ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Angie1205
    03. Kolovoz 2019. 11:44

Mi cemo za rucak pohance i pomfrit, cure i ja smo same do 18 🙈
    Brokula je vec pala za dorucak a sad bi mogla koju vocku maznut za gablec 🤪

samonezelje
    03. Kolovoz 2019. 11:51

Eleonore bok! Ja imam rutinu neku koja mi je vec dojadila, a nisam ni sigurna kolko je ispravna jer mi isto dosta toga ne pase. Ujuto imam obicno snitu dve integralnog kruha sa mlijecnim namazom i 2 snite sunke nemasne, ili jaje. Alternativno musle u koje ubacim jos sjemenki tipa chia, lan ili zobene.
    Obzirom da radim jos, imam gablec oko pol 12 pa prije uzmem neki bioaktiv ili jogurt sa bobicastim vocem, ili ak sam doma smoothie. Za gablec na poslu imam obicno neku povrtnu krem juhu. Popodne radim veceru koja je prilicno kao neciji regularni rucak, dakle neka mesina il riba i porcija kuhanog povrca. To je najcesce samo brokula ili karfiol ili mahune ili grasak ili bak choi (to mi je otkrice) i neke snicle na naglo na maslinovom. Salate su mi nocna mora jer paradajz ne mogu ni dodirnut, a kiselinu ne podnosim.. Rijetko nesto na saft, al moram nekad radi mm, jer on ne jede nis zeleno..  To bude do najkasnije 18h. Posle nekad zgrijesim sa sladekom ak idem u setnju, al trudim se ne. Od tekucine iskljucivo samo obicnu vodu pijem, sok nikakvi, par put tjedno bezkofeinsku kavu. Meni ovaj meni super odgovara, al sam na moru natukla malo kg jer sam dosta pekarskih sranja jela.. sad se opet cistim. Uglavnom, ne da mi se bit dugo kraj vruceg sparheta pa imam kuhanje vulgaris bez dugotrajne obrade, pecnice i pripreme...

samonezelje
    03. Kolovoz 2019. 11:54

Dizz, ja zbilja nemrem kratko odgovarat..

samonezelje
    03. Kolovoz 2019. 11:59

Danas rolice od pilecih prsa sa sunkom i sirom na naglo, sa tjesteninom. Od pecenja cu napravit umak sa vodom od tjestenine i posebno sebi kuham brokulu. 

Angie1205
    03. Kolovoz 2019. 12:01

Samonezelje bas si mi sad sala ideju za povrce...bas imam nesto u fridzu...bolje nego pomfrit 😍

Angie1205
    03. Kolovoz 2019. 12:21

Iva fizioloska ti je za ciscenje noseka. Trebat ce ti jos tyrosur prasak ili octenisept sprey i sterilne gazice za pupak. Od kremica ti preporucam pavlovicevu ili jgl, nama je jgl bila br 1. Od sampona za pocetak najbolje nista, cista voda ili tek kap bademovog ulja. Prvih dana bi ja izbjegla vl.maramice pa ti trebaju i blazinice koje ces namocit u vodi za prebrisati guzu. Pa onda skarice za noktice (nama se pokazalo bolje nego grickalica) i mekana cetka za kosicu (bez obzira i ako nema kose dobro je da se bebu poceslja radi tjemenice) 
    Jesam kaj zaboravila....? 🤨

Angie1205
    03. Kolovoz 2019. 12:24

Za prvu ruku cu ja jos uzet paracetamol cepice za guzu (za ne daj Boze temperaturu), i kapi protiv grceva. Volim to sve pribaviti ranije jer inace nas neka frka uhvati kad sam sama s djecom pa mi nema tko trknut do ljekarne.

• thinkpink1
    03. Kolovoz 2019. 12:36

iva4

Gledam sad popis za kupnju stvari za bebaca kad dode doma… pise fizioloska otopina, pa me zanima za sta je to tocno, tojest dali je vama trebala? Sta vam je uopce bilo potrebno da sad ne kupujem sve to a na kraju pola tih stvari nece trebat od kremica i neznam ceg

Fiziološka moze zatrebati i ako se zacepe suzni kanalici pa cistit krmeljave oke i obavezno masirat suzne kanalice inace zavrse na antibiotskim kapima i/masti.
    Ako je curka, bademo ulje za toaletu spolovila kako bi se vernix lagano ukolnio (1xdnevno). Ja opcenito ne volim vlažne maramice, jer znaju odreagirat na njih bez obzira dal su na bazi vode, samo vodica, posusit i to je to (isto kao da se mi stalno brisemo s vlaznim maramicama bez pranja). I sudocrem za maceriranu guzu ili ako se naprave blage ragadice ne preponama od prevec trackanja s kremom, pa koza postane sva gnjecava.

Angie1205
    03. Kolovoz 2019. 12:55

Moja E je imala strasan osip koji je dobila jos u rodilistu. Patronazna nam rekla da ju peremo samo vodom nakon svakog presvlacenja i susimo fenom. Nama bilo smjesno i bojali smo se cak al izdaleka i po malo. Stvarno je upalilo. Tek kad se taj osip smirio smo poceli sa kremom i to u full tankom sloju. Inace kad gledam kako neke mame trackaju bebe dodje mi muka jer ih tolko zamaste da im pelena klizi s guze 🙈

lala3
    03. Kolovoz 2019. 13:09

Hvala cure, ma znam i ja da mi od nje dolazi mnogo stresa, najveci problem sto dragi radi u De, pa ne mogu ni njega zamarati svakakvim stvarima, a prve dvihe trudnoce je bio ovdje i stvarno nisam imala nikakvih problema sa stresom iako sam i radila i svasta nesto.. kad mi se onako nenajavljeno pojavi na vratima, toliko mi pritisak skoci da i sama to primjetim, a svaki drugi dan je tu kod nas ili cak i dan za danom dođe.. da ima neki razlog, nema, ali eto mora doci.... 
    Grizli, ma ti si kraljica, voljela bih i ja tako, samo sto je moja narav takva da mi je nezamislivo da tako nesto sama kazem... 
    Angie i ja bih da dođe svake prestupne 😂... i zaboravih ko mi je rekao da mi posalje svoju "cistunicu," nemoj molim te, samo bih da me puste na miru... jedini put kad mi je pomoc bila potrebna je bilo tad kad sam rodila sina, ali eto... 
    Jaivanpa pa i mene tako nesto ceka vjerovatno, pa mi javi sta se događa kod tebe i interesuje me sta se moze uraditi povodom te aritmije u trudnoci, osim tog carskog na kraju?! Jer ovo sve je da se eto to zabiljezi i otkrije, ali ne znam ima li kakva terapija ili sta vec...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.