ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lorija
    02. Kolovoz 2019. 10:30

Red lijepo obrazlozeno, volim citati kad ti pises 😂😂😂
    Eleonore super!!! Drago mi je da je sve u redu i da je mama zadovoljna 😁 muke za zelucom su normalne, nadam se da ce se netko javiti sa savjetom kako da ublazis to. 😁
    Mene od jutros muce ledja, tj donji dio ledja. Trtica 😔 ne znam kako se namjestiti sjediti. Ne znam od cega  se to sad pojavi kod mene 😣

Lavica27
    02. Kolovoz 2019. 10:37

Juno

Život ide dalje. Sve nam je pogodimo što se desilo Tinchi, ali ne smiju nas obuzeti crne misli jer naše bebice to osjećaju. Moramo biti pozitivne zbog njih.
    Ja obavila pregled. Sve je u najboljem redu. Lijepo raširila noge i pripremila se za vaginalni ultrazvuk kad mi doktor veli da slobodno spustim noge i stavi preko papir. Koje sramote. Curka je bila jako nemirna. Protezala se i dirala ručicama po licu pa ju je jedva ulovio da je izmjeri. Pitala sam ga da li nekad može doći suprug pa je rekao naravno i to odmah idući put kad se sve bude super vidjelo. Za nalaze krvi je rekao da je sve u redu pa meni moj jezik bio brži od pameti i velim mu da je 6.1 veliki šećer. On veli da su to totalne gluposti što u zadnje vrijeme rade trudnicama. Valjda sam imala glupu facu pa mi je rekao neka ipak napravim Ogtt da budem mirna. E glupačo,a mogla sam šutiti i uživati u hrani doma. Vidio je da mi vene opet divljaju po nogama pa mi je htio prepisati preko Hzzo-a elastične čarape, ali je skužio da on to ne može prepisati. Još je pred menom zvao ljekarnu da pita za savjet, ali je ženka rekla da samo kirurzi to mogu prepisati pa mi je dao uputnicu za kirurga. Slijedeći pregled mi je 03.09.

Juno opet ja k,ocam za šećer i da on je doktor ja sam tu piskaralo po forumu al bolje da ideš na ogtt. Slažem se da za taj šećer zezaju kad treba i ne treba al meni je prije T tvoj šećer 7 i nešto i sad 6.1 poveći... nije za zezat se a nece ti biti ništa da sad malo pripazis s prehranom (ako je potrebno). Nadam se da sam u krivu i ispadne ti dobar ogtt

Točkica37
    02. Kolovoz 2019. 10:43

Moze joj i ogtt bit dobar ali 6.1 je gestacijski dijabetes i tu nema govora. Kao i moj od 5.9  Ne kuzim kak ti je tak nonsalantan doktor. A pogotovo 7.5 ja bih rekla da imas taj problemi od prije trudnoce, da nije samo izrokovan trudnocom . I na tvom mjestu bih isla na dijabeticku dijetu.

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

02. Kolovoz 2019. 10:44

Hvala svima 😊😊😇😇😇
    Da nazalost..ne znam s cime da rijesim problem zeluca..a bas mi je fuuuuj😨..stalno mi se dize kiselina.
    Nadam se da ste vi sve dobro..i svima zelim dobre vijesti na ultrazvuku.
    Ja odo malo lec..umorih se od jutra na nogama 😇

Točkica37
    02. Kolovoz 2019. 10:45

Renni probaj 

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• piba7
    02. Kolovoz 2019. 10:47

Eleonoré

Hvala svima 😊😊😇😇😇
    Da nazalost..ne znam s cime da rijesim problem zeluca..a bas mi je fuuuuj😨..stalno mi se dize kiselina.
    Nadam se da ste vi sve dobro..i svima zelim dobre vijesti na ultrazvuku.
    Ja odo malo lec..umorih se od jutra na nogama 😇

Pogledaj si Reflustat. Baš ga reklamiraju kao jedini lijek koji se smije koristiti u trudnoći protiv zgaravice i navodno je mnogim curama pomogao.

• piba7
    02. Kolovoz 2019. 10:50

Red Fox

Jutro cure, vidim da ste me trazile 😊 kost koja urasta u mozak i ostale price su samo bapske price. To najcesce kazu za pse tipa boksera, dobermana koji imaju kratku dlaku i njeznu kozu pa im je jako istaknuta okcipitalna kost koja izgleda ko kvrga, od tud su krenule te price. Cak i moj pinc ima to bas jako izrazeno, da je moja baka pitala jel mu to raste. Ono o cemu vrlo malo znamo je zapravo psihicko stanje opcenito svih zivotinja, isto kao i ljudi i oni mogu imati psihicke bolesti, nenormalna ponasanja itd. Nekad se takvi slucajevi dese jer pas doslovno nije bas psihicki stabilan, a ne mozemo koji podrazaj ga skroz preokrene na nezeljeno ponasanje. Ali o tome vise znaju strucnjaci za dresuru, mi smo se uvijek vise bavili tjelesnim poremecajima nego poremecajima u ponasanju.
    Kad ste opet kod ureaplasme, ponavljam vam da je ona prvenstveno spolno prenosiva, pustite bezene itd. Ako vam nadu ureaplasmu saljite partnere na test iz urina. Vise se cak i ne radi bris uretre (cega se oni boje ko vraga da im netko prcka po njihov stvari😂). Jer nis ne postizete ako vam partner opet vraca ureplasmu kad ju izljecite. One uzorokuje otvaranje i pucanje vodenjaka. Oslabi ovojnicu i vodenjak prsne prije vremena, nekad to krene sa curkanjem, nekad sva voda ode. Opet nema pravila, ja sam u prosloj trudnoci imala ureaplasmu pa su mi morali busiti vodenjak i bila sam cvrsto zatvorena. Dal je ona kod mene uzrokovala upalu plodovih ovoja ili je to bila Listeria ne mozemo nazalost znati kad nisu trazili te specificne bakterije.

