ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    samojed
    02. Kolovoz 2019. 11:48

Tu ima 4 djece i svi se igraju sa njim bas je mazen i pazen znaci to je 100% , juce kad sam otisla do njih psu sam prilazila milkila ga sasvim je djelovao ok kao da se nista nije desilo

Red Fox
    02. Kolovoz 2019. 11:51

Lorija hvala 😂
    Ureplasma je malo posebna vrsta bakterije, raste na posebnim uzgajalistima i zato se za nju uzima poseban bris. Kod nas zena se ne moze otkriti u urinu jer zivi u rodnici, a kod muskaraca je detektira iz urina jer je kod njih sve jedna cijev, ao dok mokraca prolazi ispere sve kaj imaju u mokracovodu. Al opet ne vidi se niti kod muskaraca u urinokulturi jer se isto treba nasaditi na posebnu podlogu.

02. Kolovoz 2019. 12:23

Lavica27

Nisam stručnjak al eto moje iskustvo… imala sam ureaplazmu tipa pred 8 godina,tad smo pili antibiotik i ja i tad dečko danas muž i sve ok. Ni traga više. Kad sam ostala prošli put trudna(neplanirano, tj ajmo mi bez zaštite pa kad upali upali,jer smo se prvi put namucili) mi je odmah gin napravio briseve i čekala sam predugo nalaze zbog Bozica i Nove god i tek s 9/10tj sam saznala. Gon je tad rekao ajd da peocekamo 11.tj da prodje da organogeneza zavrsi pa ti dam antibiotike. Na pregledu s 11+3je bilo prekasno, srce je stalo. Zasto,neznam. Kad prevrtim film, kupala sam se prije te trudnoće i u toplicama u bazenima par puta i u jacuzziju s frendicom koja ima ureaplazmu al mi nije bilo na kraj pameti tad. Urinokultura mi je bila sterilna. Nakon kiretaze sam pila 2 tjedna antibiotike (imala sam dva zahvata) i na slijedećem brisu nije bilo ureaplazme. Muž je isto popio terapiju. Sad kad sam ostala trudna radili smo opet sve briseve i urinokulturu i sve je bilo srećom čisto. Necemo ponavljat jer nema potrebe.

Žao mi je zbog tog gubitka no ako si bila pozitivna na ureoplazmu ne mora znaciti da je ona uzrok. Vecina gubitaka u prvom trimestru je uzrokovana genetickim greskama. Citala sam nedavno studiju gdje su zene pozitivne na ureoplazmu bile podjeljene u dvije skupine. Jedna je dobivala antibiotike a druga placebo (dakle nisu lijecili ureoplazmu). U obje skupine su ishodi trudnoce biti isti (jednak broj pobacaja, problema i sl.)... dakle o ulozi Ureoplazme se jos malo zna. Neke studije pokazuju da radi probleme, neke da nema utjecaja. Zato se i neki liječnici ne zamaraju ureoplazmom.

Dalindas
    02. Kolovoz 2019. 12:23

Nije smeđi iscjedak ,onako bijeli grudasti . Išla sam vidjeti koja doktorica ju mijenja pa ću odmah u pon do nje 

Grizli
    02. Kolovoz 2019. 12:26

Eleonore cestitam na urednom pregledu!
    Juno ako sam zapamtila je pisala o seceru. Nikako nije dobro i ti mi trebala kao sto su cure pisale na dijetu. Meni je bio 5.5, jer sam samo 6.30 h prije vadjenja pojela more kolaca i svega, a pauza kao treba 12 h. Nakon toga secer uvijek ispod 5 kad sam mjerila al svejedno pazim. Dokazano je da kod beba cije majke su u ranoj trunoci imale gestacijski secer koji nije bio pod kontrolom te bajne 5.1 granice da imaju vecu sansu da imaju autizam. Ispitivanja su pokazala da kod preko 25% dijece sa autizmom su majke imale gestacijski nekontroloran. Tako da ja se ne bi zezala i bas zato i dalje pazim. Tih 9 mj odnosno 10 bez slatkisa i ostalih UH necu umrijet a beba posljedice moze imat za cijeli zivot. Uostalom i nama je lakse ako pazimo, nije isto roditi bebu od 3.8 ili 4.5kg. To je bar moje misljenje.
    Mene danas opet nesto mucnina lovi cim hodam. 😒 A trebala bi se nac sa frendicom koju nisam vidila 4 mjeseca. Valjda ce proc do navecer. Uf! 

