeste li vi same birale koji zelite raditi, da li se rade samo privatno ili i u bolnicama, koliko kostaju. Gledala sam po int vidjela sam neki kombinirani i on mi se ucinio najbolji, mozda grijesim. Ako vam se da da mi malo objasnite🤗

Skoljka lijepo te je cuti. Meni su osobno preporucili Nifty test, kojeg sam napravila u 12+3. Imas 3 paketa: basic, standard i plus. Naravno cijena varira od paketa do paketa. Mi smo se odlučili za Nifty plus paket.

lorija
    03. Kolovoz 2019. 14:31

PREGLEDI

06.8.- Omerta
    06.8.-Nova19
    07.8.- sofio9
    07.8.- valentina
    07.8.- C1M4
    08.8.- Red Fox
    08.8.-iva4
    08.8.- Angie1205
    09.8.- MaRe
    09.8.- Stelle123
    12.8.- mikio
    13.8.- tonkica1
    13.8.- Anna
    13.8.- Vanessa.
    13.8.- Seni1985
    16.8.- Angelly
    19.8.- mustra
    19.8.- Lavica27
    20.8.- Lala27
    20.8.- Grizli
    20.8.- MaybeBaby
    21.8.- lorija
    21.8.- mala.le.90
    21.8.- tinika
    22.8.- Nasty
    22.8.- mrgud_zg
    23.8.- Angie1205
    24.8.- C1M4
    26.8.- Reserved123
    27.8.- annika
    27.8.- Simbalija
    27.8.- Jaivanpa
    27.8.- thinkpink1
    28.8.- Gogga_V
    28.8.- Tockica37
    29.8.- petra31
    30.8.- Maj4
    30.8.- Lala3
    03.9.- Juno
    09.9.- Samojed

lorija
    03. Kolovoz 2019. 14:34

Evo curke da malo osvjezim da se lista ne izgubi do ponedjeljka 😁 pozdrav vam svima! 😍 skicnem ja ovako malo da vidim sta ima. Ako nista zahladilo je danas pa se moze nekako funkcionirati 😊

MaRe
    03. Kolovoz 2019. 14:41

Iva razumijem :) Ja sam krenula zasad samo s linkovima pošto nas u 9om mjesecu čeka preseljenje sve ostalo  sam odgodila za poslije toga a i još ne znamo spol tako da nemam još ni jednu stvarčicu za bebu. Mislim da tek kad krenemo to sve kupovati i skupljati da će mi postati stvarno haha 
    Neki dan sam pričala sa školskom, rodila je prije mjesec dana..kaže da prvih tjedan dana uopće nije bila svjesna da je to njena beba nego kao da čuva nečije dijete. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.