Red Fox jel moguće da se ureoplasma vidi testom iz urina? Urinokultura ili?
    Ja sam briseve radila u 3.mjesecu, nakon spontanog koji sam imala tad u 6tt. Bili su i brisevi i sve ostalo uredno. Mjesec dana nakon toga sam ostala ponovo trudna. Sad sam opet pitala doktora hoćemo to ponoviti, on je rekao da nema potrebe ako su tad bili u redu. U medjuvremenu, u ovoj trudnoći, sam radila već 4x urinokulturu i svaki put je sterilna, ali ću svakako i dalje inzistirati na brisevima.

C1M4
    02. Kolovoz 2019. 10:51

Eleonore ja ti također preporučam Rennie, meni ga je dala gin u utorak, tablete se "cuclaju" haha i meni je malo bljak okus, ali ništa strašno, a pomaže

02. Kolovoz 2019. 10:57

Gogaa_V

Lavica27

Gogaa_V

LoSa84

C1M4 sretno na Nifty-u. Evo bas mi neki dan frendica pricala da su njenoj kolegici rezultati probira bili jako losi no Nifty je pokazso sve ok 😀
    Sta se uzroka ovog sto se Tinchi dogodilo… ne moraju nuzno biti bakterije. Ureoplazma je prisutna u flori vecine spolno aktivnih zena no kad njena koncentracija (npr. zbog stresa) poraste moze biti opasna. No ima jos cijela paleta bakterija koje mogu nspravit zlo 😔 Ja sam pred par godina imala ureoplazmu i sigurna sam da sam je pokupila u prljavom jakuzzi-ju u toplicama. No srecom rijesila sam je se jednom dozom antibiotika prema antibiogramu. Pred 4 mjeseca je bila negativna.
    Ja sam 5 godina zivjela u SAD-u i tamo uopce ureoplazmu ne smatraju opasnom 🤔 No tamo se i papa radi svake 3 godine a ne svaku godinu kao kod nas. A imaju nize stope spontanih i visoki natalitet 🤔

Baš to sam komentirala malocas,. ovde u De je ista situacija što se tiče ureaplasme. Kad sam ja neki dan primljena na hitnu uradili su sve moguće nalaze krvi, urina, briseve za bolnicku bakteriju itd . I ja pitam baš za ureaplasmu ona kaže ništa to je bezopasno( u tom smislu). 😑Stvarno nisam pametna više. Ginekologica odreagovala isto. Opet cu insistirati iduci put radi sebe 😑 primjetila sam da su ovde i trudnice puno opuštenije, čekaju od pregleda do pregleda neopterecene (ili se bar meni tako čini iz razgovora sa njima) izlaze, hodaju, neke se cak botoxiraju 😆 pa opet sve na kraju valjda bude ok.

Stvarno moraš bit specijalka u glavi da ideš na botox u trudnoći. Eto,morala sam prokomentirati..
    Tu se borimo sa sobom jel bi pile paracetamol kad nas rastura glava il prehlada ili ne bi a ove drito na botox. Sta je s d

I ja sam se malo sokirala (iako me tesko sokirati) ali botox u trudnoci 🤐 i sve ok, za 2 mjeseca termin. Hvala Bogu da je i želim joj to do zadnjeg dana. Mi se bojimo obojiti kosu ili jednostavno ne zelimo, neke ne jedu ni pasteru, a ona se hladno botoxira 🤐

Joj cure necu uopce spominjati sto sve u SAD-u trudnice (ne)rade i onda sve bude na kraju ok. A ovdje smo svi oprezni pa se svasta dogodi. Tamo je mormalno da radis skroz pred porod i da se dva tjedna nakon carskog vratis na posao 😔 A da ne pricam da tamo skoro nitko od trudnica nije na nikakvom mirovanju, to ni ne postoji tamo.

Gogaa_V
    02. Kolovoz 2019. 10:59

lorija

Evo cure dodala sam sta sam procitala novog. ☺
    Dalindas i mene zanima kakav je iscjedak?!?
    Gogajel ti obavljen drugi pregled na str.10 u mutterpassu? To je moj sljedeci i gledajuci tada ce se tek pozabaviti sa mnom jer prije me nije cackao dole, tj nije im praksa u 1 tromj.

Nije samo , 8 +1 onaj. Prošli  put  ub13 t sam bila  i trazila  to, ali je kao rekla na idućem  pregledu... tako da cu insistirati svakako

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.