Nasty
    02. Kolovoz 2019. 12:26

Meni je gin preporučio da uzimam lactogyn probiotike u kapsulama za obnovu intimne mikroflore. I to mi kaže da mogu koristit cijelu trudnoću. Baš ću ga pitat idući put detaljnije o tome. Prije mjesec dana sam kupila jednu kutiju u kojoj ima 14 tableta i to sam popila. Danas sam mislila opet kupiti pa piti 4 tjedna za pervenciju kako piše na kutiji. 
    Što vi cure mislite o tome? Koristi li ih još neka od vas? 

Red Fox
    02. Kolovoz 2019. 12:31

Nasty ja sam bas na kraju kutije 😊 al sam ja uzimala po dvije na dan zbog svoje kure antibiotika. I uzet cu sad opet pa cu po jednu na dan. Ako nisi bila na atb za prevenciju ti je super ovak kak ti pijes. Ja inace jako volim jadran galenski i njihove proizvode pa im vjerujem sto se tice i ovog preparata.
    Iva di si sve zvala? Jesi probala i u beta plus? U medifemu na kneziji fetalnu ehokardiografiju radi doktor sa srebrnjaka, bas najveci strucnjak, al mislim da je dosta skupo, oko 1200 kuna. Pa provjeri i tamo ako ti nije to preskupo.

Grizli
    02. Kolovoz 2019. 12:36

Iva ajme pa kako? Zasto su ti otkazali? Bas nisu u redu.
    Losa samo htjedoh jos napisat vezano za USA i trudnice/majke njihov sustav je prelos. Ponasaju se prema zenama ko da ne kazem prema cemu. Svojevremeno sam imala opciju ici na potpomognutu u Californiu preko jedne prijateljice koja je tamo na rukovodecoj funkciji pa mi je mislila sloziti neki paket jeftiniji da tamo pokusamo, al kad sam imala konzultacije preko skypa s njihovim mpo odustala sam. Dakle zene u mpo su tamo ko misevi vraćaju po 5 emrbija, meni je to bilo prebolesno. Daju 3 put vece doze lijekova nego ovdje i prije i poslije transfera sta meni nije normalno. Nakon tog zahvalila zeni i rekal necu radje cu ovdje di me tretiraju kao covjeka a ne samo kao dio statistike i moraju vratiti puno embrija da uspije od prve. Zato njihov uspjeh je ogroman po postupku, al vecina tih zena na kraju oboli ili pati dugo godina od prebolesnih poremecaja hormona. Osobno ne smatram da su uspjesniji po broju rodjene dijece jer ako ti dobis 10 djece a izgubis 4 majke na porodu mislim da je to zalosno a ne uspjesno. Ista ta prijateljica na porodu jedva prezivjela samo zbog debele veze u klinici koja je alarmirana bila pa je zadnji cas prebacili u drugu bolnicu i tamo spasili tako da je nakon poroda 7 dana bila u induciranoj komi i ostala bez maternice. Tako da ja sam zahvalna Bogu sto dam trudna i sto zivim u Hrvatskoj! 

Nasty
    02. Kolovoz 2019. 13:00

Redfox i Mikio hvala cure, super! I ja ću ih onda trusit cijelu trudnoću mirne duše.. 

mala.le.90.
    02. Kolovoz 2019. 13:16

Joj ja sam vam sad u panici zbog slucaja s Tinchi ipak otisla u socijalne jer mi je odjednom iscurilo dosta prozirne, tople tekucine...inace ta je socijalna jako odvratna i k njoj idem samo kad se bojim za bebu.
    Srecom sve je ok, pogledala me samo vaginalno i rekla da je sve dobro. Prema tome, zatvorena sam, a ona kaze da je normalno da je to sto izlazi toplo, kao kakvo ce bit kad dolazi iznutra.
    Dole joj se cini sve ok, nije mi nista dala jer to smatra normalnim (prozirno je, nema krvi, bebu osjetim, nema svrbeza ni mirisa).
    Sad se smirujem, nije mi bilo svejedno😒

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.